Kontrola prijavljenih prebivališta na jugu Srbije

jagodina_city

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
236
Dačić: Kontrola prijavljenih prebivališta na jugu Srbije
Blic - Pre 30 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će zbog povećanog broja prijavljivanja prebivališta u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa u narednim danima MUP sprovoditi kontrolu prebivališta na jugu Srbije.


"Vizna liberalizacija neće važiti za one sa prebivalištem na Kosovu i Metohiji i mi imamo obavezu prema Evropskoj komisiji da proverimo da li su zahtevi za pasoše i adrese stvarni ili fiktivni", izjavio je u Nacionalnom dnevniku televizije "Pink" ministar Dačić.

Prema rečima Dačića "akcija ne treba da izaziva bilo kakvo uznemirenje u albanskim sredinama na jugu Srbije".

Ministar policije je ranije danas izjavio Tanjugu da je akcija u selu Končulj u opštini Bujanovac, u okviru koje je policija u zakopanoj cisterni pronašla velike količine oružja i municije, okončana i da će doprineti stabilizaciji na jugu Srbije.

"Ova akcija će biti doprinos stabilizaciji političkih i bezbednosnih prilika u interesu svih građana na jugu Srbije, i Albanaca i Srba", rekao je Dačić. Ministar je precizirao da je u metalnoj cisterni, koja je bila ukopana metar i po u zemlji, nađen jedan bestrzajni top, tri minobacača 81 milimetar sa lafetom, šest ručnih bacača kao i tri poštolja za mitraljez 1,62 milimetra. Dodao je da je pronađeno i osam protivtenkovskih mina, 16 protivpešadijskih mina, 24 projektila za ručni bacač, 150 mina za minobacač, 139 ručnih bombi, 96.800 metaka kalibra 7,62 milimetara i 4.000 metaka kalibra 12,7 milimetara.
Dačić je rekao da je akciju sprovela multietnička policija iz Bujanovca, u skladu sa njegovim dogovorom sa albanskim predsednicima opština sa juga Srbije da se u policijskim aktivnostima više angažuje multietnička policija na tom području. Dačić je o akciji upoznao albanske lidere sa juga Srbije, predstavnike međunarodne zajednice, kao i predstavnike Kfor-a, Unmik-a i Euleks-a na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da se lokacija na kojoj je cisterna zakopana, nalazi uz samu administrativnu liniju

hebe ovaj Pachic opasno,sad ce ademi,dzeki i ostali preko sume natrag na Kim
 
Ustav Republike Srbije

II LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA I SLOBODE


Sloboda kretanja

Član 39.

Svako ima pravo da se slobodno kreće i nastanjuje u Republici Srbiji, da je napusti i da se u nju vrati.
Sloboda kretanja i nastanjivanja i pravo da se napusti Republika Srbija mogu se ograničiti zakonom, ako je to neophodno radi vođenja krivičnog postupka, zaštite javnog reda i mira, sprečavanja širenja zaraznih bolesti ili odbrane Republike Srbije.
Ulazak stranaca u Republiku Srbiju i boravak u njoj uređuje se zakonom. Stranac može biti proteran samo na osnovu odluke nadležnog organa, u zakonom predviđenom postupku i ako mu je obezbeđeno pravo žalbe i to samo tamo gde mu ne preti progon zbog njegove rase, pola, vere, nacionalne pripadnosti, državljanstva, pripadnosti određenoj društvenoj grupi, političkog mišljenja ili gde mu ne preti ozbiljno kršenje prava zajemčenih ovim ustavom.
 
Poslednja izmena:

Back
Top