КОСОВО И МЕТОХИЈА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Albanci pre dolaska Turaka su bili hriscani to je cinjenica, sve to postoji u evropskim arhivama, valjda ne mislite da su svi glupi a da je Srbija svet, budite realni.

А шта ћемо са документима у којима се налазе ктитори цркава и манастира по Космету, који су узгред српски средњовековни владари? и како то да су католици градили цркве и манастире са православним мотивима стотињак година након црквеног раскола?

А шта ћемо са документима у којима се налазе ктитори цркава и манастира по Космету, који су узгред српски средњовековни владари? и како то да су католици градили цркве и манастире са православним мотивима стотињак година након црквеног раскола?

Jedino u vasim knijgama to pise i jedino vi koristite verske objekte u politicke svrhe. Necu da se ponavljam da ponovo pisem ciji su manastiri na Kosovu.

Jedino u vasim knijgama to pise i jedino vi koristite verske objekte u politicke svrhe. Necu da se ponavljam da ponovo pisem ciji su manastiri na Kosovu.

Sta da ti kazem,pogresne knjige si citao,pa kada Srbija ponovo povrati svoju drzavnost na Kosovu i Metohiji,moraces ponovo da ides u skolu.Ne zelis valjda da docekas starost u neznanju i da umres glup i neobrazovan!

и на самим црквама, но добро за 2 ствари које сам ти навео т немаш аргументе да их побијеш...остеје ти трећа, како то да католици граде манастире и цркве са православним мотивима добрих 100 година после црквеног раскола?

Ja sam dosta knjiga precesljao,bas medju stranim autorima,a o tome da su Albanci gradili pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji nista nisam nasao. Jos jedan jeftin pokusaj prodaje falsifikata od strane Albanaca. A koliko samo falsifikujete,to ide van granica razuma!

Prvo ovo,pa onda prica o poseti ''autenticnoj srpskoj porodici'' u okviru turisticke ponude KOTAS-a kao da su endemska ugrozena vrsta (citaj Indijanci),sto je zapanjilo Gracanicane. Onda prica u Kohi Ditore da je Djokovic kosovski teniser,koji je rodjen u Zvecanu i to 1982.,da je ziveo na Kosovu i slicne gluposti.A poslednju glupost sam procitao danas,kako su baba i deda pricali vasem ministru za trgovinu o belim medvedima na Kosovu :lol::lol::lol:... Srbija ce vam predati priznanje za najvece mitomane ikad. Zasluzujete ga bez premca... 8-) Ocigledno vam nikad nije dosadno tamo...

и на самим црквама, но добро за 2 ствари које сам ти навео т немаш аргументе да их побијеш...остеје ти трећа, како то да католици граде манастире и цркве са православним мотивима добрих 100 година после црквеног раскола?

Pitao sam ja to jos nekoga od njih,ali mi nesto ne odgovorise. Knjige ocigledno ne daju odgovor na to pitanje. Isto kao sto ne znaju ko ih je gradio,cije su sve to zaduzbine,i zasto su srpski vladari zaduzbinari oslikani na ikonama doticnih manastira i crkava?

I ono glavno : zasto se ti hramovi spaljuju i devastiraju,na njima ispisuje ''Umrite Srbi'' ako svaki mali Albanac na Kosovu zna da je to albansko? Zasto onda Albanci negiraju da je Metohija kotlina crkvenih poseda?

Pitanje otkud toliko srpskih toponima,do nivoa zaselaka i delova sela,ako su po Albancima Srbi na Kosovo dosli tek 1912. godine... Ali to je tak posebna prica.

Malo morgen."Svoju drzavnost",ko da povrati?:razz:

Okruzeni ste pravoslavnim drzavama koje vas ne vole.Zar zaista verujes da ce vasi tutori zauvek biti uz vas!?Ograniceni ste!U neku ruku mi je i drago sto ste takvi kakvi ste,necemo vam nista zaboraviti,ni mi,ni nasa deca,ni deca nase dece!!Ne verujem da vam se buducnost na ovim prostorima smesi.Mozda na severnom polu,tamo barem ima belih medveda o kojima pricate!

Okruzeni ste pravoslavnim drzavama koje vas ne vole.Zar zaista verujes da ce vasi tutori zauvek biti uz vas!?Ograniceni ste!U neku ruku mi je i drago sto ste takvi kakvi ste,necemo vam nista zaboraviti,ni mi,ni nasa deca,ni deca nase dece!!Ne verujem da vam se buducnost na ovim prostorima smesi.Mozda na severnom polu,tamo barem ima belih medveda o kojima pricate!

ko je okruzhen? madzarska, hrvatska, kosovo, bugarska, bosna, .... pa sad stvarno ko je okruzhen je pitanje.
kazhesh vasha deca, ... pa niste valjda toliko glupi da ne kazhem sadisti ..... a josh deca vashe dece :lol: pa toliko glupih loodaka ne mozhe da izrodi ni ta vasha mala drzhavica loodaka na brdovitom balkanu... pogledaj to sa ove strane, sve vas je manje i manje, ........... uf josh se i rimuje :lol::lol::lol:

Mir na ovim prostorima, prostorima Balkana istorijski gledano nikad nije bio neki veliki mir, dugotrajan mir. Za kratke periode mira narodi na ovim prostorima davali su ogromne zrtve. Ovaj prostor nije Island , ili Skandinavija (gde nedirnut mir traje vekovima ).

To je pouka za ljude koji necene sadasnji mir ( od 1999 - 2008 ) vec pored sada dostignutog mira zele da stvore i razloge za nove ratne sukobe i trajna neprijateljstva.

Jedan od razloga ratnih sukoba na ovim prostorima je i nepostojanje generacija koje su odrasle u miru.
Ako je moj pradeda ratovao sa Albancima (prvi svetski rat), pa moj deda(drugi svetski rat), pa moj otac(1980,1999), izgleda da se stvaraju uslovi za nove ratove u kojima ce mene da zovu. Isto je i kad se pogleda sa Albanske strane.

Ratovi na ovim prostorima su nastajali kad sukobljene strane nisu pregovarale ili nisu imale uslove za otvorene pregovore.

Sada strane imaju uslove za pregovore ali jedna strana nece da pregovara sa obrazlozenjem da njih podrzava USA, neke zemlje EU itd.

Zakljucak : Pozivamo Albance sa Kosova i Metohije da zajedno cuvamo sadasnji mir i da kroz otvorene i postene pregovore, pregovore bez inata, prvo osiguramo sto duzi sadasnji mir, a posle toga da taj mir bude sve bolji za ljude koji zive na ovim prostorima. Stvorimo generaciju koja nije ratovala na ovim prostorima. Pregovori su proizvodnja mira. Ravijajmo i usavrsavajmo tu proizvodnju.

http://forum.krstarica.com/threads/178834

И још нешто, да се разумемо: ово није "наша истина", нити прича о белим медведима, електричним јегуљама или византијско-албанским храмовима, већ једина истина с којом можемо пред свет и пред Бога, а да се не постидимо!

http://forum.krstarica.com/threads/178834

И још нешто, да се разумемо: ово није "наша истина", нити прича о белим медведима, електричним јегуљама или византијско-албанским храмовима, већ једина истина с којом можемо пред свет и пред Бога, а да се не постидимо!

auuuuu .... e sada nam selose pise...propade nezavisno kosovo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back