Koronavirus ubrzava nacionalizaciju avio-kompanija

Ljuta Tica

Veoma poznat
Poruka
13.648
За сада две европске авиокомпаније се враћају под државну капу, а биће их још сасвим сигурно
Ако ту урачунамо и 9 милијарди евра које је Луфтханза добила од државе уз некакве уступке, само да не дође до национализације ето још једне. А кад кренули велики логично је да ће их пратити и мали.

Онда креће држвни интервенционизам како би се штитило тржиште и некако све личи да се авио саобраћај враћа једно 50 година уназад када је био чиста егзотика

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Brisel -- Portugalija i Italija su na putu da prebace u državno vlasništvo svoje avio-kompanije.


Portugalija i Italija su na putu da prebace u državno vlasništvo svoje avio-kompanije koje pokušavaju da se izbore sa ekonomskim teškoćama izazvanim ili otežanim pandemijom korona virusa.

Portugalska vlada je potvrdila da nije mogla da postigne dogovor sa akcionarima o spasilčkom paketu od 1,2 milijarde evra za avio-kompaniju TAP, za koji je već dobila "zeleno svetlo" regulatora EU za konkurenciju.

Остатак вести на линку ...
 
Тек ће...

Требао бих да идем на једну условно речено егзотичну дестинацију следећег месеца до које је раније уз трансфер требало неких 10 до 11 сати и карте су биле око 600 евра. Јуче ми избаци најоптималнију варијанту са 28 сати укупног пута у одласку и неких 17 у повратку и ценом карте од 1070 евара... машала
 

Back
Top