korupcija u zdravstvu

ma, meni je taj dio jasan...
jasno mi je i sto su zatezali sa izdavanjem dokumenata....kao, moze, al da to ne
"zloupotrijebimo...znate..."
da, znam da mogu tuziti, al sta nam to vrijedi...njega nam sud ne moze...vratiti...
na kraju smo uzeli te papire i rekli da ih, eto, necemo tuziti... da bi se uopce obavio transport i sahrana...:confused:
Ljudi greše,stoku treba tužiti radi sporta i zadovoljstva da gmižu i da puze po sudnici ako postoje dobri argumenti.Nije dobar hrišćanin samo onaj ko pomaže ugroženima i unesrećenima nego i onaj koji uništava gamad.;)

Ljudi greše,stoku treba tužiti radi sporta i zadovoljstva da gmižu i da puze po sudnici ako postoje dobri argumenti.Nije dobar hrišćanin samo onaj ko pomaže ugroženima i unesrećenima nego i onaj koji uništava gamad.;)

znas kako, u biti treba tuziti, ali ne iz osvete vec zbog toga sto
ce sutra nastradati necije dijete ili netko drugi...uostalom...
samo, fino jedan forumas rece ranije; svi su u tome...i nesavjesni doktori, i njihove kolege
koje ih sutnjom...stite.
tu mora drzava uvesti red ili ga nece biti. :confused:

to sam i ja rekla...tad su imali "odjeljenje"
za "terminalne" samo ga nisu tako zvali...vec kao, "izolacija"...
znate, "pokupio je bakteriju..."...
i razgovor postao pravo...neugodan kad sam ta dva kretena
"nacelnika i nacelnicu" pitala "jel to neka nasa bakterija sto je covjek donio sa sobom
ili je to neka njihova...domaca"...
uslijedilo je pitanje: "a sta ste vi po struci..."
mislim, stvarno...ako sam npr. nekvalificirani radnik onda, izgleda, nisu duzni ni da mi odgovore...:confused:

i jos jedna stvar; kasnije sam od sestre sa VMA saznala da se takve...nepokretne pacijente
mora okretati, bukvalno, na svakih 15 minuta...zbog opasnosti od dekubitusa...
ovima na pamet nije palo da to rade...

a "objasnjenje" za umiranje je bilo:
"cekamo da ga...voda udavi...jos jedino srce funkcionira..."
inace, zbog srca je i isao na operaciju....jer nije...funkcioniralo kako treba... : (((

i sve je bilo super dok mu se par dana nakon operacije nije zacepio dren...njihovom greskom...
koju mi, naravno, nisu prijavili vec sam saznala...bolje da ne objasnjavam kako... : (((((

:(

tu ni tuzba ne pomaze, samo motka.
ja sam se nosio mislju da tuzim manijake sto su mi ubili majku posto ovi moji nece i jednog dana cu to i da uradim, cim me nanese voda tamo.
samo, tako nocu kad legnem da spavam, manje se mislim o tuzbi, vise o tome kako da utepam stoku

:(

tu ni tuzba ne pomaze, samo motka.
ja sam se nosio mislju da tuzim manijake sto su mi ubili majku posto ovi moji nece i jednog dana cu to i da uradim, cim me nanese voda tamo.
samo, tako nocu kad legnem da spavam, manje se mislim o tuzbi, vise da utepam stoku

ja ne mislim mo njima uopce...mozda, pomalo kad se ovako...naljutim
uglavnom, mislim o njemu...o tome kako je neponovljivo i divno ljudsko bice bio, a kako
je umro...ono sto je u tome strasno je cinjenica da su mu zamalo uspjeli oduzeti jedino sto je tad jos imao...ljudsko dostojanstvo....

u pitanju je licno iskustvo, ali aktuelno, jos se desava

rodjaka mi je od petka na institutu za onkologiju i radiologiju, ul. pasterova beograd.

pozvana je naravno telegramom da dodje na operaciju tumora dojke. ali, iako visoko na pocetku liste, danima vec ceka da je stave na `program`, dok za to vreme pacijentkinje rangirane daleko ispod vec su operisane.

doktor, videci da moja rodjaka `ne prima gas` tj ne reaguje na indirektne nagovestaje korupcije, angazuje medicinsku sestru da `pogura` stvar i da se pacijent otvori

kako mi je rodjaka izbeglica sa kosova i metohije, moracu ja da platim mito doktoru, pa evo da se pozalim javno/anonimno na forumu.

vidim ja - ode pare stotina evrica-a vlada uziva u borbi sa korupcijom u zdravstvu srbije

U Srbiji sve po starom....:kafa:Kod nas doktori ne polazu Hipokratovu zakletvu,vec Evro
zakletvu....Posto oni spadaju u elitu i najobrazovaniji deo populacije moraju biti i elita za lopovluk i mito :evil:

znas kako, u biti treba tuziti, ali ne iz osvete vec zbog toga sto
ce sutra nastradati necije dijete ili netko drugi...uostalom...
samo, fino jedan forumas rece ranije; svi su u tome...i nesavjesni doktori, i njihove kolege
koje ih sutnjom...stite.
tu mora drzava uvesti red ili ga nece biti. :confused:
Niko razuman ne radi ništa radi same osvete,a oni koji rade to što rade će ponoviti zločin ako budu nekažnjeni.A od države ne treba previše očekivati pošto u skupštini a pogotovo vladi sede ljudi bez savesti koji misle da će im gomile pokradenog novca omogućiti bolji tretman nego običnim smrtnicima i da neće završiti u kontejneru...naravno to je iluzija,lopovi uzmu pare i nastave da rade kako su navikli ako nema sankcija.

Niko razuman ne radi ništa radi same osvete,a oni koji rade to što rade će ponoviti zločin ako budu nekažnjeni.A od države ne treba previše očekivati pošto u skupštini a pogotovo vladi sede ljudi bez savesti koji misle da će im gomile pokradenog novca omogućiti bolji tretman nego običnim smrtnicima i da neće završiti u kontejneru...naravno to je iluzija,lopovi uzmu pare i nastave da rade kako su navikli ako nema sankcija.

nazalost, s nasim sudstvom...tesko...
tu je ogroman zid sutnje...u zdravstvu, msilim...
i svi su uvezani ko crijevca...:(

rodjaka mi je od petka na institutu za onkologiju i radiologiju, ul. pasterova beograd.

pozvana je naravno telegramom da dodje na operaciju tumora dojke. ali, iako visoko na pocetku liste, danima vec ceka da je stave na `program`, dok za to vreme pacijentkinje rangirane daleko ispod vec su operisane.

doktor, videci da moja rodjaka `ne prima gas` tj ne reaguje na indirektne nagovestaje korupcije, angazuje medicinsku sestru da `pogura` stvar i da se pacijent otvori

kako mi je rodjaka izbeglica sa kosova i metohije, moracu ja da platim mito doktoru, pa evo da se pozalim javno/anonimno na forumu.

vidim ja - ode pare stotina evrica-a vlada uziva u borbi sa korupcijom u zdravstvu srbije

Жао ми је, али то није ништа чудно. Мој стриц је дошао у ситуацију да му отворено траже новац, очи у очи, који је био принуђен издвојити. Тако ти је то...:dash::dash:

Tako je,ali ako ništa ne preduzmeš nije dobro za tebe odnosno bilo koga u takvoj situaciji.Takva dešavanja ugrožavaju mentalno a na kraju i fizičko zdravlje svakog normalnog čoveka.

sta reci, osim da si u pravu....
samo, te stvari treba rjesavati u svim domenima
od obicnog bacanja smeca kroz prozor pa do ovakvih..situacija...
to je jedini nacin da se uspostavi neka vrsta reda...
a u svemu tome korupcija i nepotizam su nam ono...najveci neprijatelji, bili i ostali. :confused:

Жао ми је, али то није ништа чудно. Мој стриц је дошао у ситуацију да му отворено траже новац, очи у очи, који је био принуђен издвојити. Тако ти је то...:dash::dash:

Oni traze para i za decu koja boluju od najopakijih bolesti...znam i ja dosta primera,pitam se samo dali veruju u boga i gde ce im dusa....da zaradjujes na tudjoj nesreci :dontunderstand:

sta reci, osim da si u pravu....
samo, te stvari treba rjesavati u svim domenima
od obicnog bacanja smeca kroz prozor pa do ovakvih..situacija...
to je jedini nacin da se uspostavi neka vrsta reda...
a u svemu tome korupcija i nepotizam su nam ono...najveci neprijatelji, bili i ostali. :confused:
Nešto tako kao apsolutni red i poštovanje zakona nije moguće potpuno i dosledno sprovesti,ali ima mnogo malih svakodnevnih stvari koje bitno utiču na te krupne poremećaje u funkcionisanju društva i koje je moguće učiniti uz propagandu,stalno ponavljanje,upozoravanje i davanje ličnog primera.Loše stvari nam se dešavaju zato što mislimo da to drugima može da se desi a nama ne i ne delujemo preventivno.Malo sam zglajzao u priči,laku noć svima.:)

Oni traze para i za decu koja boluju od najopakijih bolesti...znam i ja dosta primera,pitam se samo dali veruju u boga i gde ce im dusa....da zaradjujes na tudjoj nesreci :dontunderstand:
У случају за који ја знам баш је дете било у питању. :dash:
Већина њих види само паре, тако да не осећају шта је дете и колико неком значи дететов живот. Поке*ам им се на ту њихову заклетву...:roll:

Otprilike na deset odvratnih lekara dođe jedan normalan a sa sestrama je još gori procenat. :evil:

Moj sestrić ima četiri godine i težak je bolesnik, bubrezi mu gotovo uopšte ne funkcionišu a iz ne znam kog razloga ne može da se radi transplantacija pošto nije problem u samim organima nego u njihovoj povezanosti sa ostatkom organizma. Pola života je proveo po bolnicama i lekarima pa kad se iživljavaju nad njim tako malim mogu da zamislim kakvi su prema odraslim ljudima. :sad2:

@ U pomenutom Institutu za onkologiju sam bila jedan jedini put, da mi rade gastroskopiju (guranje sonde sa kamerom kroz grlo do želuca) i to samo zato što mi iz dva puta to nisu uradili kako treba u Zemunskoj bolnici a na Institutu za onkologiju sam znala neke ljude koji su tvrdili da je to rutinski i da će mi njihovi lekar i sestra to završiti za pet minuta. Naivno sam poverovala da su svi lekari divni kao dve osobe koje su me pozvale da dođem tu na pregled ali taj njihov kolega kod kog sam zapala je bio divljak. Dan pre toga nisam jela, pila sam gorku so da izbacim ostatke hrane iz želuca a lekar je tako krvnički gurnuo tu sondu da sam posle toga prvo pala u nesvest a onda počela da se gušim i povraćam neku vodu pošto hrane nisam imala u organizmu. Naravno dok se sve to dešavalo oni su me požurivali da se što pre spakujem i odem (mada je posle toga pritisak na stomak takav da pacijent praktično ne može da hoda). Tata me je bukvalno izneo iz te glupe klinike i ne bih se vratila ni za sve pare ovog sveta... :confused:

Ima li ikakve šanse da se ta pogan od doktora snimi nekom mini kamerom ili bar diktafonom prilikom traženja i uzimanja mita, pa da se eventualno nakon operacije cijeli slučaj preda tužilaštvu i medijima i da se tom đubretu karijera i obraz trajno sahrane? Da se na slučaju izvedu i drugi svjedoci?

Jer nema tu nikakve borbe dok se šuti i plaća, samo prazno laprdanje.

K tome, tvoja rođaka nije jedina i tom licemjeru će vremenom nezajažljivost i drskost samo još više porasti.

Ima li ikakve šanse da se ta pogan od doktora snimi nekom mini kamerom ili bar diktafonom prilikom traženja i uzimanja mita, pa da se eventualno nakon operacije cijeli slučaj preda tužilaštvu i medijima i da se tom đubretu karijera i obraz trajno sahrane? Da se na slučaju izvedu i drugi svjedoci?

Jer nema tu nikakve borbe dok se šuti i plaća, samo prazno laprdanje.

K tome, tvoja rođaka nije jedina i tom licemjeru će vremenom nezajažljivost i drskost samo još više porasti.

Problem svih zemalja Balkana je isti - NEMA ZAKONA.
Korupcija vlada na svakom cosku, od predsednika drzave, premijera, ministara do raznoraznih fondova i svih ostalih slojeva drustva.
Koliko su krivi lekari jos vise je kriva drzava, jer da ovaj mesec otkaz dobije 10 lekara i da im se dozivotno zabrani rad u struci, sledeci mesec 15, mesec posle toga jos 30, ja bi te pitao koji bi smeo da primi mito.
Lopovi vode drzavu, a ostali ih samo prate.
Birali ste - gledajte :ok:

Problem svih zemalja Balkana je isti - NEMA ZAKONA.
Korupcija vlada na svakom cosku, od predsednika drzave, premijera, ministara do raznoraznih fondova i svih ostalih slojeva drustva.
Koliko su krivi lekari jos vise je kriva drzava, jer da ovaj mesec otkaz dobije 10 lekara i da im se dozivotno zabrani rad u struci, sledeci mesec 15, mesec posle toga jos 30, ja bi te pitao koji bi smeo da primi mito.
Lopovi vode drzavu, a ostali ih samo prate.
Birali ste - gledajte :ok:

Ma kakav otkaz. Ja bih likove koji ovako bezočno profitiraju na tuđoj nesreći dao strijeljati da ne trepnem. Kina majka.

Doktore je narod navikao na takav status, ne država. Narod ih mora i odvići.

Ma kakav otkaz. Ja bih likove koji ovako bezočno profitiraju na tuđoj nesreći dao strijeljati da ne trepnem. Kina majka.

Doktore je narod navikao na takav status, ne država. Narod ih mora i odvići.

Sta bi tek rekao na US zdravstvo, oni koji ubijaju (odbijajuci pomoc) svoj sopstveni narod jer je tretman skuplji od zivota. :thumbdown:

http://www.michaelmoore.com/sicko/dvd/

Bagra :thumbdown:

Све је ово трагично - само молим Бога ДА ИМ НЕ ПАДНЕМ У ШАКЕ на било који начин.
Јуче гледам оног скота Министра Милосављевића - ПРОМОВИШЕ "ДОНАТОРСТВО" ОРГАНА - да ли ико може да замисли шта ће се дешавати по болницама ако овај монструм успе да прогура тај Закон - то ће значити да буквално НЕ СМЕШ ДА УЂЕШ У ЗДРАВСТВЕНУ УСТАНОВУ, ако те одмере да можеш бити солидан "давалац органа" има да ти измисле 100 болести, да те усмрте и да ти кришом поваде све што им треба из организма...:cool:

Све је ово трагично - само молим Бога ДА ИМ НЕ ПАДНЕМ У ШАКЕ на било који начин.
Јуче гледам оног скота Министра Милосављевића - ПРОМОВИШЕ "ДОНАТОРСТВО" ОРГАНА - да ли ико може да замисли шта ће се дешавати по болницама ако овај монструм успе да прогура тај Закон - то ће значити да буквално НЕ СМЕШ ДА УЂЕШ У ЗДРАВСТВЕНУ УСТАНОВУ, ако те одмере да можеш бити солидан "давалац органа" има да ти измисле 100 болести, да те усмрте и да ти кришом поваде све што им треба из организма...:cool:

Moram da se složim sa tobom. Ja hoću da zaveštam organe ali mi ne pada napamet da to uradim sve dok imam strah da će posle neka budala namerno da me leči nesavesno, da pokušava da me ubije i sl. A verujem da bi mi, da odem i da zaveštam organe, odmah nakon toga našli neku bolest od koje bi me "lečili" i na kraju omanuli, iako sam inače zdrava, prava i mlada.

Za sada sam se samo upisala u registar davalaca koštane srži i to samo zato što, ako zatreba nekom iz moje porodice, ne moram da prolazim proceduru nego imam neki povlašćen tretman kao upisana. Naravno ne pada mi napamet da za života dajem koštanu srž nekome koga ne poznajem i to samo zato što znam da naši lekari ne umeju to da urade kako treba i svaki čas nekog donatora naprave invalidom. A da nije tako dala bih i istrpela bih to koliko boli.

I vezano za krv su počeli da se ponašaju nenormalno. Lepo stoji u zakonu da muškarci mogu da daju na svaka 3 meseca a žene na svaka 4. Među nama, ove godine sam već davala tri puta svojom voljom *na svaka dva meseca) i ne žalim se ali čisto da se zna da kad njima odgovara nikakvi propisi ne važe, uzimaju kad god imaju priliku. Iz Zavoda za transfuziju šalju poruke na svake dve nedelje i da svaki put odem 'ladno bi mi vadili bez problema dva puta mesečno :roll: Krvopije ...

Back