Kosovo: Ubijeni Srbi povratnici

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
U petak oko 22 sata u selu Talinovac kod Uroševca ubijeni su Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana.
17760807684ff7e885e33ec419070914_368x449.jpg

Milovan Jevtić, ubijeni Srbin povratnik (b92)​
Supružnici su imali oko 55 godina, a Milovan je bio predstavnik sela, saopšteno iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.
Koordinator opštine Uroševac Milan Janjić rekao je da još nije poznato kako su stradali povratnici Milovan i Ljiljana Jevtić. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić kaže da se pretpostavlja da se radi o ubistvu.
Rašić je u izjavi Tanjugu rekao da je kosovska policija povodom ovog slučaja pokrenula opsežnu istragu u koju su uključene specijalne istražne jedinice sa centralnog nivoa i da su za sada nepoznate okolnosti pod kojima je došlo do ovog tragičnog dogadjaja.

Supružnici su imali oko 55 godina, a Milovan je bio predstavnik sela, saopšteno iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Koordinator opštine Uroševac Milan Janjić rekao je agenciji Beta da još nije poznato kako su stradali povratnici Milovan i Ljiljana Jevtić.

Janjić je rekao da je Ljiljana doputovala u Talinovac pre nekoliko dana, da od meštana niko ništa nije čuo jer se kuća Jevtića nalazi izdvojena na kraju sela.

Supružnike je ubijene pronašao komšija koji je došao u posetu. Euleks i kosovska policija su blokirali kuću i ne puštaju nikoga unutra, rekao je Janjić za Kim radio.

Jedan od predstavnika seoskog odbora Branislav Milenković izjavio je da su oko 22:10 u njegovu kuću došli policajci.

"Došao je i komandir kog poznajem i pitao me kad sam poslednji put video Jevtiće. Video sam ih juče, išli smo kombijem u Štrpce, odgovorio sam. Onda mi je on rekao da su njih dvoje ubijeni”, rekao je on.

Milenković je tražio da pet- šest srpskih porodica evakuišu iz sela u Štrpce na šta mu je policajac odgovorio da je selo puno policije i da ne brine za bezbednost.

Janjić je rekao i da su se supružnici u to selo na Kosovu i Metohiji vratili 2004. godine.
Bogdanović osudio napad

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović najoštrije je osudio ubistvo bračnog para Jeftić u selu Talinovac kod Uroševca, zapitavši šta još Srbima treba da se desi da bi medjunarodna zajednica i vlasti u Prištini počele da na adekvatan način brinu o srpskoj zajdnici u pokrajini.

Bogdanović je ocenio da su uzrok ovakvih i sličnih zločina koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji, neotkrivanja do sada počinjenih zločina na Srbima na Kosmetu.

"Nijedno ubistvo koje se dogodilo na Kosovu i Metohiji gde su žrtve bili Srbi nije rasvetljeno, niko nije sankcionisan zbog tih zločina
i takva situacija ohrabruje ljude koji to rade i koji su spremni na takve zločine", rekao je Bogdanović.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=07&nav_category=640&nav_id=624528

Ценим да је крајњи моменат да покрајина* добије канцеларију у тзв. београду.
Јер само политиком даљњих уступака се море решити Српско питање у истој, по опробаној и доказаној методи из пријатељске сусједне.

Treba sta od Svaba prepisati...

Za jednog mrtvog Srbina sto siptara...

Sto sipaka iz Bujanovca ili Preseva...

Oko za oko,zub za zub i sto puta gore...

Немојте тако колега,
а љуцка права, слободе и остале демокрацијске тјековине, којим просербиа неумитно тежи и што би рекли пријатељи, једини?

Немојте тако колега,
а љуцка права, слободе и остале демокрацијске тјековине, којим просербиа неумитно тежи и што би рекли пријатељи, једини?

...

Postovani kolega,sada sam se sasvim samoupitao...

Sta ce nam susedi i njihovi sokovi o nama se zamisliti...

Srbija je poodavno zapala u takvo stanje malodusnosti i apatije da ovakva vest gotovo nikog ne interesuje ... a verovatno je najcesci komentar : A sto su se upste i vracali tamo ? ...

Живи истина, нажалост.
А ако покуљају ка демокрацијском београду, пљунут ће их, ко сметњу избегличку и препреку ка радним местима, просперитету, будућности обећаној.....

Dakle , užas , jadni ljudi , neka im je laka zemlja .

Šiptarske ubilačke zveri će se i ovaj put izvući za svoje zlodelo kao i svaki put ali moram da se zapitam da li Srbija ima vrhovnog komandanta, predsednika , ikoga od zvaničnika ko će prozboriti koju na ovu tragičnu vest jer ovo to jeste ?

Navikli smo da Tadić puzi i okreće glavu al' gde vam je sad šumadinac , Srbin čovek...precednik za koga skačete u vatru...gde grobar da prozbori koju...bar osudi , nešto...išta?

арбанашке ''државе'' су амерички клијенти, зато им се допуштају сви могући злочини- нико неће бити осуђен. шта више, инвестиције у Албанију и Косово и Метохију долазе од нарко-картела. прљави новац од продаје дроге и проституције се улаже у хотелске комплексе и инфраструктуру. дешава се управо оно што се дешавало на Куби за време Батисте. што се Срби буду више приближавали Русији, то ће злочини према нашем народу на КиМ бивати све стравичнији, а сасвим је могућ и потпуни погром.

Da li je moguce da nijedno ubistvo do sada nije rasvetljeno? Cak ni nako radi reda. Shitarima ce sigurno presesti ovo izivljavanje. Ne znam koliko dugo misle da opstanu okruzeni drzavama koje jedva cekaju da ih satru. Ne zaboravljamo ni mi nasa balkanska braco siptari. Vraticemo vam sve sa kamatom. U to mozete biti sigurni

Pa sta ce nam vise KFOR i EUlex na teritoriji Kosova kad ionako nista ne rade, nijedan zlocin ne ravetljavaju, naprotiv, svojom pasivnom ulogom pospesuju?

Zato kad odu kako najavljuju, valjda cemo naci nacina da sami zastitimo svoje stanovnistvo i biti dovoljno pametni.

Молијо бих Управу да стави локот на тему,
не сме се дозволити ширење мржње на демокрацијском форуму а помињање српских жртава то свакако јесте.
Захваљујем.

Ценим да је крајњи моменат да покрајина* добије канцеларију у тзв. београду.
Јер само политиком даљњих уступака се море решити Српско питање у истој, по опробаној и доказаној методи из пријатељске сусједне.

bice da je krajni momenat da moderacija zalepi temu koja ce se baviti terorom nad manjinama na Kosovu,ali to bi bio klip u tockove na evropskom putu Srbije

Back