Konacno se neko setio resenja za Kosovo koje svima odgovara

Nema to veze sa građanima i seljacima, odnosno ko gde živi ili je živeo. Mi smo Srbiju gradili na leđima seljaka, a gubili je u "građanskim" dogovorima. Radi se o tome da ovde ljudi jednostavno više nisu spremni na žrtvu, seljaci i građani, odnosno najviše bi voleli da stvari mogu da se promene tako što će se samo jednog dana probuditi u drugačijoj realnosti. Svetli primer po tom pitanju nakon DSR je bio Borislav Pekić, koji je osuđen i robijao po optužnici za terorističku aktivnost protiv države, a pitam se koliko je građana i inteligencije bilo spremno da se po svaku cenu bori protiv komunista kao on?

Kad kazem seljak mislim na karakternu osobinu, a ja licno bi prvi pre ziveo na planini i u prirodi nego da mi daju ceo London i Pariz.

Kad kazem seljak mislim na karakternu osobinu, a ja licno bi prvi pre ziveo na planini i u prirodi nego da mi daju ceo London i Pariz.

U redu ako si na to mislio, nego ja samo kažem da su u Srbiji i seljaci i građani po karakteru postali cave. I to je jedan neverovatan fenomen, da se mi ne plašimo okupatora, ali se plašimo sopstvene vlasti.

U redu ako si na to mislio, nego ja samo kažem da su u Srbiji i seljaci i građani po karakteru postali cave. I to je jedan neverovatan fenomen, da se mi ne plašimo okupatora, ali se plašimo sopstvene vlasti.

Negativna selekcija je na delu, ne samo u Srbiji, svuda u zapadnom svetu/civilizaciji. Razloga je mnogo, ali mislim da to nece dugo.

RESENJE JE KAO DANSKA I FARSKA OSTRVA!!!!!!

Farska ostrva su pre jedno pedesetak godina jednostrano proglasilo nezavisnost od Danske ali i dan danas Danska nije priznala tu nezavisnost iako Farska ostrva imaju i drzavljanstvo i sve slicno kao da su nezavisni i u svetu vecina misli da su nezavisni ali u Savetu bes]zbednosti farska ostrva ne postoje vec je to cela teritorija Danske, Ujedinjene nacije takodje ne priznaju FARSKA ostrva itd itd.

A ovo resenje mora da prihvati i zapad i EU jer ako je prihvatila resenje za Dansku koja je sastavni deo evropske unije onda mora i za Kosovo. Naravno Farska ostrva nisu priznata od EU jer EU i nema mehanizam nikog da prizna.

To resenje za kosovo se setio Sasa Jankovic i iako nisam neki njegov fan niti ga simpatisem ali moram priznati da je dobro resenje i mislim da svi treba da stanemo iza tog resenja. Mislim i da SNS treba da prihvati ovo ako je stvarno za ocuvanje Kosova i da se ne prizna.

Evo poslusajte i ako ste realni sami recite:

Ma ljudi kako ne shvatate Šiptari neće nikakav dogovor.Njih EU i ameri hoće kao nezavisnu državu i gotovo.Znaju da im ne možemo ništa i teraju svoje.

Negativna selekcija je na delu, ne samo u Srbiji, svuda u zapadnom svetu/civilizaciji. Razloga je mnogo, ali mislim da to nece dugo.

Možda neće dugo, ali bi mogla dovoljno dugo. To mu dođe isto kao i sa Vučićem, nije stvar u tome kada će on otići, pošto je sigurno da će otići jednom, nego koliku štetu će dotle napraviti i hoćemo li mi biti u mogućnosti da se oporavimo nakon toga. A pitanje kod negativne selekcije je hoće li nakon nje ostati dovoljno zdravog materijala za obnovu...

Nema to veze sa građanima i seljacima, odnosno ko gde živi ili je živeo. Mi smo Srbiju gradili na leđima seljaka, a gubili je u "građanskim" dogovorima. Radi se o tome da ovde ljudi jednostavno više nisu spremni na žrtvu, seljaci i građani, odnosno najviše bi voleli da stvari mogu da se promene tako što će se samo jednog dana probuditi u drugačijoj realnosti. Svetli primer po tom pitanju nakon DSR je bio Borislav Pekić, koji je osuđen i robijao po optužnici za terorističku aktivnost protiv države, a pitam se koliko je građana i inteligencije bilo spremno da se po svaku cenu bori protiv komunista kao on?

Потпуно тачно, то ме највише и брине. Деведесетих је било жеље и енергије да се захтева правна држава од политичке елите, која би нудила нешто овој деци која данас масовно одлазе. Потонули смо у себичлук, јалови хедонизам. Друштво биолошки одумире када има негативни прираштај, а духовно и интелектуално када постане безидејно. Ми смо запатили и једно и друго. Одумире нам и тело, и памет и душа. Нека нам се Бог свемогући смилује, убогим будалама које мисле да могу без Њега, и одбијају у свој својој тргедији да му се врате...

predlog je odavno moguć. i zove se virtualna/paralelna država.

svako se politički organizuje i registruje u ujedinjeme nacije na webu (npr). sprovodi svoje zakonodavstvo i ima svoj novac.svoj sistem. svoje školstvo i zdravstvo...

a isto tako zadržava prethodne odnose/veze u realnom svetu prema drugima.

pravo je pravo. ono što je nepravedno u njemu se odbacijue.
a novi odnosi uspostvljaju u okviru slobode mogućeg izbora bez nanošenja nepravde drugima.

Poslednja izmena:
Danska nije priznala tu nezavisnost iako Farska ostrva imaju i drzavljanstvo i sve slicno kao da su nezavisni i u svetu vecina misli da su nezavisni ali u Savetu bes]zbednosti farska ostrva ne postoje vec je to cela teritorija Danske, Ujedinjene nacije takodje ne priznaju FARSKA ostrva

To resenje za kosovo se setio Sasa Jankovic i iako nisam neki njegov fan niti ga simpatisem ali moram priznati da je dobro resenje i mislim da svi treba da stanemo iza tog resenja. Mislim i da SNS treba da prihvati ovo ako je stvarno za ocuvanje Kosova i da se ne prizna.

Kosovo je sastavni deo Srbije. Zasto bi davali nezavisnost delovima Srbije koje ce kao nezavisne prepoznavati svi u svetu a nece ga takvog prepoznati UN?

Jesu li politicari skrenuli sa razumom kada pokusavaju sa separatistima da nadju "zajednicko resenje?"

postoje resenja i to sasvim legalna i ne nasilna....uspostavljanje drzave na teritoriji srbije, a sa kosovom ne raspravljati vise.

Medjutim, ovo resenje ma koliko lako izgledalo nije resenje, jer se zadire u interese srpskih kriminalaca u drzavi srbiji koji to ne dozvoljavaju....

Kao sto znamo kosovo je okruzeno srpskom drzavom, prekidanjem kontakata i uspostavljanjem granica kosovski krimosi bi morali da lete da bi se bavili poslom u evropi i americi, ali od njihovog posla zivi 5 % najbogatijih srba u americi, srbiji, engleskoj i nemackoj, a nesto i u juznoj americi....ne znam, ali mi se ovo javlja nekako iz nebesa...

Back