Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Што се тиче комшилука, наравно да има ликовања послије сваког српског пораза. Из разлога разумљивих.
Ипак, морам примијетити да су чак и у компшилуку коректнији, обзирнији од којекакве (аутошовинистичке и ине) погани у самој Србији, који једва чекају било који пораз како би коју пакосну поруку послали на рачун спортиста и спорта, обавезно то каљају и политиком, доказујући и раскош поганог језика, + једна армија "дежурних пљувача", + антисрпски медији који пренесу агенцијски текст о утакмици, побједи или поразу, а онда "пропуштају" само злобне, поспрдне и злураде коментаре, нема шансе да прође неки који би афирмативно писао о нашој кошаркашкој селекцији ("тестирао" сам неке портале, рецимо "Данас", наравно да ми није прошао нити један пост, зато пљувачине колико волиш) каквих је уосталом већина на овом форуму.

Тако стварају фингирани привид малициозног односа српске јавности према кошаркашкој селекцији што је форумаш @rz brzotrz 1972 примијетио, а ако неко од родбине играча чита те постове или твитове, свето се временом огади. Прљава работа.

evo sada gledam Saleta......na konferenciji za štampu.....kaže nešto se izdešavalo a neće, barem ne sada da kaže šta......
pa nema onu stvar ko zeljko obradovic ,nego sve nesto izokola mlako , alibi majstor... nikad nece osvojiti trofej ni sa jednim klubom a drze ga kao selektora ,bruka!
sasa djordjevic majstor za nevazne utakmice , cestitam na pobedi na ovom revijalnom mecu , ameri u shoku , neispavani i umorni. slicno kao mi protiv argentine.

Што се тиче комшилука, наравно да има ликовања послије сваког српског пораза. Из разлога разумљивих.

Razumljivo, komšiluk je frustriran nama, a sport sa tim ima najmanje veze. Osim u slučaju Hrvata, ne mogu da prebole rahmetli Dražena dok gledaju kako Srbija gazi u svetskim okvirima, a oni igraju letnju NBA ligu zajedno sa Kinezima :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Razumljivo, komšiluk je frustriran nama, a sport sa tim ima najmanje veze. Osim u slučaju Hrvata, ne mogu da prebole rahmetli Dražena dok gledaju kako Srbija gazi u svetskim okvirima, a oni igraju letnju NBA ligu zajedno sa Kinezima :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

giphy.gif

Из интервјуа након утакмице са Америма
видљиво је да је Сале резигниран, све то тешко емотивно проживљава, под сталним стресом, и ту није лако, посебно послије пораза у четвртфиналу када се све сруши, све оде низ воду, битисати. У таквом стању провукао је "много ствари се од почетка дешавало", и зауставио се, и боље је.
Сале је она "стара школа" и те ствари (наравно да се много тога издешавало, од уобичајених и неуобичајених проблема до бочних и фронталних удара са многих адреса, када заврши СП написаћу пост о неким мојим виђењима) ће за себе задржати. А и те ствари свакако нису за јавност, нити јавност треба да зна.

a sto javnost ne treba da zna , jel to drzavna narodna sportska reprezentacija ili neka sekta????
zasto samo u srbiji maloj nebitnoj izbusenoj i propaloj zemlji , je sve kao supertajno, supervazno , superpoverljivo, klanovi , grupice , vecito neke zakulisne radnje , igrice , maske, skrivalice... mukami.

Kako mislis sutirajte?Pa sutiralo se,ali poslije puno promasaja izgubilli su samopouzdanje.Poslije se gledalo daj da ne sutam ja.Bogdan ce,jer on kao lider mora.Onda odigras da Bogdan nema otvoren sut,vec sve preko igraca i tada je jako tesko pogoditi.
Mislio sam da se trazi vise izgradjenih akcija spolja. Protiv Spanije 19 suteva, tri trojke... A pola od toga su sutnute bzv, na silu...

Maltene svi selektori koje smo imali, ako ne i svi, su imali i slabije rezultate i prosecne rezultate pa cak i brodolome. Daleko uspesniji i bolji treneri od Djordjevica su imali cak i potope. To je sve normalno u sportu, u duzim ciklusima. Zato ne lupetaj, jer pokazujes da nemas pojma o cemu pricas, tako da, ti ces reci za koga je vreme, i sta je neuspeh. Padobranac klasican.

Ђорђевићу се треба захвалити. Солидан посао је обавио за ових 5 година. То је сасвим пристојан период за селектора. Време је за неког новог ко ће боље знати да упосли таленте које имамо.

Iskreno ja sam se nadao da ce Sale ostati ali dobro , generalno sem Kokoskova ne vidim neko kvalitetno resenje, Pesic i Obradovic sumnjam da vise planiraju da vode reprezentaciju , mozda Dzikic ne bi bio lose resenje isto.

Nego prvenstvo smo ipak zavrsili pobedom, inace sto je veoma interesantno ovo je prvo veliko takmicenje jos od Indijanapolisa gde smo turnir zavrsili pobedom.

Ja mislim da smo ipak na kraju solidno prosli na ovom Mundobasketu, 5. mesto na svetu ipak nije tako lose (iako smo naravno svi ocekivali mnogo vise i navikli na vise ali jbga, to je tako nekad kad nismo nista ocekivali dolazili smo do finala , sad kad su svi ocekivali nije se desilo, izgubili smo u najnezgodnijem mogucem trenutku ali sta sad ) igrali 1/4 finale (sto je isto vec zavrsnica turnira) , zavrsili prvenstvo sa skorom 6-2, pobedili i Amerikance , tako da kad se sve sabere i oduzme mislim da je ovo ipak bio relativno dobar turnir za nas i da se nikako ne moze ovo okarakterisati kao neki debakl i katastrofa, naprotiv , nasi su se stvarno borili, dali su ono sve od sebe i nisu se nimalo obrukali, ovako i u ocima globalne kosarkaske javnosti nasi su ovako sve skupa ostavili dosta dobar utisak.

Nije debakl, ali nije ni dobro - neuspeh je. Bilo je puno potencijala za korak-dva vise. Da smo u polufinalu ispali od nadahnute Argentine, razumeo bih, kao sto mi je bilo jasno da gubitak finala od nadahnute Slovenije nije neuspeh kao sto padobranci to predstavljaju - ali ovako ne razumem zasto nasi nisu bili nadahnuti ni blizu, kao sto su umeli ranije biti.

Videlo se i kroz kvalifikacije da skripi, samo je to zamaskirano generalno ocajnim sistemom kvalifikacija i pozivanja igraca. Ocigledno je doslo do zamora materijala, ciklus je gotov, Djordjevic vise nema sta da pruzi i to je to.

Dzikic nije dobro resenje. Malo bolje resenje je eventualno Sasa Obradovic, jer verujem da je bolji kao trener od Djordjevica, ali nema ni blizu njegove harizme i snage. Ne verujem da bi daleko izgurao, ali ko zna... On je racionalno resenje, ali koje bas i ne garantuje uspeh.

Najbolji trenuci sada već bivšeg selektora Djordjevića bili su na samom početku njegovog trenerskog posla na mestu selektora reprezentacije.
Prvi zadatak, nama krucijalno važan je bio da sredi glavu Teodosiću, i to je u dobroj meri uspeo, sve vreme dok je Teodosić igrao za reprezentaciju.Drugi je da da punu šansu Bogdanoviću, i to je uspeo, po cenu rezultata, i svaka mu čast na tome, ja nisam u to verovao, i drago mi je da sam pogrešio.
Kola u kojima je Djordjević bio vozač su bila izvanredno usmerena sa pravim tempom, prvih godina.....Medjutim, kako je vreme prolazilo kola su sve više počela besciljno da lutaju, i da se zaustavljaju na sporednim stanicama.
Prvo se prihvatio posla klupskog trenera, što je rezultiralo manjkom vremena da isprati sve naše igrače po svetu, što može da bude veoma važno u stvaranju tima, atmosfere, zajedništva bez kojega niko na terenu ne grize.
Kada u ekipi imate trenera koji recimo saopštava širi spisak za rperezentaciju od šta znam koliko imena, a onda ga posle sedam dana, bez ijednog treninga skraćuje za deset imena, što ja nisam video nikada ni u jednom sportu, te ima trenera koji favorizuje odredjene igrače, onda on prosto od tog tima ne može da dobije maksimum, ni na terenu igre, ni u zalaganju.
Kad mi izadjemo na basket zna se ko kosi a ko vodu nosi, ko sedi sa strane i gleda basket, a ko prijavljuje ekipu sa strane...Vi mislite da reprezentativci to ne znaju sami?
Čemu onda to glupiranje sa Raduljicom , Birčevićem, Simonovićem?
Djordjević kaže znao je pre prvenstva da će otići sa čela reprezentacije..bojim se da je to razlog ovakvog, može se slobodno reći diletantnskog spremanja ekipe, kao preko kur.ca , za ovo prvenstvo.
J.b.t u poslednjom meču na prvenstvu Djordjević ukombinuje Milutinova i Jokića, i tek onda sve proradi.....
Baš je bilo teško videti neku utakmicu Denvera i videti kako Jokić igra sa četvorke dok Plamli zatvara reket i hvata lopte od Jokića na zakucavanje.....
Celo prvenstvo Bjelica igra kao da mu je neko celu familiju pobio, i nikom ništa, tek u poslednjem meču mu se smanji minutaža.
Vodima dva pleja, a nama na prvenstvu Bogdanović prenosi loptu veoma često?
Ima toga još mnogo, a zajednički imenitelj je dilentatizam, da li zbog neznanja, ili zbog tretiranja ovog takmičenja i reprezentacije kao nečeg sporednog ne znam, ali znam da je Djordjević lično izvor svega toga.
Ko će biti sledeći selektor? Bilo ko kome će to biti jedini posao......Bilo ko ko će da "popuni" reprezentaciju u skladu sa dva temelja ekipe - Jokićem i Bogdanovićem.Ništa više ne treba za odličan rezultat na bilo kom takmičenju

Iskreno ja sam se nadao da ce Sale ostati ali dobro , generalno sem Kokoskova ne vidim neko kvalitetno resenje, Pesic i Obradovic sumnjam da vise planiraju da vode reprezentaciju , mozda Dzikic ne bi bio lose resenje isto.

Nego prvenstvo smo ipak zavrsili pobedom, inace sto je veoma interesantno ovo je prvo veliko takmicenje jos od Indijanapolisa gde smo turnir zavrsili pobedom.

Ja mislim da smo ipak na kraju solidno prosli na ovom Mundobasketu, 5. mesto na svetu ipak nije tako lose (iako smo naravno svi ocekivali mnogo vise i navikli na vise ali jbga, to je tako nekad kad nismo nista ocekivali dolazili smo do finala , sad kad su svi ocekivali nije se desilo, izgubili smo u najnezgodnijem mogucem trenutku ali sta sad ) igrali 1/4 finale (sto je isto vec zavrsnica turnira) , zavrsili prvenstvo sa skorom 6-2, pobedili i Amerikance , tako da kad se sve sabere i oduzme mislim da je ovo ipak bio relativno dobar turnir za nas i da se nikako ne moze ovo okarakterisati kao neki debakl i katastrofa, naprotiv , nasi su se stvarno borili, dali su ono sve od sebe i nisu se nimalo obrukali, ovako i u ocima globalne kosarkaske javnosti nasi su ovako sve skupa ostavili dosta dobar utisak.

Da bi govorio o podignutoj glavi ne mozes reci posle poraza od Španije da je košarka samo igra i da nije strašno,treba imati strast,glad i naboj koju ima Luis Scola u 39toj godini!!!! ,a ti igraš celo prvenstvo kao da si došao na partiju basketa ispred zgrade....
idemo sa toliko centara a ulazimo u jurnjavu. imas najvisu ekipu i znaci najsporiju i tacka! igru je trebalo bazirati na snazi i na mnogo faulova. preseci igru i ne dati im da nas pune. prebiti im ruke i razvuci creva po terenu , kad onaj mali oce da udje u reket da triput razmisli , ovi nasi fini ko balerine setaju nam se po reketu... ovako djordjevic pravi nedefinisanu igru i centri se brzo premore.
. svi su centri morali da ispune bonus znaci po 20 faulova minimum, 2-3 i da izadju . tek sad vidim milutinov -jokic kakav bi to bio tandem . strasno kakav diletant djordjevic.

Poslednja izmena:
Kako znamo i umemo moramo da se plasiramo na OI. Mnogo nam treba taj turnir u smislu daljeg razvoja reprezentativne priče, a perspektive imamo i te kako pošto glavni igrači još nisu ni dostigli zenite svojih karijera, izuzimajući Teodosića. Koliko sam razumeo, pored nas će nosioci na žrebu za kvalifikacije biti i Grčka, Litvanija i još jedna zemlja, najverovatnije Slovenija, što znači da sa njima ne možemo da se sretnemo. Još bolje je što će Grčka ili Litvanija verovatno dobiti domaćinstvo jednog turnira, pa ne možemo ni da dođemo u tešku poziciju da moramo preko njih na njihovom terenu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back