GeorgeV
Buduća legenda
- Poruka
- 32.023
Ккако мислиш да ће се на даље развијати ситуација на КиМ, југу Србије?
Не знам. Само се надам да све ово што се ради, и са шиптарске и наше стране, није само припрема за потпуно чишћење Косова од Срба.
У бољој варијанти се надам да је Вучић истрговао са Американцима, и да ће се добити та заједница српских општина (као нека гаранција да ће народ тамо моћи мање-више нормално да живи) и још понешто, а за узврат ћемо ми пристати да за све у Европи Косово буде држава де факто, осим за нас де јуре. Као две Немачке својевремено.
У горој варијанти ме плаши опција да је договорена ескалација у којој ћемо ми изгубити (јер ћемо радити тако да изгубимо) и Шиптари ће се решити Срба са Косова. Видим овде на форуму да СНС-ови праве калкулације за опстанак на власти и у случају поново изгубљеног рата на Косову, и потенцијалних санкција.
Шиптари ми нису баш најјаснији. Да су до сада решили ту ЗСО, и одглумели "мултиетничност" и то, били би у далеко бољем положају. Сад, да ли су стварно ти који их данас воде умислили, као што смо ми умислили 90-тих, да су сила, или раде онако како им кажу, не могу да проценим.
Ако они раде то што раде зато што им је тако речено, најебали смо.