KONACNO SRPSKI PAKET

nature

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.562
Srpski paket ipak će se naći na najnovijem eutelsatovom satelitu - Hotbird 7A, a ne kao što je u više navrata nagađano i špekulirano da se radi o Eutelsat W2 satelitu. Za navedenu platformu biti će odgovoran Telekom Srbije koji je potpisao ugovor sa Eutelsatom o zakupu transpondera na najpopularnijoj europskoj ptici, a čije se lansiranje očekuje sredinom 2. mjeseca iduće godine. Na navedenom transponderu emitirati će se digitalni tv paket iz Srbije i Crne gore, a čiji programski detalji nisu poznati. Za očekivati je da će se u paketu emitirati najatraktivniji komercijalni ali i državni kanali kao što su RTS 1, RTS 2, 3K, B92, BKTV i PINK, a postoji mogućnost da vidimo i neke kanale iz Crne Gore (IN?). U paket bi mogle ući sve zainteresirane TV i radio stanice.
 
Koliko ja čujem nema od toga ništa. Jedino što je sigurno je vezano za SBB, a ne za Telekom. Program SBB-a startuje sredinom februara, na 2 transpondera, na W2. Biće kodiran u NDS-u. Verovatno svi kanali iz osnovnog kablovskog paketa SBB-a, nisam se baš raspitala, ali ako nekog zanima saznaćemo i to :)
By the way...
Kakve veze ima Telekom sa RTV PINK, B92, RTS1, RTS2, RTS3... i zašto bi im on zakupljivao transpondere???
 
Najboljija:
Koliko ja čujem nema od toga ništa. Jedino što je sigurno je vezano za SBB, a ne za Telekom. Program SBB-a startuje sredinom februara, na 2 transpondera, na W2. Biće kodiran u NDS-u. Verovatno svi kanali iz osnovnog kablovskog paketa SBB-a, nisam se baš raspitala, ali ako nekog zanima saznaćemo i to :)
By the way...
Kakve veze ima Telekom sa RTV PINK, B92, RTS1, RTS2, RTS3... i zašto bi im on zakupljivao transpondere???


Istina je. Informacija koju smo objavili prije nekoliko dana vezano za start DTH paketa za područje Srbije i Crne Gore i to pod vodstvom kabelske televizije SBB (Serbia Broadband) potvrđena je i od strane SBB-a, a to znači da će doista početkom 2006 godine krenuti novi DTH paket u regiji sa mnoštvom novih kanala. Iako su informacije sa SBB-ovog foruma još uvijek neslužbene, one mogu dati kakvu-takvu predodžbu o tome kako će paket izgledati.

SBB DTH servis ići će preko dva transpondera na satelitu Eutelsat W2 i sastojat će se od približno 11 lokalnih kanala, 3 kanala za odrasle i 12 stranih kanala lokaliziranih najmanje na srpski jezik, a moguće je dodavanje i neki od jezika iz ostalih zemalja u regiji. Svi korisnici usluge dobiti će Eutelsatov monoblok LNB tako da će u isto vrijeme primati i kompletnu ponudu sa satelita HotBird (13° istok). U ponudi stranih kanala nalazit će se kanali HBO (vjerovatno i HBO+1 (??) ), standardna lokalizirana ponuda SBB kabela + BBC Prime koji će biti lokaliziran od početka 2006 godine. Planiraju se i tri nova kanala producirana specijalno za SBB kabelsku i DTH platformu.

Ti kanali su: Sport club, Film+ i jedan dječji kanal sa kojim su pregovori u završnoj fazi. Novi kanali će biti ubrzo biti posebno najavljeni s puno detalja oko programa ali prije svega se može reći da će Sport Club prikazivati oko 30 mečeva najpopularnijih sportova (nogomet, košarka, odbojka itd) tjedno od čega će barem njih 25 biti live prijenosi i to sa lokalnim komentatorima. DTH ponuda će biti podijeljena u nekoliko paketa (tematskih i jezičnih). Servis je prvenstveno namijenjen tržištu Srbije i Crne Gore, a planirano je formiranje paketa i za tržišta iz okruženja (Makedonsko, BiH ili Hrvatsko). Paket će biti kodiran u sistemu NDS Videoguard i kreće sa komercijalnim emitiranjem u 2. mjesecu 2006 godine.

Svi lokalni kanali iz SiCG, HBO paket i tri nova kanala (kao dio osnovnog paketa) biti će distribuirani i kroz kabelske sustave SBB-a.

Po svemu sudeći, 2006 godina biti će bogata sa DTH novitetima za našu regiju.

Иначе Телеком је у већинском власништву државе.
 
Ovo bi bilo manje- vise zvanicno.

Reciver i kartica cena oko 100-130€

Programi:
590,00 Din TOTAL TV
1 RTS 1
2 RTS 2
3 BK
4 B92
5 STUDIO B
6 SOS
7 PINK
8 ART
9 TV 5
10 SUPER TV
11 BN
12 EXPLORER
13 HISTORY
14 DISCOVERY
15 MOTORS
16 NATIONAL GEOGRAF.
17 BBC PRIME
18 MTV ADRIA
19 NICKELODEON

Oni koji su dobro procitali videce da pod brojem 11 stoji BN malo smesno ali vec je sredjeno i dolazi drugi program jer nema svrhe kodirati program koji se vec salje besplatno na istom satelitu.

200,00 Din TOTAL TV SPECIAL
1 FILM +
2 TV 1000
3 SPORT KLUB

400,00 Din TOTAL TV HBO
1 HBO

200,00 Din TOTAL TV FREE
1 FREE X TV
2 FREE X TV 2
3 X DREAM TV

Osnovni paketi su Total Tv i HBO
U kombinaciji sa bilo kojim od njih ostvaruje se pravo na popust od 5%
Ukoliko se uzimaju sami - nema popusta
Ostali paketi se mogu uzeti samo u kombinaciji ili sa Total Tv ili sa HBO

Kombinacije:
1. TOTAL TV + FREEX 750,00 5% Popust
2. TOTAL TV + SPECIAL 750,00 5% Popust
3. TOTAL TV + SPECIAL + HBO 1116,00 7% Popust
4. TOTAL TV + HBO + FREE X 1116,00 7% Popust
5. TOTAL TV + FREE X + SPECIAL 940,00 5% Popust
6. HBO + FREE X 580,00 5% Popust
7. HBO + SPECIAL 580,00 5% Popust
8. HBO + SPECIAL + FREEX 770,00 5% Popust
9. TOTAL TV + HBO 950,00 5% Popust
10. TOTAL TV FULL - SVE 1260,00 10% Popust

ovo je skinuto sa elitesecurity foruma
 
rasicboy:
Svaka cast majstore! Gde samo nadje sve ove podatke? Inace satelit HOT BIRD 7A se lansira Launch date: Planned 21/02/06 Launch details: Ariane 5 ECA Satellite construction: Alcatel Space Industries.http://www.eutelsat.com/satellites/13ehb7a.html Tako da cemo jos morati da cekamo da to krene. A koje ce kartice da koristi ovaj paket? I gde ce moci da se kupi posto ja zivim u inostranstvu?
Po svemu sudeći biće dva Srpska paketa Total tv i Telekomov.Na Hotu će biti Telekomov paket i za taj se što se tiče programa i svega ostalog kao po običaju kad je Ptt u pitanj još uvek ništa konkretno nezna.
 
Ovaj paket ce ici na eutelsat 16e a pokretac je sbb kablovski operater.
Ovih dana trebalo bi da krene testiranje i bice nekodiran do 01.03
Sto se tice pretplate odnosno kupovine kartica jos nisam upoznat sa tim pa kad saznam javicu ovde.
PozZ
 
total tv signal na w2 16 stepeni istočno 11554v 3000
mtv adria, discovery, tv1000, viahistory i jos neki svi privremeno free to air!!!!

dokle nezna se izgleda neka test faza.
evo ima i domaća sinemanija i super kanal.
antena 60cm signal od 29-43%.
sky star 2 pc-dvb.
 

Back
Top