Mislim da Sizif nije na pravom putu. Prave religije su nastale mnogo pre danasnjih sekti i denominacija, kada jos nije bio razvijen kapital u bilo kom obliku, tako da su im ciljevi sami po sebi bili plemeniti. Danasnje sekte imaju samo jedan jedini cilj, ato je obogatiti se na tudjoj nesreci. Normalno je i to da su one sredstvo za ostvarenje ciljeva imperijalnih sila.
Drugo, zbog cega je na krivom putu, jeste i to sto sve religije i njihove Mesije proklamuju ravnopravnost, ali druga je prica ta sto se ta ucenja tokom istorije nisu postovala od crkvenih poglavara, pre svega katolicke crkve.
Aljona, komunizam, sam po sebi, nije uopste los. losi su nacini njegove primene, ali sam po sebi on vodi vecoj demokratiji nego sto je to kapitalizam ikad bio. Jer, dok npr. Bil Gejts, ima desetine milijardi dolara u trezorima, koje leze i trunu, svakodnevno milioni ljudi u Africi i sirom sveta umiru od gladi. Priznaces, to i bas nije tako humano, to posredno ubijanje, koje je i mnogo opasnije, jer je skriveno.
I zato i komunizam i religija-zajedno, da bude ravnoteza u svemu.