Quantcast

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
https://www.danas.rs/politika/kurtijeva-vlada-bez-podrske-srpske-liste/

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti

Skupština Kosova izabrala je sa 66 glasova za i 10 uzdržanih izabrala novu Vladu Kosova na čelu sa liderom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem.Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 1


Piše: FoNet/Beta 03. februara 2020. 18.11 Izmenjeno: 18.36

Pre glasanja sednicu su napustili poslanici Demokratske partije Kosova, koji su dominirali u napadima na Kurtija i novu Vladu.
Posle izbora novi ministri su zajedno sa novim premijerom položili zakletvu.

Prvi zamenik premijera je Avdulah Hoti iz DSK, drugi zamenik premijera je Haki Abazi iz PS.
Ministarstvo spoljnih poslova vodiće Glauk Konjufca, ministarka pravde je Aljbuljena Hadžiu, ministar finansija Besnik Bislimi, ministar privrede Rozeta Hajdari, ministar zadravlja Arben Vitia i ministar evropskih integracija Bljerim Reka.
Za ministra unutrašnjih poslova je izabran aktuelni gradonačelnik Podujeva Agim Veljiu, ministar za infrastrukturu je Ljumir Abdiđiku, ministar poljoprivrede Besian Mustafa, ministarka obrazovanja nauke i tehnologije Hikmete Bajrami, ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši i ministar odbrane Anton Ćuni.

Iz redova Srpske liste Dalibor Jevtić izabran je za ministra za zajednice i povratak, Ivan Milojević je ministar za regionalni razvoj, dok je Emilija Redžepi iz bošnjačke zajednice izabrana za ministra administriranja lokalne samouprave.

Spska lista neće podržati vladu Aljbina Kurtija

Mandatar za sastav vlade Kosova Albin Kurti ranije je danas na sednici Skupštine, koja je počela u 11 sati, predložio sastav novog kabineta.
Mandatar za sastav nove Vlade Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas u ekspozeu u Skupštini Kosova da Vlada koalicije pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova ima sveobuhvatan program u kojem se bavi svim oblastima društveno-ekonomskog i političkog života na Kosovu.

„Imamo program koji se bavi svim oblastima. Danas institucionalizujemo veliku promenu od 6. oktobra. Uštedećemo javni novac. Pored mene će biti 15 ministara, a ne 21 kao ranije. Imaćemo oko 33 zamenika ministara, a ne više od 80 kao ranije. Manje trošenja na funkcije i privilegije da bismo trošili više na projekte“, rekao je Kurti.
Kurti je rekao je da je spreman da vodi dijalog sa Srbijom, obezbeđujući široki politički spektar u tom procesu.
„Bavim se politikom 23 godine. Danas stojim pred vama nakon 23 godine kao deo opozicije. Deli nas samo jedno glasanje za okončanje moje političke karijere. Oni koji su me voleli kao opozicionara treba da me vole i na vlasti“, zaključio je Kurti, preneli su ranije mediji.

Spska lista neće podržati vladu Aljbina Kurtija, ali će učestvovati u radu kosovskih institucija, izjavio je ranije danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović.
„Oni koji danas formiraju vladu nisu ništa dobro rekli ni obećali i to Srpsku listu navodi na oprez, ali je jedinstvo Srba nešto što će morati da bude poštovano, jer su nezaobilazan faktor na prostoru KiM“, rekao je Odalović za RTS.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 2


Vlada Prištini koja treba da bude formirana prva je posle sukoba u kojoj neće biti nijedne stranke iz takozvanog ratnog krila bivše Oslobodilačke vojske Kosova.
Odalović smatra da je važno šta će koalicija ponuditi i koje će poruke poslati ka Beogradu, kosovskim Srbima i međunarodnoj zajednici.

„Pitanje je šta će biti sa taksama i položajem Srba, na čemu će srpska strana insistirati, a tu je i pitanje kako će funkcionisati Hašim Tači sa ovakvom vladom i ko će da predstavlja kosovske stavove u dijalogu“, naveo je Odalović.
Ono što je, prema njegovim rečima, bitno je da se nađe rešenje, da se dijalog nastavi, a ne da se odugovlači.

Ugljanin čestitao potpisivanje sporazuma o formiranju Vlade Kosova

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je danas postizanje sporazuma o formiranju Vlade Kosova koji su potpisali lider Pokreta Samoopređeljenje Aljbin Kurti i predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 3


Sulejman Ugljanin Foto: FoNet/ Dragan Antonić
Ugljanin im je uputio čestitku u kojoj im je poželeo dobru i uspešnu saradnju i ubrzan ekonomski razvoj.
„Očekujemo da će Bošnjaci imati pozitivnu ulogu u Vladi i drugim institucijama Republike Kosovo“, naveo je Ugljanin.

Kurti predložio Jevtića i Milojevića za ministre u novoj kosovskoj Vladi

Mandatar za sastav nove Vlade Kosova Aljbin Kurti predložio je članove Srpske liste Dalibora Jevtića za ministra za zajednice i povratak i Ivana Milojevića za ministra za regionalni razvoj.
Na sednici Skupštine Kosova, Kurti je iz redova bošnjačke zajednice predložio Emiliju Redžepi za ministarku za lokalnu samoupravu.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 4


Na sednici su potvrđene ranije najave da će i Pokret samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova imati po šest ministara i po jednog zamenika premijera.
Zamenici premijera biće Avdulah Hoti iz DSK i Haki Abazi iz Samoopredeljenja.
Samoopredeljenje će voditi Ministarstvo spoljnih poslova, čiji će ministar biti Glauk Konjufca.
Za ministra pravde je predložena Aljbuljena Hadžiu, za ministra finansija Besnik Bislimi, ministarstvo privrede vodiće Rozeta Hajdari, ministar zadravlja biće Arben Vitia i ministar evropskih integracija Bljerim Reka.
DSK će takođe imati šest ministarstva.
Za ministra unutrašnjih poslova je predložen aktuelni gradonačelnik Podujeva Agim Veljiu, ministar za infrastrukturu biće Ljumir Abdiđiku, ministar poljoprivrede Besian Mustafa, ministarka obrazovanja nauke i tehnologije Hikmete Bajrami, ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši i ministar odbrane Anton Ćuni.

Veselji: Premijer postaje ličnost koja ne priznaje niti oseća Republiku Kosovo

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) i opozicije u kosovskom parlamentu Kadri Veselji ocenio je da se danas za premijera bira čovek koji „ne priznaje niti oseća Republiku Kosovo“.
„Prva istina je da Kosovo ostavljamo čoveku, Aljbinu Kurtiju, koji niti priznaje, niti oseća niti misli da živi u njoj. Druga istina, nažalost, govori danas ovde o jednoj tamnoj priči o državi i državnosti Kosova. Ti si protestovao protiv svega dobrog što se događalo na Kosovu. Napadao si najbolje policajce i institucije Kosova“, kazao je Veselji.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 5


Upitao je Kurtija da li će se boriti protiv Srbije sa svojom vladom ili će se boriti protiv pripadnika OVK putem Specijalnog suda.
Veselji je najavio da će DPK tražiti odgovornost za sve osetljive teme na Kosovu, od perioda posle rata do danas.
„Otvorićemo i razgovaraćemo o svim do sada postignutim sporazumima u dijalogu sa Srbijom, da bi se videlo ima li izdaje ili ne. Ako ti budeš išao na dijalog sa Srbijom bez traženja izvinjenja od strane Srbije, bez vraćanja na Kosovo kostiju, kako si obećao…“, kazao je Veselji.

Ljimaj: Kurti treba da počne da se ponaša kao premijer Kosova a ne kao opozicionar

Lider Socijaldemokratske inicijative Kosova Fatmir Ljimaj poručio je danas mandataru za sastav Vlade Kosova Aljbinu Kurtiju da treba da prestane da se ponaša kao opozicionar već da bude premijer.
„Aljbin Kurti treba da spusti glavu, da počne da se ponaša kao premijer Kosova, da promeni traku opozicionara i da radi kao premijer zemlje“, kazao je Ljimaj.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 6


On je dodao da će podržati novog premijera u svemu što bude radio u korist Kosova.
Poručio je Kurtiju da ne treba da se diči time što je bio opozicionar jer je, kako je naveo, uvek bio protiv životnih interesa Kosova.
Ljimaj je pomenuo da se Kurti suprotstavljao sporazumu iz Rambujea 1999. godine i predlogu za rešenje statusa Kosova Martija Ahtisarija, koji su, prema Ljimaju, obezbedili „slobodu i nezavisnost Kosova“.
Rekao je da su Kurtiju potrebni saveti da bi bolje radio i pozvao poslanike i ministre iz Demokratskog saveza Kosova da ga nauče šta znači biti premijer i kako funkcioniše država.

Tači nije pozvan na sednicu

Predsednik Kosova Hašim Tači nije pozvan da prisustvuje sednici na kojoj će se glasati za izbor Vlade Kosova, piše Ljajmi, prenosi Kosova onajn.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 7


Ovaj medij saznaje iz izvora unutar kancelarije Predsedništva, da je skupštinski protokol poslao samo jedan e-mail protokolu predsedništva, otprilike 5 minuta pre početka današnje sednice.
Ljajmi podseća da je u prethodnom period za sednice na kojima se glasalo o Vladi uvek upućivan zvanični poziv predsedniku Kosova da bude prisutan na sednici kao rukovodilac od posebnog interesa.


БРАВО КУРТИ!
:bravo:
 
Poruka
16.367
https://www.danas.rs/politika/kurtijeva-vlada-bez-podrske-srpske-liste/

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti

Skupština Kosova izabrala je sa 66 glasova za i 10 uzdržanih izabrala novu Vladu Kosova na čelu sa liderom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem.Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 1


Piše: FoNet/Beta 03. februara 2020. 18.11 Izmenjeno: 18.36

Pre glasanja sednicu su napustili poslanici Demokratske partije Kosova, koji su dominirali u napadima na Kurtija i novu Vladu.
Posle izbora novi ministri su zajedno sa novim premijerom položili zakletvu.

Prvi zamenik premijera je Avdulah Hoti iz DSK, drugi zamenik premijera je Haki Abazi iz PS.
Ministarstvo spoljnih poslova vodiće Glauk Konjufca, ministarka pravde je Aljbuljena Hadžiu, ministar finansija Besnik Bislimi, ministar privrede Rozeta Hajdari, ministar zadravlja Arben Vitia i ministar evropskih integracija Bljerim Reka.
Za ministra unutrašnjih poslova je izabran aktuelni gradonačelnik Podujeva Agim Veljiu, ministar za infrastrukturu je Ljumir Abdiđiku, ministar poljoprivrede Besian Mustafa, ministarka obrazovanja nauke i tehnologije Hikmete Bajrami, ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši i ministar odbrane Anton Ćuni.

Iz redova Srpske liste Dalibor Jevtić izabran je za ministra za zajednice i povratak, Ivan Milojević je ministar za regionalni razvoj, dok je Emilija Redžepi iz bošnjačke zajednice izabrana za ministra administriranja lokalne samouprave.

Spska lista neće podržati vladu Aljbina Kurtija

Mandatar za sastav vlade Kosova Albin Kurti ranije je danas na sednici Skupštine, koja je počela u 11 sati, predložio sastav novog kabineta.
Mandatar za sastav nove Vlade Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas u ekspozeu u Skupštini Kosova da Vlada koalicije pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova ima sveobuhvatan program u kojem se bavi svim oblastima društveno-ekonomskog i političkog života na Kosovu.

„Imamo program koji se bavi svim oblastima. Danas institucionalizujemo veliku promenu od 6. oktobra. Uštedećemo javni novac. Pored mene će biti 15 ministara, a ne 21 kao ranije. Imaćemo oko 33 zamenika ministara, a ne više od 80 kao ranije. Manje trošenja na funkcije i privilegije da bismo trošili više na projekte“, rekao je Kurti.
Kurti je rekao je da je spreman da vodi dijalog sa Srbijom, obezbeđujući široki politički spektar u tom procesu.
„Bavim se politikom 23 godine. Danas stojim pred vama nakon 23 godine kao deo opozicije. Deli nas samo jedno glasanje za okončanje moje političke karijere. Oni koji su me voleli kao opozicionara treba da me vole i na vlasti“, zaključio je Kurti, preneli su ranije mediji.

Spska lista neće podržati vladu Aljbina Kurtija, ali će učestvovati u radu kosovskih institucija, izjavio je ranije danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović.
„Oni koji danas formiraju vladu nisu ništa dobro rekli ni obećali i to Srpsku listu navodi na oprez, ali je jedinstvo Srba nešto što će morati da bude poštovano, jer su nezaobilazan faktor na prostoru KiM“, rekao je Odalović za RTS.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 2


Vlada Prištini koja treba da bude formirana prva je posle sukoba u kojoj neće biti nijedne stranke iz takozvanog ratnog krila bivše Oslobodilačke vojske Kosova.
Odalović smatra da je važno šta će koalicija ponuditi i koje će poruke poslati ka Beogradu, kosovskim Srbima i međunarodnoj zajednici.

„Pitanje je šta će biti sa taksama i položajem Srba, na čemu će srpska strana insistirati, a tu je i pitanje kako će funkcionisati Hašim Tači sa ovakvom vladom i ko će da predstavlja kosovske stavove u dijalogu“, naveo je Odalović.
Ono što je, prema njegovim rečima, bitno je da se nađe rešenje, da se dijalog nastavi, a ne da se odugovlači.

Ugljanin čestitao potpisivanje sporazuma o formiranju Vlade Kosova

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je danas postizanje sporazuma o formiranju Vlade Kosova koji su potpisali lider Pokreta Samoopređeljenje Aljbin Kurti i predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 3


Sulejman Ugljanin Foto: FoNet/ Dragan Antonić
Ugljanin im je uputio čestitku u kojoj im je poželeo dobru i uspešnu saradnju i ubrzan ekonomski razvoj.
„Očekujemo da će Bošnjaci imati pozitivnu ulogu u Vladi i drugim institucijama Republike Kosovo“, naveo je Ugljanin.

Kurti predložio Jevtića i Milojevića za ministre u novoj kosovskoj Vladi

Mandatar za sastav nove Vlade Kosova Aljbin Kurti predložio je članove Srpske liste Dalibora Jevtića za ministra za zajednice i povratak i Ivana Milojevića za ministra za regionalni razvoj.
Na sednici Skupštine Kosova, Kurti je iz redova bošnjačke zajednice predložio Emiliju Redžepi za ministarku za lokalnu samoupravu.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 4


Na sednici su potvrđene ranije najave da će i Pokret samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova imati po šest ministara i po jednog zamenika premijera.
Zamenici premijera biće Avdulah Hoti iz DSK i Haki Abazi iz Samoopredeljenja.
Samoopredeljenje će voditi Ministarstvo spoljnih poslova, čiji će ministar biti Glauk Konjufca.
Za ministra pravde je predložena Aljbuljena Hadžiu, za ministra finansija Besnik Bislimi, ministarstvo privrede vodiće Rozeta Hajdari, ministar zadravlja biće Arben Vitia i ministar evropskih integracija Bljerim Reka.
DSK će takođe imati šest ministarstva.
Za ministra unutrašnjih poslova je predložen aktuelni gradonačelnik Podujeva Agim Veljiu, ministar za infrastrukturu biće Ljumir Abdiđiku, ministar poljoprivrede Besian Mustafa, ministarka obrazovanja nauke i tehnologije Hikmete Bajrami, ministarka kulture, omladine i sporta Vljora Dumoši i ministar odbrane Anton Ćuni.

Veselji: Premijer postaje ličnost koja ne priznaje niti oseća Republiku Kosovo

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) i opozicije u kosovskom parlamentu Kadri Veselji ocenio je da se danas za premijera bira čovek koji „ne priznaje niti oseća Republiku Kosovo“.
„Prva istina je da Kosovo ostavljamo čoveku, Aljbinu Kurtiju, koji niti priznaje, niti oseća niti misli da živi u njoj. Druga istina, nažalost, govori danas ovde o jednoj tamnoj priči o državi i državnosti Kosova. Ti si protestovao protiv svega dobrog što se događalo na Kosovu. Napadao si najbolje policajce i institucije Kosova“, kazao je Veselji.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 5


Upitao je Kurtija da li će se boriti protiv Srbije sa svojom vladom ili će se boriti protiv pripadnika OVK putem Specijalnog suda.
Veselji je najavio da će DPK tražiti odgovornost za sve osetljive teme na Kosovu, od perioda posle rata do danas.
„Otvorićemo i razgovaraćemo o svim do sada postignutim sporazumima u dijalogu sa Srbijom, da bi se videlo ima li izdaje ili ne. Ako ti budeš išao na dijalog sa Srbijom bez traženja izvinjenja od strane Srbije, bez vraćanja na Kosovo kostiju, kako si obećao…“, kazao je Veselji.

Ljimaj: Kurti treba da počne da se ponaša kao premijer Kosova a ne kao opozicionar

Lider Socijaldemokratske inicijative Kosova Fatmir Ljimaj poručio je danas mandataru za sastav Vlade Kosova Aljbinu Kurtiju da treba da prestane da se ponaša kao opozicionar već da bude premijer.
„Aljbin Kurti treba da spusti glavu, da počne da se ponaša kao premijer Kosova, da promeni traku opozicionara i da radi kao premijer zemlje“, kazao je Ljimaj.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 6


On je dodao da će podržati novog premijera u svemu što bude radio u korist Kosova.
Poručio je Kurtiju da ne treba da se diči time što je bio opozicionar jer je, kako je naveo, uvek bio protiv životnih interesa Kosova.
Ljimaj je pomenuo da se Kurti suprotstavljao sporazumu iz Rambujea 1999. godine i predlogu za rešenje statusa Kosova Martija Ahtisarija, koji su, prema Ljimaju, obezbedili „slobodu i nezavisnost Kosova“.
Rekao je da su Kurtiju potrebni saveti da bi bolje radio i pozvao poslanike i ministre iz Demokratskog saveza Kosova da ga nauče šta znači biti premijer i kako funkcioniše država.

Tači nije pozvan na sednicu

Predsednik Kosova Hašim Tači nije pozvan da prisustvuje sednici na kojoj će se glasati za izbor Vlade Kosova, piše Ljajmi, prenosi Kosova onajn.

Kosovo dobilo novu vladu, premijer Aljbin Kurti 7


Ovaj medij saznaje iz izvora unutar kancelarije Predsedništva, da je skupštinski protokol poslao samo jedan e-mail protokolu predsedništva, otprilike 5 minuta pre početka današnje sednice.
Ljajmi podseća da je u prethodnom period za sednice na kojima se glasalo o Vladi uvek upućivan zvanični poziv predsedniku Kosova da bude prisutan na sednici kao rukovodilac od posebnog interesa.


БРАВО КУРТИ!
:bravo:
Znaci Americka ambasada je uradila ono sto je obecala

Uklonila je UCK iz vlasti i oduzela im sve vazne drzavne funkcije

A srpska lista protiv

Vucicevi ljudi Glasali za Tacija, Haradinaja, Agima i Veseljija

Protiv civilne vlade koja nema krvi i organe na rukama

Moras imati neki mentalni defekt da budes SNS clan, i to ozbiljan
 
Poruka
16.367
Srpska lista u parlamentu te Kosoves . A sta to bese ono sto Srbija ne priznaje ?

Kurti je sansa za Kosovo da se obracunate sa narko kartelom
Sa podrskom Amerike a ona je tu jasno i glasno, ako ima snage i volje u gradjanstvu, pohapsicete ih i mozda napraviti neki red i zakone kako treba za svoju decu i buduce generacije
Onako kako je Rugova nekada i predlagao
 
Poruka
23.741
Znaci Americka ambasada je uradila ono sto je obecala

Uklonila je UCK iz vlasti i oduzela im sve vazne drzavne funkcije

A srpska lista protiv

Vucicevi ljudi Glasali za Tacija, Haradinaja, Agima i Veseljija

Protiv civilne vlade koja nema krvi i organe na rukama

Moras imati neki mentalni defekt da budes SNS clan, i to ozbiljan

Како против кад седи у тој Влади ?
 

Blues Brothers

Veoma poznat
Poruka
14.978
Kurti je sansa za Kosovo da se obracunate sa narko kartelom
Sa podrskom Amerike a ona je tu jasno i glasno, ako ima snage i volje u gradjanstvu, pohapsicete ih i mozda napraviti neki red i zakone kako treba za svoju decu i buduce generacije
Onako kako je Rugova nekada i predlagao
Kurtiju predstoji djavolski deo posla, slamanje mafioskog sistema, to nece biti lako. Taj sistem ima duboke korene i veoma je mocan. Za sada je Kurtijev cilj da skloni Thaqija posle se otvara put sa temeljno ciscenje .
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
32.511
Kurti je sansa za Kosovo da se obracunate sa narko kartelom
Sa podrskom Amerike a ona je tu jasno i glasno, ako ima snage i volje u gradjanstvu, pohapsicete ih i mozda napraviti neki red i zakone kako treba za svoju decu i buduce generacije
Onako kako je Rugova nekada i predlagao

Da se Šiptar sa nečim obračuna ?!!!!

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Šališ se ? .... neeeepa ti si ozbiljan :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
32.511
Ni arnauti nisu nikada priznavali državu Srbiju kao svoju ali su uredno dizali penzije, dodatke i ostale nezaslužene apanaže od iste Srbije.

I dan danas to rade ... poznajem ženu , mada je Srpkinja poreklom (udata za Šiptra bila) uredno diže kosovski dodatak i izdržava unučad od kćerke- šiptare , dok im je ćaća u zatvoru zbog ubistva -a verovatno je bio i član ovk
 

Boris Grušenko

Elita
Moderator
Poruka
23.134
I dan danas to rade ... poznajem ženu , mada je Srpkinja poreklom (udata za Šiptra bila) uredno diže kosovski dodatak i izdržava unučad od kćerke- šiptare , dok im je ćaća u zatvoru zbog ubistva -a verovatno je bio i član ovk
Naravno i onda ovaj Beluši palamudi o nekakvim priznanjima.

Šta onda reći o priznavanju ako je poznato da za srpskim pasošem vlada jagma na Kosovu među arnautima.
 

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
52.743
SNS Kosove je juče pokazao da je prava državotvorna stranka i da iako se ne slaže sa politikom novog premijera i ne glasa za vladu , delegirali su dva svoja člana da budu Kurtijevi ministri i time omogućili da se ispoštuje ustav Kosove o zastupljenosti Srba .
To je još bolja propagandna strategija, kao protiv su Kurtija a zapravo nisu. Ono sa Haradinajem je bilo dosta providno jer su totalno bili deo vlade.
 

al bundy

Legenda
Poruka
63.152
Naravno i onda ovaj Beluši palamudi o nekakvim priznanjima.

Šta onda reći o priznavanju ako je poznato da za srpskim pasošem vlada jagma na Kosovu među arnautima.
Isto kao i medju Srbljem za madžarskim i još gore za ustaškim , a kod vas dole čujem i blgarskim , dakle jasno je da to nema veze sa simpatijama ,poštovanjem , lojalnošću i bilo čim sličnim ,već isključivo sa satusom tih papira u EU ,pošto ni ti Šipci , ni Srbi koji se tuku za strane pasoše ne nameravaju da sa njima ostaju na Balkanu ,.
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
32.511
Naravno i onda ovaj Beluši palamudi o nekakvim priznanjima.

Šta onda reći o priznavanju ako je poznato da za srpskim pasošem vlada jagma na Kosovu među arnautima.

Pa da , a onda ovi navodno politički oponenti SNS nam objašnjavaju isto .

Nikako da se pomire sa činjenicom da Šiptari neće dobiti Kosovo i Metohiju ni 1/1 ni 1/2 pa koliko god vlada formirali sa kim god
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
32.511
Isto kao i medju Srbljem za madžarskim i još gore za ustaškim , a kod vas dole čujem i blgarskim , dakle jasno je da to nema veze sa simpatijama ,poštovanjem , lojalnošću i bilo čim sličnim ,već isključivo sa satusom tih papira u EU ,pošto ni ti Šipci , ni Srbi koji se tuku za strane pasoše ne nameravaju da sa njima ostaju na Balkanu ,.

Poznajem mnogo ljudi , niti ko traži te pasoše , niti ih zanimaju .. naravno da ima , ali neuporedivo procentualno manje od šiptara sa Kosova
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.