"Kosovo je spremno za rat" Poslanik Tačijeve stranke preti: Borićemo se za Niš, Kuršumliju, Rašku i Sandžak

Овај буцко је изгледа неки шиптарски Шешељ.

Мада не сумњам да ће се неки Шиптари, поготово млађи, примити на то.

Док озбиљно не запуца.

А онда ће бити "Хељп, НАТО, хељп..."

Баш као и ономад.

Само, ако сад озбиљно запуца, НАТЕ бити неће.

Овај буцко је изгледа неки шиптарски Шешељ.

Мада не сумњам да ће се неки Шиптари, поготово млађи, примити на то.

Док озбиљно не запуца.

А онда ће бити "Хељп, НАТО, хељп..."

Баш као и ономад.

Само, ако сад озбиљно запуца, НАТЕ бити неће.
Биће и те како. Само неће НАТО одмах нападати нас, него ће да врше осматрање, ометати средства комуникације, извиђати терен, наводити јединице и ватру. Ако будемо потиснули албанце (шиптаре) реаговаће НАТО, не класично али гађаће нас са територије КиМ-а и Албаније.
Војска наша, која војска, јел то она војска из које одлазе сви који могу на боље плаћене послове, је ли то она војска која нема више резервног кадра.
Не могу Албанци, још увек нас да добију, чињеница је да смо јачи, али не дуго.
У Прешеву готово да и нема више Срба. У Бујановцу нас има али мало по броју али по власништву земље они су већина. У Нишу, Врању, Лесковцу, Прокупљу, Куршумлији, шиптари су власници 11 000 станова и кућа.
Други инвеститор на Златибору, по броју објеката, је Харадинај, да видиш само колико и каквих хотела је он власник.
Распитај се мало ко је купио земљу 320 хектара код Сремске Митровице. Ово знам јер сам у станоградњи већ дуже време.
Не треба њима класичан рат, то је навлакуша да се нашима мало дигне морал и да нам срце заигра од милине када видимо нашу дику и понос од председника. Могуће је да је и то био договор.
А Србе ће наша узданица од председника лепо разоружати, у сваком граду ће сакупљати и отимати оружје само у неће у Великом Трновцу, само неће по Прешеву, Тутину, Сјеници, Пазару...

Шиптарима је сада циљ север Митровице, да истерају Србе, наши неће реаговати. Не зато што не немају чиме и са киме (али то је тренутно да могу ускоро ни то неће моћи) него што наш председник то не да ни по коју цену. Одуговлачиће он шиптарски упад све док не оде са власти, можда се и већ договорио то са њима, али онда када оде, било редовно било пре времена, они ће упасти и биће "јесам ли вам рекао да када мене не буде било на власти све ће кренути низбрдо" а тај ко дође после њега неће моћи да уради ништа чак и да жели али мислим да ни он сам неће то желети поготову ако је из редова садашње опозиције.

Биће и те како. Само неће НАТО одмах нападати нас, него ће да врше осматрање, ометати средства комуникације, извиђати терен, наводити јединице и ватру. Ако будемо потиснули албанце (шиптаре) реаговаће НАТО, не класично али гађаће нас са територије КиМ-а и Албаније.
Војска наша, која војска, јел то она војска из које одлазе сви који могу на боље плаћене послове, је ли то она војска која нема више резервног кадра.
Не могу Албанци, још увек нас да добију, чињеница је да смо јачи, али не дуго.
У Прешеву готово да и нема више Срба. У Бујановцу нас има али мало по броју али по власништву земље они су већина. У Нишу, Врању, Лесковцу, Прокупљу, Куршумлији, шиптари су власници 11 000 станова и кућа.
Други инвеститор на Златибору, по броју објеката, је Харадинај, да видиш само колико и каквих хотела је он власник.
Распитај се мало ко је купио земљу 320 хектара код Сремске Митровице. Ово знам јер сам у станоградњи већ дуже време.
Не треба њима класичан рат, то је навлакуша да се нашима мало дигне морал и да нам срце заигра од милине када видимо нашу дику и понос од председника. Могуће је да је и то био договор.
А Србе ће наша узданица од председника лепо разоружати, у сваком граду ће сакупљати и отимати оружје само у неће у Великом Трновцу, само неће по Прешеву, Тутину, Сјеници, Пазару...

Све је то тачно. Војска нам је факат *****, баш као и цело друштво.

На нешто друго сам мислио. Ако се "озбиљно" запуца, значи да је договор у питању.

Да се мало коригује стање на терену.

Без дозволе НАТЕ ни ми ни Шиптари не смемо ни да прднемо.

Поготово сада. Угасили би нас као шибицу.

Све је то тачно. Војска нам је факат *****, баш као и цело друштво.

На нешто друго сам мислио. Ако се "озбиљно" запуца, значи да је договор у питању.

Да се мало коригује стање на терену.

Без дозволе НАТЕ ни ми ни Шиптари не смемо ни да прднемо.

Поготово сада. Угасили би нас као шибицу.
Ти јеси у праву, можда ја грешим, али сам мишљења да НАТО-у не одговара рат мало већег интензитета али једна брза акција шиптара да одговара и да истерају Србе јер ако победе Руси у Украјини и успеју да поврате свој политички утицај у неке земље Европе, а на КиМ остану Срби, НАТО-у то неће никако одговарати јер ето сукоба овде већих размера, а Руси би тада нама слали помоћ, можда чак и људе, многе земље НАТО-а биле би деморалисане поразом па не би ни реаговале или би реакција била јако блага. Тиме би ми могли да урадимо нешто доле а Руси да се учврсте овде. Многе земље би тада виделе Русију као победника и неко ко може НАТО да савлада. Овако нас истерају, па ако победе Руси било би "ок јесте ли потписали све што сте потписали и сва могућа и немогућа овлашћења дали Косову и Метохији као независној држави - јесте и шта сада хоћете, нема ништа сами сте се увалили у то" А ако Русија не успе да поврати свој утицај у Европи ником ништа опет НАТО на добитку.

Ти јеси у праву, можда ја грешим, али сам мишљења да НАТО-у не одговара рат мало већег интензитета али једна брза акција шиптара да одговара и да истерају Србе јер ако победе Руси у Украјини и успеју да поврате свој политички утицај у неке земље Европе, а на КиМ остану Срби, НАТО-у то неће никако одговарати јер ето сукоба овде већих размера, а Руси би тада нама слали помоћ, можда чак и људе, многе земље НАТО-а биле би деморалисане поразом па не би ни реаговале или би реакција била јако блага. Тиме би ми могли да урадимо нешто доле а Руси да се учврсте овде. Многе земље би тада виделе Русију као победника и неко ко може НАТО да савлада. Овако нас истерају, па ако победе Руси било би "ок јесте ли потписали све што сте потписали и сва могућа и немогућа овлашћења дали Косову и Метохији као независној држави - јесте и шта сада хоћете, нема ништа сами сте се увалили у то" А ако Русија не успе да поврати свој утицај у Европи ником ништа опет НАТО на добитку.

Па, то зависи од нас, како ћемо да истргујемо.

Како сад ствари стоје, победила Русија у Украјини или не победила, и како би та победа уопште изгледала, мишљења сам да је Русија завршила и са Европом и са нама овде (поготово са овим "меким" стомаком Европе на којем смо ми) на дужи временски период.

Рат у Украјини не решава ствар, само ће се сукоб наставити другим средствима, на другим линијама.

А ми смо у НАТО позадини, на било какву помоћ од Руса нереално је рачунати.

Дакле, трговина. Са Американцима. Само са њима. ЕУ није субјект у овој причи.

Čoveče ko što ti stalno predlažem, idi na forum.hr, ostavi se nas ođe. Niste tema. Ni ti, ni hrvatska, ni hrvati
Ne zaboravi da je na Kosovu kontigent hrvatske vojske, i da je svaka priča o Kosovu zanimljiva i Hrvatima. Držimo dole preko 300 vojnika, 2 helikoptera, obavještajni tim, medicinski tim, cijela oklopno mehanizirana bojna je dole.

Poslednja izmena:
Ne zaboravi da je na Kosovu kontigent hrvatske vojske, i da je svaka priča o Kosovu zanimljiva i Hrvatima. Držimo dole preko 300 vojnika, 2 helikoptera, obavještajni tim, medicinski tim, cijela oklopno mehanizirana bojna je dole.
Milanovic je rekao da smo ipak najbilizi i da se trebamo postivati

Back