A
Aca biolog 5
Gost
ma konji
su zakon i konjicki spor :wink: t takodje ja najvise volim galopsko jahanje

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Ja sam se bavila...do pre dve godine !!Dark lady:Cao,
Konjicki sport je definitivno najbolji!!! :wink:
Nego, jel se neko ovde bavi konjickim sportom?
Naravno da nas ima,i to mnogo vise nego sto se moze pretpostaviti.JaH_G|rL:Ja sam se bavila...do pre dve gDark lady:Cao,
!!
Mislim da vam telefon nece mnogo pomoci da bih se upoznali sa konjickim sportom.k I lleR:ZELEO BIH DA UPOZNAM VISE KONJICKI S PORT. OSTAVITE NEKI KONTAKT TELEFON ZA INFO.
Aca biolog 5:ma konjisu zakon i konjicki spor :wink: t takodje ja najvise volim galopsko jahanje
Naravno da se bavim i to intezivno.Zivim u zemlji gde je jako razvijen,i gde ljudi jako vole konje.JaH_G|rL:Ja sam se bavila...do pre dve godine !!Dark lady:Cao,
JaH_G|rL:Ma kakvi galoperi...preponasi su zakon...a taj sport je predivan![]()
Zbog povrede...xeon:JaH_G|rL:Ma kakvi galoperi...preponasi su zakon...a taj sport je predivan![]()
Naravno da su preponasi zakon.Ali tu konjima brzo stradaju tetive,pa se posle par godina morate oprostiti od vaseg ljubimca.Zasto ste napustili taj sport pre dve godine ako smem da pitam?[/i][/u][/b]
Prof.Pejic je napisao knjigu, a nije je preveo. Knjiga je monografija i nije udzbenik Poljoprivrednog , niti bilo kog drugog fakulteta. Equus caballus je latinski naziv za konja. Pozdrav.xeon:Mislim da vam telefon nece mnogo pomoci da bih se upoznali sa konjickim sportom.k I lleR:ZELEO BIH DA UPOZNAM VISE KONJICKI S PORT. OSTAVITE NEKI KONTAKT TELEFON ZA INFO.
Kao prvo bih vam predlozio da procitate knjigu(KONJ)koju je napisao Eguus Caballus,a preveo je Prof.dr Nikola Pejic.
Izdavac je polj fakultet,Novi Sad gde je i prihvacena kao udzbenik za studente na Polj fakultetu.
Tek posle ce vam mnogo toga biti jasnije i zavolecete konje kao najplemenitije zivotinje.
Ovo vam pisem iz licnog iskustva.
Povrede tetiva su mnogo cesce kod konja koji ucestviju u trkama, nego kod konja koji su u preponskom sportu. Razloga za ovo ima mnogo. Pokusajte da pricate o stvarima koje bolje poznajete, ili se potrudite da saznate nesto vise o konjima i konjickom sportu. Pozdrav.JaH_G|rL:Zbog povrede...xeon:JaH_G|rL:Ma kakvi galoperi...preponasi su zakon...a taj sport je predivan![]()
Naravno da su preponasi zakon.Ali tu konjima brzo stradaju tetive,pa se posle par godina morate oprostiti od vaseg ljubimca.Zasto ste napustili taj sport pre dve godine ako smem da pitam?[/i][/u][/b]
ima. sta te zanima? koliko mi se cini ti si jahala?Trinitty:Ima li ikog ovde ko se ozbiljnije bavi konjickim sportom ili prati trke?
Nisam bash najbolje shvatila...ovaj komentar se odnosio na moj odgovor ili prethodni?! :?zoo:Povrede tetiva su mnogo cesce kod konja koji ucestviju u trkama, nego kod konja koji su u preponskom sportu. Razloga za ovo ima mnogo. Pokusajte da pricate o stvarima koje bolje poznajete, ili se potrudite da saznate nesto vise o konjima i konjickom sportu. Pozdrav.JaH_G|rL:Zbog povrede...xeon:JaH_G|rL:Ma kakvi galoperi...preponasi su zakon...a taj sport je predivan![]()
ne, ja ne jasem. za konje sam vezan po drugom osnovu, ali uglavnom poznajem sve koji jasu, narocito u ns. i angazovan sam u konjickom savezu. samo sam hteo da ispravim neozbiljnu izjavu o knjizi konj pokojnog prof.dr.Pejica.Trinitty:Nisam jahala, vec jasem i to aktivno vec 10 godina i angazovana sam u konjickom savezu...Interesuje me da li ima ovde nekog sa slicnim interesovanjima...Koliko mogu da primetim ljudi ovde i nisu bas obavesteni o konjickom sportu. jases li ti negde?
odgovor se odnosio na povrede tetiva. naravno kod konja.JaH_G|rL:Nisam bash najbolje shvatila...ovaj komentar se odnosio na moj odgovor ili prethodni?! :?zoo:Povrede tetiva su mnogo cesce kod konja koji ucestviju u trkama, nego kod konja koji su u preponskom sportu. Razloga za ovo ima mnogo. Pokusajte da pricate o stvarima koje bolje poznajete, ili se potrudite da saznate nesto vise o konjima i konjickom sportu. Pozdrav.JaH_G|rL:Zbog povrede...xeon:JaH_G|rL:Ma kakvi galoperi...preponasi su zakon...a taj sport je predivan![]()
Naravno da su preponasi zakon.Ali tu konjima brzo stradaju tetive,pa se posle par godina morate oprostiti od vaseg ljubimca.Zasto ste napustili taj sport pre dve godine ako smem da pitam?[/i][/u][/b]![]()
Prijatelju sta bi tek rekao za seoske staze koje su "b" kategorijeZagor Bg:Od šeste godine jašem, a od desete teram kasače. Veliki finansijski izdaci su me odvojili od ovog plemenitog sporta tako da sam sada samo redovni posetilac na Beogradskom hipodrumu, koji je uzgred rečeno mučilište konja i konjski Aušvic.Svi sportski konji su na svoj način atraktivni ali sa godinama i kilažom više preferiram preponaše i kasače. Što se povreda konja tiče one su neminovne čak i najbolje pripremljenim stazama a naročito na ovakvim kao što je beogradska, tj. sa loše izdreniranom peskovitom podlogom sa dosta rupa i oštrim krivinama i kratkim pravcima i kontrapravcima. Razlog je veoma prost. Galoper u krivini na desnoj prednjoj nozi u jednom taktu galopa ima svoju ukupnu težinu zajedno sa jahačem. Ne treba biti genije pa zamisliti koliku težinu u tom momentu izdržava stajna noga. Kasačka staza je makadam tj. beton koja brzo razori tetive i žabice konjskih nogu. Preponski konji su kod nas ''prekvalifikovani'' punokrvnjaci ili polukrvnjaci a u ekstremnim slučajevima hanteri (KK Policajac) ili hanoveranci (privatni KK). Parkur visine 1,30 cm od 12 prepona je naš plafon. Drugim rečima, koliko para toliko i muzike. 8)