Muad'Dib
Elita
- Poruka
- 17.755
Prvi bold: nisam radio samo to, izbegavao sam gužve kad god je to moguće, a ako nije (recimo neki red napolju) onda se ponašam kao da sam u zavtvorenom prostoru. Nisam otisao na utakmicu, nisam išao na probe horaZnaci od svih mera o kojima se pricalo ti si samo nosio masku i to u zatvorenom prostoru, a verujes u celu pricu, zaista zanimljivo. Kako se to onda ne plasis svih ostalih potencijalnih opasnosti o kojima pricaju? Ta kontrola ljudima strahom je upravo poenta cele pandemije, naplasis ih preko medija i u martu su kao male mace vec u junu ne rade ni pola tih stvari, kad su se prizvali pameti.
Maska bi trebala da te stiti svojom spoljasnjom stranom od drugih koji su mozda zarazeni, a ti udises dodatnu koncentraciju svog ugljen dioksida preko unutrasnje strane.

Drugi bold: ovo je upravo moja zamerka na početku epidemije, preteralo se sa plašenjem ljudi i sa strogim merama, zato se narod okrenuo protiv njih. Da je to bilo urađeno razumnije i uz manje zabrana ali i strožu kontrolu istih, moglo bi da traje i dve godine. Ali tu je problem istorijski - pošto Srbija decenijama funkcioniše na principu nepoštovanja zakona to nije bilo moguće, pa su trenirali strogoću glupostima (4 dana potpunog karantina nakon koga je dozvoljen rad frizerskih salona i teretana) što je dovelo do masovnog povratka virusa nakon popuštanja mera.