Косово и Косоварски ентитет - добровољни прилог преговарачком тиму Србије

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
Шћиптари неће преговоре о статусу. Неће их ни Америка. Па, ако ћемо поштено, на преговорима о томе не инсистирају ни Русија, ни Кина.
Шта је - ту је.
Ми те "преговоре" можемо обавити и сами и донети следећу платформу о статусу Косова:

Косово је наша територија, на којој је настао политички ентитет, који бисмо могли звати и Косоварски ентитет, који ми не признајемо, нити ћемо признати за државу.
Косово као територија јесте у саставу Србије, иако над том територијом Србија нема ингеренције.
Косоварски политички ентитет не припада Србији.
Преговори са тим Косоварским ентитетом се могу водити само уз посредовање, како земаља, а пре свега сила, које су тај ентитет признале за државу, тако и уз посредовање земаља, односно сила које тај ентитет не признају за државу.


"Највише на шта можемо, с обзиром на тренутну ситуацију пристати, јесте да се Косово, у комуникацији са нама, назива Бивша аутономна покрајина Србије Косово (БАПСК) или политички ентитет Косова (нагласак на другом „о“) или Косоварски ентитет, што не затвара могућност да Косово, под одређеним условима, постане једна од Покрајина Србије, нити отвара могућност да се тај ентитет пред нама назива државом. Ма којим од понуђена два назива се саопштава садашње реално стање. А у ком правцу ће се то стање даље развијати, ствар је реалности, а не идеолошких и бапск-их прича."

http://www.apsorg.rs/program-aps.htm#realanpremanini
 

Zoroastar

Domaćin
Poruka
3.783
A Metohija... :roll: Sto je sa njom!!! :think:

Ово је платформа са којом треба да се упозна и свет, који не зна да се ради о Косову и Метохији. Интерно ћемо и то напоменути.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.