- Poruka
- 81.784
Mesi prvi put bez gola u grupnoj fazi velikog takmičenja posle 14 godina
https://meridiansport.rs/fudbal/lionel-mesi-argentina-kopa-amerika-2/
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mesi prvi put bez gola u grupnoj fazi velikog takmičenja posle 14 godina
https://meridiansport.rs/fudbal/lionel-mesi-argentina-kopa-amerika-2/
Pa po meni donekle očekivano Urugvaj silovit sa maksimalnih 9 bodova u grupi (a ja čekao na utakmici SAD - Urugvaj X za isplatu kao poslednji meč na tiketu :d) , Kolumbija isto jako dobro odigrala i završila u grupi ispred Brazila, Brazil ono zasad nit igra loše nit nešto briljira, Argentina reklo bi se rutinski odigrala koliko im je bilo dovoljno, a najprijatnije iznenadjenje turnira je svakako Venecuela, isto kao i Urugvaj maksimalnih 9 bodova u grupi, i u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026 isto igraju dobro i reklo bi se da igraju verovatno i svoj najbolji fudbal u istoriji i da konačno imaju reprezentaciju koja može da ode na SP i koja može da se nosi sa ostalim timovima iz Južne Amerike (a i šire naravno).
Takodje eto i Kanada prijatno iznenadila (i pokazala da je dosta podigla svoj fudbal u poslednje vreme i da sad ima jednu vrlo respektabilnu reprezentaciju i da može nečemu da se nada na narednom SP gde će biti jedni od domaćina).
Čile inače baš podbacio, nisu ni gol dali u 3 utakmice (iako je možda malo uticao i onaj crveni karton u meču protiv Kanade ali bez obzira, gotovo ništa nisu pokazali), eto Čile koji je 2x zaredom igrao u nokaut fazi Svetskog prvenstva 2010. i 2014. (gde je oba puta ispao od Brazila, a sećamo se i one prečke protiv Brazila 2014. mislim pred kraj drugog produžetka) , pa 2x zaredom osvajao Copa America (2015. i ono vanredno izdanje povodom stogodišnjice Copa America-e 2016.) ali izgleda da je zenit te reprezentacije prošao i da iako možda i dalje imaju vrlo dobar tim da to nije više ona reprezentacija iz 2014, 2015 ili 2016-te , uostalom i činjenica da su propustili 2 Svetske prvenstva zaredom (2018. i 2022.) verovatno isto govori nešto i da su u padu.
Peru isto ništa, kvalifikovali su se na SP 2018. u Rusiji, solidno odigrali (sećamo se i onog promašenog penala protiv Danske koji ih je verovatno koštao plasmana u nokaut fazu), igrali su i finale Copa America 2019. (gde su u finalu izgubili od Brazila), i polufinale Copa America 2021. ali od tad ono konstantan pad, i u kvalifikacijama za SP isto igraju dosta slabo i loše stoje.
Ameri isto kao domaćini razočarali, Ameri eto iako imaju nikad više igrača u najjačim evropskim ligama i velikim evropskim klubovima pokazuju da su još uvek daleko od neke velike fudbalske sile i da imaju još mnogo da rade i napreduju (jer na narednom SP gde su jedni od domaćina moraće daleko bolje od ovoga ako žele nešto da urade).
Meksiko takodje razočarao, još jedan od domaćina narednog Mondijala, sad ne znam koliko su im falili ti neki igrači kojih nije bilo (kao recimo Raul Himenez, Irving Lozano, Henri Martin, Hektor Herera, Hesus Galjardo, Hulian Arauho, legendarni golman Giljermo Očoa i šta ja znam) ali generalno Meksiko nikad nije bila ekipa koja je zavisila od pojedinaca i uvek su bili ekipa gde su ono manje-više svi podjednako dobri i gde svi sve rade, svi trče, svi driblaju i samo onako lete po terenu i zuje ko osice, ali svakako moraće i Meksikanci daleko bolje od ovoga na narednom SP gde su jedni od domaćina ako misle nešto ozbiljnije da urade.
Inače Kostarika je isto prijatno iznenadila i dobro odigrala iako nisu prošli grupu na kraju, eto odigrali su 0:0 sa Brazilom i pobedili Paragvaj sa 2:1 u poslednjem kolu što su 2 sjajna rezultata za njih, ali ih je izgleda taj poraz od Kolumbije koštao plasmana u nokaut fazu, mada iskreno nisu imali sreće i dobili su baš pretešku grupu (čak ni na SP nisu mogli da dobiju ovako tešku grupu) , mislim Brazil, Kolumbija i Paragvaj, pa jbt to niko živ ne bi prošao takvu grupu, eto uzeli su 4 boda u tako jezivo teškoj grupi na šta trebaju da budu ponosni ali realno ipak pored Brazila, Kolumbije i Paragvaja su imali gotovo nemoguću misiju da prodju grupu.
Paragvajci takodje jedno od razočarenja, mada je to selekcija koja je već jako dugo vremena u krizi, mislim propustili su već 3 Svetska prvenstva zaredom i poslednje na kome su igrali je bilo ono SP 2010. u Južnoj Africi (gde su stigli do 1/4 finala i mislim ispala od Španaca golom Davida Vilje dal nešto pred sam kraj ili u produžetku ne sećam se već ali znam da je bilo nešto baš gusto), inače Paragvajci su igrali na 4 Mondijala zaredom od 1998. do 2010. (3x prolazili u nokaut fazu i jednom igrali 1/4 finale) da bi nakon toga propustili sledeća 3 Mondijala zaredom, takodje i u Copa America, igrali su finale 2011. gde su izgubili od Urugvaja (inače u 1/4 finalu eliminisali i Brazil), da bi nakon toga eto još 2015. igrali u 1/2 finalu a od tad evo već na 4 izdanja Copa America bez zapaženijeg rezultata, što ukazuje da su u baš u ozbiljnoj i dugačkoj krizi rezultata.
Inače derbi 1/4 finala svakako meč Brazil - Urugvaj, jedan od classic-a južnoameričkog i svetskog fudbala.
Hvala brate, živ bio.п.с.Поред ових дебила на РТС-у ти би био доживотни уредник спортске редакције.
Усрали су што нису дали мало разумнији термин за све меридијане па сам морао да бирам мечеве. Али Бразил - Уругвај свакако мора да се гледа иако је у 3 ујутру
Какви ли ће термини бити за светско 2026 ако су сад овакви ? Једино да се играју мечеви ујутру око 9 што би по нашем било 18 часова. По подне је нехумано играти, а ако се игра увече то овде пада после поноћи. Инсомнија у најави