korupcija u zdravstvu

A ma ljudi djevojka koja je završila medicinu u roku sa prosjekom preko 9, najbolji đak u gimnaziji, prva na listi pri upisu na taj isti fakultet, lično je znam, radi u srednjoj medicinskoj školi kao nastavnik...strašno....a sutra bih odvela nekog svog kod nje da joj daju radno mjesto u Domu zdravlja ili neku specijalizaciju....a one koji su tamo neću ni da komentarišem....ne svi...ali mnogi...ponekad se poklopi da dobar student ima vezu..i to je to....

A ma ljudi djevojka koja je završila medicinu u roku sa prosjekom preko 9, najbolji đak u gimnaziji, prva na listi pri upisu na taj isti fakultet, lično je znam, radi u srednjoj medicinskoj školi kao nastavnik...strašno....a sutra bih odvela nekog svog kod nje da joj daju radno mjesto u Domu zdravlja ili neku specijalizaciju....a one koji su tamo neću ni da komentarišem....ne svi...ali mnogi...ponekad se poklopi da dobar student ima vezu..i to je to....

Verujem. Sestra moje drugarice je završila medicinu, ima dobar prosek, devojka pristojno izgleda, uliva poverenje, staložena je i pacijenti je vole. Prvo je stažirala šest meseci u DZ a sada mora da radi godinu dana honorarno u Kliničko-bolničkom da bi samo razmotrili da je prime za stalno. A lekari koji rade su uglavnom moroni ...

Nemoj da bi ko donorsku karticu potpisao, ima da ga o'ma u dijelove rasformiraju. :lol:

Da, ja sam razmisljao o tome....ozbiljnije doduse....nisam siguran da ukoliko bi mi se nesto desilo `neko` ne bi prodao moje organe...zato ni krv ne dajem, jer sam imao slucaj da je zeni trebala krv, a kada je prijatelj otisao i dao, rekli su joj da niko nije dolazio...ne zelim da ostane ni procenat sumnje kod mene da neko prodaje moju krv...zato je i pored zelje, ne dajem

Da, ja sam razmisljao o tome....ozbiljnije doduse....nisam siguran da ukoliko bi mi se nesto desilo `neko` ne bi prodao moje organe...zato ni krv ne dajem, jer sam imao slucaj da je zeni trebala krv, a kada je prijatelj otisao i dao, rekli su joj da niko nije dolazio...ne zelim da ostane ni procenat sumnje kod mene da neko prodaje moju krv...zato je i pored zelje, ne dajem

Prodaju krv samo tako. Princip je sledeći : možeš da daješ koliko želip ali oni evidentiraju samo davanja sa razmakom na svaka tri meseca za muškarce ili na četiri meseca za žene. Sve što između daš se ne evidentira i verovatno se prodaje. Ja dajem jer kapiram da ne prodaju tu krv da bi je bacili nego da je na kraju ipak neko (nema veze ko i gde) dobija ali opet nije u redu ...

Све је ово трагично - само молим Бога ДА ИМ НЕ ПАДНЕМ У ШАКЕ на било који начин.
Јуче гледам оног скота Министра Милосављевића - ПРОМОВИШЕ "ДОНАТОРСТВО" ОРГАНА - да ли ико може да замисли шта ће се дешавати по болницама ако овај монструм успе да прогура тај Закон - то ће значити да буквално НЕ СМЕШ ДА УЂЕШ У ЗДРАВСТВЕНУ УСТАНОВУ, ако те одмере да можеш бити солидан "давалац органа" има да ти измисле 100 болести, да те усмрте и да ти кришом поваде све што им треба из организма...:cool:

Apsolutno se slazem s tobom.Teoretski i prakticno(laicki razmisljajuci)vrloverovatan scenario koji narod treba da proguta.Ali se pitam dali se i bez zavestanja,kada se zakon promulja,ne dodje do "slucajnih"smrtnih ishoda pacijenata.Neznam sta da mislim,ovo je bogami, kako se stvari odvijaju,vrlo zabrinjavajuce.:?::?::?::?::?:/COLOR]

Не пао им шака,далеко било,ако су нешто решили,они ће то и да остваре овако или онако,односно молимо бога да то није случај У супротном ****** смо јежа.:think::think::think::think::think::think:

Back