Korak do ekonomskog kolapsa

Han Pritcher

Elita
Banovan
Poruka
16.622
Blizu smo gradzani, jako blizu.

Krediti za finansiranje deficita
23. novembar 2010. | 15:17 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Skupština Srbije usvojila je dva zakona kojima se država zadužuje kod 10 komercijalnih banaka sa ukupno 250 miliona evra za finansiranje budžetskog deficita.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=11&dd=23&nav_id=474376

kreditni rejting drzave je na nultom nivou, priliv deviza od prodaja preduzeca i emigracije vise nego prepolovljen, problemi sa prodajom telekoma koji ionako ne moze dugo da krpi, efektiva u rezervama spala na smesnih 900 miliona, dinar se ne moze odbraniti na duze staze.

drzava se odlucila na ocajnicki korak, da se zajmi od komercijalnih banaka.
posle toga, ostaje eventualno telekom a ako se sili, moze da se desi da se prodaju i lokalni vodovodi, kao sto se desilo u Boliviji gde je svetska banka, da bi odobrila kredit toj zemlji trazila da bolivija proda svoj vodovod.
cene su skochile, l;judi su pocheli da skupljaju kisnicu a onda je americka korporacija zatrazila da kupi kishu koja pada u toj zemlji.

usledela je mala revolucija.

hocemo li mi da chekamo takvu situaciju da se desi kod nas?

linija je povuchena, posle telekoma nema nista, dubok bunar i slobodan pad.
alarm zvoni li zvoni, krajnje je vreme da se nesto uradi,a itekako se ima sta

Neće narod da bude skroman, da štedi, da radi. Samo DAJ; DAJ; DAJ, a niko ne pita odakle. I onda kad se država zadužuje da namiri razmažene neradnike, onda država kriva. Ma jeste. :roll:

nece da rade?
eto ove godine proizvese kukuruz u rekordnoj tonazi, pa je rezim sa svojim tajkunima izvezo preko svake mere, za tvoje obavestenje, kukurz je strateska roba, ima granica sta se od toga moze izvesti.
i sta se desilo?
pa eto, uspesan rad se seljacima razbio o glavu, kukuruz je toliko skup da su posekli stocni fond do nivoa sa pocetka proslog veka.

neces imati meso sledece godine majstore.

rad se ne isplati u srbiji, chak je i stetan

Neće narod da bude skroman, da štedi, da radi. Samo DAJ; DAJ; DAJ, a niko ne pita odakle. I onda kad se država zadužuje da namiri razmažene neradnike, onda država kriva. Ma jeste. :roll:

Кад се промени власт провераваћемо партијске књижице ,па ћеш ти благош мени да отплаћујеш оно што су се твоји еуропљани задуживали.

Кад се промени власт провераваћемо партијске књижице ,па ћеш ти благош мени да отплаћујеш оно што су се твоји еуропљани задуживали.

Srbija sigurno neće vraćati kredite koje je uzimao DS smrad.

I neće on sam vraćati kredit.... biće sa njim sva ta demokratska gologuzija koja uze do sada 38 milijardi evra samo za sebe.

Mislim da već može da izračuna svoj dug a ja odprilike mogu samo da mu kažem da će njegova grbača da otplati najmanje oko 200.000 evra i to samo kredita koje je njegov vođa uzeo u ime Srbije a podelio sebi, svojim tajkunima i svom vernom članstvu.

Srbija sigurno neće vraćati kredite koje je uzimao DS smrad.

I neće on sam vraćati kredit.... biće sa njim sva ta demokratska gologuzija koja uze do sada 38 milijardi evra samo za sebe.

Mislim da već može da izračuna svoj dug a ja odprilike mogu samo da mu kažem da će njegova grbača da otplati najmanje oko 200.000 evra i to samo kredita koje je njegov vođa uzeo u ime Srbije a podelio sebi, svojim tajkunima i svom vernom članstvu.

zar nije u srbiju od 2001-e uslo preko 70 milijardi dolara?

situacija je vrlo, vrlo alarmantna, nije ovo nesto za neka stranacka prepucavanja, ovde ce svi da odu dole
Држава је банкротирала. Не смеју, наравно, да објаве.
Питање је тренутка кад ће све да се уруши.
Даваће им ови из ММФ-а лову још неко време, али не дуго.

pa ne daju im, zato se i zajme od komercijalnih banaka i zato kukaju na tajkune. lopovi se sad obracunavaju i upiru prste jedni na druge.

Јел морам да одрадим и Николићев стан од 187 m², или му то дајете бесплатно

od tih para, unistena je proizvodnja, poljoprivreda, standard je poraso sa 100 maraka na 200 evra i kako stvari stoje, sledece godine prosek plata ce da da se meri u desetinama dolara, uz hiperinflaciju i nestasice.
Манипулације,пљачка сељака и мување са Хрватима,надам се да је дно близу.Кад сељаци произведу пшеницу,кукуруз,сунцокрет,идиоти на власти им оборе цене,подигну цену горива,натерају их да плаћају 5х веће камате на кредите од прошле или пре пар година и онда деле плодове пљачке са својим тајкунима.

kukuruz je toliko skup da su posekli stocni fond do nivoa sa pocetka proslog veka.

neces imati meso sledece godine majstore.
У принципу, мене не занима да ли сељани убијају сопствене животиње. То је њихов лични, убилачки избор.

Ако треба месо, може се увести.

Надам се да нећеш рећи да је Динкић довео до тога да на читавом глобусу такође нема меса.

Даваће им да ДС освоји власт са СНС, и тако поново за*ебу наивчине,да изврше регионализацију - поделе државу на 6,7 квазидржавица и тада ће заврнути славину и пустити да поцркају они који зависе од државе и тајкуна.

за*ебу наивчине,да изврше регионализацију - поделе државу на 6,7 квазидржавица
Ти то представљаш као неки уникатни план, план за наше разбијање, при чему регионализација не постоји другде.
Али, мој утисак је да су друге државе Европе такође регионализоване.
Има у Немачкој свака регија оне симпатичне заставе, грбове.

Ти то представљаш као неки уникатни план, план за наше разбијање, при чему регионализација не постоји другде.
Али, мој утисак је да су друге државе Европе такође регионализоване.
Има у Немачкој свака регија оне симпатичне заставе, грбове.

Та поређења са Немачком су већ постала бесмислена.Ми нисмо јака држава која уређује односе у свету,па да немамо чега да се плашимо.
Историја и садашње време показују да је свака помисао о било каквој територијалној разуђености веома опасна.

ПС
И какви су ти то перверзни аватари?Што не ставиш нешто лепо за промену?

Back