Kontroverze u Evropi: Već organizovali izložbu, a sad i konferenciju o Stepincu

wsox

Domaćin
Poruka
4.766
si ti normalan? jel ovo replika na linkove? kakvi guslari sad, o cemu ti pises, vatikan krije inkriminusuci materijal da ne bi dospeo na medjunarodni sud za ratne zlocine! tada bi morao da plati odstetu cak, pa zato krije.radi se samo o parama., vatikanska banka vodi racuna o ulagacima da ne izgube, a crkvenost 'bes.
Ja sebe smatram normalnim za razliku od nekoga tko vjeruje u laži i objede.Ako već objavljujete objavite sve a ne samo jedno pismo da bi mogli manipulirati činjenicama i izmišljati grozomorne laži.
 

Khal Drogo

Veoma poznat
Poruka
10.599
Емотивна бесједа Александра Вулина љета Господњег 2015 поводом подсјећања на стратиште Јадовно, то наше мјесто страдања и распећа, бесједа кроз коју се осврнуо и на нечовјека Алојзија Степинца
 

bas kao

Elita
Poruka
21.242
Ja sebe smatram normalnim za razliku od nekoga tko vjeruje u laži i objede.Ako već objavljujete objavite sve a ne samo jedno pismo da bi mogli manipulirati činjenicama i izmišljati grozomorne laži.
kako ja da objavim ono sto vatikan ne da?
na drugoj strani, glavni arhivar ne pominje stradanja srba, samo jevreja, kako to?
Moderator kaže da provociram i da nisam ok za ovu temu i briše mi komentare.Cilj mi nije provokacija već drugačije mišljenje a jednoumlje vodi prema puno gorim stvarima nego drugačije mišljenje ili ti provociranje
i mene opominje, i brise, pa sta cu sad? odgovori na pitanja
 

Khal Drogo

Veoma poznat
Poruka
10.599
Један историчар, истински српски родољуб и уман човјек рече "најопасније су илузије". Истина, Срби морају да се ослободе улузија, да изађу из стања опијености југословенством, да престану робовати заблудама.
Ја не могу, нити ми можемо неком одредити какво ће имати схватање и које ће "вриједности" његовати, свјетоназоре, шта ће му бити водиља, не можемо ником забранити да нас мрзи, или да велича разне злотворе и хуље који су крвавим трагом исписали своје нечовјештво, оно што можемо и морамо јесте држати до наших страдалих и мученика чији једини гријех бјеше што бејаху православни Срби, зарад тих мученика немамо право на благонаклон однос према онима који на било који начин величају ниткове због којих недужни одоше Богу на истину.

А када је то страшно вријеме у питању, вријеме трајања прве хрватске државе у историји, монструм творевине ендехазије, три ниткова имају највеће "заслуга" што је то зло достигло толике висине, нека протува Анте Павелић, неки Алојзије Степинац и неки Зигфрид Каше.
Први бјеше коловођа тог злочиначког подухвата, други, викар усташке војске је и личном подршком и преко институцију коју је водио благословио кољаче и крволоке, трећи је омогућио да њемачки нацисти и сами згрожени бестијалношћу и монструозноћу усташких хорди не ометају та звјерства.

Овај Степинац бјеше како написах викар усташке војске, као духовник подржавао је монструм творевину ендехазију, и онда када је огрезла у звјерствима, преко интитуције коју је водио благослопвио је те кољаче и та језива звјерства, све што можемо наћи о њему, укључујући и "аргументе" оних који га правдају или величају нам казује да је у питању хуља и нечовјек пар екселанс..

Српским родољубима водиља не смију бити потези неких политичих елита, који у коначници и не служе роду него страним господарима, нити имају право на алиби што ето скупштина Србије није изгласала резолуцију о геноциду над православним Србима у ендехазији (скупштина Српске јесте), нити би се на то требали обазирати јер то прерасте у ликовање због снисходљивости оних који нису дорасли својој позицији, већ водиља мора бити не дозволити да култура заборава на те наше мученике однесе побједу, да учимо дјецу и долазећа покољења о њиховом страдању.
Хоће ли неко ту хуљу и нечовјека Степинца прогласити блаженим, колико сутра можда и светим, свачији избор и на то не можемо утицати, али због тих наших мученика, због те преклане дјечице, њих 75.480 именом и презименом, према таквима и свима онима који на било који начин правдају ниткова и нечовјека Степинца на благонаклон однос немамо право
 

Frtajler

Buduća legenda
Poruka
41.301
jermeni su cekali ceo vek da se prizna genocid, valjda cemo i mi docekati da svet osudi ustaski genocid, a onda ce nam croatia platiti odstetu - zato oni samo laju na forumu da ustede pare, botovi, kao i nasi sns botovi, isti je to soj ljudi, sendvicari, dno dna, gadovi od ljudi, bez duse, kojima je stalo samo da napune trbusine sa budjavim sendvicima..
A da se uhvatiš motike pa da zaradiš?
 

Top