Košarkaška reprezentacija Srbije

Ko bi trebalo da bude selektor?

• Sale Đorđević

glasova: 0 0,0%
  • Neko drugi

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    2

Orlovi prokockali +14 i izgubili u Belgiji!​

1637874915-serbia-latvia-88761-750x481.jpg

Izvor: Bojan Marinković/sportklub.rs
https://sportklub.rs/kosarka/fiba-world-cup/belgija-srbija-livestream-sportklub/

Od koga smo izgubili Boze sačuvaj. Razumem da smo bez Jokica, Bobija, Bjelice I Bogija, ali brate vodimo ceo meč. Da smo izgubili od nekog ko zna da igra kosarku Litvanija, Slovenija, Francuska, Nemacka, pa da nam nije krivo. Mnogi kazu oslabljene mnoge ekipe zbog NBA. Pa sta bismo radili da ti igraci ne postoje?

Nažalost, ni Kari ne može da izvuče ovako kadrovski limitiranu ekipu. Mislim da je jasno da nije problem u selektoru već jednostavno ovaj režim kvalifikacija nam nije u interesu.

Pa jasno je da sem Teodosica i donekle Avramovica tesko da iko ima vise ima kvalitet za reprezentaciju i za kosarku na nekom vrhunskom nivou, jednostavno bez NBA i Evroligaskih igraca nema leba, ajde dobro naravno uracunao bi jos i Petruseva ali eto njega je igrom slucaja Efes pustio za ovaj drugi mec sa Belgijancima, on u sustini i nije trebao da bude tu u ovim prozorima.

Jednostavno ovaj sistem kvalifikacija i ovo sa prozorima je totalni promasaj i to je bilo jasno od samog pocetka, mislim koja je i poenta da kvalifikacije igraju jedni igraci i izbore plasman na neko prvenstvo a onda na tom prvenstvu da igra neki totalno drugi tim, em totalno bezveze em nefer prema tim igracima koji su igrali te kvalifikacije.

Ja sam lepo rekao da je ovaj OI bila poslednja sansa.
Sad odlazi ta neka generacija koja je imala neki kvalitet i pitanje je da li cemo uopste igrati negde.

Zene ce igrati. Posto jos imamo kvalitet sa Yvonne, Crvendakom, Tinom, Sasom, Necom, mozda i Anom. Mozemo bar petorku da skupimo.

Mozda postoji neka sansa ako angazujemo nekog stranca. Nekog od ovih 15 koji su dobili nas pasos preko Zvezde i Partizana. Panter na primer. Ima 28 godina. Moze da odigra jedan, a mozda i dva OI ciklusa i da se oprosti u Los Andjelesu za 6 godina. Ili neko drugi.

Ja sam lepo rekao da je ovaj OI bila poslednja sansa.
Sad odlazi ta neka generacija koja je imala neki kvalitet i pitanje je da li cemo uopste igrati negde.

Zene ce igrati. Posto jos imamo kvalitet sa Yvonne, Crvendakom, Tinom, Sasom, Necom, mozda i Anom. Mozemo bar petorku da skupimo.

Mozda postoji neka sansa ako angazujemo nekog stranca. Nekog od ovih 15 koji su dobili nas pasos preko Zvezde i Partizana. Panter na primer. Ima 28 godina. Moze da odigra jedan, a mozda i dva OI ciklusa i da se oprosti u Los Andjelesu za 6 godina. Ili neko drugi.
Ako ćemo stranca nek bude neki vrhunski. Ne neko ko je jedva dobar za Zvedu ili Partizan. Ali ni taj stranac ako je stvarno dobar neće moći da igra kvalifikacije.

Тужна вијест за српску кошарку
Преминуо Стеван Јеловац
206166424361acffe20286e107443023_w640.jpg

Српски кошаркаш Стеван Јеловац преминуо је од посљедица можданог удара. Јеловац је мождани удар доживео 14. новембра на тренингу и од тада је трајала његова борба за живот. Прије неколико дана пребачен је у Србију, на захтев породице, али лијечење у родној земљи није успело.
Рођен је 8. јула 1989. године у Новом Саду.
У каријери је играо за Мегу, Црвену звезду, Анталију, Kазерту, Лијетувос Ритас, Сарагосу, Нижњи, Бамберг, Газијантеп, а у АЕK је стигао из Јапана.
Био је повремени репрезентативац Србије.

Туга преголема. Почивај у миру Стеване.

Iskreno ja sam u soku zbog toga sto se desilo Jelovcu, a ikada se desilo s obzirom da je mlad momak, sportista, jak organizam verovao sam izvuci ce se i oporavice se jer mozdani udar je bas ekstremno retka pojava kod tako mladih ljudi , pa cak i kada se desi oporavak ide dosta lakse i brze nego kod starih ljudi.

Ono zaista nemam komentar, bas greota momka, bas prava tragedija.

Nek pociva u miru i nek mu je vecna slava i saucesce porodici, valjda je sad na nekom boljem mestu.

KSS instagram

https://www.instagram.com/p/CZwj8WuMXLL/

– Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovde u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile pre nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa. Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega… Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost, ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana… Jedva čekamo našu prvu utakmicu u Beogradu! – istakla je Ivon Anderson.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati sledećih 12 igračica, sa sledećim brojevima na dresovima:

1 Ivana Raca

6 Saša Čađo

10 Sanja Mandić

11 Aleksandra Crvendakić

12 Ivon Anderson

14 Dragana Stanković

17 Jovana Nogić

20 Kristina Topuzović

24 Maja Škorić

33 Tina Krajišnik (kapiten)

40 Ivana Katanić

51 Mina Đorđević

Ok to je ekipa. Oslabljeni smo za Necu, Anu i devojke koje su se povukle.

Imamo Ivon :heart:, Tinu, Crvendaku, Sasu, Draganu od ovih iskusnijih.

Najvazniji mec je u subotu od 21h protiv Kengurki. Njih bi i inace bilo zadovoljstvo da dobijemo, a sada posebno posle ove price sa Novakom u Australiji.

Back