Konzole koje su obeležile svet gejminga: PlayStation 2 najprodavaniji uređaj u industriji igara

acabg

Elita
Poruka
18.493
Konzole za video igre postale su nezamenljiv deo života mnogih igrača širom sveta. Njihova popularnost i prodaja rastu iz godine u godinu, a svaka nova generacija konzola donosi napredniju tehnologiju i bolje igre. Međutim, da li ste se ikada zapitali koja je najprodavanija konzola ikada?
2062741380642d98764aa1f999723459_w640.jpg

Prema podacima kompanije Sony, PlayStation 2 je najprodavanija konzola u istoriji. Od njenog lansiranja 2000. godine, prodato je preko 155 miliona primeraka, što je impresivan uspeh. PlayStation 2 je bio prva konzola koja je omogućila reprodukciju DVD-ova, što je u to vreme bio revolucionaran korak. Takođe, ova konzola je bila veoma popularna među igračima zbog velikog broja igara koje su bile dostupne za nju.
Druga najprodavanija konzola u istoriji je Nintendo DS, koji je prodan u preko 154 miliona primeraka. Nintendo DS je bio prva konzola koja je omogućila igračima da igraju igre na dva ekrana, što je bilo inovativno i privuklo je veliki broj igrača. Ova konzola je takođe bila veoma popularna zbog velikog broja igara koje su bile dostupne za nju, kao i zbog mogućnosti da se koristi kao prenosni plejer.

Treća najprodavanija konzola u istoriji je PlayStation 4, koja je do sada prodana u preko 115 miliona primeraka. Ova konzola je bila veoma popularna među igračima zbog napredne tehnologije koju je donela, kao i zbog velikog broja igara koje su bile dostupne za nju. PlayStation 4 je takođe bio prva konzola koja je omogućila igračima da strimuju igre uživo, što je bilo veoma privlačno za ljubitelje video igara.

Iako je PlayStation 2 najprodavanija konzola u istoriji, treba napomenuti da se prodaja konzola stalno menja, a nova generacija konzola donosi nove mogućnosti i tehnologije. Ipak, ove tri konzole su svakako ostavile veliki trag u istoriji video igara, i predstavljaju omiljene konzole mnogih igrača širom sveta.

Izvor: SESE
https://www.b92.net/esports/ostalo/...prodavaniji-uredaj-u-industriji-igara-2313813
 

Back
Top