Korisnik Ajfona tužio Apple jer ga je pretvorio u geja

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.953
U sudskom podnesku koji je postao viralan na ruskom internetu, tužilac navodi da je postao „zaglibljen u istopolnoj vezi“ nakon što je primio pogrešnu vrstu kriptovalute u aplikaciji virtuelnog novčanika koju je instalirao na svoj iPhone 2017. Čovek, identifikovan kao D. Razumilov tvrdi da je primio 69 GayCoins – kriptovalute dizajnirane za pripadnike LGBT zajednice – od anonimnog pošiljalac. Misteriozni transfer je bio propraćen porukom „ne kucaj dok ne probaš“, što je za Razumilova imalo smisla i na kraju ga je nagnalo da se uključi u gej vezu.

1736722327209.png

„Pomislio sam, zaista, kako mogu da sudim o nečemu, a da to ne pokušam? I odlučio sam da pokušam sa istopolnim vezama“, napisao je D. Razumilov u zvaničnoj žalbi.

„Mogu da kažem posle dva meseca da sam zaglibljen u intimnosti sa osobom svog pola i da ne mogu da izađem. Imam stalnog dečka i ne znam kako da to objasnim roditeljima. Nakon što sam primio gore pomenutu poruku, moj život se promenio na gore i nikada više neće biti normalan.”

„Epl me je gurnuo ka homoseksualnosti kroz manipulaciju. Promene su mi nanele moralnu i mentalnu štetu“, dodao je korisnik iPhone-a.

Advokat Razumilova, Sapižat Gusnjeva, rekla je ruskoj štampi da je tužba veoma ozbiljna i da je njen klijent patio i dobio ožiljke kao rezultat Appleovog nereagovanja.

Iako je poruka primljena putem aplikacije treće strane, Gusnieva je rekla da korporacija snosi odgovornost za usluge koje rade na njenoj platformi. Kao rezultat toga, Apple treba da isplati Razumilovu milion rubalja (15.300 dolara) kao kompenzaciju.

Back