gost 186661
Elita
- Poruka
- 24.166
U petak oko 22 sata u selu Talinovac kod Uroševca ubijeni su Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana.
Supružnici su imali oko 55 godina, a Milovan je bio predstavnik sela, saopšteno iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.![]()
Milovan Jevtić, ubijeni Srbin povratnik (b92)
Koordinator opštine Uroševac Milan Janjić rekao je da još nije poznato kako su stradali povratnici Milovan i Ljiljana Jevtić. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić kaže da se pretpostavlja da se radi o ubistvu.
Rašić je u izjavi Tanjugu rekao da je kosovska policija povodom ovog slučaja pokrenula opsežnu istragu u koju su uključene specijalne istražne jedinice sa centralnog nivoa i da su za sada nepoznate okolnosti pod kojima je došlo do ovog tragičnog dogadjaja.
Supružnici su imali oko 55 godina, a Milovan je bio predstavnik sela, saopšteno iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Koordinator opštine Uroševac Milan Janjić rekao je agenciji Beta da još nije poznato kako su stradali povratnici Milovan i Ljiljana Jevtić.
Janjić je rekao da je Ljiljana doputovala u Talinovac pre nekoliko dana, da od meštana niko ništa nije čuo jer se kuća Jevtića nalazi izdvojena na kraju sela.
Supružnike je ubijene pronašao komšija koji je došao u posetu. Euleks i kosovska policija su blokirali kuću i ne puštaju nikoga unutra, rekao je Janjić za Kim radio.
Jedan od predstavnika seoskog odbora Branislav Milenković izjavio je da su oko 22:10 u njegovu kuću došli policajci.
"Došao je i komandir kog poznajem i pitao me kad sam poslednji put video Jevtiće. Video sam ih juče, išli smo kombijem u Štrpce, odgovorio sam. Onda mi je on rekao da su njih dvoje ubijeni”, rekao je on.
Milenković je tražio da pet- šest srpskih porodica evakuišu iz sela u Štrpce na šta mu je policajac odgovorio da je selo puno policije i da ne brine za bezbednost.
Janjić je rekao i da su se supružnici u to selo na Kosovu i Metohiji vratili 2004. godine.
Bogdanović osudio napad
Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović najoštrije je osudio ubistvo bračnog para Jeftić u selu Talinovac kod Uroševca, zapitavši šta još Srbima treba da se desi da bi medjunarodna zajednica i vlasti u Prištini počele da na adekvatan način brinu o srpskoj zajdnici u pokrajini.
Bogdanović je ocenio da su uzrok ovakvih i sličnih zločina koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji, neotkrivanja do sada počinjenih zločina na Srbima na Kosmetu.
"Nijedno ubistvo koje se dogodilo na Kosovu i Metohiji gde su žrtve bili Srbi nije rasvetljeno, niko nije sankcionisan zbog tih zločina i takva situacija ohrabruje ljude koji to rade i koji su spremni na takve zločine", rekao je Bogdanović.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=07&nav_category=640&nav_id=624528
Ценим да је крајњи моменат да покрајина* добије канцеларију у тзв. београду.
Јер само политиком даљњих уступака се море решити Српско питање у истој, по опробаној и доказаној методи из пријатељске сусједне.