KONAK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja, kao vernik, znam gde su greške i kako se ko ponaša u Crkvi, recimo. Ti to ne možeš da znaš, jer u Crkvu ne ulaziš, sa sveštenikom nemaš nikakvog "posla". Logično je da svoje iskustvo gradiš na pričama drugih, dok ga ja gradim ličnim iskustvom. Šta msiliš, koje ima veću snagu? Pazi, ne kažem da ti lažeš, jer ti samo prepričavaš šta su tebi rekli.

gresis. ja svoj stav gradim na osnovu svog iskustva. sve primere koje sam ti navela na onoj drugoj temi videla sam svojim ocima. a imajos mnogih..sta mislis zasto ne odlazim u crkvu i zasto mi se danasnje pravoslavlje (ili da ne be zabune danasnje vidjenje pravoslavlja kao duhovnog puta od strane danasnjih pravoslavaca - cast izuzecima) zgadilo?
uostalom tesko da danasnji moderni pravoslavci imaju iskustva na tom polju buduci da crkvu posecuju par puta godisnje. :roll:

možda mu je nešto bilo nejasno pa je hteo da me pita? i ja sam mu odgovorila.
u njegovu dobru nameru ne sumnjam, ali kada to uradi još neko prepisujući (pogrešno) poentu cele priče, onda znam da je iz namere da me isprovocira.
a odgovori su mi uvek prilagođeni iq sagovornika. samo je pitanje da li hoću i neću da odgovorim. danas neću svakome.

ma neeeee :eek: mislila sam da provociraju samo ateisti. :lol:

Gde ste padavičari :)? Šta radite ođe...

Interesantna situacija sinoć pred mojom zgradom. Na levoj strani zida isped ulaza stoji grafit "Pravoslavlje ili smrt", ispod keltski krst i "Kolji Šiptare". Na desnoj strani zida parola "Nasilje je glupost", a u sredini simbol peace, okružen srcima. Ovaj pacifistički je umetnički odrađen, precizno, u boji, vidi se da ga je radila umetnička, senzibilna ženska duša, a ovaj pravoslavni je kao štakama pisan, očigleno "huligansko" remek delo :mrgreen: . A zanimljivo mi je to što mi komšija reče da oba grafita koegzistiraju već 5 dana. Da li to idemo kroz dualnost do jedinstva? Mona, pošto si beogradsko dete, zanima me jel si uzela učešća u pisanju grafita, boje me podsećaju na tvoj umetnički ukus :)?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back