Konkurs za onlajn novinarsku redakciju MINGL

Dzingl

Početnik
Poruka
4
Informativni veb servis za srednjoškolce MINGL vas poziva na konkurs za novu redakciju.

"Tražimo specijalne dopisnike iz cele Srbije!

Lako prepoznaješ šta je tvojim vršnjacima zanimljivo i važno? Imaš talenta za pisanje, voliš da budeš na pravom mestu u pravo vreme, ne propuštaš zanimljive prilike? Voliš da probaš nove stvari? Uživaš u zujanju po realnom i sajber svetu? Želiš da se tvoje mišljenje čuje? Voliš izazove?

Onda je ovo prava stvar za tebe!

MINGL ti daje šansu da se iz prve ruke upoznaš sa novinarskom profesijom i onlajn novinarstvom, koje predstavlja veliki trend u svetu. Dobijaš priliku da naučiš osnovne novinarske tehnike i cake, kako da brzo i efikasno pronađeš i istražiš ono što te interesuje, razviješ svoje talente. Ovo je veoma zanimljiv i koristan način da usavršiš poznavanje interneta i računara, što će ti biti neophodno čime god da odlučiš da se baviš.

Imaćeš mogućnost da stalno upoznaješ nove ljude i razvijaš komunikacione veštine, radićeš u kreativnom timu i imaćeš slobodu da se izražavaš. MINGL će ti obezbediti i pres akreditacije, tako da ćeš moći da izveštavaš sa zanimljivih događaja kao insajder.

Redakcija će biti sastavljena od 20 srednjoškolaca iz cele Srbije, koji će izveštavati o lokalnim događanjima, školskim zbivanjima, istraživati različite aktuelne kulturne, socijalne i političke teme, umetnost, nauku, sport i sve drugo što im privlači pažnju. U tome će ih usmeravati urednički tim MINGLA, a na raspolaganju će im biti svi potrebni materijali i stalna podrška."

Konkurs je otvoren do 20.Februara 2008.

Vise informacija o prijavi mozete naci na adresi: http://www.mingl.org/konkurs.php

Pozdrav!
 
Sve je onlajn, bas se i traze ljudi iz cele Srbije, jer nema mnogo informacija o srednjoskolskom zivotu izvan Beograda. Vazno je da zelite da izvestavate o dogadjajima iz svog mesta, a obuka i rad ce se odvijati preko interneta. To je novost kod nas, posto su retki mediji koji imaju redakciju posvecenu iskljucivo pisanju za sajt, uglavnom se materijali samo pejstuju.

Cilj je da se poveca obavestenost srednjoskolaca o aktuelnim temama iz svih vaznih oblasti, kao i da se srednjoskolcima pruzi prilika da steknu iskustvo, nauce nesto novo, razviju talente, a da ih geografska lokacija ne ogranicava u tome.
 

Back
Top