Kosovo snabdeva Nemačku organima

Тихи

Starosedelac
Poruka
166.109
Kosovo snabdeva Nemačku organima
Izvor: Politika

Beograd -- Prištinska klinika "Medikus” prosleđuje ljudske organe sa crnog tržišta klinikama u Getingenu, Regenzburgu i Berlinu, piše "Politika".


Nemački istražni organi posredno su ušli u trag jezivoj istini. Zahvaljujući reportaži s lica mesta, iz Prištine, vodećeg nemačkog političkog nedeljnika "Špigl”, počelo je da se odmotava klupko ilegalne trgovine i presađivanja organa, čiji je glavni centar – kosovska klinika "Medikus”.

Ime ove ustanove, podseća "Politika", redovno se pominje u vezi s trgovinom organa kidnapovanih Srba na Kosovu, ali i mnogih drugih žrtava takozvane medicinske mafije.

Prema podacima do kojih je došao bivši švajcarski senator Dik Marti, u funkciji istražitelja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, ali i prema navodima specijalnog islednika Euleksa, Kanađanina Džonatana Ratela, prištinska klinika "Medikus" jedan je od glavnih snabdevača prestižnih klinika u EU. "Pošiljke” odlaze, pre svega, u nemačke specijalizovane bolnice u Getingenu, Regenzburgu i Berlinu.

Jeziva istina, posmatrano iz ugla srpskih žrtava i njihovih porodica, sastoji se u pretpostavci koja je predmet svih istraga u ovom predmetu. Organi Srba otetih na Kosovu, za vreme ratnih operacija 1999. godine i kasnije, poslužili su kao "ulaznica” klinike "Medikus” u krug bolnica poznatih po praksi ilegalne transplantacije organa.

Prištinska klinika, prema navodima istražitelja Euleksa, sumnjiči se za transplantaciju u, tek, dvadesetak do tridesetak slučajeva. "Medikus” se, poput klinika u Moldaviji i Kazahstanu, usredsredio na "vađenje” organa žrtvama i na njihovo prosleđivanje na adrese renomiranih svetskih klinika gde su imućni pacijenti čekali da im se presadi bubreg ili jetra...

Nedeljnik "Špigl” upoznao je u naslovnoj reportaži izdanja broj 31/2012 od 29. jula ove godine, tamošnja javnost, naravno i javno tužilaštvo, sa slučajem nemačkog državljana kome je presađen bubreg jedne ruske emigrantkinje iz Izraela. Za sumu od tačno 81.892 evra i 72 centa, "pacijent Valter” (pravo ime i prezime se ne saopštavaju javnosti) dobio je zdrav organ, a donatorki "Veri” je isplaćena "otkupnina” od – osam hiljada evra.

Slučaj koji je "Špigl” obelodanio u reportaži s lica mesta, a na osnovu podataka koje je dobio u, kaže se okruženju obaveštajne službe BND, poklopio se, vremenski, sa aferom nezakonitih transplantacija koja već mesec dana potresa Nemačku.

Prema podacima koje je "Politika” dobila krajem januara ove godine, profesor Ber je bio glavni finansijer opreme prištinske bolnice, a dobar deo njegovih donacija na Kosovu potiče iz fonda nemačkog Ministarstva za privrednu saradnju (sa inostranstvom) i razvoj.

Portparol Ministarstva u Berlinu Katarina Menc obavestila je autora ovih redova elektronskom poštom od 24. januara ove godine u 16.42 časa da će pitanje finansiranja prištinske klinike iz fonda nemačkog ministarstva biti razjašnjeno u najkraćem roku. Ustanovljeno je, međutim, da je novac za opremu "jedne bolnice na Kosovu” prosleđen humanitarnoj organiziciji čije ime nije saopšteno.

Zanimljive su reakcije u Nemačkoj – na pitanje zašto se trag ka profesoru Beru svojevremeno zagubio, a ponovo se pojavio pre desetak dana.

U razgovorima sa analitičarima vodećih nemačkih medija, "Politici” je predočeno da je minule srede u Nemačkoj stupio na snagu novi zakon koji olakšava transplantaciju organa. Broj dobrovoljnih donatora, međutim, naglo je opao, pošto je javnost upoznata sa aferom nezakonitih transplantacija u vodećim klinikama države.

"Podatak da organi za ilegalne transplantacije dolaze iz dalekog inostranstva indirektno podstiče zaključak da se legalne donacije u Nemačkoj prosleđuju u skladu sa zakonom, onim pacijentima kojim su najpotrebniji”, rekao je izvor u Ministarstvu zdravlja u Berlinu.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=05&nav_category=64&nav_id=632371

A neki bi i dalje sa Nemackim nacistima u istu drzavu zvanu EU , i pored toga sto oni ubijaju sa svojim slugama Siptarima Srbe i otimaju im vitalne organe.....
 
Prištinska klinika "Medikus” prosleđuje ljudske organe sa crnog tržišta prestižnim klinikama u EU. "Pošiljke" pre svega odlaze u nemačke specijalizovane bolnice u Getingenu, Regensburgu i Berlinu, piše "Politika".
Nemački istražni organi posredno su ušli u trag jezivoj istini. Zahvaljujući reportaži s lica mesta, iz Prištine, vodećeg nemačkog političkog nedeljnika "Špigl”, počelo je da se odmotava klupko ilegalne trgovine i presađivanja organa, čiji je glavni centar – kosovska klinika "Medikus”. Ime ove ustanove, podseća "Politika", redovno se pominje u vezi s trgovinom organa kidnapovanih Srba na Kosovu, ali i mnogih drugih žrtava takozvane medicinske mafije.
"Medikus" jedan od glavnih snabdevača
Prema podacima do kojih je došao bivši švajcarski senator Dik Marti, u funkciji istražitelja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, ali i prema navodima specijalnog islednika Euleksa, Kanađanina Džonatana Ratela, prištinska klinika "Medikus" jedan je od glavnih snabdevača prestižnih klinika u EU. "Pošiljke” odlaze, pre svega, u nemačke specijalizovane bolnice u Getingenu, Regensburgu i Berlinu.
0,,4543901_4,00.jpg
Dik Marti

Jeziva istina, posmatrano iz ugla srpskih žrtava i njihovih porodica, sastoji se u pretpostavci koja je predmet svih istraga u ovom predmetu. Organi Srba otetih na Kosovu, za vreme ratnih operacija 1999. godine i kasnije, poslužili su kao "ulaznica” klinike "Medikus” u krug bolnica poznatih po praksi ilegalne transplantacije organa. Prištinska klinika, prema navodima istražitelja Euleksa, sumnjiči se za transplantaciju u, tek, dvadesetak do tridesetak slučajeva. "Medikus” se, poput klinika u Moldaviji i Kazahstanu, usredsredio na "vađenje” organa žrtvama i na njihovo prosleđivanje na adrese renomiranih svetskih klinika gde su imućni pacijenti čekali da im se presadi bubreg ili jetra...
Zdrav organ oko 82.000 evra
Nedeljnik "Špigl” upoznao je u naslovnoj reportaži izdanja broj 31/2012 od 29. jula ove godine, tamošnju javnost, naravno i javno tužilaštvo, sa slučajem nemačkog državljana kome je presađen bubreg jedne ruske emigrantkinje iz Izraela. Za sumu od tačno 81.892 evra i 72 centa, "pacijent Valter” (pravo ime i prezime se ne saopštavaju javnosti) dobio je zdrav organ, a donatorki "Veri” je isplaćena "otkupnina” od – osam hiljada evra.
Slučaj koji je "Špigl” obelodanio u reportaži s lica mesta, a na osnovu podataka koje je dobio u, kaže se okruženju obaveštajne službe BND, poklopio se, vremenski, sa aferom nezakonitih transplantacija koja već mesec dana potresa Nemačku.
0,,5960644_4,00.jpg
Priština

Prema podacima koje je "Politika” dobila krajem januara ove godine, profesor Ber je bio glavni finansijer opreme prištinske bolnice, a dobar deo njegovih donacija na Kosovu potiče iz fonda nemačkog Ministarstva za privrednu saradnju (sa inostranstvom) i razvoj.
Portparol Ministarstva u Berlinu Katarina Menc obavestila je autora ovih redova elektronskom poštom od 24. januara ove godine u 16.42 časa da će pitanje finansiranja prištinske klinike iz fonda nemačkog ministarstva biti razjašnjeno u najkraćem roku. Ustanovljeno je, međutim, da je novac za opremu "jedne bolnice na Kosovu” prosleđen humanitarnoj organiziciji čije ime nije saopšteno.
Novi zakon olakšava transplantaciju organa
Zanimljive su reakcije u Nemačkoj – na pitanje zašto se trag ka profesoru Beru svojevremeno zagubio, a ponovo se pojavio pre desetak dana. U razgovorima sa analitičarima vodećih nemačkih medija, "Politici” je predočeno da je minule srede u Nemačkoj stupio na snagu novi zakon koji olakšava transplantaciju organa. Broj dobrovoljnih donatora, međutim, naglo je opao, pošto je javnost upoznata sa aferom nezakonitih transplantacija u vodećim klinikama države.
"Podatak da organi za ilegalne transplantacije dolaze iz dalekog inostranstva indirektno podstiče zaključak da se legalne donacije u Nemačkoj prosleđuju u skladu sa zakonom, onim pacijentima kojima su najpotrebniji”, rekao je izvor u Ministarstvu zdravlja u Berlinu.

http://www.dw.de/dw/article/0,,16145724,00.html?maca=ser-Blic Online-2569-xml-mrss

Шиптари могу да буду само криминалци и ништа друго.
 
Missoni:worth: za temu.
Moderaciju bih molila da ostave ovaj uvodni post na PDF Politika jer je to rak rana danasnjice, ima veze sa Zutom Kucom, ali mnogo vise sa etikom i
moralom danasnjeg humanog drustva.Netacno j da neko Nemacku snabdeva organima, tacno je da bogati Nemci profitiraju od tih profitera.
U Nemackoj, kao ni u celoj Evropi preaadjivanje bubrega moze samo ako ti bubreg podari neko iz najblize porodice, ali ne i neko od prijatelja,
poznanika. To je tako u Srbiji, a i u Nemackoj.
Godinama vec ronjam po netu, barem od momenta kada je Del Ponte pocela pricu o Zutoj Kuci i moja saznjanja, a ukljucujuci i saznanja
ovog genijalnog nemackog Spiegla su uzasavajuca.
 
Pojma nemam odakle da pocnem, ali pocecu bas od slucaja koji Spiegel objavljuje, a glavni akteri su jedan Nemac , star 70 godina,
a koji je na nekoj waiting listi vec dvadeset godina i jedna zena Vera iz Izraela, emigrantkinja iz Rusije, a koja nije videla drugog izlaza
osim tog da za 8.000 evra proda svoj bubreg. Walter-u predstoji smrt jer nema sanse da legalno dodje do bubrega, Vera je ocajna
jer u Tel Avivu zivi kao stoka, ostavila je u Rusiji svoju devojcicu, izgleda za bolji zivot nema.

Sin Walterov nalazi vezu ( ilegalno naravno sve), placa 80,000 evra i Vera i Walter srecu se u Pristini.
Vera ostaje bez bubrega, Walter dobija bubreg. Tikva je pukla u Nemackoj pre nekoliko nedelja kada se ustanovilo
da cuveni profesori,urolozi i to jos sa jednog od najcuvenijih univerziteta( Getingen)posreduju u ovim "radnjama".

Cuveni urolog daje i lovu i svoje ime za bolnicu Medicus jer je Kosovo momentalno bezzakonje i tamo se sve moze.

Zuta KUca i ovaj Medicus nemaju veze jedno s drugim. Zuta Kuca ima veze sa Albanijom, a Albanija je Meka ( i to vec decenijama)
za presadjivanje organa deci.Naime, i u samoj Albaniji kradu se deca i sluze kao fabrika orana, a organe te nsrecne dece dobijaju deca,
uglavnom nekh bogatih ljudi iz Italije i Grcke. To su takodje podaci iz Spiegla , ali ma,lo starijeg datuma.

Danas, a to "danas " traje vec godinama, svaki dan u Juznoj Americi ( Brazilija,Kolumbija,Bolivija,Meksiko) nestane po nekoliko
deteta , starosti 3-7 godina. To su deca sa ulice, nikoga i nije briga kakva je njihova sudbina.

O Filipinima,Indiji,Tajlandu ( Kinu cu da zaobidjem jer je tek tamo najstrasnije jer svaki dan nestane i hiljade beba) ne bih da govorim.
Pitanje je da li i nasi Romi prodaju svoju decu kao male fabrike organa?
 
Poslednja izmena:
Једино што изненађује то је упорно заташкавање очигледног - а очигледно је да су и ШВАБЕ и ШИПТАРИ И БИЛИ И ОСТАЛИ ТЕШКИ ЗЛОЧИНЦИ И РАЗБОЈНИЦИ...... НАЦИСТИ СУ СЕ ДОСЕТИЛИ "БОЉЕГ НАЧИНА" УМЕСТО КОНЦ ЛОГОРА.......
 
a sta ste ocekivali od naroda kojima je nametnuta americka demokratija?
na kraju krajeva profit od celog tog biznisa sa ljudski organima ide u ameriku jer te organe kupuju bogati evropljani, kapitalisti, koji sakupljaju profit od evropskog roblja i dalje ga prosledjuju ka americkim djubradima..................zato je americi od velike vaznosti da se svetu nametnu zakoni (demokratski) po kojima ce njihovi sluzbenici (kapitalisticka elita po svetu) moci zdravo i normalno da obavlja svoj posao.........sakupljanje i otimanje profita od celokupnog covecanstva.

deluje banalno , ali sve ove uzasne deformacije u drustvu su samo jos jedan negativan element koji karakterise ovu nocnu moru od drustvenog sistema ..KAPITALIZAM.
 
u svim ratnim dejstvima u novijoj istoriji pored standardnog biznisa oko prodaje oruzja i RO vrse se i preprodaje organa...najlakse i najeftinije je doci do organa u ratnim uslovima...bilo je tih prica i u vreme rata sa hrvatskom i BIH..ali su one tada bile jos uvek neverovatne i teske za poverovati...
 
Београд --
Приштинска клиника "Медикус” прослеђује људске органе са црног тржишта клиникама у Гетингену, Регензбургу и Берлину, пише "Политика".
Немачки истражни органи посредно су ушли у траг језивој истини..

Према подацима које је "Политика” добила крајем јануара ове године, професор Бер је био главни финансијер опреме приштинске болнице, а добар део његових донација на Косову потиче из фонда немачког Министарства за привредну сарадњу (са иностранством) и развој.

Портпарол Министарства у Берлину Катарина Менц обавестила је аутора ових редова електронском поштом од 24. јануара ове године у 16.42 часа да ће питање финансирања приштинске клинике из фонда немачког министарства бити разјашњено у најкраћем року. Установљено је, међутим, да је новац за опрему "једне болнице на Косову” прослеђен хуманитарној организицији чије име није саопштено.

Занимљиве су реакције у Немачкој – на питање зашто се траг ка професору Беру својевремено загубио, а поново се појавио пре десетак дана.

cela vest
http://www.vidovdan.org/index.php?o...2012-08-05-10-53-03&catid=48:vesti&Itemid=103
 
ALARMANTNO: Kosovo snabdeva Nemačku organima sa crnog tržišta!
Organi Srba otetih na Kosovu omogućili su prištinskoj klinici "Medikus" da se probije na tržištu ilegalne trgovine organima i postane jedan od glavnih snabdevača EU
Operacija-srca.jpg

Prištinska klinika “Medikus” prosleđuje ljudske organe sa crnog tržišta klinikama u Getingenu, Regenzburgu i Berlinu, piše “Politika”.

Zahvaljujući reportaži s lica mesta, iz Prištine, vodećeg nemačkog političkog nedeljnika “Špigl”, počelo je da se odmotava klupko ilegalne trgovine i presađivanja organa, čiji je glavni centar – kosovska klinika “Medikus”.

Ime ove ustanove,redovno se pominje u vezi s trgovinom organa kidnapovanih Srba na Kosovu, ali i mnogih drugih žrtava takozvane medicinske mafije.

Prema podacima do kojih je došao bivši švajcarski senator Dik Marti, u funkciji istražitelja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, ali i prema navodima specijalnog islednika Euleksa, Kanađanina Džonatana Ratela, prištinska klinika “Medikus” jedan je od glavnih snabdevača prestižnih klinika u EU. “Pošiljke” odlaze, pre svega, u nemačke specijalizovane bolnice u Getingenu, Regenzburgu i Berlinu.

Jeziva istina, posmatrano iz ugla srpskih žrtava i njihovih porodica, sastoji se u pretpostavci koja je predmet svih istraga u ovom predmetu. Organi Srba otetih na Kosovu, za vreme ratnih operacija 1999. godine i kasnije, poslužili su kao “ulaznica” klinike “Medikus” u krug bolnica poznatih po praksi ilegalne transplantacije organa.

Prištinska klinika, prema navodima istražitelja Euleksa, sumnjiči se za transplantaciju u dva desetak do tridesetak slučajeva. “Medikus” se, poput klinika u Moldaviji i Kazahstanu,usredsredio na “vađenje” organa žrtvama i na njihovo prosleđivanje na adrese renomiranih svetskih klinika, gde su imućni pacijenti čekali da im se presadi bubreg ili jetra.

Nedeljnik “Špigl” upoznao je u naslovnoj reportaži izdanja broj 31/2012 od 29. jula ove godine, javnost i javno tužilaštvo, sa slučajem nemačkog državljana kome je presađen bubreg jedne ruske emigrantkinje iz Izraela. Za sumu od tačno 81.892 evra i 72 centa, “pacijent Valter” (pravo ime i prezime se ne saopštavaju javnosti) dobio je zdrav organ, a donatorki “Veri” je isplaćena “otkupnina” od – 8.000 evra.

Slučaj koji je “Špigl” obelodanio u reportaži s lica mesta, a na osnovu podataka koje je dobio u, kaže se, okruženju obaveštajne službe BND, poklopio se vremenski sa aferom nezakonitih transplantacija, koja već mesec dana potresa Nemačku.

Prema podacima koje je “Politika” dobila krajem januara ove godine, profesor Ber je bio glavni finansijer opreme prištinske bolnice, a dobar deo njegovih donacija na Kosovu potiče iz fonda nemačkog Ministarstva za privrednu saradnju (sa inostranstvom) i razvoj.

Portparol Ministarstva u Berlinu Katarina Menc obavestila je autora ovih redova elektronskom poštom od 24. januara ove godine u 16.42 sati da će pitanje finansiranja prištinske klinike iz fonda nemačkog ministarstva biti razjašnjeno u najkraćem roku. Ustanovljeno je, međutim, da je novac za opremu “jedne bolnice na Kosovu” prosleđen humanitarnoj organiziciji, čije ime nije saopšteno.

Zanimljive su reakcije u Nemačkoj na pitanje zašto se trag ka profesoru Beru svojevremeno zagubio, a ponovo se pojavio pre desetak dana.

U razgovorima sa analitičarima vodećih nemačkih medija, “Politici” je predočeno da je minule srede u Nemačkoj stupio na snagu novi zakon koji olakšava transplantaciju organa. Broj dobrovoljnih donatora, međutim, naglo je opao, pošto je javnost upoznata sa aferom nezakonitih transplantacija u vodećim klinikama države.

- Podatak da organi za ilegalne transplantacije dolaze iz dalekog inostranstva indirektno podstiče zaključak da se legalne donacije u Nemačkoj prosleđuju u skladu sa zakonom onim pacijentima kojim su najpotrebniji – rekao je izvor u Ministarstvu zdravlja u Berlinu.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Jezivo :sad2:
 
Nemački nedeljnik Špigl tvrdi da su dve klinike za presađivanje organa u Regenzburgu i Getingenu povezane s trgovinom organima na Kosovu, zbog čega je nemački ministar zdravlja Danijel Bar najavio mogućnost izmene zakona.

- Ako zaključimo da su zakonske rupe olakšale manipulacije na klinikama u Getingenu i Regenzburgu, moraćemo da delujemo - rekao je Bar listu Rur Nahrihten iz Dortmunda.

http://www.***************/politika/-ljudski-organi-s-kosova-zavrsili-u-nemackoj---07-08
 

Back
Top