Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro sad istina , mada realno bodibilding je sranje, nema tu ni prave snage ni izdrzljivosti, to je samo vestacki napumpano i tu se samo izgled misica gleda.

Mada opet Bobi Marjanovic sa svojih 135 kila sigurno nije maciji kasalj.

Iskreno sumnjam da je Vilt Cemberlejn bio najjaci , pogotovo tad kad su igrci bili dosta fizicki slabiji nego u moderna vremena (Vilt Cemberlejn mislim da je pre bio fantastican atleta nego sto je imao tu sirovu, staticku snagu) , znam recimo da je Dejan Milojevic bio neverovatno jak, kazu da je 190 kila mogao da dize iz bendza, znam da je svojevremeno i Leri Braun govorio za Rebracu kako nikad nije trenirao tako snaznog igraca, Pekovic je isto posebna prica, on je bas zivotinja, znam kada je Dvajt Hauard rekao da je nestvarno jak i da nakon 5 minuta rvanja sa njim pod kosem on je bio toliko premoren i bilo mu je toliko muka da je mislio da ce da povraca.
Takodje recimo Karl Meloun je bio izuzetno snazan, takodje onaj Tkacenko nekadasnji reprezentativac SSSR-a je bio bas gromada, mislim i veci od Seka ali je bio gradjen kao profesionalni rvac (maltene ko onaj bokser Valuev).

Inace videcemo u narednoj utakmici sta ce Sale menjati, inace protiv Argentine bi mozda bas trebalo igrati sa visom postavom jer oni vaze za jednu od nizih ekipa.
Mislim ne treba imati ni toliko nepoverenje prema Djordjevicu, ipak je vec 5 godina selektor, doneo nam je 3 srebra , 3 finala, ipak za razliku od nas non stop je sa tim igracima, tako da verujem da zna sta radi.
 
Тјах, бојим се да је Сале ипак мало погубио конце...надиграо га је Шпанац тактички. Ај видећемо против Аргентине, нећу наше унапред да отписујем.
Што се тиче физичке снаге играча, мислим да су деведесетих играчи били много јачи него данас. Данас се више иде на брзину. А знаш за Ребрачу да се нагутао стероида да би набацио мишиће па сад има срчану ману.
 
trener

Kada su ga na konferenciji za štampu pitali šta ima da kaže povodom udaranja Buruisisa od strane Krstića stolicom, Ivković je izjavio da Krstić, kapiten naše reprezentacije nije uopšte udario Burusisa stolicom, da nisu novinari u pravu, da tv snimak ne pokazuje istinu, već da je Krstiću stolica ispala iz ruke, bez želje da udari bilo koga.

onaj koji misli da je trener

glupa reakcija Jokića

Razlika je očigledna i apsolutno nepopravljiva.

Iako ja lično ne smatram ni Ivkovića velikim trenerom, ali to je druga tema, nema veze sa ovim.....
Djordjević je bio jedan od naših najvećih košarkaša, može se čak reći da je za vreme igračke karijere veoma često bio i trener na parketu, što je naučio od svog učitelja Slavnića koji je to igrao pored njega u Partizanu, i bojim se da veoma PATI jer želi. misli da mora da postane i naš najbolji trener,
Nažalost biti trener na parketu i trener pored parketa su dve potpuno različite stvari koje Djordjević ne može da shvati.
Najbolji primer su potpuno sulude petorke koje izvodi na perket, sećam se pisao sam čak, gde je Simonović na dvojci, Bjelica na trojci, Jokić na četvorci, kao da namerno testira sve oko sebe, sve pokušavajući nešto, a šta to verovatno ni sam ne zna........I svi su mu drugi krivi, sve je problem na drugoj strani, nikad problem nije kod njega.
Čak i onda kada kaže "ok ja sam kriv" uvek ima ono ali.........
A šteta je, jer opet imamo vrhunsku generaciju, generaciju fantastičnih šutera u likovima Bogdanovića, Bjelice, Dobrića,Gudurića, sve to upakovano sa fantastičnim košarkaškim mozgom Nikole Jokića i vrhunske fizičke predispozicije sa talentom za košarku Nikole Milutinova, uz koje treba samo popuniti roster, i pustiti ih s lanca da pokore planetu........
 
Trener nam je katastrofa. Blago rečeno amater i neznalica. Zato je i dobio nogu u guzicu gde god je bio. Španac ga je večeras izuo iz cipela. Jokić na četvorci, Bjelica na trojci, Raduljica na petici(pored živog Milutinova), Lučić na četvorci... to je i najavljivao pre desetak dana. Mi smo na ovom SP sa jednom poluzdravom četvorkom(Bjelica) i jednom 20% zdravom trojkom(Lučić). Odgovora na špansku zonu nije bilo jedno desetak minuta, oni igraju sa dva pleja(Ljulj, Rubio) deset minuta protiv Mićića dok se ovaj nije prisetio da uvede Jovića. Kriminalna priprema utakmice ako ju je uopšte i bilo. U Kinu poveo svoje kućne ljubimce Simonovića, Birčevića i Raduljicu a po Vučkovom nalogu otkačio Kalinića koji, uzgred, može i dobro igra i trojku i četvorku. Sujeta do neba. Reakcija Jokića jeste glupa ali je mnogo gluplja reakcija ovog nazovi selektora. Ima jednog Jokića, unikatnog centra, a on ga gura na četvorku. Pa one kombinacije Jokić-Raduljica, Jokić - Milutinov... Sam poraz i nije tragičan. Ako hoćemo zlato(a oćemo) Amerikance treba pobediti. Polufinale ili finale i nije toliko bitno. Problem je što smo mi na trenerskoj poziciji u velikom minusu pa s kim god igrali. Finale na EP je izgubljeno jer ga je rastavio Kokoškov, sada Skariolo. Ako i nešto ovde uradimo to će biti zasluga samo igrača a ne kvazistručnjaka Sala. Nadam se ipak pobedama u narednim susretima.
 
Plenum forumskih strucnjaka je jasan, samo da imamo nekakav rukovodeci organ pa da smenimo Djordjevica dok jos ima nade za medalju. :sad2:

Posle njega da se ratosiljamo Bogdanovica nekako da ne uzima ovoliko suteva, ali mozda da ga ostavimo ipak ovo prvenstvo dok ga "sere" ovako procenat.

Dok ne nadjemo pravog selektora koji ce kao u igrici sabrati dva i dva i povesti sve najbolje moguce igrace koje imamo, nek Jokara bude igrac-selektor (ako se ne naljuti nesto), Muta nek iscrta koju akciju i nek se momci igraju kosarke i pokore sve pred sobom, jer to tako inace i funkcionise u svetu kosarke.
 
Naravno da funkcioniše tako, samo što ti imaš pamćenje amebe da bi se toga setio........
Samo treba oformiti ekipu, i pustiti ih s lanca da pokore svet.......A materijala za to ima.......
Tako je Novosel 1974.godine glumio kur.ac ostavljajući u najvažnijoj utakmici Dalipagića na klupi, i mi izgubismo zlato.Onda ih je Nikolić 1978.godine pustio s lanca(u Tijanićevoj "ispod koša" ima priča kako su tri meseca vežbali akcije za svetsko prvenstvo i na celom prvenstvu su odigrali jednu akciju, jednom).
Onda je Ćosić oformio tim, i pustio ih s lanca.
Ivković mu oteo generaciju, na prvom takmičenju glumio kur.ac, i dobije nas SSSR u finalu OI 1988.
Tada je shvatio da treba samo da ih pusti s lanca, epilog se zna.
Onda je Obradović na OI 2000 glumio kur.ac, i mi izgubimo od Kanade pa Litvanije.
Preuzme ih Pešić i samo pusti s lanca, i epilog se zna......
Znači recept se zna, isproban je više puta.Samo treba oformiti TIM..U jednom TIMU se zna ko kosi a ko vodu nosi, u timu nema zasluga ni miljenika, jer je to TIM, a ne nečija prćija.......I onda ih samo pustiti s lanca......
Problem Djordjevića je što ne zna da oformi tim(dokaz je debitovanje Jovića za reprezentaciju, kada je postao reprezentativac kao rezervni plej Radničkog, kojeg Djordjević nikad nije ni video), i što još pride hoće da ih drži na lancu.....
 
Ja sam inace rodjen na sredini 80-ih, ali da, da, secam se ja tog Novosela 1974. sad kad si mi otvorio oci, kao kroz maglu. :think:Jbg, zaboravlja se - godine polako sustizu, a nije svako neumoran i vitalan kao ti. :mrgreen: Inace sam ziveo u uverenju da se kosarka izmenila dosta od doba kad su i mom caletu izbijale bubuljice, kao i da su nas, na primer, Spanci danas dobili tako sto su takticki spremali utakmicu, birali resenja u odbrani i napadu, vezbali i igrali zonu, imali zadatke za igrace sa klupe, a ne tako sto je Skariolo pustio ekipu sa lanca.

Ali dobro, to sam samo ja.

Inace, nesto ima u tom Djordjevicu kad ovolikom broju strucnjaka ide na onu stvar uprkos tome sto je imao uspeha na svim reprezentativnim takmicenjima i dokazao se, ako nista drugo, kao trener jedne kampanje. Mora da je u toj drcnosti, pobednickoj sujeti, u tome sto ima svoje "ja", da tim stvarima smeta ovolikom broju ljudi i navijaca, koji nemaju problem da za prave strucnjake proglase kojekakvu volusinu ili politickog prilepka ciji uspeh uglavnom zavisi od lova u mutnom i kombinacija.

Ono sto se meni u svoj toj drcnosti ne svidja je sto je obecao medalju pred prvenstvo, kao, peske ce je doneti. Naviklo se na uspehe, a prethodne je ostvarivao u potpuno drugacijim okolnostima - ovo su okolnosti kada je medijski/vestacki napravljena atmosfera kako smo prvi favoriti za zlato, i jos je selektor dodatno kumovao tome. To su potpuno nove stvari koje se lako mogu obiti o glavu, a momenat psihologije smo videli i danas, kada se jaka ekipa gladna pobeda susrela sa isto tako jakom ekipom koja se na iste navikla i misli da se one podrazumevaju.
 
Ja se prvih reprezentativnih utakmica sećam iz vremena baš tog prvenstva u Manili, mada je to kroz maglu, ali mi je sećanje sasviom jasno već od evropskog prvenstva u Torinu, poraza od Izraela sa Berkovićem , te pobede u meču za treće mesto nad Čehoslovačkom sa Hropilakom.
Ali svejedno ako već voliš košarku i pratiš je, onda znaš i vidiš šta se dogadjalo i pre toga.
Naročito se to mora odnositi na selektore čija je dužnost ali i obaveza da pozitivna iskustva svojih prethodnika primeni i u svojoj selekciji.
Naravno godinama se košarka menja, menja se trenažni proces, menja se shvatanje igre, menja se pristup košarci kao sportu, u krajnjem slučaju godinama se menjaju i pravila.
Ali to ne znači da se osnovna logika vodjenja ekipe menja.
U pripremnoj utakmici Djordjević u jednom trenutku na dvojku stavi Simonovića, na trojku Birčevića, na četvorku Jokića..Znači više od polovine svoje petorke je postavio na mesta na kojima oni ne igraju.
Bez obzira što je to pripremna utakmica, to je jasan pokazatelj da on ne zna kud udara, jer se to kosi sa osnovnim postulatima košarke.
OK, Pešić je stavljao Bjelicu na pleja, ali to je jedan igrač u petorci.U nekim varijantama ranije Ćosić je igrao kao danas Jokić, ali je to jedan igrač u petorci.
Danas je u modi niska postava, ali je to takodje jedan ili dva igrača u petorci koji igraju na pozicijama koje im nisu osnovne.Nikako većina igrača u petorci.
To nema veze sa drčnošću, nema veze sa probanjem ima veze sa neznanjem.
Svaki naš veliki trener je doneo našim trofejnim ekipama nešto novo, nešto što je ostalo ugradjeno u sve ekipe kasnije, ili postavljeno kao mogućnost zavisno do profila igrača ili protivnika.
Još sa Ćosićem naša reprezentacija ali i Cibona tog vremena, je igrala često sa Ćosićem na poziciji pleja.
Jedino što Djordjević treba da uradi je da iskopira rešenja iz tog vremena, da ekipu koncipira prema tom kvalitetu Jokića.
A to niukom slučaju nije da vodi četiri centra sa sobom.Šta će mu četiri centra, pored Jokića čija igra ZAHTEVA konstantne šutere, ili Marjanovića kome takodje moraju skupljati reket?
Čemu mu služi Birčević, kada isti takav profil igrača, višlji, brži i snažniji, koji jedino ne šutira trojke , ima u Milutinovu?
Čemu mu služi Simonović, kada šutera tog kvaliteta, a u isto vreme mnogo probojnijeg na ulazu, i boljeg u odbrani već ima u Lučiću?
A nije ni pozvao Dobrića(Jaramaza), igrača veoma dobrog na obe strane terena, veoma prodornog i brzog, te Simanića, čiji je igrački profil veoma blizu Bjelicinom, s tim što je Simanić brži i skočniji(naravno Bjelica ima svoje značajne prednosti).
Pa ako ti je već potreban profil Bjelice u ekipi, što je nesporno, onda ti je potreban i profil igrača kakav je Simanić.
 
Da budemo jasni...ja i dalje imam izvesnu dozu optimizma po pitanju naše reprezentacije na ovom prvenstvu.....Ali da bi se to dogodilo, treba omogućiti Jokiću da igra, ostaviti mu mesta i prostora za ono što on najbolje zna.
Treba spustiti Bjelicu na njegovo prirodno mesto, treba osmisliti akcije koje će omogućiti Bogdanoviću bar 50% lakih šuteva na meču, bez umaranja na prevodjenje lopte ili šuta preko ruke.
Ta trojica moraju igrati preko 30 minuta, ostali se rotiraju prema zahtevima njih trojice.
Tako koncipirana ekipa uz epizodne role ostalih može lagano i do samog kraja.....
Kao što su njega puštali da bude trener na parketu. neka on danas pusti Jokića da to bude.......ako je već godinama puštao Teodosića da divlja po parketu, veoma često bez ikakve mere ili kritike, što ne bi pustio zvanično najboljeg centra u NBA?
 
Полако гаучоси,ко зна зашто је ово добро...
Ова екипа може освојити првенство,све је у глави и мотивацији.
Није све ни до тренера,не заборавите са каквом је он екипом узимао сребро јер су просто били НАБРИЈАНИ.
Ово што је урадио Шпанија може само једном проћи, сад да одиграју поново ко зна како би завршило.
 
Jel moze neko da mi objasni, ako vec nije objasnjeno (izvinjavam se ako sam propustio tu poruku), sta se desava ako mi, kojim slucajem, ispadnemo od gaucosa.

Posto sam procitao da samo najbolje dve ekipe sa SP imaju direktan plasman na Olimpijadu, kakva je onda procedura sa ostalim evropskim repkama ?

Ima li neko validni izvor osim ovih ih Blica koji su me zbunili skroz na skroz (kao i u dosta slucajeva do sada)
 
Kao neko ko prvenstvo prati fudbal a ostale sportove na preskok,od pocetka prvenstva odgledao sam samo 2 utakmice reprezentacije i kao neko ko se bas najbolje ne razume u kosarkase detalje,2 stvari sam zapazio.
Zasto je pozvan Raduljica kad se iz aviona vidi da je totalno van forme.
I koja je uloga Gudurica u timu,barem meni deluje totalno pogubljeno i zar nemamo boljeg igraca na toj poziciji.
 
Радуљица против Шпанаца није тако лоше одиграо ако изузмемо један промашени зицер кад је победник већ био одлучен.
Гудурић је вечити "млади таленат" и вероватно је послат да убада тројке. Нажалост, ни за то није способан. Верујем да ће да добије шут карту из НБА врло брзо. Још једном морам да подвучем колико нам Калинић недостаје пре свега офанзивно.
 
Радуљица против Шпанаца није тако лоше одиграо ако изузмемо један промашени зицер кад је победник већ био одлучен.
Гудурић је вечити "млади таленат" и вероватно је послат да убада тројке. Нажалост, ни за то није способан. Верујем да ће да добије шут карту из НБА врло брзо. Још једном морам да подвучем колико нам Калинић недостаје пре свега офанзивно.
Mislim da je prvu utakmici protiv onih ``papana``zavrsio bez poena...
 
Jel moze neko da mi objasni, ako vec nije objasnjeno (izvinjavam se ako sam propustio tu poruku), sta se desava ako mi, kojim slucajem, ispadnemo od gaucosa.

Posto sam procitao da samo najbolje dve ekipe sa SP imaju direktan plasman na Olimpijadu, kakva je onda procedura sa ostalim evropskim repkama ?

Ima li neko validni izvor osim ovih ih Blica koji su me zbunili skroz na skroz (kao i u dosta slucajeva do sada)
Sedam ekipa sa SP idu direktno na OI.
Ne gledaju se samo najbolje ekipe na turniru, vec najbolje ekipe sa kontinenata.
Na primer, direktno na OI ide 1 najbolja ekipa iz Azije. To je uspeo Iran, iako nisu ni u top 16 na SP, ali eto kad su najbolja azijska selekcija.
Isto tako, direktno ide 1 iz Afrike, 1 iz Okeanije, 2 iz obe Amerike i 2 iz Evrope.

U ovom trenutku, Srbija, Spanija, Francuska, Ceska i Poljska od evropskih selekcija se bore za 2 mesta koja vode na OI.

Srbija mora da pobedi Argentinu ako hoce direktnu vizu.

Osim tih 7 timova, 16 najbolje plasiranih na turniru ide na OI kvalifikacioni turnir.
Srbija je se tu vec kvalifikovala.

Takodje ce 2 ekipe iz Evrope (a i sa drugih kontinenata) dobiti pozivnicu za kvalifikacioni turnir, i to ce izgleda zavisiti od FIBA rang liste. Sto znaci, najverovatnije Slovenija i Hrvatska.
 
Ja kako vidim parove ne moramo......U paru Španija - Poljska neko sigurno ide u polufinale iz Evrope..ali ako Argentina tuče nas, SAD Francusku, a Australija Češku onda saa jedna ekipa iz Evrope igra polufinale..Kako se odredjuje drugi, razigravanje od 5-8 mesta?Da ne guglam sad, čini mi se da se ne razigrava za taj plasman.
 
Porazene ekipe iz cetvrtfinala se bore za 5. mesto.

Capture.PNG12.PNG
 
Ovde se selektor kritikuje iz sasvim objektivnih razloga.
To što je on naš proslavljeni košarkaš ne znači nište , jer on ne igra nego je trener, a to nije ni blizu isto.
Takodje, ovde ga bar ja ne pljujem bezveze( a i većina drugih), nego sa košarkaškom argumentacijom, te jasnim primerima zbog čega to nije dobro......evo sada na parketu dve izgubljene lopte Jokića iz čistih kretnji i dodavanja, a razlog je neuigranost petorke.Da nije možda Jokić kriv zbog toga, ili selektor koji našoj najjačoj petorci nije dao vremena da se uigra?
Pogledaj kako su Argentinci uigrani, znaju pozicije saigrača bez gledanja, a to je bar 15-20 poena više za ekipu na svakom meču.......
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top