kontracepcija i zastita

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dekart

Zainteresovan član
Poruka
163
nemam nista protiv kondoma.znaci klasicni,oralni i analni sex sa kondomom je ok.ali meni sex nije sex ako partnerki ne polizem mackicu,guzu i ako mi ga ne popusi na golo da joj pri tom svrsim u grlo.koje je najbolje sredstvo ako zelim svrsiti u nju? da li se lizanjem njene mace i guze moze dobiti neki std(recimo herpes),cak i ako znam da ona nema sidu ali da je bila sa par partnera(pretpostavljam da se pazila i da je bila cista)?
 
herpes mozes da dobijes kao i bilo koje drugo oboljene sluzokoze ali naravno samo ako ona to ima ili ako je prljava (da je prljava sumnjam jer onda verovatno ne bi bio sa njom) a najbolje pilulice su Logest,mada bolje neka ide kod ginekologa da joj no preporuci koje da uzima mozda joj te nece odgovarati a i uz recept su oko 250 a bez 460 pa ti vidi....
 
dekart:
da li se lizanjem njene mace i guze moze dobiti neki std(recimo herpes),cak i ako znam da ona nema sidu ali da je bila sa par partnera(pretpostavljam da se pazila i da je bila cista)?

Da ne gnjavim mnogo, što se herepesa tiče, imaš dva tipa virusa koji ga izazivaju HSV1, koji je uzročnik herpesa najčešće usana, mada ređe izaziva i genitalni herpes, dok HSV2 izaziva samo genitalni herpes, znači, što se tiče lizanja, ako ona ima genitalni herpes (mada joj tada verovatno neće biti do seksa) ti si bezbedan, u većoj je opasnosti ona ako ti imaš herpes na usnama.
Možeš da dobiješ i sifilis, ako dođeš u dodir sa primarnom promenom, ma gde se ona nalazila (a može da bude i na glavi ili ruci), ali to bi već primetio.
Gonoreja je isto u igri, mada je kod ove bolesti sekret kod žene obično pojačan što je odvede kod ginekologa.
Oralnim seksom se može preneti i hlamidija.
Iako ne spadaju u STD, neke parazitske bolesti se takođe mogu preneti lizanjem mace i guze. A ovde mislim na , u narodu poznate crve i pantljičare, kao i na stidne vaši.
Hm, to bi bilo otprilike to. Teoretski, ali samo teoretski, u obzir dolaze i hepatitis B i AIDS.Zaboravila sam kandidu.
Nije baš mnogo utešno, ali sam si pitao... ;-)
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top