Kontinent Mu

Dakle, Japanac tvrdi da je grad star 5000 godina, i da ga je sredio zemljotres pre nekih 2000 godina....A Amerikanac tvrdi da je vrlo moguce da je nastalo prirodnim putem. Verujem Japancu, ali ni on ne spominje ogromne kontinente, vec samo jedan grad

Ovo je stara vest koja se provlacila u vreme kada su se rusevine tek pojavile. Do danas je pronađeno " još osam novih podvodnih nalazišta na potezu između Japana i Tajvana.Najveća podvodna struktura koja je dosada otkrivena nalazi se u blizini otoka Yonaguni na 35 metara dubine. Ova građevina je dugačka 80 metara, široka 30 metara i visoka oko 15 metara.Tu su takođe i kameni putevi i raskrsnice koji povezuju podvodne građevine koje se nalaze između ovog ostrva Yonaguni i dva ostrvceta, Kerama i Aguni."

Od tada pronadjene su skulpture, piramide, cak i natpis nepoznatim pismom ????!!!

114.jpg

Ali defintivno je zanimnjiva reakcija onog amerikanca koji je jadnik pokusao da zataska stvar proglasivsi je prirodnom formacijom :)

A Japanac je morao da pristane na kompromis ili da kaze najdalju DOZVOLJENU granicu gde bi civlizacija trebala biti a da ne promeni suvise utvrdjene stavove ljudi o istoriji.
Steta samo sto zemljotres takvih razmera nije bio u poslednjih 12000 godina

" Da li se radilo o otkriću koje treba da mijenja koncept ljudske povijesti? Naime, poznato je da u posljednjih 12000 godina nije bilo tektonskih poremećaja većih razmjera u okolini japanskih otoka.."

Fotoshop ili ne, tema je interesantna,
Stavljam veto na spam. Ko bude pokusao isti, imace posla sa nad spamerom.
Ako udju u temu reposi, prethodna izjava ne vazi.

Bilo koji oblik ismijavanja teme ce se seliti u cirkus kolorado.

A Geja kaze ko ih je wideo sem Dzejmsa Curcvalda? Pa wideo ih je njihov cuvar,odnosno staresina manastira. I njegovi potomci.
Razlog njihove tajnosti je upravo taj,sto nisu swi spremni da ga prihvate.

Džems kaže da ih je video starešina manastira, ali tome nema drugih svedoka.

Odmah na početku knjige piše da je citiram:

Pukovnik Čerčvord služio je u Britanskoj vojsci u Indiji čitavih trideset godina. U tom razdoblju, ne navodeći tačan trenutak, u jednom hramu ne navodeći kojem, on je po vlastitoj tvrdnji otkrio jednu zbirku tablica Naakala."

Baš verodostojno.

"Edenski vrt se nije nalazio u Aziji, nego na potonulom kontinentu u Tihom okeanu. Bibiljska istorija stvaranja ne potice od naroda s nila ili iz doline Eufrata, nego sa kontinenta Mu, kolevke covecanstva, koji je danas potonuo u more." Tim recima engleski istrazivac Dzejms Kracvard pocinje svoju knjigu Nestali kontinent (The Lost Continent) koja je objavljena 1926. godine. Veliki broj etnologa i geografa ucestvovao je u nastanku tog dela potkrepljujuci Kracvardovu tvrdju. Po njima, kontinent je imao oko 54 miliona stanovnika pre nego sto je potonuo u okean. Stanovnici Mua podeljeni su na deset plemena kojima vlada kralj Ra Mu. Kontinent su, navodno, prekrivale bujne livade i plodna polja. Postojao je miroljubivi zivotinjski svet - od kolibrija do slonova. I nijedna zivotinja nije bila opaka.Kvacard, a pre njega Francuz Sarl-Etjen Brase de Borbur, pokusavali su da desifruju prastare ploce Maja u Meksiku, takozvane nakaal ploce. Na njima i u drugim spisima koje je tesko desifrovati, Maje su sebe smatrali naslednicima ljudi sa kontinenta Mu koji su izbegli katastrofu. Francuski arheolog Ogist Laplonzen ovako je tumacio poznate zidne slike na rusevinama grada Cicen Itca koji je pripadao Majama: "Kada je kontinent propao, kraljica je verovatno pobegla. Bezala je sa svojom pratnjom preko mora u Egipatgde je pod imenom Izida nasla novu domovinu."

Poslednja izmena:
Pogledajte dobro prilozene slike. Werujem da ste wideli glavu jedne ogromne statue,i jos jednu ispod nje. Werujem da ste procitali i da je nadjeno,uz to,nepoznati pismo.

Citat: "Od tada pronadjene su skulpture, piramide, cak i natpis nepoznatim pismom ????!!!"

Owako...

Da se wi wratite kroz wreme,i widite njihovu civilizaciju,spomenike,gradjevine,mesto na kojem su ziveli,wi bi ste shvatili koliko oni jesu napredni od danasnjeg sweta. To sto nisu imali nuklearno oruzje,i swe to,ne znaci da nisu bili napredni. Oni su to mogli da imaju,jer su imali znanje takvog kalibra.

Sam pogled na prilozene slike su weoma jasan dokaz da su oni bili daleko ispred nas,i da su postojali!

Citat: "Veliki broj etnologa i geografa ucestvovao je u nastanku tog dela potkrepljujuci Kracvardovu tvrdju."

Ali wi se pitate zasto owo swe nije pusteno u jawnost? E pa nije zato sto,kada bi se u istoriju,dodalo wremensko razdoblje postojanja owog kontinenta,i njegova istorija,kompletna nowa pisanja istorije bi otpocela,ali to neko ne zeli da se dogodi.

Pogledajte dobro prilozene slike. Werujem da ste wideli glavu jedne ogromne statue,i jos jednu ispod nje. Werujem da ste procitali i da je nadjeno,uz to,nepoznati pismo.

Citat: "Od tada pronadjene su skulpture, piramide, cak i natpis nepoznatim pismom ????!!!"

Owako...

Da se wi wratite kroz wreme,i widite njihovu civilizaciju,spomenike,gradjevine,mesto na kojem su ziveli,wi bi ste shvatili koliko oni jesu napredni od danasnjeg sweta. To sto nisu imali nuklearno oruzje,i swe to,ne znaci da nisu bili napredni. Oni su to mogli da imaju,jer su imali znanje takvog kalibra.

Sam pogled na prilozene slike su weoma jasan dokaz da su oni bili daleko ispred nas,i da su postojali!

Kada smo kod toga nasao sam umetnicki prikaz kako je Mu mozda izgledao:

Da li je tako nekad izgledao jedan od megalopolisa?
ArenePyramid.jpg

Ili je izgled megalopolisa bio vise "klasican"
Anc_World.jpg

U svakom slucaju verovatno je ta civlizacija bila razvijenija od nase danas.

A na osnovu čega iznosite pretpostavke da je bila razvijenija od naše današnje? Na osnovu ostataka nekakvih kamenih građevina? Gdje se to, u tim ostacima, vidi ta njihova superiornost?
Ako su i postojali, bili su razvijeniji od tadašnjeg prosjeka, ali to nije neki izuzetak. Uvijek je, u svjetskoj istoriji, postojala poneka civilizacija razvijenija od tadašnjeg prosjeka.

Fora je da mi NE MORAMO da koristimo stap I kanap! I dalje mislim da gresis sto se toga tice. Pre svega nije otkriveno po cemu su oni bili toliko "inteligentniji" od nas. Ok imaju neke polu piramide, ali da li su imali telefon, struju, kompijutere...? Nisu. Znaci, sve to sto je otkriveno pod morem ne znaci da su bili genijalci. A to da je od njih postao kromanjonac jer su oni zaboravili ko su I sta su... To je vala odvala godine!

Pa dobro,ovo su neke ekstra ruševine...
Ona gklavudža mi liči na Roa Roa...
Može biti kod Uskršnjih ostrva.
Može biti bilo gdje.
Ljudi,pazite šta pišete.Ruševine KONTINENTA?!!!
Pa nije bre to neboder ili dvorac...
Ima širom Mediterana ovakvih ruševina(Krit, Aleksandrija, Sicilija)...
Ima ih takođe i u Pacifiku ali su mnoga mjesta zbog američkih i francuskih nuklearnih proba jednostavno suviše radioaktivna za proučavanje...
A što se tiče nepoznatog pisma...
Postoji i danas par hiljada jezika koji su poznati samo onima koji ih govore.
Uključujući aramejski koji je na svjetlost ponovo iznio Mel Gibson...
A tek kako meni i mnogima izgledaju POZNATA pisma.
Pa ja ne zmam da razlikujem na prvi pogled JERMENSKO od TAI pisma...
A tek likovi koji NE ŽELE,pa objave vijest o NOVOM NEPOZNATOM pismu...
Skeptik sam ti,naanooo.... :hahaha:

Za Mu znam samo iz navedene knjige. O Atlantidi sam davno procitao jako interesantnu knjigu Oto Muk: Tajna Atlantide (vidi Gradska biblioteka), sa analizom moguceg polozaja Atlantide iz raznih uglova - geoloskog, bioloskog, klimatoloskog... Ako se dobro secam Azorska ostrva su ostaci Atlantide po Oto Muku.

Od nekud sam upamtio, mozda bas iz ove knjige, da baskijski jezik i jezik Maja indijanaca imaju slicnost do nivoa dijalekta. Drugim recima, Baskijac i Maja indijanac mogu da razgovaraju samo tako. Kako - zakljucite sami...

Interesantna stvar je i nesto sto nisam do sada znao a cuo sam iz prve ruke na Tenerifima. Tamo je zivela do pre 500-tinjak godina rasa plavokosih, plavookih i visokih belih ljudi na jako niskom nivou civilizacijskog razvoja (recimo na nivou pecinskih ljudi ili nesto naprednije). Sada ih nazivaju Guancosima. Nazalost, nema prezivelih Guancosa, jer ono sto nije stradalo u borbama i od zaraza, bacilo se sa litica Tenerifa (vulkansko ostrvo) u more da ne bi bili robovi, tako da nema mogucnosti da se ispita njihova genetska pripadnost, kultura, jezik i sl. Dodacu samo da su Tenerife blizu Azorskih ostrva.

Za kraj moze biti interesantna teza razradjena u knjizi Bal Gangadhar Tilak: Arkticka postojbina Veda, gde autor tvrdi da je postojbina Veda, a time i Arijevaca koji su ih napisali, Arktik. Knjiga je teska za pracenje i zahteva bar elementarno poznavanje Veda, ali poenta je upravo ta. Otud Arijevci i na Himalajama, i u Skandinaviji...

Za kraj samo treba povezati Mu-njane, Atlantidjane i Arijevce... :think:

e sta necu sve procitati na ovim forumima hahahahahahahahahha prvo neki dzinovi sto te guse pa repos mafija pa neke x planete pa neke dimenzije pa neki digimoni sta li je sledece

E dokle odosmo. Bas me zanima kako si saznao za te Guacose ili kako vec, ako nema dokaza o njihovom postojanju. Dalje kakve paralele pravis izmedju Arijevaca I ovih imaginaranih nacija? Onda kakve slicnosti ima izmedju Arijevca I nekog sa Himalaja I opet kakve to veze ima sa Arktikom? Uzas!
A najjaci ti je deo u kome nesto tvrdis ali ne znas kako da objasnis. Gde nadje Maje I Baskijce bas?

Milice,pa jel covek da bi bio napredan treba da ima mobilni,ili komp?

Kad si napredan,onda si napredan po znanju,koje moze da ti da mnogo toga,bas kao sto su indijci imali letelice "vimane". Zvezdano znanje = wisoka tehnologija. To su imali stanovnici kontinenta Mu.

Zapitajte se,neko je kolonizovao zemlju swojom zvezdanom rasom. Ko?

Milice,pa jel covek da bi bio napredan treba da ima mobilni,ili komp?

Kad si napredan,onda si napredan po znanju,koje moze da ti da mnogo toga,bas kao sto su indijci imali letelice "vimane". Zvezdano znanje = wisoka tehnologija. To su imali stanovnici kontinenta Mu.

Zapitajte se,neko je kolonizovao zemlju swojom zvezdanom rasom. Ko?

ne, nego je covek dostigao odredjeno znanje da bi iste izmislio, napravio... to sam htela da kazem. sto se indijaca i vimana tice, mislim da takve letelice nisu postojale i da je sve to gomila gluposti iz "treceg oka". i kakvo sad "zvezdano znanja"?
pazi, tema jeste zanimljiva, te gradjevine pod vodom takodje, ali ne mislim da su likovi koji su ih pravili imali "zvezdano znanje". i jos i dalje tvrdim da od tih stanovnika nije postao homo sapiens sapiens.

A koji ce ti klinac znanje ako neces menjati njime prirodu i okolinu, prilagodjavati je svojim potrebama?

Sve se bojm da su stanovnici Mu-a (kako ovo smesno zvuci, stanuvnik Mu-a :)) onako superpametni i sveznajuci isli deset Km peske, umesto sto nisu skontali neko vozilo...

Fora je da mi NE MORAMO da koristimo stap I kanap! I dalje mislim da gresis sto se toga tice. Pre svega nije otkriveno po cemu su oni bili toliko "inteligentniji" od nas. Ok imaju neke polu piramide, ali da li su imali telefon, struju, kompijutere...? Nisu.

Kako znas da nisu? Sta mislis sta ce ostati od tog tvog komjutera za deset hiljada godina? Od nase "napredne" civilizacije ostace samo ona betonska brana u Americi i one glave americkih predsednika isklesane u brdu.

A imamo nekih , doduse slabih, osnova za sumnje i spekulacije da su ostaci ove civilzacije Mu nadjene na Mesecu i Marsu... sto pokazuje da su bili razvijeniji od nas.

Kako znas da nisu? Sta mislis sta ce ostati od tog tvog komjutera za deset hiljada godina? Od nase "napredne" civilizacije ostace samo ona betonska brana u Americi i one glave americkih predsednika isklesane u brdu.

A imamo nekih , doduse slabih, osnova za sumnje i spekulacije da su ostaci ove civilzacije Mu nadjene na Mesecu i Marsu... sto pokazuje da su bili razvijeniji od nas.

ja sam cuo da su oni trenirali svaki dan znali su te fore momentalna teleportacija i mogli su cak lava da pobijede u borbi 1000 na 1

Poslednja izmena:
Ozi duso ne lupetaj! Super pametni izgubili pamet... Ipak su sve te price na nivou "treceg oka"... Sad cemo ih traziti I na mesecu I marsu? I odakle tebi da su imali nesto poput savremene tehnike?

Hvala ti za ovo dušo.....dušo. :)

Sto se tice Meseca i Marsa oni isti koji su gradili piramide po celom svetu, izgleda da su ih gradili i na Marsu. A ako jesu, definitivno su bili na visem nivou tehnoloskog razvoja od nas.

pyramid.gif

image002.jpg

Ozimane,legendo naša...
Kad stavljaš argumente tipa "ostaće samo ovo ili ono od nas" prvo provjeri
da li su emitovani na Discovery ili Explorer kanalu.
A tek ono samo DVA objekta,oba u US of the ******* A.
:hahaha:
Pa ja kad pročitam ono "ameriučki naučnici su" odma počnem da listam dalje.
Takav sam bio i sa 10 godina,takav sam i par decenija kasnije.
Šta će ostati?Ništa...
Kad ljudi odu,kao u Ukrajini poslije Černobila,za samo 25 godina biljke vladaju.
Ostalo je tek nekoliko betonskih trgova i glavnih cesta.
Građevine od betona su se već nakrivile zbog mraza i ulaska vode u čelik koji drži
temelje i strukturu.Ptice pjavaju po bivišim stanovima.Šumaraka je narastao tamo gdje je radijacija osušila sve 1986. godine.
Za 25 godina.Pa za par vijekova ne bi od nas ostalo ništa osim par CD-ova i plastičnih
kesa,uz poneku limenku konzervitanu pod pijeskom...

Back