KOSOVO JE SRCE SRBIJE!

ernauton de carmainge

Domaćin
Banovan
Poruka
4.363
То значи ДА ЈЕ МЕТОХИЈА ЦРКВЕНО ИМАЊЕ........

Dobro bre, Mito, kakve sad to veze ima? Ako tako gledas, Metoh je rec koja potice iz grckog, ako se ne varam, sto bi trebalo da znaci sta? Da na Metohiju najvise prava ima Grcka kao naslednica stare Vizantije?

Crkveno, necrkveno, zabluda je kojom se sluze demagozi da je Kosovo duhovni centar zato sto dole ima mnogo manastira. Istaina je da gomile manastira ima sirom Srbije i to na veoma malim prostorima, pa nista. Zbog Pecke patrijarsije? Sve se to menja tokom vremena, kao sto je nekada postojala i Ohridska arhiepiskopija itd.

Ne vidim zasto bi bilo koji manastir na Kosovu bio vazniji od, na primer, Zice, Studenice, Mileseve ili svih onih na Fruskoj Gori ili u Ovcarsko-Kablarskoj klisuri?

Nego se demagogijom stvara nekakvo vestacko osecanje prema zemlji, koju su mnogi tamosnji Srbi 70-ih i 80-ih prodavali naveliko i za velike pare.

Sve u svemu, sto se mene licno tice, Kosovo nikad nije bilo niti ce biti srce Srbije, za mene je srce Srbije na drugoj lokaciji.

minos

Iskusan
Poruka
5.557
Evo ga opet ovaj NVO caus. KOSOVO CE OPET BITI SRBIJA .Mozda ne sada. Amerika ce za 15-20 godina pokazati prve znakove slbljenja njenog uticaja koje ce je odvesti do propasti. E onda mi stupamo na sceni a vi GLOBALNI REPTILI CE TE TADA POKUSATI DA BUDETE VECI SRBI OD NAS. Ali ce vam biti badava jer ce mo vas prepoznati po KUMROVACKOJ SKOLI

Srbe bre sve vise zabole za citavu Srbiju ispod Save i Dunava a ti pricas o Kosovu???Za 15-20 godina ce pola Srbije ziveti u Beogradu...