Kosjerić i Zaječar su mali gradovi za Srbiju ali veliki pokazatelj narodnog raspoloženja

Pa šta je bilo u BG, pa jel smo beše onda na prošlim ili pretprošlim lokalnim izborima imali situaciju kada SNS nije imao većinu ni u jednoj od 10 centralnih opština , a to onda pre par godina kada nije bilo ove energije, 15. Marta i ni približno ovako jakog anti-režimskog raspoloženja kao sada.

Inače ne kažem ja da to ima veze sa samom veličinom grada u smislu broja kvadratnih kilometara ili broja same populacije, naravno da i neke manje sredine vode i dobijaju svoje bitke, recimo Čačak je dosta ovako anti-režimski raspoložen (i to ne samo protiv ove vlasti), Subotica recimo isto, u Šapcu je recimo opozicija bila dugo na vlasti na lokalu i Šabac je isto dugo odolevao, itd, ali realno gledano opšte je poznata stvar da što je negde urbanija populacija to su Vučić i naprednjaci nepopularniji i više omraženi i statistički gledano ono veća je šansa da će neko iz Beograda ili Novog Sada glasati za opoziciju (i uopšte protiv Vučića) nego neko ne znam iz Predejana ili okoline Prokuplja, kao što čak i unutar samog Beograda veća je šansa da će protiv Vučića glasati neko sa Dorćola ili sa Novog Beograda nego neko iz recimo Dobanovaca ili Stepojevca, sad naravno da to nije pravilo ali statistički gledano to je neka realnost.
Znam bar 5 većih gradova gde jeste omražen i on i njegovi krimi funkcioneri.

ne razumem?
ispada da si za sns ako pitas kako su prosli glasovi tamo gde je opozicija izgubila.
da li vidis koliko daleko ide to opoziciono ludilo i nadam se da ce bar jednog trenutka shvatiti da ovako besmisleno etiketiranje ljudi ide njima na stetu.
Da, ocigledno jesi za SNS tabe, jer ti je to pitanje potpuno, ali PPOTPUNO besmisleno.

Prosli izbori i prosli glasovi nisu imali 50 miliona evra ulozenih u botove, mafijase, kupovinu glasova i batinase u Kosjericu i Zajecaru. Uporedjivati izbore sa 10.000 ulozenih evra, sa izborima sa 50 miliona ulozenih evra je mesanje baba i zaba.

To sto ti ne vidis da to sto si ti, i takvi kao ti za SNS; uprovo je to glavni razlog zasto ce ovo da ide dotle daleko, jer ova kriminalna banda mirno nece dati vlast.

Vec sada su POTPUNO izgubili svaki legitimitet u Srbiji, i opet ne daju mirno vlast.

Sta ti to govori?

Ma ok to sve.. :lol:
U finisu-nista. Opet sns na vlasti.
O tome je rec.
A zasto je to tako reci ce ovi pametniji I iskusniji :kafa:

A sećamo se tad kad je SNS izgibio izbore u Beogradu i kad su već bili spremni protesti da se brani izborna volja Beograđana onda je nastupio Đilas, otišao kod Vučića na "pregovore" i praktično mu na tacni poklonio vlast u Beogradu i cela stvar je utihnula.

Mislim realno ako prošetaš Beogradom verovatno 9 od 10 Beograđana (mlađih od 60 godina) će ti reći da ne može da smisli Vučića i naprednjake dok recimo negde u nekom prigradskom naselju ili nekim manjim mestima po Srbiji taj broj je recimo 6/10 ili je negde možda pola-pola.

Mada generalno njegovi simpatizeri i glasači nisu nigde otišli niti se okrenuli na drugu stranu već on je sve vreme koristio tu rupu u "demokratiji" i konstantno imao tih milion ipo ljudi što ga drže na vlasti (ostali ga ne zanimaju) što je negde 25% populacije što je i neki njegov maksimum koji je održavao sve vreme, e sad ti ljudi uglavnom nisu nigde otišli (niti su prestali da gledaju pink i informer) već radi se o tome što se ogroman broj onih uspavanih probudio a realno svih onih ostalih 75% su manje ili više protiv njega i protiv vlasti (bilo da su nacionalno, građanski, ovako, onako....) jer među naprednjacima nema onih neodlučnih, apstinenata, itd već svi koji ih podržavaju i glasaju za njih i to ono ko vampiri čekaju od 7 ujutro da se otvore glasačka mesta (plus uzmimo u obzir i uvoženje glasača sa strane, kupovinu glasova, ucene i razne oblike malverzacija) , znači radi se o tome da su se ovi ostali probudili, da su studente videli kao nadu da može nešto da se promeni i kao signal za buđenje i sad Vučić se našao u velikom problemu kada su se ti ljudi (koji čine većinu) probudili i aktivirali a koje je on godinama uspešno držao u nekom stanju apatije, depresije, uspavanosti, nezainteresovanosti i mimo političkih zbivanja a on više nema način kako da ih ponovo uspava i vrati u kriogene komore na spavanje i jednostavno došlo se do tačke gde nema više povratka na staro i nema više mira i povratka u neku relativnu normalnu dok god je on na vlasti.

A sećamo se tad kad je SNS izgibio izbore u Beogradu i kad su već bili spremni protesti da se brani izborna volja Beograđana onda je nastupio Đilas, otišao kod Vučića na "pregovore" i praktično mu na tacni poklonio vlast u Beogradu i cela stvar je utihnula.

Mislim realno ako prošetaš Beogradom verovatno 9 od 10 Beograđana (mlađih od 60 godina) će ti reći da ne može da smisli Vučića i naprednjake dok recimo negde u nekom prigradskom naselju ili nekim manjim mestima po Srbiji taj broj je recimo 6/10 ili je negde možda pola-pola.

Mada generalno njegovi simpatizeri i glasači nisu nigde otišli niti se okrenuli na drugu stranu već on je sve vreme koristio tu rupu u "demokratiji" i konstantno imao tih milion ipo ljudi što ga drže na vlasti (ostali ga ne zanimaju) što je negde 25% populacije što je i neki njegov maksimum koji je održavao sve vreme, e sad ti ljudi uglavnom nisu nigde otišli (niti su prestali da gledaju pink i informer) već radi se o tome što s ogroman broj onih uspavanih probudio a realno svih onih ostalih 75% su manj ili više protiv njega i protiv vlasti (bilo da su nacionalno, građanski, ovako, onako....) jer među naprednjacima nema onih neodlučnih, apstinenata, itd već svi koji ih podržavaju i glasaju za njih i to ono ko vampiri čekaju od 7 ujutro da se otvore glasačka mesta (plus uzmimo u obzir i uvoženje glasača sa strane, kupovinu glasova, ucene i razne oblike malverzacija) , već radi se o tome da su se ovi ostali probudili, da su studente videli kao nadu da može nešto da se promeni i kao signal za buđenje i sad Vučić se našao u velikom problemu kada su se ti ljudi (koji čine većinu) probudili i aktivirali a koje je on godinama uspešno držao u nekom stanju apatije, depresije, uspavanosti, nezainteresovanosti i mimo političkih zbivanja a on više nema način kako da ih ponovo uspava i vrati u kriogene komore na spavanje i jednostavno došlo se do tačke gde nema više povratka na staro i nema više mira i povratka u neku relativnu normalnu dok god je on na vlasti.

Sta mislis koliko je % uspavanih koje se probudilo?

Pozdrav svima, iz Hrvatske sam pa možda nisam najupućeniji...

Koliko vidim na temi je dana usporedba izmedju posljednjih lokalnih izbora u Kosjeriću (prije 4 godine) sa sadašnjim... Možemo vidjeti da je Vučićev SNS pao za 17-18 posto, te da je izlaznost bila nešto veća nego prethodni put. Odnosno da je izgubio cetvrtinu svojih dosadasnjih glasova

Da li netko može postaviti, odnosno da li se negdje mogu naći rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji za Kosjerić, koji su održani 17. prosinca 2023. (decembra)?

I moje drugo pitanje, da li se iste usporedbe, te jučerašnji rezultati mogu naći za grad na rijeci Timok?

Ovako na prvu, Vučič je s obzirom na dogadjaje pao za četvrtinu glasova.. To znači da bi na nacionalnoj razini na nekim budućim parlementarnim izborima (prosli put je imao 48,07% na nacionalnoj razini) mogao imati izmedju 35-36%... (izgubio je 12-13 posto) Najveći dio tih postotaka prelit će se budućim Studentskim listama te lijevoj oporbi, te nešto će postotaka priskrbiti i desna proruska oporba/opozicija (Nesterović, Dveri, Nada)....

Znači to bi na idučim par izborima na niovou države moglo biti ovakvi

Vučić, Dačić, Seselj... 38-40%
Lijevo-liberalna oporba+studenti (Djilas, Tepićka, Studenti 38-40%
Desna oporba (Nada, Nesterović, Dveri, Zavetnici)... 15-17%
Manjinske liste 4-5%

I tko bi i kako s obzirom na navedene rezultate formirao vlast?

Još jednom molim može li netko napisati rezultate za Zaječar?

Sta mislis koliko je % uspavanih koje se probudilo?

Pa pazi sad ako u Srbiji ima oko 6 miliona glasača, ako na izbore izađe uvek otprilike njih pola, a od tih pola izašlih ako pola njih glasa za Vučića (dođemo do te neke brojke od oko milion ipo glasova) , e sad imamo još onih 3 miliona uspavanih, e sad ako se samo trećina njih "probudila" (a verujem da ih se probudilo i više s obzirom na ove silne proteste u 142 opštine širom Srbije) to je već milion ljudi i ako tih milion pridodaš i onih milion ipo koji su već glasali protiv Vučića (nebitno dal za ove ili one) i koji su se kao nešto batrgali svo vreme ono i više je nego dovoljno da napravi razliku koju Vučić više ne može da sustigne a verujem da će od tih 2,5 - 3 miliona "uspavanih" kad dođu izbori bar 70% njih izaći da glasaju protiv Vučića (kao što su mnogi izašli specijalno samo za izbore 2000. da bi glasali protiv Slobe ili kao što su mnogi izašli samo 2012. da bi glasali protiv "žutih" i Tadića).

Pozdrav svima, iz Hrvatske sam pa možda nisam najupućeniji...

Koliko vidim na temi je dana usporedba izmedju posljednjih lokalnih izbora u Kosjeriću (prije 4 godine) sa sadašnjim... Možemo vidjeti da je Vučićev SNS pao za 17-18 posto, te da je izlaznost bila nešto veća nego prethodni put. Odnosno da je izgubio cetvrtinu svojih dosadasnjih glasova

Da li netko može postaviti, odnosno da li se negdje mogu naći rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji za Kosjerić, koji su održani 17. prosinca 2023. (decembra)?

I moje drugo pitanje, da li se iste usporedbe, te jučerašnji rezultati mogu naći za grad na rijeci Timok?

Ovako na prvu, Vučič je s obzirom na dogadjaje pao za četvrtinu glasova.. To znači da bi na nacionalnoj razini na nekim budućim parlementarnim izborima (prosli put je imao 48,07% na nacionalnoj razini) mogao imati izmedju 35-36%... (izgubio je 12-13 posto) Najveći dio tih postotaka prelit će se budućim Studentskim listama te lijevoj oporbi, te nešto će postotaka priskrbiti i desna proruska oporba/opozicija (Nesterović, Dveri, Nada)....

Znači to bi na idučim par izborima na niovou države moglo biti ovakvi

Vučić, Dačić, Seselj... 38-40%
Lijevo-liberalna oporba+studenti (Djilas, Tepićka, Studenti 38-40%
Desna oporba (Nada, Nesterović, Dveri, Zavetnici)... 15-17%
Manjinske liste 4-5%

I tko bi i kako s obzirom na navedene rezultate formirao vlast?

Još jednom molim može li netko napisati rezultate za Zaječar?
Moram da te ispravim u nekim navodima jer razumem da nisi odavde pa iz tog razloga možda ne razumeš situaciju baš najbolje. Dveri i Zavetnica su sateliti SNS-a Nestorović je takođe, dakle njih ne možeš računati kao samostalne stranke jer su izgubili kredibilitet po tom pitanju. SPS je u opasnom padu, Šešelj i njegova liste mislim da ne postoje, pre su neki "opozicionari" pripadnici SNS-a ali i to je opšte poznato kod nas. U principu, glavna borba biće između SNS-a i studentske liste.

Evo rezultata za Zaječar...
  • Lista oko SNS - 48,05 odsto
  • Promena u koju verujemo - 34,74
  • Ujedinjeni za spas Zaječara - 7,72
  • SPS - 2, 98

Evo rezultata u Zaječaru iz 2021. Nenad Ristović je bio član Liberalno-demokratske strankke...

SNS 43,19%
Ristović 28,08%
Dačić 8,4%
Rašić 7,3%
Krstić 3,16%
Dosta je Dosta 3,1%

Dakle ako usporedimo jučerašnje rezultate s onima od prije 4 godine, manje više sve ostaje isto... Vučić i Dačič su 2021. zbrojeno dobili 51,8%, jučer 51,03%... Prema ovim rezultatima ostaje sve isto. Ne znam na osnovu čega je bilo tko tko nije iz Vučićeve partije na temelju ovih brojki proglasiti pobjedu u Zaječaru.

[/td]​

Poslednja izmena:
Moram da te ispravim u nekim navodima jer razumem da nisi odavde pa iz tog razloga možda ne razumeš situaciju baš najbolje. Dveri i Zavetnica su sateliti SNS-a Nestorović je takođe, dakle njih ne možeš računati kao samostalne stranke jer su izgubili kredibilitet po tom pitanju. SPS je u opasnom padu, Šešelj i njegova liste mislim da ne postoje, pre su neki "opozicionari" pripadnici SNS-a ali i to je opšte poznato kod nas. U principu, glavna borba biće između SNS-a i studentske liste.
Нестор није сателит

Bez ljutnje, ali iz vašeg navoda mogu isčitati onu: Tko nije za nas, taj je protiv nas, odnosno Vučićev satelit... To je poznata floskula u demokratskoj borbi za glasove... To može biti u jednu ruku i istina, ali to nije bila tema mojih upisa.

Koliko znam i Nestorovic, Nada, Dveri i Zavetnici podržavaju studentske prosvjede, ali nisu kompatibilni s lijevo-liberalnim partijama (Djilas, Marinika, Tadić... koje su najglasnije u podržavanju studentskih prosvjeda, odnosno, budimo realni, misle da bi upravo oni na njima mogli najviše politički profitirati)...

Što god tko mislio i napisao, te partije (Nesterović, Nada...) će pokupiti neki postotak glasova na nekim budućim parlamentarnim izborima (možda ne baš postotke koje sam naveo, ali ce se možda pojaviti neka nova, kao sto se prosli put pojavio Nesterović), koliko god ih vi (u svom upisu) ili lijevo-liberalna oporba optuživala za (moguću) suradnju s Vučićem... Koliki će taj osvojeni postotak biti, ostaje tek za vidjeti... Ali po svemu sudeći radit će se o nekom značajnijoj brojci, koja bi kako sada stvari stoje mogao biti i odlučujući u formiranju nove vlasti u Srbiji nakon slijedećih (da li privremenih) parlementarnih izbora...

Kosjerić pokazuje da neka nada i postoji (da se kosjerićki rezultati preliju na republički nivo, Vučić bi puno teže formirao parlamentarnu većinu nego do sada, ali mislim da bi je uspio formirati)... S druge strane, sudeći po rezultatima iz Zaječara, sve ostaje isto kao i prije prosvjeda.

To pokazuju brojke, a sad koliko one nekome odgovarale ili ne, to je druga priča...

Bez ljutnje, ali iz vašeg navoda mogu isčitati onu: Tko nije za nas, taj je protiv nas, odnosno Vučićev satelit... To je poznata floskula u demokratskoj borbi za glasove... To može biti u jednu ruku i istina, ali to nije bila tema mojih upisa.

tema je da sluzbeno, koliko znam i Nestorovic, Nada, Dveri i Zavetnici podržavaju studentske prosvjede, ali nisu kompatibilni s lijevo-liberalnim partijama (Djilas, Marinika, Tadić...), koje su najglasnije u podržavanju studentskih prosvjeda (odnosno, budimo realni, misle da bi upravo oni na njima mogli najviše politički profitirati)...

Što god tko mislio i napisao, te partije (Nesterović, Nada...) će pokupiti neki postotak glasova na nekim budućim parlamentarnim izborima (možda ne baš te, ali ce se pojaviti neka nova, kao sto se prosli put pojavio Nesterović), koliko god ih vi (u svom upisu) ili lijevo-liberalna oporba optuživala za (moguću) suradnju s Vučićem... Koliki će taj osvojeni postotak biti, ostaje tek za vidjeti... Ali po svemu sudeći radit će se o nekom značajnijoj brojci, koja bi kako sada stvari stoje mogao biti i odlučujući u formiranju nove vlasti u Srbiji nakon slijedećih (da li privremenih) parlementarnih izbora...

Kosjerić pokazuje da neka nada i postoji (da se kosjerićki rezultati preliju na republički nivo, Vučić bi puno teže formirao parlamentarnu većinu, ali mislim da bi je uspio formirati... S druge strane, sudeći po rezultatima iz Zaječara, sve ostaje isto kao i prije prosvjeda.

To pokazuju brojke, a sad koliko one nekome odgovarale ili ne, to je druga priča...

Да извиниш то ј ефлоскула Чеде Игле ...који је цитирао Хитлера ...иначе сви жути са таквим ставом сада су код АВа

иначе је флоскупа парафрза из Библије

Ко није против нас, тај је за нас​

( Лк 9,49-50 )​

38  Иван је рекао Исусу: »Учитељу, видјели смо неког човјека како истјерује зле духове у твоје име. Покушали смо га спречити јер није један од нас.«

39  Али Исус је на то рекао: »Немојте му бранити, јер тко год чини чуда у моје име, неће говорити лоше о мени. 40  Тко није против нас, тај је за нас.

Poslednja izmena:

Koliko znam i Nestorovic, Nada, Dveri i Zavetnici podržavaju studentske prosvjede, ali nisu kompatibilni s lijevo-liberalnim partijama (Djilas, Marinika, Tadić... koje su najglasnije u podržavanju studentskih prosvjeda, odnosno, budimo realni, misle da bi upravo oni na njima mogli najviše politički profitirati)...

Što god tko mislio i napisao, te partije (Nesterović, Nada...) će pokupiti neki postotak glasova na nekim budućim parlamentarnim izborima (možda ne baš postotke koje sam naveo, ali ce se možda pojaviti neka nova, kao sto se prosli put pojavio Nesterović), koliko god ih vi (u svom upisu) ili lijevo-liberalna oporba optuživala za (moguću) suradnju s Vučićem... Koliki će taj osvojeni postotak biti, ostaje tek za vidjeti... Ali po svemu sudeći radit će se o nekom značajnijoj brojci, koja bi kako sada stvari stoje mogao biti i odlučujući u formiranju nove vlasti u Srbiji nakon slijedećih (da li privremenih) parlementarnih izbora...

Kosjerić pokazuje da neka nada i postoji (da se kosjerićki rezultati preliju na republički nivo, Vučić bi puno teže formirao parlamentarnu većinu nego do sada, ali mislim da bi je uspio formirati)... S druge strane, sudeći po rezultatima iz Zaječara, sve ostaje isto kao i prije prosvjeda.

Samo sažeto da ti objasnim: na sledećim izborima bitne su dve liste, SNS i studentska. Trenutno u Srbiji ovi što povuku 0,5 % su nebitni.

Ali mu se pridružio. Nedefinisan mi je u potpunosti.
Нестор је јако отворио уста и има велики апетит.
Слажем се. Ћутањем је стао на Вучкову страну. Али он планира да буде већа и снажнија странка. Тешко ће бити нешто од тог

Realno ako se u jednom Kosjeriću ili Zaječaru ovako grčevito bori da izbegne poraz pa čemu tek ima da se nada u većim gradovima i recimo Beogradu ili Novom Sadu, realno puko je ko zvečka, recimo u Beogradu nema više od 20% (možda dobaci do 25% zahvaljujući raznim Dobanovcima, Ugrinovcima, Ledinama i ostalima) a verujem da ni u ostalim većim gradovima kao što su pre svega Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Subotica, Šabac,Valjevo .......ne stoji mnogo bolje (i teško da igde prelazi 30-35%) i ono nema tih autobusa, pokojnika i Bosanaca koji to mogu da promene.
Pa ako bi bilo legalno on je i u Kosjericu i Zaječaru izgubio .
Ne bi onako bio smrknut na teveu.

Poslednja izmena:
Nebitno , da idem na druge teme , rezultat je pozitivan za obe strane .Sa jedne alavi gradjani su pokupili poklone i dali glas , što je poražavajuće , ova mesta su renovirana ulaganjem vlasti , a to pre desetak godina nije bilo pa su izvukli neku korist i red je da sns ima taj jedan glas više .
Opozicija ne treba da bude nezadovoljna , odličan uspeh , pitanje je da su osvojili većinu da li bi imali ikakvu pomoć od države jer je suprotni tabor na vlasti .
Sve u svemu obe strane treba da budu zadovoljne .

Back