- Poruka
- 5.837
Odakle im moralno pravo da meni koji nisam vernik oduzimaju moju moralnost...
Vernici ti oduzeli.... šta???

Jedino ako se se previše družio sa Pahomijem Vranjskim.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odakle im moralno pravo da meni koji nisam vernik oduzimaju moju moralnost...

Kako se greh izbacuje iz sebe?
Da li Ti misliš da onaj, koji se mehanički drži zapovesti, da li se drži zapovesti.

Zapravo je mnogo zanimljivije zasto to ne rade ateisti . Verniku je zivot potreban kako bi stekao kvalifikacije za "ono" posle , sto vise vremena ima , to su vece sanse za kvalifikaciju . Sa druge strane kakav smisao ima zivot za ateistu ? Kad ateista umre to je definitivan kraj i sve sto je za zivota radio vise nema smisla .Cemu uzivanje , cemu bilo kakvo postignuce, kad smrt to sve ponisti . Jos i vise , ako je zivot ateiste mucan i pun problema ili ne daj Boze tragedija , cemu onda besmisleno bitisanje kad je smrt definitivan kraj i nema bas nikakvog smisla podnositi svo to mucenje .Dakle , nije pitanje zasto vernici ne idu precicom , vec zasto ateisti uopste zive danasnji danZašto ni ti niti iko od vernika ni u ludilu ne pomišlja da malo onako...malo preko reda...krene prema carstvu...otaljavajući se ovog raspadljivog tela odnosno prolaznog života na zemlji...![]()
Pa jeste
Da postoje samo razliciti prevodi, a isti je smisao, Biblija je uvek JEDNA... jedinstvena knjiga...Ma imam ja Bibliju,
(eno mi je slozena sa turbo folk CDovima![]()
)
pa mogu virnuti svaki put kada me nesto zanima
Kolko mi se cini postoje razlicite verzije, prevodi i tumacenja Biblije
Valjda su Jevreji nazivali tako Boga, pa se ime Jahve spominje u Starom zavetu,
a u Novom samo Isus. mada nije bitno kako ga nazivaju ljudi, zar ne?
Bog, Isus, Alah, Buda, Jahve...zar to nisu razliciti nazivi za jedno te isto?
......
Hriscanima je verom zabranjeno da prekracuju sebi zivot, jer je on dar od Boga i jer se tako ne postuje ono "neka bude volja Tvoja", pa je samoubistvo smrtni greh.

зашто?Ispravnije je Jehova nego Jahve...

vulgaran si, sa tim polnim organom mi se vise ne obracaj![]()
Ne znam koji ti je to vernik oduzeo moralnost,
ali moral ogranicava vernika da sudi bilo kome![]()

Vernici ti oduzeli.... šta???
Jedino ako se se previše družio sa Pahomijem Vranjskim.![]()
ти сигурно ниси жењен
![]()
Zapravo je mnogo zanimljivije zasto to ne rade ateisti . Verniku je zivot potreban kako bi stekao kvalifikacije za "ono" posle , sto vise vremena ima , to su vece sanse za kvalifikaciju . Sa druge strane kakav smisao ima zivot za ateistu ? Kad ateista umre to je definitivan kraj i sve sto je za zivota radio vise nema smisla .Cemu uzivanje , cemu bilo kakvo postignuce, kad smrt to sve ponisti . Jos i vise , ako je zivot ateiste mucan i pun problema ili ne daj Boze tragedija , cemu onda besmisleno bitisanje kad je smrt definitivan kraj i nema bas nikakvog smisla podnositi svo to mucenje .Dakle , nije pitanje zasto vernici ne idu precicom , vec zasto ateisti uopste zive danasnji dan

Ako se složimo sa tim da i oni koji nisu vernici znaju šta je moral u smislu moralnih vrednosti pa se u tom smislu i uokviruju u iste, lepo sam pitao zašto religija svojata moral i moralno. Da li to znači da morala i moralnog ne bi bilo da nema religije.![]()
Garantovano nije. A veoma je moguće da je još uvek nije spoznao ženu...biblijski rečeno...
Pa kakve veze ima, kada Ti reče da ne veruješ u Bibliju.
A čudno mi je da Ti razmišljaš Biblijski, a za sebe kažeš da nisi Biblijski vernik, tj. religijski vernik, jer, je li, Biblija je azbuka Hrišćanske religije.
Možda je vreme da promeniš deklaraciju, jer Ti ova trenutna više ne odgovara, ili si počeo da govoriš ono što ne misliš?
Da li si vodio ljubav sa ženom...

...pa i mala deca znaju da je etika starija od hrišćanstva , te da je moral na njenim marginama ...zašto ga to pitaš ..svaka religija svojata sve živo i snjom sve počinje...to je doktrinalna strategija svih religija....naravno da je hrišćanstvo tako postupilo i tako postupa ...onda je normalno da i njegove sekte to agresivno čine....čak šta više, sekte uvode kodekse koji su izvan društveno uobičajenih moralnih načela ( nisu ni na njegovim marginama ; a često su i izvan zdravog razuma )...zato sve veći broj sekti je društveno zabranjen u mnogim zemljama...kod nas je moguće sve ---ozloglašenog kriminalca čuva milicija i vojska od nedužnih građana , a on revolveraški šenluči i gazi šta stigne....stoga nije nužno voditi raspravu o moralu sa religijskim poštenjačinama, koje vode vladike u blindiranim džipovima sa naoružanim obezbeđenjem ...
...interesantno kako se i sva pamćenja utisnula jevrejska stradanja , a izbrisala sradanja drugih - koja su mnogostruko veća ...još je interesantnije to što svi znaju da takozvani jevreji tad nisu imali državu pa nisu imali ni međunardno verifikovanu državnost ; dakle bili su : francuzi , poljaci , rusi i šta ja znam ---a evo niko nikad da pomene te ljude koji su ugostili i stradali zbog svog gostoprimstva .....dakle , reč je o ispiranju mozgova i stvaranja slike koja odgovara vlastoljupcima zadojenih jevrejštinom ...
Citiraću jednu izjavu koja glasi ovako:
''Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha.''
Voleo bih da pročitam mišljenja u vezi rečenog.
što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha