Kontrolisite bes pre nego li vas on uvati pod svoje

anajade

Elita
Poruka
18.303
Koren gresnog gneva raste u srcu koje je egocentricno i idolopoklonicko. Buduci da zivimo u drustvu koje stalno vristi o pravima kada se nasa percipirana prava krse, postajemo ljuti.
U bibliji se opisuje bes pustos i nasilje koje prate zlo i ludost.
Takvi ljudi pale grad vredjaju i nepristojni su u svadji.Daju punu odusku svakoj strasti.Nema razlike izmedju besnog psa i poludjelog coveka.

Подсмевачи распаљују град, а мудри утишавају гнев.

Koren gresnog gneva raste u srcu koje je egocentricno i idolopoklonicko. Buduci da zivimo u drustvu koje stalno vristi o pravima kada se nasa percipirana prava krse, postajemo ljuti.
U bibliji se opisuje bes pustos i nasilje koje prate zlo i ludost.
Takvi ljudi pale grad vredjaju i nepristojni su u svadji.Daju punu odusku svakoj strasti.Nema razlike izmedju besnog psa i poludjelog coveka.

Подсмевачи распаљују град, а мудри утишавају гнев.
Корен гнева и беса је у неправди, понижењу и поробљавању. Када је човек обесправљен, изигран и доведен пред свршен чин, не остаје му ништа друго.

Корен гнева и беса је у неправди, понижењу и поробљавању. Када је човек обесправљен, изигран и доведен пред свршен чин, не остаје му ништа друго.
Ako se iz nekog razloga naljutimo dozivimo emociju ili strast ljutnje ne smemo dozvoliti da ona potakne gresne radnje.

Sad malo o korenu gneva.Odma na pocetku biblije tj istorije coveka imamo taj bes .Kain.
А на Кајина и на његов принос не погледа. Зато се Кајин расрди веома, и лице му се promeni.

6. Тада рече Господ Кајину: Што се срдиш? Што ли ти се лице промени?

Ono sto je mucilo kaina bilo je jednostavno to sto se Bog nije prilagodio njegovoj ideji o ispravnosti. Kada se Bog usudjuje da presece zrno naseg ocekivanja, svi smo uvredjeni, zar ne? Sve je to zato sto zelimo da nase misli budu program na kojem Bog deluje.

Ako se iz nekog razloga naljutimo dozivimo emociju ili strast ljutnje ne smemo dozvoliti da ona potakne gresne radnje.
Ne mozemo zaboraviti ko nam da tesko vreme u teskim vremenima,ako nam se obrate takvi kome smo pruzili podrsku ,sta hoce nego da nam opet piju krv,vecina konstatuje da smo dobri a u sebi misle da smo budale,ako tako nastavimo nikad ih se necemo otarasiti

Najbolji savet za bes sam cuo od psihijatra koji je rekao da kad god pobesnim treba da zamislim da se upravo to desilo mom rodjenom bratu/sestri/najboljem drugu , i neverovatno je kako se drugacije odreaguje na identicnu situaciju.
Да, али то се није њима десило, већ теби.

Психијатри, психолози и лајф коучеви никада не нуде решење проблема, већ неки начин да се то све замаскира и да се трпи.

Психијатар преписује лекове поред свега тога.

Да, али то се није њима десило, већ теби.

Психијатри, психолози и лајф коучеви никада не нуде решење проблема, већ неки начин да се то све замаскира и да се трпи.

Психијатар преписује лекове поред свега тога.
Donekle se slazem , ja sam alkos i pored lekova jedini savet koji sam dobio je " razmisljaj pozitivno " , ali sto se tice sedativa i antidepresiva su madjionicari :D

Donekle se slazem , ja sam alkos i pored lekova jedini savet koji sam dobio je " razmisljaj pozitivno " , ali sto se tice sedativa i antidepresiva su madjionicari :D
Псхихијатри, психолози, лајф коучеви, свештеници,... Сви су ту да покушају да помогну људима на неки начин.

Суштина је да човек мора да направи промену у материјалном свету. Е сад... То је у многим, ако не и свим случајевима немогуће.

Нико није бесан без разлога. Не може да заради паре, не може да се излечи, не може да купи, да не може да има, не може...

Ти одеш код ових што сам ти набројао. Сваки од њих има свој приступ, али нико нема право решење за проблем.

"Размишљај позитивно" ти је мантра коју сада сви причају и то се види по људима који ти то понављају. "Биће боље" и сл. приче.

Ти размишљаш негативно јер знаш (ниси луд, а ни глуп) да иде у лошем правцу, али не можеш битно да утичеш.

Бес не мора да буде лош. Он мора само да се усмери на извор проблема. Мене нервирају људи који свој бес усмеравају на недужне и неповезане са њима. Дође и крене да малтретира и да се иживљава, а не сме да каже ништа ономе који му прави проблем. Иде и дере се на друге, а пред овим ћути. Хоће да бије људе у реду у пошти, не сме да погледа у очи овог који га гази.

Суштина је да човек мора да направи промену у материјалном свету. Е сад... То је у многим, ако не и свим случајевима немогуће.
Promena se pravi u nama samima, dakle u psihičkom/nematerijalnom svetu a ispoljava se u materijalnom.
Нико није бесан без разлога. Не може да заради паре, не може да се излечи, не може да купи, да не може да има, не може...

Ти одеш код ових што сам ти набројао. Сваки од њих има свој приступ, али нико нема право решење за проблем.
Problem postoji samo ako mu daješ pažnju i razmišljaš o njemu, to što si nabrojao nije problem već stanje tvog uma koje ne može da prestane da razmišlja o tom nazovimo problemu i tako ti narušava psihičko zdravlje. Pogrešni ljudi vas leče. Ne razmišljaj o problemu, fokusiraj se na ovaj trenutak pa mi reci kojih to problema u životu imaš.

Pokušavaš da tvoje telo dovedeš u neko mirno stanje gde nema problema i zato se opijaš, tražiš beg od istih. Alkohol, droga, cigare itd. sve su to kratkotrajni lekovi za beg od realnosti, kad istekne dejstvo bude ti puno gore i snosiš posledice, dakle to nije rešenje. Jedino gde ćeš naći rešenje je u ovom trenutku u kome ne postoje problemi i gde je sve savršeno i idealno, pronađi ga.

Pokušavaš da tvoje telo dovedeš u neko mirno stanje gde nema problema i zato se opijaš, tražiš beg od istih. Alkohol, droga, cigare itd. sve su to kratkotrajni lekovi za beg od realnosti, kad istekne dejstvo bude ti puno gore i snosiš posledice, dakle to nije rešenje. Jedino gde ćeš naći rešenje je u ovom trenutku u kome ne postoje problemi i gde je sve savršeno i idealno, pronađi ga.
Potpuno se slazem , sve je to droga , od telefona do heroina , skreces misli od problema i zivota , i uvek bude gore kada opadne olaksanje koje ti te " droge " daju. Jedan od razloga zbog kojih sam zavrsio kod psihijatra je shvatanje da nema kontrole nad ( bar kod mene ) tim kratkotrajnim resenjima , i uvek se osecam 10 puta gore posle. Imam 3 brata , jedan pusi , drugi duva , treci se kocka ( nista ozbiljno ali ne vadi facu iz telefona dok igra na razne timove ) , svi imaju nesto , resenje je naci mir u sebi , biti udoban i neudobnom , ali lakse reci nego uraditi.

"Размишљај позитивно" ти је мантра коју сада сви причају и то се види по људима који ти то понављају. "Биће боље" и сл. приче.
Jedna od zadnjih stvari koji mi je majka rekla pred dijagnozu metastaze raka pluca na mozak je " ma bice sve u redu ".
Ni tad nije palilo , ne pali ni sad.

Promena se pravi u nama samima, dakle u psihičkom/nematerijalnom svetu a ispoljava se u materijalnom.

Problem postoji samo ako mu daješ pažnju i razmišljaš o njemu, to što si nabrojao nije problem već stanje tvog uma koje ne može da prestane da razmišlja o tom nazovimo problemu i tako ti narušava psihičko zdravlje. Pogrešni ljudi vas leče. Ne razmišljaj o problemu, fokusiraj se na ovaj trenutak pa mi reci kojih to problema u životu imaš.

Друже, ако те неко понижава, вређа и зајебава, не знам како може да то буде проблем у твојој глави...

Ово што продавци магле покушавају јесте супротно људској природи.

Back