Korisnik instalirao i pokrenuo Crysis 3 na VRAM-u svog RTX 3090 GPU-a

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
27.183
Korisnik instalirao i pokrenuo Crysis 3 na VRAM-u svog RTX 3090 GPU-a


Čuvena rečenica među gejmerima "Can it run Crysis?" (Može li da pokrene Crysis?) sada dobija potpuno novo značenje. Twitter korisnik @Strife212 je uspeo da svoju kopiju Crysis 3 igre pokrene na grafičkoj karti, instaliravši naslov na VRAM-u GPU-a.

Pomoću alatke, pod nazivom GpuRamDrive, @Strife212 je uspeo da kreira virtuelni skladišni drajv od 16GB pomoću Nvidia RTX 3090 grafičke karte. One je alocirao 9GB VRAM-a za gejming, dok je 15GB iskoristio za Crysis 3. Ovaj virtuelni drajv će biti izbrisan kada Strife212 isključi svoj PC, a sve zbog nestabilne prirode GPU memorije.

Prema navodima, VRAMdrive rešenje pokreće Crysis 3 veoma brzo i ostvaruje visok frejmrejt kada se igra pokreće na Very High podešavanjima. Zabeležen je frejmrejt od 75 FPS, dok je tokom gejmpleja zabeležena iskorišćenost VRAM-a od 20434MB.


crysis.jpgNaravno, jasno je da GPU memorija nikada neće zameniti prava skladišna rešenja, ali je zanimljivo videti koliko su napredovali kapaciteti potrošačkih grafičkih karti kakve počinjemo da viđamo sve češće. RTX 3090 GPU je svakako veoma skup, ali korisnicima nudi veliku količinu upotrebljivog VRAM-a, što bi moglo biti od velikog značaja kako igre evoluiraju.

Tokom 2010. godine Nvidia je predstavila GTX 480 sa 1.5GB VRAM-a. Danas imamo RTX 3090, koji se isporučuje sa 24GB VRAM-a. To predstavlja povećanje od 16 puta tokom poslednjih 10 godina (povećanje od 6,66 puta u slučaju RTX 3080 modela).

Izvor: Overclock3d
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.