Konačna kapitulacija ideje o SAO Krajini

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

vindex

Ističe se
Banovan
Poruka
2.613
S obzirom da moj kolega Panonicus nije stručnjak za procesno pravo ovog foruma tema mu je zatvorena jer nije predočio link. Ja sam ipak nešto iskusniji pa u startu odmah dajem više izvora:

http://www.nacional.hr/clanak/23214...vatskoj-su-1991-prvi-poceli-sa-upotrebom-sile

I naravno, službeni, izvorni link sa citatom: http://www.icty.org/sid/208

"Žaljenje koje osećam zbog toga je bol sa kojom moram živeti ostatak života. Ovi zločini i moje učešće u njima nikada ne mogu biti opravdani. Ostajem bez reči kada treba da izrazim dubinu moga kajanja za ono što sam učinio i za uticaj moga greha na druge. Mogu samo da se nadam da iznoseći istinu, priznanjem krivice i izražavanjem mog kajanja mogu poslužiti kao primer onima koji još pogrešno veruju da takva nečovečna postupanja mogu ikada biti opravdana."

Dakle, da pojednostavnimo stvar: dvoje vođa krajiških Srba Milan Babić i Milan Marti su priznali pogrešku. Koliko čujem u žalbenom postupku i Martić izražava žaljenje, i priznaje dio svoje odgovornosti. Babić je otišao puno dalje, u samom startu je priznao svoju punu osobnu odgovornost , i istaknuo dio kolektivne odgovornosti jer je napad prvi došao sa njihove strane. Da bi bili bolje upućeni u cijelu stvar pročitajte do kraja cijeli članak, i to sa stranice haškog suda.

Sad me zanima jedna stvar. Je li došlo vrijeme, da se Srbija suočava sa jednom katarzom i spoznajom odgovornosti za ratna zbivanja na Balkanu. Naravno, krivnja uvijek leži u političkim elitama ali i u narodu, no da li mislite da će ovakve izjave i priznanja navesti veći dio naroda da spozna odgovornost svojih vođa ?

Poslednja izmena:
Sto ta ideja nije kapitulirala prije dobrih 15 godina.
nekima je trebalo 15 godina da shvate pogrešku

"JEDAN sam iz te generacije koja je prošla sve to i imam jasan osjećaj krivice što smo napustili zavičaj. Zapravo nije bitno kako se ta država zvala, jer su se na tom području smjenjivale države i carstva, Mletačka republika, Napoleon, Austrougarska, Turska... Moji Ravni Kotari jedno su od najljepših i najplodnijih mjesta, to je bila Kalifornija stare Jugoslavije. Opskrbljivali smo voćem i povrćem čitav Jadran, kao dječak prodavao sam grožđe, lubenice i breskve.

A onda smo izgubili ono što nam je ostavljeno u amanet. Moji preci su vjekovima tamo bili, a mi smo otišli. Svako tko je normalan vidi da smo negdje napravili grešku", priznao je za beogradski dnevnik Politika kontroverzni Savo Štrbac predsjednik Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas" bivši tajnik vlade tzv. Republike Srpske Krajine.

Naime, Štrbac kaže, 15 godina nakon vojno-redarstvene akcija Oluja da se glavna politika vodila u Beogradu te da su planeri na čelu sa Slobodanom Miloševićem pogriješili. Štrbac kaže kako akcija Oluja nije došla ni "brzo ni iznenada" već da se to očekivalo.

Rugala se vrana svraki kako ima ruzan glas...:zplez:

Bolje gledajte sta ce vam ostati od te drzave koju ste tisucu godina sanjali, a rasprodacete je ( :lol: ) za 20-ak godina..

ovo ja najočajnija utjeha koju sam ikad čuo.

@esh, vidim da si izmijenio orginalni naslov teme, pa bi te molio da mi objasniš razliku između "započeo rat" i "prvi upotrijebio oružanu silu":

Poslednja izmena:
S obzirom da moj kolega Panonicus nije stručnjak za procesno pravo ovog foruma tema mu je zatvorena jer nije predočio link. Ja sam ipak nešto iskusniji pa u startu odmah dajem više izvora:

http://www.nacional.hr/clanak/23214...vatskoj-su-1991-prvi-poceli-sa-upotrebom-sile

"Žaljenje koje osećam zbog toga je bol sa kojom moram živeti ostatak života. Ovi zločini i moje učešće u njima nikada ne mogu biti opravdani. Ostajem bez reči kada treba da izrazim dubinu moga kajanja za ono što sam učinio i za uticaj moga greha na druge. Mogu samo da se nadam da iznoseći istinu, priznanjem krivice i izražavanjem mog kajanja mogu poslužiti kao primer onima koji još pogrešno veruju da takva nečovečna postupanja mogu ikada biti opravdana."

Dakle, da pojednostavnimo stvar: dvoje vođa krajiških Srba Milan Babić i Milan Marti su priznali pogrešku. Koliko čujem u žalbenom postupku i Martić izražava žaljenje, i priznaje dio svoje odgovornosti. Babić je otišao puno dalje, u samom startu je priznao svoju punu osobnu odgovornost , i istaknuo dio kolektivne odgovornosti jer je napad prvi došao sa njihove strane. Da bi bili bolje upućeni u cijelu stvar pročitajte do kraja cijeli članak, i to sa stranice haškog suda.

Sad me zanima jedna stvar. Je li došlo vrijeme, da se Srbija suočava sa jednom katarzom i spoznajom odgovornosti za ratna zbivanja na Balkanu. Naravno, krivnja uvijek leži u političkim elitama ali i u narodu, no da li mislite da će ovakve izjave i priznanja navesti veći dio naroda da spozna odgovornost svojih vođa ?
Pa to svi znamo. Slobodan Milošević je dao nalog da se formiraju "Crvene beretke" još pre bilo kakvih nacionalističkih trvenja u Hrvatskoj.

Sto ta ideja nije kapitulirala prije dobrih 15 godina.
Mene kao srbina je sramota te RSK. Ja stvarno nemam reči kada trebam da opišem nebuloznost obitavanja tog zločinačkog, nakaradnog produkta DB-a Srbije zvanog Republika Srpska Krajina.

Meni je samo žao što se odmah niste udružili sa Bosnom i pocepali Martića, Babića i ostalu gamad, nego ste to uradili tek 5 godina kasnije.

Krajisnici se u nikakvom obliku nisu odrekli suvereniteta stecenog kroz istoriju!
Suvereniteta kao trajne kategorije, moze se odreci samo narod koji ga posjeduje!

RSK. kao posljedna drzavno pravna instanca, kroz koju je srpski narod Krajine
ispoljavao svoj suverenitet je vojnom silom okupirana!
Narod je protjeran, ali njegov suverenitet kao ustavno pravna kategorija nije otudjen,
s'tim, sto ga privremeno nije u stanju vrsiti!

Zato pravnice sa hrvatskog sveucilista, mani se ustasoidnih mantri, postaces sramota
za profesiju i porodicu, koju ces hlebom slabo nahraniti uz takvo znanje!

Mene kao srbina je sramota te RSK. Ja stvarno nemam reči kada trebam da opišem nebuloznost obitavanja tog zločinačkog, nakaradnog produkta DB-a Srbije zvanog Republika Srpska Krajina.

Meni je samo žao što se odmah niste udružili sa Bosnom i pocepali Martića, Babića i ostalu gamad, nego ste to uradili tek 5 godina kasnije.

Ma ti si prdez od srbina, ustvari hrbin!

Ja mogu shvatiti da se dio srpskog naroda bojao obnove NDH i sličnih stvari. Tek nakon deklaracije tzv. RSK i početaka balvana došlo je do izmjena Ustava Hr, a ne prethodno.

Što se tiče ostalog - nismo imali oružja.

Krajisnici se u nikakvom obliku nisu odrekli suvereniteta stecenog kroz istoriju!
Suvereniteta kao trajne kategorije, moze se odreci samo narod koji ga posjeduje!

Narod je protjeran, ali njegov suverenitet kao ustavno pravna kategorija nije otudjen,

Zato pravnice sa hrvatskog sveucilista, mani se ustasoidnih mantri, postaces sramota

Ok kad si tako bistar.

Navedi mi jedan dokument koji govori o suverenosti tzv RSK. Nema ga

- nijedna zemlja svijeta ju nije priznala
- matična Srbija ju nije priznala
- nema je na niti jednoj jedinoj karti svijeta ili Europe u bilo kojem vremenu

- Srbi su pristali na AVNOJ, i na Ustav 74. Prema tome tzv. RSK nema nigdje.

Zamolio bih posebno svoje hrvatske kolege, jer to mi postaje malo iritantno kad pišete o tzv. RSK da obavezno stavite kraticu "takozvana" kako se koristi i u međunarodnim dokumentima.

Ovo je laž koja se vešto protura. Obaška zato što je RSK bila nepriznata, jedino ju je nepriznato Pridnestrovlje priznalo.
Srpski narod Krajine nije ništa ispoljavao, pogotovo ne jer je Krajina bila diktatura pod patronatom Milana Martića.

P.S. Vi niste proterani nego ste sami otišli, Martić je naredio evakuaciju. Bilo je i proteranih, ali to su bili izuzeci.

Ok kad si tako bistar.

- matična Srbija ju nije priznala- nema je na niti jednoj jedinoj karti svijeta ili Europe u bilo kojem vremenu

Zamolio bih posebno svoje hrvatske kolege, jer to mi postaje malo iritantno kad pišete o tzv. RSK da obavezno stavite kraticu "takozvana" kako se koristi i u međunarodnim dokumentima.

Ti si kontradiktoran sam sebi.

Pokrećeš temu o RSK, sa pitanjem da li je Srbija spremna da se suoči sa bla, bla, bla...

A onda konstatuješ da Srbija nikada nije priznala RSK ( sasvim logično da nije, nije Milošević bio glup. Badinter je rekao davno pre toga da je Krajina Hrvatska i tačka...)

Sa čime onda da se Srbija suoči?

Za rat su potrebne dve strane (ili tri, kao u Bosni).

Suočite se vi malo sa svojom odgovornošću...ako stignete između proslave Oluje i posete Blajburgu...

Ok kad si tako bistar.

- matična Srbija ju nije priznala
- nema je na niti jednoj jedinoj karti svijeta ili Europe u bilo kojem vremenu

RSK., je postojala 6 godina, kao drzava dje je narod svojom vojskom i milicijom kontrolisao teritorij,
a preko parlamenta vrsio ustavno politicku i zakonodavnu vlast!
To je fakat, cinjenica, istina, koju ne moze sporiti ni Srbija ni Hrvatska, ni UN, ni svjet, a to sto nas nisu priznali
ne osporava njeno postojanje, kvazi pravnice!!!!!

TKZ. R. Hrvatska 6 godina bila je pravno deinstalirana sa tog podrucja!

Ovo je laž koja se vešto protura. Obaška zato što je RSK bila nepriznata, jedino ju je nepriznato Pridnestrovlje priznalo.
Srpski narod Krajine nije ništa ispoljavao, pogotovo ne jer je Krajina bila diktatura pod patronatom Milana Martića.

P.S. Vi niste proterani nego ste sami otišli, Martić je naredio evakuaciju. Bilo je i proteranih, ali to su bili izuzeci.

Ajde smiri malo te grceve u stomaku, pokusaj nesto i kazati!!!!:hahaha::hahaha::hahaha:

Ti si kontradiktoran sam sebi.

Pokrećeš temu o RSK, sa pitanjem da li je Srbija spremna da se suoči sa bla, bla, bla...

A onda konstatuješ da Srbija nikada nije priznala RSK ( sasvim logično da nije, nije Milošević bio glup. Badinter je rekao davno pre toga da je Krajina Hrvatska i tačka...)

Sa čime onda da se Srbija suoči?

Za rat su potrebne dve strane (ili tri, kao u Bosni).

Suočite se vi malo sa svojom odgovornošću...ako stignete između proslave Oluje i posete Blajburgu...

Srbiji sa Milosevicem nije ni bila namjera da ikada prizna Krajinu!
Kriminalca Badentera je mogla da je to htjela pred UNom osporiti Srbija!

To su ljudi sa karakterom...vasa politicka elita snosi mnogo vecu odgovornost za sve sto se desilo a nikada nisu izjavili zaljenje ni zbog cega...

RSK., je postojala 6 godina, kao drzava dje je narod svojom vojskom i milicijom kontrolisao teritorij,
a preko parlamenta vrsio ustavno politicku i zakonodavnu vlast!
To je fakat, cinjenica, istina, koju ne moze sporiti ni Srbija ni Hrvatska, ni UN, ni svjet, a to sto nas nisu priznali
ne osporava njeno postojanje, kvazi pravnice!!!!!

TKZ. R. Hrvatska 6 godina bila je pravno deinstalirana sa tog podrucja
!

Тачно........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back