Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
толчић-колачић

11036623_10205581275664391_5382277669624327630_n.jpg

e moj o'nile, o'kofa, o'cisterna...

sanjam za sve na svetu količinski i sve u bojicama..sve nešto nepoznato što me dočeka kao deja vu..da li sam nenormalna?

a najviše volem kada hodam po vazduhu na desetine cm iznad zemlje..fantastičan osećaj

"Normalan" = konformista.

Zašto misliš da konformista može i mora biti samo normalan u smislu normalnosti o kojoj pričamo...

"Nenormalan" = hiperbolična slika neuklopljenog čoveka.

Zašto i ''nenormalan'' na neki način nije konformista, naravno ono....u manjini...

Ludilo = mera zdravlja društva.:lol:

Ovo mi je zanimljivo. Kakvo je to zdravlje društva u smislu mere ludila ako to društvo sačinjavaju onako u velikoj meri oni...normalni konformisti...Neće valjda one irelevantna brojka onih na onim obodima Gausove krivulje odredjivati nivo zdravlja društva...:think:

Normalan - nesvestan, uspavan

:ok:

Nenormalan - onaj koji se budi
:ok:

Ludak - promenjen, budan i drugačiji

Malo diskutabilno. Teško da je da kažem ludak u nekoj psihijatrijskoj ustanovi ...budan. Oni da kažem teži slučajevi su na takvim terapijama da najveći deo vremena ...prespavaju.

Ima Halid Džubran jednu kratku priču koja se zove "Ludak" - link

Ovde se ne bih složio sa onim...

''Ali da ne budem suviše ponosan na sopstvenu sigurnost. Čak je i lopov u zatvoru bezbedan od drugih lopova.''

Lopov u zatvoru koji ima cigarete i nes kafu nikako ali nikako nije bezbedan od drugih lopova a to tim više jer prilično njih to nema...I ako se ne potrudi da mu to bude bezbedno...pojede ih maca...očas posla...

Ludak je svako ko je probudjen, odnosno ko je svestan pravog stanja stvari, u svakom smislu. Lud je, naravno, samo sa stanovista "bezoblicne mase koja buja" (op. cit. Krouli). Mada i u svakoj duhovnoj paradigmi postoje bozanski ludaci, jurodivi Hrista radi u pravoslavlju, al-hãwid al-Allahu'wad kod sufija...

Poslednja izmena:
Pre nego bismo polagali psihologiju bili smo obavezni da sedam dana po par sati provedemo u ustanovi za mentalno obolele, posmatramo i na kraju napišemo zapažanja...
Jedino što mi je ostalo kao emocija iza te avanture je -hvala lepo, ne bih volela da osetim moć božanske prirode...

Pre nego bismo polagali psihologiju bili smo obavezni da sedam dana po par sati provedemo u ustanovi za mentalno obolele, posmatramo i na kraju napišemo zapažanja...
Jedino što mi je ostalo kao emocija iza te avanture je -hvala lepo, ne bih volela da osetim moć božanske prirode...

A šta ako je Bog, te koje si posmatrala, tako preobratio, da sada, zapravo, žive u sopstvenom raju?

Koja li tebe sila natera da samnom divaniš?
Prvo čestitam ti XY rođendan, i da ih doživiš još XX puta 2.
A s obzirom na neke tvoje kvalifikacije u vezi mene, ja sam već u raju u onom gornjem smislu.
za tebe je i pakao nagrada...

Hvala na xy čestitkama i xx lepim željama.

Ne znam, neka nepoznata sila me je probudila i naterala da se ulogujem na forum.

- - - - - - - - - -

To je varka, zabluda izazvana mentalnim bludničenjem površnih posmatrača...žive u bolovima i umišljenim i realnim, druže stnco...

I ti misliš da je *********? :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back