Косово и Косоварски ентитет - добровољни прилог преговарачком тиму Србије

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Шћиптари неће преговоре о статусу. Неће их ни Америка. Па, ако ћемо поштено, на преговорима о томе не инсистирају ни Русија, ни Кина.
Шта је - ту је.
Ми те "преговоре" можемо обавити и сами и донети следећу платформу о статусу Косова:

Косово је наша територија, на којој је настао политички ентитет, који бисмо могли звати и Косоварски ентитет, који ми не признајемо, нити ћемо признати за државу.
Косово као територија јесте у саставу Србије, иако над том територијом Србија нема ингеренције.
Косоварски политички ентитет не припада Србији.
Преговори са тим Косоварским ентитетом се могу водити само уз посредовање, како земаља, а пре свега сила, које су тај ентитет признале за државу, тако и уз посредовање земаља, односно сила које тај ентитет не признају за државу.


"Највише на шта можемо, с обзиром на тренутну ситуацију пристати, јесте да се Косово, у комуникацији са нама, назива Бивша аутономна покрајина Србије Косово (БАПСК) или политички ентитет Косова (нагласак на другом „о“) или Косоварски ентитет, што не затвара могућност да Косово, под одређеним условима, постане једна од Покрајина Србије, нити отвара могућност да се тај ентитет пред нама назива државом. Ма којим од понуђена два назива се саопштава садашње реално стање. А у ком правцу ће се то стање даље развијати, ствар је реалности, а не идеолошких и бапск-их прича."

http://www.apsorg.rs/program-aps.htm#realanpremanini
 

Back
Top