Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da je sasvim realno da bismo dobili Spance, samo kazem da nisam siguran da bi. Ipak, protiv njih nije sve samo kosarka, videli smo predvece kako su pobedili.

Litvanci su se raspali posle 4 utakmice. Francuzi su odigrali jadan turnir, da je ono bila eliminaciona utakmica u grupi, druga bi se pesma pevala.

Inace, kome smetaju Hrvatska i Australija, nek zna da su bili 1. i 2. u svojim grupama i da su odigrali odlicne turnire. Nisu nista slabiji ovako na papiru od nas, cak imaju i dosta svojih prednosti u odnosu na nas, i igrali su bolje do odlucujucih meceva, kad su presudili karakter, mentalitet, disciplina, nadahnutost, priprema, itd.

Nasa jedina sreca je bila sto su izbegnuti Spanci. Sve druge reprezentacije (Argentina, Francuska ili Litvanija) bi prosle isto... Za Spance ne garantujem.

Na papiru, svi imaju bolje i skuplje igrace od nas, osim Nigerije, Kine i Venecuele. Jedan Batum vredi kao cela nasa reprezentacija, pa puta 2.

Dodaj tome i Italijane (koji vrede ko zna koliko puta vise od nas), i sigurno jos neke reprezentacije, tipa Grcka sigurno, Turska isto tako, i to ti je to. Po igrackom kadru nismo ni medju TOP 10 u svetu.

Evo javio se zalizani ljiga sa "iskrenom" cestitkom - nije tako vickast kao inace nego strogo poslovan:

Misko4Raznatovic @MiskoRaznatovic
Velike cestitke za N.Jokic, N.Nedovic, M.Simonovic, kao I sve igrace I strucni stab, za sjajan uspeh na OI u Riu, I osvojenu srebrnu medalju
10:31 PM - 21 Aug 2016

Cak je poveo racuna i da svoje igrace poredja po tome koliko mu koji para donosi. :hahaha:

PS:
gary washburn
‏@GwashburnGlobe
DeMarcus Cousins on Serbian GM Vlade Divac: "He talked trash to me after the first game. He was real quiet today." #Kings #Rio2016

Haha, koji ce sad da leti iz Kingsa?

Poslednja izmena:
screenshot_745.png

Ovo ko da je pisao Sotir zvani djubre. :hahaha:

Meni kod Amera najvise ide na krac njihovo masovno i preterano pomaganje u odbrani, koje ja zovem 'Foliranje da se trudis u odbrani'. Ameri, posto uopste nemaju ozbiljne kosarkaske treninge kada igraju za repku, bukvalno stalno i uvek to rade na svakom takmicenju, mada imas pajsere kao JR Smita koji to stalno rade i u NBA-u. To je vrhunski timski duh u kosarci, da kroz iskustvo znas i osecas svakog svog saigraca kako je pozicioniran u odbrani, i da znas tacno u delicu sekunde kada, kako, da li i koliko da pomazes u odbrani. Imamo i mi masu igraca koji to rade, pogotovu u ovim nizim timovima, to mi je uvek apsolutno najvise islo na krac, cak i vise od onih igraca za koje vidis da ih boli krac, one koje blage veze nemaju kako da se pozicioniraju u napadu kada nemaju loptu (Bogdanovic), ili one kojima je jedino bitno da sacuvaju svog coveka u odbrani, a za sve ostalo ih boli krac (Simonovic je takav kod nas). Razlog zasto je to toliko iritantno je sto ce da ti pajseri bukvalno stalno da budu u fazonu 'Ja se ubijam od truda, dok ti stojis u mestu'.

Da bi razbio to kod Amera, mora da imas super ball movement u napadu.

Drugo, veze nemaju da igraju protiv zone bas zbog nedostatka iskustva, nije dovoljno da ih Bejhajm nauci 2 osnovne taktike kako se napada zona (od koje zapamte samo jednu, da visok igrac treba da dobije loptu na visokom postu). Jedini problem je sto si pri zoni izlozeniji njihovom boljem ofanzivnom skoku, gde te ionako ubijaju u pojam.

Poslednja izmena:

8:50 Konacno i on da na jedno potpuno folirantsko novinarsko pitanje u klasicnom srpskom folirantskom stilu, odgovori nesto iskreno :mrgreen:

Citam nekakve gluposti ovih dana, u smislu da je pricao Radmanovicu dok je ovaj plakao roneci suze 2002-e na Doceku : 'A jel' sad shvatas sine' :hahaha:, ovo sto je sada iskreno rekao je potpuno u suprotnosti sa tom folirazom.

Lebron funkcionise sa bilo kojim igracem na terenu, ako ne odmah, tako se namesti kasnije, u tome je njegova najveca velicina, kosarkaski najinteligentniji kosarkas.

- - - - - - - - - -

.
Ne volim ga nikako,ali rezultati govore za sebe.Nije bilo igraca u istoriji koji toliko doprinosi na terenu.Najjadniji tim bi vodio do playoffa.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Bio mozda nekad, danas nije.
Al mislim da George nece nikad dostici nivo kakav je Melo nekad imao.

Jednostavno sut,i dalje samo prosecan

Ti si zaboravio ove stihove: :deda:

A ja sto cu, ali sa kime cu ?
Malo rukah, malena i snaga,
jedna slamka vedju vihorove,
sirak tuzni bez nigdje nikoga...

Moje pleme snom mrtvijem spava,
suza moja nema roditelja,
nada mnom je nebo zatvoreno,
ne prima mi ni placa ni molitve;
u ad mi se svijet pretvorio,
a svi ljudi pakleni duhovi.

Crni dane, a crna sudbino !
O kukavno Srpstvo ugaseno,
zla nadzivjeh tvoja svakolika,
a s najgorim hocu da se borim !

E živo me zanima kako bi ti analizirao te stihove :lol:

Ne volim ga nikako,ali rezultati govore za sebe.Nije bilo igraca u istoriji koji toliko doprinosi na terenu.Najjadniji tim bi vodio do playoffa.

Ono sto ljudi koji se loze na kosarku u Srbiji ne shvataju je koliko je Lebron kosarkaski inteligentan. Jeste da on ima fenomenalno telo za kosarku, ono, najbolje ikada, ali to isto vazi i za njegov kosarkaski mozak. Za njih je kosarkaska inteligencija kada nekom slomis zglobove i ponizis ga na terenu nekim Moka Slavnic tipom poteza. To u NBA-u danas rade Kari i Irving npr., i to je pre svega zasluga fenomenalnim ball handling skilu. Kosarkaska inteligencija, to je toliko i toliko vise od toga. Imas i podeljeno na odbranu i napad, tipa, obicno su plejevi oni koji su najinteligentniji za napad, ali objektivno, o odbrani veze sa vezom nemaju, i za to su istorijski centri bili najinteligentniji. Kod Lebrona je to sve u jednom, on razume samu kosarkasku igru bolje od bilo koga.

Kad vidis nasu zastavu na postolju tik do americke i iznad Spanije vidis koliko je to uspeh. Ovi sto uzese zlato jedno 200 puta veci po povrsini i broju stanovnika sa br 1 ekonomijom i 12 brutalnih crnaca. Da posalju bar pola belaca ne bi tako nadmocno osvajali zlato sigurno. Mi maleni sa 12 svojih Srba srebro nam sija kao zlato.:D

Raspad nece uslediti sve dok ima motivisanih, vrednih i ljudi sa znanjem, sve dok imamo dobre igrace koji imaju dobre uloge i igraju za jake timove.
Doduse, mozemo da stavimo i Rakocevica ili Klipu za selektora pa da se sutra raspadnemo.

Amerikanci imaju koliko NBA timova, 30 okruglo, pa koliko jos razvojnih, na stotine koledza, ceo sistem i ogromnu bazu, a mi imamo jedan klub (sastavljen od zasad 3 kluba, 2 aktivna) koji je trenutni politicki projekat, i koji ce doziveti krah kada nestane drzavnih i paradrzavnih sponzora (naredna vlast ce se morati ograditi od te "politike"), drugi koji se svesno ogranicava, jedan menadzerski roze-klubic, nekoliko bivsih kosarkaskih centara koji vise ne daju nista, i na stotine klubica koje finansiraju roditelji sa par hiljada dinara mesecno, i to je sve.

Al sad ce Sef da nam na konferenciji pojasni kako zapravo stvari stoje. Ako vec nije. Ne smem da upalim TV.

Nisam pratio poslednjih godina, neka mi neko objasni zasto Nedovic nije igrao vise ? Kad je imao prilike u Rio svakog puta sam mislio da moze da se iskoristi ta brzina..

Sent from my Lenovo YT3-X50F using Tapatalk

Zato što se koncepcija igre naših bekova na ovom prvenstvu pre svega zasnivala na šutevima sa distance, a ne prodorima ka košu (osim donekle Teodosića). Nedoviću u takvoj koncepciji ima mesta samo u odbrani i da prenosi loptu na protivničku polovinu. Nije da nisam za takvu postavku igre, ali je problem što mi imamo igrače koji mogu da je iznesu jedino ako svi ustanu na pravu nogu, a ne da su potpuno van utakmice kao sinoć Bogdanović...

Ovih dana se u Srbiji a i sire 'rodilo' se toliko novih kosarkasa kojima su inspiracija Teodosic i drustvo da sam siguran da ce za mog zivota stasati jedna generacija koja ce dobiti i ove Amere dal za 5 10 il 30 godina nebitno...Ono sto je bitno da kosarka zivi u nekim novim klincima da je za to ova Ekipa zasluzna hvala vam momci na svemu...A ovi realni i pameti koji pricaju "reko sam vam budimo realno sto se lozite" e pa to lozenje niko nemoze da nam uzme i lozicemo se uvek ako na to ima iko istorijski pravo onda smo to mi!...to i je jeste jedna od najvecih drazi na koje su nas navikle sve ove sjajne generacije sto bi Sale reko "I ono naše iza zgrade Ma dobicemo ih!"

Zato što se koncepcija igre naših bekova na ovom prvenstvu pre svega zasnivala na šutevima sa distance, a ne prodorima ka košu (osim donekle Teodosića). Nedoviću u takvoj koncepciji ima mesta samo u odbrani i da prenosi loptu na protivničku polovinu. Nije da nisam za takvu postavku igre, ali je problem što mi imamo igrače koji mogu da je iznesu jedino ako svi ustanu na pravu nogu, a ne da su potpuno van utakmice kao sinoć Bogdanović...
Hvala. Jasno.

Sent from my Lenovo YT3-X50F using Tapatalk

Dosta mi je bilo prve dve četvrtine ove utakmice ...

Šut katastrofa

Skok isto

Očajno zalaganje, što se videlo, kako su amerikanci osvojili dve lopte u prvom poluvremenu, jednu u odbrani drugu u napadu

Nije mi jasno kako su sa amerikancima igrali gotovo egal ranije. Na stranu, što se igra raspala već u drugoj četvrtini, šut je bio katastrofa, kod Bogdanovića , Teodosića i drugih. Neke lopte su izašle iz koša

Ali, kako god teško je igrati protiv američke crnačke reprezantacije. Imaju dobar skok i na ulazu su vrlo zajebani zbog brzine i mišića. Moglo se bolje igrati, da je šut bio bolji i da se igra nije raspala tako rano. Nikom nije išlo, Teodosić indisponiran skoro kao nikad do sad

Raspad nece uslediti sve dok ima motivisanih, vrednih i ljudi sa znanjem, sve dok imamo dobre igrace koji imaju dobre uloge i igraju za jake timove.
Doduse, mozemo da stavimo i Rakocevica ili Klipu za selektora pa da se sutra raspadnemo.

Amerikanci imaju koliko NBA timova, 30 okruglo, pa koliko jos razvojnih, na stotine koledza, ceo sistem i ogromnu bazu, a mi imamo jedan klub (sastavljen od zasad 3 kluba, 2 aktivna) koji je trenutni politicki projekat, i koji ce doziveti krah kada nestane drzavnih i paradrzavnih sponzora (naredna vlast ce se morati ograditi od te "politike"), drugi koji se svesno ogranicava, jedan menadzerski roze-klubic, nekoliko bivsih kosarkaskih centara koji vise ne daju nista, i na stotine klubica koje finansiraju roditelji sa par hiljada dinara mesecno, i to je sve.

Al sad ce Sef da nam na konferenciji pojasni kako zapravo stvari stoje. Ako vec nije. Ne smem da upalim TV.

Kad Covke ponovo zajase u fotelju Kss umesto zute ikebane i postavi svog pulena na klupu tipa Radonje ili Gurketa prolazak grupe na velikim takmicenjima ce biti ravan osvajanju medalje. Dotad uzivajmo u Saletovoj magiji dok jos traje.:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back