Korupcija ili znak paznje

nije u redu
Učiteljica ima platu 300 evra i navikla je da trpi i sastavlja kraj s krajem u životu
spa vikend košta pola njene plate i kontraproduktivno je navikavati je na luksuz
a muziku može da sluša i na radiju.
Заправо, имају плату око 600 евра.
Али, и да немају, није на родитељима да јој побољшавају животни стандард, него на држави.

učiteljice su slobodne celo leto i mogu sebi zaraditi spa vikend dopunskim poslom.
Како ће и да ли ће зарађивати уопште не размишљам, право да ти кажем.
Свако од нас ради за плату и то би требало да буде то што се радног места тиче.
А да ли ће лети брати малине, њена ствар.

o pa to nije tako oše obzirom da sam mislila da žive sa jako malo para...
ali ipak šta možeš u Srbiji sa 80.000 mesečno?
platiš račune kupiš hranu i za spa vikend nemaš više para...
Немам ни ја. Ко ме пита?
Плус од своје плате морам да плаћам приватног професора математике, јер се овај који прима плату од 90 000 или више месечно, не меша у свој посао.

Како ће и да ли ће зарађивати уопште не размишљам, право да ти кажем.
Свако од нас ради за плату и то би требало да буде то што се радног места тиче.
А да ли ће лети брати малине, њена ствар.
ako oće spa vikend ili koncert ima da bere i kukurek ako treba.

a ne roditelji da joj poklanjaju.
mrzela sam to ali to je počelo otprilike kad je moje najmlađe dete počelo da se školuje...
cena za poklone se otela kontroli
čak smo i vaspitačicama kupovali satove mož misliti...
samo joj sat u životu prifalio ko da ona s njenom platom ne može da izračuna kolko je sati :lol:

ako oće spa vikend ili koncert ima da bere i kukurek ako treba.

a ne roditelji da joj poklanjaju.
mrzela sam to ali to je počelo otprilike kad je moje najmlađe dete počelo da se školuje...
cena za poklone se otela kontroli
čak smo i vaspitačicama kupovali satove mož misliti...
samo joj sat u životu prifalio ko da ona s njenom platom ne može da izračuna kolko je sati :lol:
Може и у сунце да погледа, а у школи има звоно.

Онда сам подбацила, мислила сам да је између 60 и 70.000.
Ja se ograđujem, iznosim njen primer, ne znam za ostale, a i u MUPu nema niko ispod 70 hiljada. Kaže komšija inspektor 😁
o pa to nije tako oše obzirom da sam mislila da žive sa jako malo para...
ali ipak šta možeš u Srbiji sa 80.000 mesečno?
Mnogi roditelji imaju jako manje para mesečno, mnoge mame platu od 40ak hiljada, i isto nisu sebi priuštile te stvari, ali se ne izdvajaju kad je skupljanje za učiteljicu, daju koliko god se izglasa u tim grupama. Tako da mi ton tvojih poruka nije prihvatljiv u ovoj zemlji gde ljudi nemaju, ali odvajaju za hedonizam učiteljice.
Inače me boli uvo šta će da joj kupe, uvek dam novac koji su odredili, a u viberu više nemam opciju da me učlane u te grupe, samo na kraju mi jave koliko treba i pošaljem.

Ja se ograđujem, iznosim njen primer, ne znam za ostale, a i u MUPu nema niko ispod 70 hiljada. Kaže komšija inspektor 😁

Mnogi roditelji imaju jako manje para mesečno, mnoge mame platu od 40ak hiljada, i isto nisu sebi priuštile te stvari, ali se ne izdvajaju kad je skupljanje za učiteljicu, daju koliko god se izglasa u tim grupama. Tako da mi ton tvojih poruka nije prihvatljiv u ovoj zemlji gde ljudi nemaju, ali odvajaju za hedonizam učiteljice.
Inače me boli uvo šta će da joj kupe, uvek dam novac koji su odredili, a u viberu više nemam opciju da me učlane u te grupe, samo na kraju mi jave koliko treba i pošaljem.
te mame što imaju platu od 40 k treba da daju pare za učiteljicu koja ima 80?
gde je tu logika?

ne znam šta si htela da mi kažeš u vezi ovog boldovanog

Фрејо, родитељи су одлепили, само то ћу да кажем.
Такмиче се ко ће више да се увуче учитељу и разредном.
Nisu problem oni koji primaju mito vec oni koji nude.
Ta "kultura" polazi od najvise politike pa do radne organizacije.
Treba procitati satiru od Branislava Nusica "Ugledan covek".................genijalni opis takvog mentaliteta .

te mame što imaju platu od 40 k treba da daju pare za učiteljicu koja ima 80?
gde je tu logika?

ne znam šta si htela da mi kažeš u vezi ovog boldovanog
Нема логике, али оне ћуте.
Онда се нађе нека паметна као Фреја или ја да им помрсе конце...
Иначе, ја ни лекарима не носим ништа. Раде посао за који су плаћени.

Nisu problem oni koji primaju mito vec oni koji nude.
Ta "kultura" polazi od najvise politike pa do radne organizacije.
Treba procitati satiru od Branislava Nusica "Ugledan covek".................genijalni opis takvog mentaliteta .
Да, јер они који дају очекују нешто за узврат, боље, брже, више, па и нешто што баш није по закону.
Ја сам полудела кад сам видела да за лекаре поклон до неког износа није мито...не знам тачну цифру, али није мала.
Држава је ладно одобрила корупцију у том сектору.

Ma bezobrazluk, jos pritisak dolazi od strane profesora sa fakulteta i hanume mu. Hajde da neki nepismeni covek pa ne zna i ne moze da razume.
Jok, odlicno on razume.
I to gura, gura, nas par se pobuni, hanuma ne odustaje, ostanemo nas dve koje necemo ona stavlja anketu, na kraju ostanem sama da objasnjavam kako je skola skromno mesto osvojeno borbom treceg staleza:lol:.

I moram priznati jedna zena je na samom kraju kazala "ja sam protiv ali nadglasana sam". Dva kompletna kretena su pobedila cetrdesetoro ljudi.
I posle drzava nam je ovakva ili onakva, pa jeste kada cutimo.
njemu je to manir
verovatno ima bolje i skuplje poklone možda letovanje na Ibici ili plac sa vikendicom ako je baš težak predmet
obzirom da se radi o visokom obrazovanju i pokloni moraju biti adekvatno teški

Да, јер они који дају очекују нешто за узврат, боље, брже, више, па и нешто што баш није по закону.
Ја сам полудела кад сам видела да за лекаре поклон до неког износа није мито...не знам тачну цифру, али није мала.
Држава је ладно одобрила корупцију у том сектору.
korupcija je najvazniji stub kapitalistickog sistema. Bez korupcije nema profita.
Pogledajmo na kakvom koruptivnom nivou "saradjuju" firme, mega-koncerni, .........politiku da i ne pominjem.

Back