Keeper
Buduća legenda
- Poruka
- 33.185
Hrvatska godinama ima vrlo opasan sastav, sasvim lako na papiru jaci od naseg, ali su losi timski i ne ostvaruju potencijal. Ove sezone su napravili pomak u tom pravcu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma jel si ti lud gde smo u istoj ravni sa Spancima (oni su bar 2 klase iznad) , Francuzima isto jaci od nas , sa Litvancima mozda smo tu negde, iako nam ne leze kao protivnik , od Brazila smo svakako slabiji barem kada se radi o individualnom kvalitetu , od Argentine tesko da smo jaci jos uvek (ipak Djonobili, Skola, Nocioni, Delfino) , sto se tice Hrvata odprilike tu smo negde , mozda smo od njih bolji za nijansu.
Inace 2000. smo objektivno lose igrali a 2004. ocajno , pazi kad nismo mogli Novi Zeland i Kinu da dobijemo i to jos gubimo od Kine utakmicu u poslednjem kolu od koje nam zavisi prolaz.
Inace mi odprilike spadamo u onaj neki siri krug , da ne kazem drugi prsten favorita za medalju.
Razumem da su OI bitnije za pojedinačne sportove, ali stekao sam utisak da NBA igrači imaju veći motiv da osvoje medalju na OI nego Svetskom prvenstvu...Na SP imaš dosta slabih ekipa, a ovde su skoro svi jaki.
Stani malo.
Spance smo koliko se secam prosle godine dobili u grupi, a izgubili smo 2014. u grupi.
Od Francuza smo izgubili za bronzu, videlo se da smo izduvani balon, ali smo ih pre dve godine dobili na SP, a 2013. i na EP.
Od Litvanaca smo izgubili tesno, prvenstveno svojim zaslugama, ali i njih smo tukli 2013.
Dakle, sa ove tri ekipe mi smo tu negde, mogu da nas dobiju, mozemo da ih dobijemo i sa njima ce biti klanje za dve preostale medalje.
Brazil je mozda opasan kao domacin, ali njihovo vreme je proslo.
Hrvatska, Argentina... nemoj me zasmejavati. Teorijski je nemoguce da svi pomenuti budu nasi potencijalni protivnici u cetvrtfinalu, jer neko mora i da otpadne u grupi.
2000. smo objektivno igrali relativno solidno (ne i onako dobro kao sto smo bili navikli u ono doba) do te nesrecne poslednje utakmice u grupi sa Kanadom. Pre toga smo rutinski odradili Ruse, Spance i domacine Australiju. Medjutim Stiv Nes nas je unistio za samo 15 minuta, sjebao nam zasluzeno prvo mesto u grupi, gurnuo nas na Litvance vec u cetvrtfinalu i potencijalno na SAD vec u polufinalu, a i Danilovic se povredio pred Litvaniju.
2004. jesmo bili ocajni kada se sve sagleda. Porazi od Novog Zelanda i Kine su bili sramotni. Ali, nas je od pobede nad buducim olimpijskim prvakom razdvojila jedna frljoka bacena iz ocaja, pobedili smo ekipu koja je bila uzela srebro, a protiv Spanaca smo odigrali pristojno. Ne treba zaboraviti da smo turnir igrali bez Jarica, Stojakovica, Gurovica... vec sa Vuletom Avdalovicem, Djurom Ostojicem i Petrom Popovicem. Pa i ta ekipa je mogla u cetvrtfinale da ujde.
Slazem se. SAD je jedina u prvom prstenu. Drugi prsten smo mi, Spanci, Litvanci i Francuzi i tu ce biti klanja za preostale dve medalje. Brazil, Argentina i Hrvati mogu da se umesaju, ali to bi bilo prilicno iznenadjenje. Ostali su indijanci, mada ne iskljucujem da bi i oni mogli nekog da cepnu u grupnoj fazi.
Pa dobro dobili smo i Nemacku na SP u fudbalu 2010. u Juznoj Africi , pa sta onda ?
Uostalom Spanci su izgubili jos neke utakmice u grupnoj fazi ali su se u nokaut fazi prosetali.
Mislim igracki mi ne mozemo da se poredimo sa Francuzima, mislim gde mozes recimo De Koloa, Batuma, Diaoa, Gobera , Pietrusa da poredis tu sa Nedovicem, Simonovicem, Bircevicem, Stimcem i druzinom.
Litvanci mozda su po kvalitetu slicnu nama , ali oni nam tradicionalno ne leze kao protivnik , a i u reketu su dosta jaci od nas.
Hmm proslo vreme Brazila, mislim ko to kaze ti ?
Uostalom njihovo vreme ne moze da prodje jer ono nikad nije ni doslo , jer nikad nisu imali vecih reprezrentativnih uspeha u novijoj istoriji iako vec godinama unazad imaju veoma jak tim i uvek su tu kao pritajeni favoriti.
Mislim imaju sve vrhunske igrace koji igraju ozbiljne uloge u svojim klubovima, mislim Brazil ima 12,13 NBA igraca.
Argentina , e njihovo vreme je mozda proslo, mada opet nisu tako mocni i izbalansirani kao pre , ali odredjen kvalitet svakako da imaju , mislim imaju Djinobilija, Skolu (igrace kalibra kakve mi nemamo ni na vidiku) , Nocionija, Delfina, svakako nisu za potcenjivanje.
Hrvatska, pa oni su puni mladih veoma talentovanih igraca , imaju sve vise i vise NBA igraca , recimo ovako kad pogledas mislim tesko da sad mozes da kazes da su recimo Bojan Bogdanovic, Hezonja, Saric, Kruno Simon, Ukic, Planinic nesto sad losiji igraci od nasih , a i takodje potencijalni mecevi izmedju nas i njih su oduvek bili i vise od samog sporta , ono pravi derbi gde nikad nema pravog favorita , a isto tako i cinjenica da su u kvalifikacijama izbacili favorizovane Grcku i Italiju im daje jedan vetar u ledja.
Mislim jacih ekipa od nas svakako da ima, ali opet ja verujem da ne postoji ni jedna jedina ekipa protiv koje je nemoguce igrati.
Razumem da su OI bitnije za pojedinačne sportove, ali stekao sam utisak da NBA igrači imaju veći motiv da osvoje medalju na OI nego Svetskom prvenstvu...Na SP imaš dosta slabih ekipa, a ovde su skoro svi jaki.
Da, Ameri vise cene Olimpijske Igre, a za Svetska Prvenstva nisu ni culi. Zato su u kosarci dominirali Olimpijadama, jer su tada uvek slali ono najbolje iz koledz kosarke, dok su na Svetska slali slabije ekipe. Danas u sustini i nije toliko bitno, jer su reprezentativna takmicenja izgubila smisao u profesionalnom sportu. Tipa, postoji svetsko u bejzbolu za koga nikog nije briga, i na kojem igraju poluamateri. MLB na svake 4 godine organizuje neku svoju verziju svetskog prvenstva gde igraju profesionalci, i ja ocekujem da ce se to desiti i u kosarci, samo da NBA likovi shvate koliki su besmislenjakovici ovi iz Evrope, posto oni to jos ne shvataju i tretiraju ih sa postovanjem.
O kakvom stizanju pricas, Ameri imaju 14 zlata, a SSSR 2?
Hrvatska godinama ima vrlo opasan sastav, sasvim lako na papiru jaci od naseg, ali su losi timski i ne ostvaruju potencijal. Ove sezone su napravili pomak u tom pravcu.
http://www.mozzartsport.com/vesti/-139403/140995"Uhvatili se svi za Bobana Marjanovića, kao da smo mi krivi što on neće da igra. A to je on sam izabrao, a bio je pozvan. Stvara se slika kao da mi ne želimo da ostvarimo uspeh i odemo u Rio, kao da želimo da uništimo našu košarku. Umesto svih pitanja o Bobiju trebalo je da pitate - selektore, a kako ste uspeli da napravite onako briljantnu igru bez Bjelice, Mačvana, Marjanovića i Milutinova? - A napravilo se kao da je Sale kriv što Bobi ne igra", rekao je asistent selektora Srbije

Bobi je OBJEKTIVNO jedan od TOP 3 igraca ove generacije i VELIKA je steta sto ga nece biti u Riju.
Stimac je OK igrac ali nije taj kalibar.
Ali dobro.
Djordjevic je emotivno vezan za Stimca i ne zeli posle svog ovog vremena provedenog sa reprezentacijom da ga ispali na neki nacin.
Inace.
Marijanovic bi SIGURNO pravio RAZLIKU na OI.
- - - - - - - - - -
U FUDBALU da, u KOSARCI ne.
JOKIC,MVP rukija u NBA ako se ne varam.
BOBI, PO MENI, bio ODLICAN prosle sezone u NBA.
BJELICA takodje VEOMA dobar u NBA.
KALINIC, jedan od vaznijih safova u Obradovicevoj skupoj masineriji legije stranaca iz Istanbula.
BOGDANOVIC, jedan od najboljih mladih igraca Evrope, posle Sarica, moram priznati.
TEODOSIC, STARI VUK, mozda i najbolji playmaker Evrope trenutno.
MARKOVIC, ODLICAN play.
ZAGORAC,tek ce pokazati ko je.
...
Imaju i Hrvati poznatih iodlicnih igraca.
SARIC, HEZONJA, BOGDANOVIC, PLANINIC, RUZIC, TOMAS,....