Kostić: Moje šećerane uspešne

Да ли бисте примили шећеране на поклон?

• Ukupno glasova
    13
  • Anketa je zatvorena .

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić kaže da su ga mnogi neosnovano kritikovali što je svojevremeno preuzeo šećerane za tri evra.

Prema njegovim rečima, tu privatizaciju niko ne može da ospori jer su te firme među najušpesnijim preduzećima i spadaju u velike izvoznike.

"Oko 65 odsto prihoda tih šećerana potiče od izvoza", kazao je Kostić.

Kostić je rekao da je koncept određivanja cene za kapital u procesu prodaje nekih preduzeća ispod koje se on ne želi prodati, pokazao neuspešnim, jer su propala mnoga preduzeća, iako je dostignuta tražena cena.
"Do danas nisam video konkretnu meru, ali očekujem da novi ministar poljoprivrede (Dušan Petrović) izađe s njima i to što pre. Setva se završava za mesec dana, subvencije za poljoprivredu što pre treba uvesti kao meru podsticaja poljoprivrednoj proizvodnji što bi uticalo na povećanje izvoza", naveo je on.

Vlasnik MK grupe u čijem se sastavu nalazi nekoliko prehrambenih preduzeća, zauzeo se za privatizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

To zemljište nije dovoljno iskorišćeno, predstavlja jedan od najvećih resursa Srbije i dobra je polazna osnova za jačanje izvoznih potencijala zemlje, ocenio je Kostić.

Kostić se još od ranije zalagao za privatizaciju poljoprivrendog zemljišta, pa je na nedavnom Vivaldi forumu na Mokroj gori istakao da bi za državu čak to bilo bolje nego da proda Telekom.

Kostić je tada podsetio da država trenutno raspolaže sa oko 300.00 hektara poljoprivrednog zemljišta, koje izdaje u zakup po ceni od 50 evra po hektaru godišnje.

Po tim cenama državi treba između 50 i 80 godina da prikupi od zakupaca onoliko novca koliko bi za to zemljište mogla dobiti ako bi ga prodala, smatra Kostić.

Kostić je predložio i da se razmotri mogućnost kako da u preduzećima koja su u stečaju i gde radnici ne primaju plate mesecima, uposliti proizvodne kapacitete i naći rešenje za kolektive sa društvenim kapitalom koja nisu privatizovana.

"Stečaj se sporo odvija, ljudi ne primaju plate i to traje godinama. Iako je stečaj zamišljen kao dobar način izlaska iz krize, taj proces se ne realizuje u tom pravcu", kazao je Kostić.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=04&dd=10&nav_id=505257

Да ли постоји неки монополиста у Србији који није успешан?..па још кад добије шећеране за џабе?И има заштиту ДС-а да краде Србију.

Beograd -- Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić kaže da su ga mnogi neosnovano kritikovali što je svojevremeno preuzeo šećerane za tri evra.

Prema njegovim rečima, tu privatizaciju niko ne može da ospori jer su te firme među najušpesnijim preduzećima i spadaju u velike izvoznike.

Kostić je rekao da je koncept određivanja cene za kapital u procesu prodaje nekih preduzeća ispod koje se on ne želi prodati, pokazao neuspešnim, jer su propala mnoga preduzeća, iako je dostignuta tražena cena.
"Do danas nisam video konkretnu meru, ali očekujem da novi ministar poljoprivrede (Dušan Petrović) izađe s njima i to što pre. Setva se završava za mesec dana, subvencije za poljoprivredu što pre treba uvesti kao meru podsticaja poljoprivrednoj proizvodnji što bi uticalo na povećanje izvoza", naveo je on.

Vlasnik MK grupe u čijem se sastavu nalazi nekoliko prehrambenih preduzeća, zauzeo se za privatizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

To zemljište nije dovoljno iskorišćeno, predstavlja jedan od najvećih resursa Srbije i dobra je polazna osnova za jačanje izvoznih potencijala zemlje, ocenio je Kostić.

Kostić se još od ranije zalagao za privatizaciju poljoprivrendog zemljišta, pa je na nedavnom Vivaldi forumu na Mokroj gori istakao da bi za državu čak to bilo bolje nego da proda Telekom.

Kostić je tada podsetio da država trenutno raspolaže sa oko 300.00 hektara poljoprivrednog zemljišta, koje izdaje u zakup po ceni od 50 evra po hektaru godišnje.

Po tim cenama državi treba između 50 i 80 godina da prikupi od zakupaca onoliko novca koliko bi za to zemljište mogla dobiti ako bi ga prodala, smatra Kostić.

Kostić je predložio i da se razmotri mogućnost kako da u preduzećima koja su u stečaju i gde radnici ne primaju plate mesecima, uposliti proizvodne kapacitete i naći rešenje za kolektive sa društvenim kapitalom koja nisu privatizovana.

"Stečaj se sporo odvija, ljudi ne primaju plate i to traje godinama. Iako je stečaj zamišljen kao dobar način izlaska iz krize, taj proces se ne realizuje u tom pravcu", kazao je Kostić.

Да ли постоји неки монополиста у Србији који није успешан?..па још кад добије шећеране за џабе?И има заштиту ДС-а да краде Србију.

Све је реко.
Да растргају Срску земљу и буквално те уступе пријатељима.
За шаку обећања пућанству и милијуне за групицу одабраних просрпских представника........

А јел то беше онај "Заслужни грађанин"
који нас онолико обрука покушајем да ЕуРУпљанима
ували рог за свећу ....

Покушао да им прода шећер од трске уместо шећера од репе,
па због тога
добисмо забрану извоза на 3 године
и изгубисмо специјални-повлашћени статус ????

Колико да се не заборави
ко су најближи сарадници, финансијери
и особе заслужне
за долазак и опстанак ДС-а на власти ....

А јел то беше онај "Заслужни грађанин"
који нас онолико обрука покушајем да ЕуРУпљанима
ували рог за свећу ....

Покушао да им прода шећер од трске уместо шећера од репе,
па због тога
добисмо забрану извоза на 3 године
и изгубисмо специјални-повлашћени статус ????

Колико да се не заборави
ко су најближи сарадници, финансијери
и особе заслужне
за долазак и опстанак ДС-а на власти ....
Taj,taj...lopov ćelavi.

Bilo bi dobro čuti i drugu stranu tj njegove zaposlene.
Da vidimo šta oni imaju da kažu o gazdi Koletu..
Verovatno isto što i ja o mom gazdi.

О таквим типовима
запослени не смеју реч да кажу
јер би колико сутра добили отказ ....

Такви им деле радна одела
која им одмах после одласка "важних гостију" или ТВ
узимају ...

Такви трудницама и болеснима моментално дају отказ ...

Такви не плаћају превоз, топли оброк регрес, осигурање, доприносе ....

Такви су Власт у Србији,
код њих нож, код њих погача ....

Само се не сме заборавити ко их је довео,
ко им је све "за 3 ЕУРА" продао !!!!

О таквим типовима
запослени не смеју реч да кажу
јер би колико сутра добили отказ ....

Такви им деле радна одела
која им одмах после одласка "важних гостију" или ТВ
узимају ...

Такви трудницама и болеснима моментално дају отказ ...

Такви не плаћају превоз, топли оброк регрес, осигурање, доприносе ....

Такви су Власт у Србији,
код њих нож, код њих погача ....

Само се не сме заборавити ко их је довео,
ко им је све "за 3 ЕУРА" продао !!!!

Znam ja to dobro, imam jednog takvog i viđam ga svaki dan, osim tog jednog hebenog dana kad sam slobodna.
To koliko mi je loše na poslu ne bih ni da počinjem da pišem, potrajalo bi.
Nešto mora da se promeni, kad kažem promeni stvarno to i mislim jer će nam ovi klošari i priučeni kapitalisti piti krv do kraja vremena.

Znam ja to dobro, imam jednog takvog i viđam ga svaki dan, osim tog jednog hebenog dana kad sam slobodna.
To koliko mi je loše na poslu ne bih ni da počinjem da pišem, potrajalo bi.
Nešto mora da se promeni, kad kažem promeni stvarno to i mislim jer će nam ovi klošari i priučeni kapitalisti piti krv do kraja vremena.

Ревизија приватизације ???

PREVOD: U Srbiji postoje dve šećerane. Obe su moje i one su uspešne.

Nisu uspesni neki drzavni monopolisti (JAT na primer), ali privatni monolopisti (nisam pogresio u kucanju) po pravilu jesu i to nije slucajno. Uvek imaju zastitu neke od stranaka na vlasti. Karic je recimo priznao da je finansirao sve znacajnije stranke, ali naravno najvise bas onu koja je bila na vlasti kad je on krenuo s Mobtelom.

Cudno je da to dozvoljavaju stranke koje se zaricu u evropske vrednosti i zele ulazak u EU. Upravo tamo se monopoli ne tolerisu. Microsoft je na primer upravo zbog pokusaja monopolisanja tamo zestoko kaznjen. Bil Gejts pored ostalog i zato vise nije najbogatiji covek na svetu. Mi medjutim imamo pojavu da je recimo hrana kod nas skuplja nego u nekim zapadnoevropskim zemljama, tj. upravo onim koje ne tolerisu monopole nigde, pa ni u proizvodnji hrane. Uzrocno - posledicna veza je dakle sasvim ocigledna. Nije dakle najveci problem sto je MK dobio secerane za 3 eura (pretpostavljam da je bio u obavezi i da plati sve dugove), nego sto je njemu u jednom segmentu dat monopol.

tebi dzoni kapiranje nije bash jacha strana kad su ti kriminalci sposobni ljudi

Može biti batice, može biti. Meni je možda žao što nisam kriminalac, ali to nije moja karma. Zato svoj život živim s ponosom, najbolje što umem. Kriminalci su svuda oko mene, pa sam navikao da živim s tim.

Da se borim protiv toga, ne mogu, jer nemam podršku. Svi spuste glavicu, i zatvore ustašca i ćute. Ni pogled... Ja ne branim kriminal, ja znam da živim s tim.

Gde sam tebe optužio za bilo šta?Prokomentarisao sam ovog malog DS aparatčika koji se hvali nečim što ne bi imao da Srbija nije mafijaška država.Mogao je da bude iz bilo koje partije,svi bi se danas isto ponašali.

Uzalud braniš smrdljivi lopovluk.

Ovde si me optužio. Taj "mali" bi i na Kipru i u Švici napravio kintu, u to ne sumnjam...

Back