Kontracepcija i seks bez kondoma

Зато што је форум место за добро зезање.
Ali nisu baš sve teme za zezanje..Slažes se?

А ово је тема само за жене?

Нас из осталих родова не треба да занима контрацепција као тема?
Nije.Svi mogu da učestvuju .
Tema je za sve.
 
Top Gun GIF by MANGOTEETH
Na primer ovaj post.Ako se može tako nazvati ..
Šta bi trebalo da predstavlja?
 
Нпр. ова последња, не само да ме убеђивала да нам не треба кондом, него ни за "споредни улаз" нисмо користили кондом (ја нисам ни приметио где сам, док није рекла да мало успорим).

Napredna neka ako nisi primetio gde si :D
 
Једна познаница има нешто у руци, као чипић :lol: који ослобађа хормоне. Стави се под кожу нека плочица, али то код нас нема, бар мислим.
Kontraceptivni flaster je tanak plastični transdermalni flaster u boji kože. Ljepljiva strana flastera ostaje pričvršćena za kožu nakon što se ukloni prozirna, plastična, zaštitna folija. Jedno pakiranje kontraceptiva sadrži tri veoma tanka matriksna flastera veličine oko 4x4 cm. Za razliku od velikih tzv. depo flastera, kontraceptivni flaster je matriksnog tipa, što znači da je aktivna tvar fino raspršena u tankom matriksu, odakle se kontinuirano i ravnomjerno oslobađa i apsorbira kroz kožu tijekom svih 24 sata dnevno. Po tri vrećice omotane su zajedno perforiranim prozirnim plastičnim filmom.

S pojavom kontraceptivnog flastera, ušli smo u razdoblje kada su se omiljene pilule započele primjenjivati u tjednim razmacima i to ne više oralno i gutanjem, već lijepljenjem tankog prozirnog flastera na jedan od četiri dijela tijela: trbuh, stražnjicu, vanjsku površinu nadlaktice ili neki drugi predio gornjeg dijela tijela osim grudi. Svaki flaster predstavlja kombinirani hormonski kontraceptivni pripravak. Estrogenska komponenta je predstavljena etinilestradiolom - EE2, kao i kod oralnih kontraceptiva. Svaki flaster sadrži oko 600 mikrograma etinilestradiola, dok je gestagenska komponenta različita kod različitih flastera, u najvećem broju slučajevi čini ju norelgestromin (NGMN). Djelatne tvari oslobađaju se tijekom 7 dana, a prosječna dnevna doza koja se otpušta iz flastera je 20 mikrograma EE2 i 150 mikrogama NGMN, pa se kontraceptivni flaster ubraja u veoma nisko dozirane hormonske kontraceptive.

https://poliklinika-harni.hr/ginekologija/pregled/kontraceptivni-flaster

Kontraceptivni implantati se nalaze na tržištu u obliku kapsula i štapića, pri čemu kapsule sadrže slobodne steroidne kristale, dok su u štapićima gestageni raspršeni u obliku finog matriksa steroidnih kristala i polimera. Sastoje se iz dvije komponente: polimerske i gestagenske, pri čemu su polimeri nositelji aktivne tvari predstavljene jednim od gestagena. U izradi implantata se koriste dvije vrste polimera: silikonski elastomer i etilen-vinil-acetat (EVA), visoke zdravstvene sigurnosti. Levonorgestrel, nestoron, nomegestrol i etonogestrel predstavljaju gestagene zastupljene u implantatima, a njihov zdravstveno-sigurnosni profil odgovara profilu gestagena zastupljenih u oralnim kontraceptivima.

https://poliklinika-harni.hr/ginekologija/pregled/hormonski-implantat

................ima puno modernih metoda kontracepcije
 
Prosto bih vas žalio kad bi mi ikog bilo žao, ja inače ne moram da vadim.A vi se i dalje rokajte gumicama i gurajte spirale i šta god već gurate...Jednom sam iz radoznalosti koristio gumicu i nikad više, uvek sam vadio na vreme i sipao negde drugde, nema da se baci ni da se briše.Umetnice mora da su zdrave i čiste.
 

Back
Top