Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro. Sada svi spavaju. :D
Enzimi se izlučiše, sve se završi, a ja ne videh utakmicu. :cry:
Eto pričah na prazno. :lol:
Šalim se, ali nisam navila sat namerno jer sam htela da testiram organizam
po ko zna koji put jer obično se dešava kada imam nešto u određeno vreme rano, a da je bitno,
organizam je bukvalno kao sat, budi se i deset minuta pre vremena, jutros nije bilo tako,
nahomilali se stresovi i sto čuda.

Ali najvažnije je da smo pobedom započeli ovu Olimpijadu.
Ja sam ih u snu bodrila. :D
Da se ne radujemo mnogo sad, sačekajmo sutrašnju utakmicu sa Australijom u 19:15. :)

Poslednja izmena:
Ja se probudio tacno na poluvreme, pogledao rezultat i reko dobro sto nisam ni pokusao da gledam, moze mirno da se spava. Laganica od utakmice, nema se sta videti specijalno. Jedino cemo jos protiv Kineza igrati u tom terminu (do eventualnog cetvrtfinala), i to bi trebala biti ista ovakva utakmica.

Da je od zlata, ta kvazi marka jos crvena nema sta da trazi kod nas. Pa Kini, Angoli i drugoj egzotici je partner Nike, o cemu dalje da pricamo. Bili bi sigurno i nama, ali oni ne kite nase glavonje lovom da bi ti bili sponzor. Ovo je klasika:

69900819155e5c5ab91dfb366027090_w640.jpg

Peak dres u Tempu kosta 5800 dinara. Kad sam video hteo sam da se slogiram. A kad sam pipnuo materijal... kao plastika.

5800 , nemoj da zajebavas?

Mislim zasto i nasi nisu mogli kao Hrvati da igraju u Air Jordan dresovima , onako plejerski ; )

- - - - - - - - - -

Danas Brazil vs Litvanija, ocekujem bas zanimljivu utakmicu , pravi derbi ; )

No ipak mislim da Brazil ima nesto kvalitetniju ekipu i prednost domaceg terena, ali Litvanci uvek igraju dobro.

Forca Brasil ; )

A pa nije da nije , pa Australija je na OI svoje najvece uspehe imala u periodu od 1988. do 2000. kada su na 3 od 4 olimpijade igrali u polufinalu.
Inace daleko je ova Australija od klasicne suterske ekipe , osim onog Dzoa Inglesa iz Jute tu prakticno i nema klasicnih sutera , ima tu igraca koji mogu da pogode ali daleko su oni od nekih prefinjenih sutera.

Ja mislim da bi najveca prednost Australije mogla da bude to sto ih niko ne shvata previse ozbiljno , uprkos tome sto imaju jednu sasvim respektabilnu ekipu.

E na tom EP 1997. nema teorije da smo sa Djordjevicem, Danilovicem, Bodirogom, Savicem, Rebracom bili slabiji od Italijana niti od bilo koga na tom prvenstvu.

Na tom prvenstvu smo bili MNOGO slabiji od Itlaijana.
Danilović je bio povređen, Djordjević se povredio na prvanstvu.
Rebrača je tek sledeće godine eksplodirao, kada se nakljukao steroidima, pa bljesnuo na SP, da bi posle tri, četiri godine završio karijeru sa problemom sa srcem.
U zenitu snage Fućka i Mejers sa odličnim pomagačima, Pitisom, Markonatom, Abiom,visokim i k‚o keramička pločica elastičnim Bonorom.....
Mi smo to prvenstvo igrali k‚o nogama, umalo ne izgubismo od Hrvata, uz to igrajući neverovatno loše..........

Tako je, Djordjevic ne odigra nista na tom prvenstvu, a neobavesteni novinari su ga izabrali za MVP.
Danilovic takodje, pod injekcijama igrao zavrsnicu, ali Litvancima i Grcima utrpao po 20 poena tako kljakav.
Rebraca sledece godine eksplodirao, al na tom EP bio nas drugi strelac ekipe posle Djordjevica

Ali sto ja to pricam, kada su moskitosi iz 2007. godine bili nas najjaci sastav ikada - Vuk Radivojevic, Branko Cvetkovic, Dragan Labovic... ime do imena.

5800 , nemoj da zajebavas?

Mislim zasto i nasi nisu mogli kao Hrvati da igraju u Air Jordan dresovima , onako plejerski ; )

- - - - - - - - - -

Danas Brazil vs Litvanija, ocekujem bas zanimljivu utakmicu , pravi derbi ; )

No ipak mislim da Brazil ima nesto kvalitetniju ekipu i prednost domaceg terena, ali Litvanci uvek igraju dobro.

Forca Brasil ; )

Juce sam bio u Tempu u Nisu. Ima jedan veliki deo sa kosarkaskim rekvizitima i navijackom opremom. Izmedju ostalog i neki stariji modeli dresova kao i ovaj najnoviji od 5800 dinara. Koliko li bi kostao dres da je adidas ili nike?

Pa eto vidiš, ti si gledao statistiku, ja sam gledao prvenstvo,
Ali dobro šta ja znam.........Ti na osnovu statistike vidiš sve.........Hoće to, samo ne znam u kom crtanom filmu.
A Rebrača?
Drugi strelac ekipe koji je davao poene ekipama bez krštenog centra.
Najveći domet mu 12 poena Italiji protiv Bonore u finalu, mada ja iskreno mislim da mu je veći domet prva utakmica protiv Italijana na tom prvenstvu kada je za celih 35 minuta na parketu dao 5 poena SVE iz bacanja uz neverovatna tri skoka, za ponoviću 35 minuta.
A da, dao je 16 poena Spaniji igrajući protiv Rejesa i Orenge, s jednom sitnicom da mu je Rejes utrpao preko 20 poena.
Onda je decko video da to bez steroida neće ići, pa se nakljukao k‚o ćuran, da bi epilog bio poznat svima.
Danilović nije igrao protiv Hrvata zbog povrede, celo prvenstvo je igrao pod injekcijama.
Djordjević takodje.

Gledao sam i ja prvenstvo i itekako ga se secam. Iako smo bili oslabljeni neigranjem Divca i Paspalja, ni drugi nisu bili nista bolji.

Ne znam sta je Rebraca trebao da uradi, da trpa po 112 poena svakom na prvenstvu Evrope, ko Drazen juniorima Olimpije svojevremeno? Sa tih 12 poena u finalu je bio drugi strelac ekipe. Sasvim korektno je odigrao to finale.
Zeljko je i u Atlanti godinu dana ranije vec bio stasao u dobru rezervu, a u Barseloni je bio u startnoj postavi i bio je jos bolji. Lepo je hranio sve protivnike bananama.

I ostatak tima je tu bio vise nego dobar, pogotovu dzokeri sa klupe - Topic, Bulatovic, Loncar. Jedini ko je mozda bio odigrao nesto slabije turnir bio je Savic, ali kada je trebalo pritegnutu Fucku u finalu, strpao ga je u mali dzep.

Sto se tice teorije da je neko bio jaci od nas, podseticu da je jedino taj tim iz 1997. godine dobio finale dvocifrenom razlikom i bez neizvesne zavrsnice. Mogli su Italijani da nas dobiju u grupi kada smo bili prenervozni, i fakat je da je to protiv Hrvata bilo posledica psiholoskog pritiska, ali bajka je da je Italija (koja inace nije ni isla u Atlantu godinu dana ranije) tada bila jaca od nas.

Da , doduse Italija je tada imala Karltona Majersa koji je tada sigurno bio jedan od najboljih plejmejkera na svetu, imali su Fucku koji je tada igrao u zivotnoj formi, Pitis, Markonato, Abio, Bonora su bili jako dobri igraci ali opet ne ta klasa kao recimo Bodiroga, Danilovic, Djordjevic, Savic i ostali.
Mada iz te generacije Italije mene posebno simpatican igrac oduvek je bio Djanluka Bazile koji je tada bio na pocetku karijere, stvarno legenda evropske kosarke, evo iako je vec zasao u petu deceniju zivota jos uvek je aktivan igrac ;)
Mada i Karlton Majers je igrao do skoro : )

Realno Italija ima sad dosta jaci tim od onoga sa kraja 90ih , iako su tada imali rezultate a sada ih nemaju, eh da je sad ovoj Italiji danas jedan plej kao Majers i jedan Markonato pod kosem borili bi se sad u Riju za zlatnu medalju.

Poslednja izmena:
Gledao sam i ja prvenstvo i itekako ga se secam. Iako smo bili oslabljeni neigranjem Divca i Paspalja, ni drugi nisu bili nista bolji.

Ne znam sta je Rebraca trebao da uradi, da trpa po 112 poena svakom na prvenstvu Evrope, ko Drazen juniorima Olimpije svojevremeno? Sa tih 12 poena u finalu je bio drugi strelac ekipe. Sasvim korektno je odigrao to finale.
Zeljko je i u Atlanti godinu dana ranije vec bio stasao u dobru rezervu, a u Barseloni je bio u startnoj postavi i bio je jos bolji. Lepo je hranio sve protivnike bananama.

I ostatak tima je tu bio vise nego dobar, pogotovu dzokeri sa klupe - Topic, Bulatovic, Loncar. Jedini ko je mozda bio odigrao nesto slabije turnir bio je Savic, ali kada je trebalo pritegnutu Fucku u finalu, strpao ga je u mali dzep.

Sto se tice teorije da je neko bio jaci od nas, podseticu da je jedino taj tim iz 1997. godine dobio finale dvocifrenom razlikom i bez neizvesne zavrsnice. Mogli su Italijani da nas dobiju u grupi kada smo bili prenervozni, i fakat je da je to protiv Hrvata bilo posledica psiholoskog pritiska, ali bajka je da je Italija (koja inace nije ni isla u Atlantu godinu dana ranije) tada bila jaca od nas.

OK 12 poena je dao, niko nije rekao da je to loš učinak, za tu utakmicu.
Ali Rebrača tada nije bio ni peta opcija u napadu, a u odbrani mu je falilo bar desetak kilograma.
Da se ne zaboravi da ni Bodiroga tada nije bio prva zvezda ekipe, nego još uvek vodonoša, i da će tek godinu dana kasnije njih dvojica bljesnuti na SP.
A Mejers i Fućka su bili na vrhuncu karijere.
U prvom meču na prvenstvu su nas prilično lako dobili........

- - - - - - - - - -

Večeras hendikep na Hrvatsku donosi lepe novce, ali ako slučajno i Hrvati dobiju uz manje poena, ojadiću kladionicu.
Nažalost sinoć se izglupiram sa Belorusijom protiv Japana, inače bi već lep keš bio u džepu.

Ne znam dal sam u svemu ovome u vezi pracenja sporta propatio vise negoli od tenisa na SK i RTS.
Nije mi kriv Djovak zato sto je tako uspesan, al proklinjem dan kad smo postali "teniska nacija" zbog njega.
Najavili prenos Brazila i Litvanije, kad ono tenis i zenska kosarka...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back