Kostunica: cilj zapada je nezavisnost Kosova i ukidanje Republike Srpske!

Pa da u zemlji sa oko milion nezaposlenih ,gde se ljudi jos ubijaju po ulici i raznose u vezduh ,a dva,tri tajkuna polako ali sigurno preuzimaju celokupnu privredu ,po opicenom Kostunici najvazniji prioriteti Srbije su teritorija na kojoj je 5% stanovnika lojalno drzavi Srbiji ,kao i deo susedne strane drzave ,a to kako zivi 8 miliona ljudi kojima on direktno vlada i koji placaju iz svog dzepa njegovu vladu i partijske sluzbenika na raznim funkcijama nema veze ko njih hebe .Kostunica ponovo nastavlja politiku svog idola Milosevica koji je 90. odlucio da je briga za stanje u susednim republikama mnogo vaznija od brige za narod u Srbiji koja ga je i birao ,pa smo kao rezultat toga dobili najgoru ekonomsku propast u svojoj novijoj istoriji ,a i Srbi van Srbije cije smo interese navodno branili se nisu usrecili .Mislim u redu je i briga za Kosovo i RS ali valjda treba da prioritet budu gradjani Srbije koji tesko zive i koji finasiraju Kostunicinu vladu i njene zajebancije ,nek se reseli u Bosnu ili BiH ako mu je to prioritet pa nek se na licu mesta bori za sta oce sa njihovim parama.

Sve tako tacno. Srbija za Kosovo odvaja ogromne pare, iz budzeta koji finansiraju gradjani Srbije. Tu niko ne sme da zaviri. Nema ni "t" od transparentnosti sto se tog budzeta tice. Te pare dobija par ljudi dole i sa njim rade sta hoce. Tako recimo placaju "gorile" da malo batinaju one "bezobrazne" Srbe na Kosovu koji probleme iznose na videlo; "losi Srbi i Srpkinje" kazu oni. Ponasaju se bahato i arogantno. Misle da oni predstavljaju srpski interes. Potpuno isti scenario kao i u Hrvatskoj i Bosni 90-ih. Nista is toga dobro ne moze proizaci. Svako ko je pokusao da pita gde i kome idu pare za Kosovo bio je ucutkan od "patriJota". Sve ovo kod normalnog coveka mora da budi zabrinutost za buducnost.

Naravno da su istorijski procesi.... Koji su se mogli spreciti.... Nema opravdanja za teror i zlo, vec ono sto ti u toj tvojoj glavi ne mozes da shvatis..... Od nastanka sveta nikad nije bilo pravde i uvek je najbolje prolazio onaj koji je ili bio najjaci ili bio najsnalazljiviji... Godine 1999 vi niste bili ni jedan od ta dva, a ipak ste imali zelju da se rokate sa 19 zemalja.... Dobio si po nosu sad ispastaj.... Glasao si za budalu 12 godina, moras da trpis posledice.... Mada ne verujem da si ti imao pravo glasa tada.... Ne kazem da treba da ispasta narod, ali isti taj narod je dao legitimitet budali koja je dovela do situacije u kojoj se Srbija danas nalazi. Zar zaista mislis da bi bilo drugacije da nije bilo 10. 5. 2000. Izgubili bi vi Kosovo jos 2001 godine da je Milosevic ostao na vlasti....

Zato ne baljezgaj previse nego pogledaj cinjenicno stanje....

P.S. Zar je bitno koje sam nacionalnosti??? :roll:

Ма јок, 8-) уопште није битно осим ако ниси "најјачи"(САД) или "најсналажљивији" (Јеврејин):evil::evil::evil:

Sam si stvorio problem (zaveru) i zatim sam sebe stavljaš u nešto poput virtuelnog superheroja koji će da se bori protiv ne-znam-koga-ni-čega. Kako to Jerry?
A priču si pogrešno protumačio. Ti bi 1750. (hajde da se držimo tvojih cifara i izraza) uzjahao konja i zaletao se u zidine neke tvrđave, dok su realni smišljali ustanke.

da je 1750 ja bih kao i moji preci otisao u planinu, gde su bili veoma teski uslovi zivota, al gde je za razliku od ravnice , vladala kakva-takva sloboda :)

U vreme kada se Srbija kurchila i ratovala i slično, bila je po snazi i razvijenosti u nivou ostatka sveta, odnosno svojih suseda. Sada je daleko ispod, s tim da daljina više nije merilo bezbednosti ili nebezbednosti. Dakle, ne možemo se držati istih aršina i puvati u nedogled. Jerry, nije isto kao nekada, stvari se menjaju i menjaće se. Dakle, u se i u svoje kljuse, prst na čelo i taktika u prvi plan. Strategija, pridobijanje moćnih za ''našu stvar'' činjenjem usluga i ustupaka. Daj da dobiješ. Na način na koji se ti i uopšteno svi junaci Srbije (radikali i slični) borite NE MOŽE. To je luksuz jakih ili onih koji su dobri sa jakima.

znaci ti si za opciju beste noge il vas posrah. pa znas to nije bas u skladu srpske slavne tradicije, a nije ni moralno ni ljudski? lako je tebi da izdajes i zastupas takve stavove sobzirom da ti je dupence na sigurnom, u Beogradu, a da drugi Srbi stradaju i ginu. Pitam se da li bi zastupala iste stavove da ti Kosovo sutra dodje u Beograd.
Apsolutno.
Ti slobodno možeš na onog konja, pa u zidine, ili u planinu ili šta već, kad već nemaš nikog da te spreči u ludosti, a ja ću svojima pre noge da prebijem (bukvalno) nego što ću da ih pustim.
Nije više srednji vek, Jerry, a ni to nije bilo toliko viteško vreme kako nam se odavde čini. Broj poginulih i nestalih se briše za pregovaračkim stolovima, a porodice mogu samo da nosaju njihove slike po ulicama i da žive u zabludi da žrtve predstavljaju nešto više od statistike. A na kraju krajeva, moja familija je svoj dug u krvi odužila i što se mene tiče, ta stvar je završena.

Укинути Републику Српску? Да ли је могуће укинути ово:
Требиње - Срби 100%
Бањалука - Срби 97%
Градишка - Срби 96%
Козарска Дубица - Срби 97%
Шамац - Срби 96%
Соколац - Срби 97%
Вишеград - Срби 93%
Котор-Варош - Срби 91%
Невесиње - Срби 100%
Србиње - Срби 94% ...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/bs/e/ea/Srbi_u_BiH_danas.GIF

da je 1750 ja bih kao i moji preci otisao u planinu, gde su bili veoma teski uslovi zivota, al gde je za razliku od ravnice , vladala kakva-takva sloboda :)
da je 1750. ti bi isao tri meseca godisnje da obradjues lokalnom agi ili begu njivu i da mu gradis kucu i to za dzabe ,a zena ili cerka bi isla prve bracne noci da seksualnog zadovoljava gorepomenutog agu ili bega ,bas kao i tvoji slavni preci i sva hriscanska raja na Balkanu u 18. veku ,pod turskom vlascu juzno od Dunava i Save .

Srbi_u_BiH_danas.GIF

da je 1750. ti bi isao tri meseca godisnje da obradjues lokalnom agi ili begu njivu i da mu gradis kucu i to za dzabe ,a zena ili cerka bi isla prve bracne noci da seksualnog zadovoljava gorepomenutog agu ili bega ,bas kao i tvoji slavni preci i sva hriscanska raja na Balkanu u 18. veku ,pod turskom vlascu juzno od Dunava i Save .

Светоличе, нису сви Срби били раја. Постојали су и Срби сточари - власи, који су били ослобођени свих даџбина и турског терора, а морали су да само дају филурију - један дукат по кући годишње.

Pa i cilj Austougarske je bio da Srbija postane njen deo pa su svi rekli da nemamo sanse protiv njih , ina kraju se umesala jedna zemlja zvana Rusija pa umesto Srbije nestade Austrugarska.
Zasto bi bilo sada drugacije.Svako ima neku svoju politiku kroz koju pokusava da ostvari svoje interese
ali treba biti pametan pa svoje interese uskladiti sa interesima neke velike sile .

ne. cilj im je isti kao i 1941. godine. svodjenje srbije i srpskog naroda na granice nekadasnjeg beogradskog pasaluka.

Evo kakve nam je granice nacrtala Nemacka i njeni zapadni sateliti 1941. godine:

300px-Serbia1941_1944.png

Iste granice nam crtaju i danas. Pa sta ti mislis da je nemacki ambasador Cobel "slucajno" rekao da su posle Kosova na redu Raska Oblast i Vojvodina? Ja ovako nesto nikada necu prihvatiti i boricu se protiv toga dok sam ziv. A ti? Sta ces ti preduzeti?

a šta fali toj karti.

Pa i cilj Austougarske je bio da Srbija postane njen deo pa su svi rekli da nemamo sanse protiv njih , ina kraju se umesala jedna zemlja zvana Rusija pa umesto Srbije nestade Austrugarska.
Zasto bi bilo sada drugacije.Svako ima neku svoju politiku kroz koju pokusava da ostvari svoje interese
ali treba biti pametan pa svoje interese uskladiti sa interesima neke velike sile .
Evo ga pravi sledbenik Velimira Ilica sa zavidnim intelektualnim backgroundom.Rusija u drugom svetskom ratu imala uticaja na raspad Austro-ugarske taman kao i Kostunica ,Velja i Palma na globalno zagrevanje i kisne sume Amazona.

Koje laprdanje...
Lajčak radi u svojoj koloniji zvanoj Bosna šta hoće
jeste ili nije on tamo glavni?
JESTE!!
molim lepo, njemu se može
a Koštunica prdi u čabar...šta će da uradi, da pruži moralnu podršku:roll:
a oko Kosmeta je već sve jasno, neki će ga priznati, neki neće i ta će teritorija biti jedan šupak Evrope u koji neće niko zalaziti, a da nema preku potrebu

Evo ga pravi sledbenik Velimira Ilica sa zavidnim intelektualnim backgroundom.Rusija u drugom svetskom ratu imala uticaja na raspad Austro-ugarske taman kao i Kostunica ,Velja i Palma na globalno zagrevanje i kisne sume Amazona.

Pa ti izgleda gledas na ljude kao na politicke opcije ,a to sto je velja popularan nema veze sa istorijom austrougarske.

Светоличе, нису сви Срби били раја. Постојали су и Срби сточари - власи, који су били ослобођени свих даџбина и турског терора, а морали су да само дају филурију - један дукат по кући годишње.
Srbi koji su naseljavali Beogradski Pasaluk ,Sandzak,Kosovo i Makedoniju u 18. veku nisu bili vlasi -stocari jer su se oni krajem 16. i pocetkom 17. veka odselili u pogranicne krajeve u Bosni i Dalmaciji gde su prvo ratovali za Turke protiv Austrije ,a kasnije prelaze da ratuju za Austriju postajuci njeni podanici i sa formiranjem Vojne Krajne je ta socijalna kategorija iscezava .

Srbi koji su naseljavali Beogradski Pasaluk ,Sandzak,Kosovo i Makedoniju u 18. veku nisu bili vlasi -stocari jer su se oni krajem 16. i pocetkom 17. veka odselili u pogranicne krajeve u Bosni i Dalmaciji gde su prvo ratovali za Turke protiv Austrije ,a kasnije prelaze da ratuju za Austriju postajuci njeni podanici i sa formiranjem Vojne Krajne je ta socijalna kategorija iscezava .

А шта сам ја рекао другачије? Рекао сам да нису СВИ Срби били раја, поготово не Срби у Херцеговини, Босни и Крајини.

Back