Komunisti u Italiji i LDP u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako su socijaldemokrate u Italiji pristale da komunisti uđu u Prodijevu vladu, onda i DS može da pristane da LDP uđe u novu DS-ovu vladu. Nužno zlo

Ne. Obrnuto je. Ldp ce pomoci DS-u da formira vladu jer je to nuzno zlo... A DS ako mu je ldp nuzno zlo neka ide sa spsom ili srsom ili dssom jer je i to zlo...pa u cemu je razlika izmedju nuznog i ne nuznog? Kad su obadva [tj sva 4] dostupna ;):D

Većina novca dolazi od članarina i donacija, i da, postoje i strani fondovi za razvoj demokratije.

Ako to nije do sada već poznata činjenica,
strani fondovi finansiraju sve demokratske opcije u Srbiji, i u tome nema ničeg lošeg. U toj raspodeli LDP ne dobija većinu, ni izbliza.

Npr. pogledaj troškove prethodne predsedničke kampanje. Predsednik nas je koštao 346.325.563 dinara.

Što se tiče radnog staža, mislim da je ta polemika deplasirana kada znamo da se svi aktivni političari bave isključivo svojim političkim angažmanom i stranačkim radom. Jovanović je imao tu nesreću da deo studija provede ispred fakulteta, zbog situacije kakva je bila. Neko je morao da se suprotstavi Miloševiću.
Nisam bas tvoga misljenja.Ovde gde ja zivim ministarstvo financija zna za sve i jedan euro.
Ako iz cista mira kupis kucu za veliku sumu novaca,dobijes posetu od istog.
Mislim da vezivanje za "idola" iliti vodju, posebno u Srbiji nista nece doneti dobro.
U zapadnim medijima(Nemacko govorno podrucje),Jovanovica i ne spominju.
Bez obzira na sve,za mene jedna jako negativna osoba(Jovanovic).
P.S
Ako zelite u EU ,ne mozete propagirati komunisticke ideje!

Nisam bas tvoga misljenja.Ovde gde ja zivim ministarstvo financija zna za sve i jedan euro.
Mislim da vezivanje za "idola" iliti vodju, posebno u Srbiji nista nece doneti dobro.
P.S

Opa. Jos jedan izgleda koji zivi u EU, dodje par puta godisnje na par dana i vrati se a EU je grozan i ruzan. Ispravi me ako gresim?

Opa. Jos jedan izgleda koji zivi u EU, dodje par puta godisnje na par dana i vrati se a EU je grozan i ruzan. Ispravi me ako gresim?
Upoznaj neprijatelja da bi ga pobedio.
EU nije ono o cemu vi mastate.
Sve je to lepo(nema granica,nema viza....itd.),ali je realnost negde izmedju.
U EU moras da radis ako hoces da pristojno zivis.
A vecina ljudi u Srbiji su neradnici po navici,obicaju...itd.
Mala plata nije opravdanje za nerad.
Rad je stvorio coveka a vas TITO!!!!!

P.S

Pa i ovde se zna za sve i jedan euro, šta je iz moje poruke ukazivalo na bilo kakvu drugu opciju? Tamo gde je sumnjivo, policija reaguje. Velika fudbalska legenda leži u zatvoru jer ima neobjašnjene transakcije.

Ja se ne vezujem za idola, ali ako neko ima pitanje na temu ponašanja nekoga o kome znam možda više (jer sam u toj partiji), ja odgovorim. Ne vidim ništa loše u tome, niti bih branio nešto što se ne može odbraniti. Sa druge strane, u pravu si, poslednji veliki vođa bio je Milošević, mislim da smo sa njim ispratili tu funkciju u zaborav.

Na čemu zasnivaš svoj negativni stav prema Čedomiru Jovanoviću? Ko se pominje u zapadnim medijima?

Pa i ovde se zna za sve i jedan euro, šta je iz moje poruke ukazivalo na bilo kakvu drugu opciju? Tamo gde je sumnjivo, policija reaguje. Velika fudbalska legenda leži u zatvoru jer ima neobjašnjene transakcije.

Ja se ne vezujem za idola, ali ako neko ima pitanje na temu ponašanja nekoga o kome znam možda više (jer sam u toj partiji), ja odgovorim. Ne vidim ništa loše u tome, niti bih branio nešto što se ne može odbraniti. Sa druge strane, u pravu si, poslednji veliki vođa bio je Milošević, mislim da smo sa njim ispratili tu funkciju u zaborav.

Na čemu zasnivaš svoj negativni stav prema Čedomiru Jovanoviću? Ko se pominje u zapadnim medijima?

Negativan stav zasnivam na prici jedne osobe(ja joj verujem) koja je bila a na ne ki nacin i sada je povezana sa Jovanovicem(mislim na privatan odnos).U zapadnim medijima se pominju radikali,dss i ds.U sustini nakon 17.feb.jako se malo i pise i govori o nama.
P.S
Po meni je Jovanovic cisti demagog:

Negativan stav zasnivam na prici jedne osobe(ja joj verujem) koja je bila a na ne ki nacin i sada je povezana sa Jovanovicem(mislim na privatan odnos).U zapadnim medijima se pominju radikali,dss i ds.U sustini nakon 17.feb.jako se malo i pise i govori o nama.
P.S
Po meni je Jovanovic cisti demagog:

Kviz:
prepoznajte demagoga:

osoba A) Kosovo je izgubljeno, ceo svet nam to govori i kažnjava nas, neki među nama su debelo pripomogli tome svakavim zločinima a neki lošom politikom, hajde da ne trošimo energiju već da vidimo šta nam je činiti da bolje živimo.
osoba B) Ma i Kosovo i Evropa i šta god vam duša ište i 300.000 radnih mesta i glasanje iz Soluna i najlepši maneken koji nužnim zlom mora malo da sarađuje i sa ostalima, a kako? Pa ne znam ni ja baš kako, ali imam još da ponudim...
osoba C) Samo Kosovo, ne Evropa, ruska gubernija i hleb za tri dinara.

Rešenje:
ovo je trik pitanje, demagozi su osobe B i C.

Upoznaj neprijatelja da bi ga pobedio.
EU nije ono o cemu vi mastate.
Sve je to lepo(nema granica,nema viza....itd.),ali je realnost negde izmedju.
U EU moras da radis ako hoces da pristojno zivis.
A vecina ljudi u Srbiji su neradnici po navici,obicaju...itd.
Mala plata nije opravdanje za nerad.
Rad je stvorio coveka a vas TITO!!!!!

Eto. Meni ljudi kazu ne znas ti sta je EU nemoj tamo nece ti biti bolje ovo ono...Ja sam hvala bogu sposoban da zaradim u Srbiji mnogo vise od proseka...tako i zivim... I naravno da hocu u EU jer mi se otvara mogucnost da zaradim mnogo, mnogo vise...

A ti neradnici upravo zele da ne udjemo...to je razlika...Nije mene tito stovio ja sam od onih drugih :D

Ne, ne, BG5, nemoj da sada gaziš svoje stavove!
sta je ovo,bg5 okrenu drugi list pa sad aj moze ldp :lol: :neutral:
Чекај мало...јел' ово онај исти ник који се пар дана "обрачунавао" са лдп-ом на једној овдашњој теми и "доследно" бранио принципе ДС-а и БоТадића.....???:shock::shock:
Koje stavove gazim?
Pa šta bi sa onim "Tadić je odlučio da uništi ekstremiste LDP?"
Po tvojoj logici ispada da italijanske socialdemokrate ne žele da unište komuniste.
Nego, kako ćete vi iz DS-a koji se "borite" za očuvanje Kosova u vladu sa LDP, kada smo mi lepo rekli da je Kosovo otpisano?
To je stav LDP-a, ali ta stranka će morati da prihvati Vladinu politiku prema Kosovu.
Nego, i dalje imamo problem, DS nam (LDP-u) kopira politički program a u kampanji priča nešto dijametralno suprotno.
DS ne kopira politički program LDP-a. Na primer u programu DS-a nigde ne piše da treba nastaviti sa petooktobarskom revolucijom. DS je za evoluciju.

PS Jednog dana ćeš shvatiti da sam bio u pravu, da postoji suštinska, velika razlika između DS-a i LDP-a.
Demokratska levica i komunizam imaju nista ili vrlo malo zajednickog.
LDP-ovci i komunisti su ekstremisti.
Ne. Obrnuto je. Ldp ce pomoci DS-u da formira vladu jer je to nuzno zlo... A DS ako mu je ldp nuzno zlo neka ide sa spsom ili srsom ili dssom jer je i to zlo...pa u cemu je razlika izmedju nuznog i ne nuznog? Kad su obadva [tj sva 4] dostupna ;):D
Kao što rekoh, ako mogu zajedno italijanske socijaldemokrate i komunisti, onda mogu zajedno DS i LDP.
Zasto nuzno zlo??? LDP jedino sto je mala stranka , da je veca bio bi skroz ok!
Probudi se.

Kviz:
prepoznajte demagoga:

osoba A) Kosovo je izgubljeno, ceo svet nam to govori i kažnjava nas, neki među nama su debelo pripomogli tome svakavim zločinima a neki lošom politikom, hajde da ne trošimo energiju već da vidimo šta nam je činiti da bolje živimo.
osoba B) Ma i Kosovo i Evropa i šta god vam duša ište i 300.000 radnih mesta i glasanje iz Soluna i najlepši maneken koji nužnim zlom mora malo da sarađuje i sa ostalima, a kako? Pa ne znam ni ja baš kako, ali imam još da ponudim...
osoba C) Samo Kosovo, ne Evropa, ruska gubernija i hleb za tri dinara.

Rešenje:
ovo je trik pitanje, demagozi su osobe B i C.
Ja nisam mislio na Kosovo kada sam rekao da je demagog!

Koje stavove gazim?

Ja da imam stav da je "LDP nužno zlo", ja bih lepo otišao kod tog Tadića i rekao mu: "slušaj Borise, mi imamo politički plan i program od koga ne možemo da odstupamo. Meni se taj LDP ne sviđa i hajde mi da ih izbegnemo, makar bili u opoziciji, nama ionako vlast nije prioritet, već politički program". Eto, ti stavovi su u pitanju. U suprotnom, DS deluje kao stranka kojoj je jedino i samo važno da je na vlasti. Ne bi me čudilo da tražite podršku SPS i SRS na kraju. Pa i DSS-a koji su vas nazvali izdajnicima a vi bi da ih izuvate iz čarapa.

Po tvojoj logici ispada da italijanske socialdemokrate ne žele da unište komuniste.

Nisam takav ekspert za italijansku politiku, očekujem objašnjenje na makar više od jednog reda o tome kako italijanska vlada planira da uništi komuniste. Molim te, stvarno bih voleo da pročitam, slab sam na polju italijanske unutrašnje politike a i ovi odgovori su stvarno šturi.

To je stav LDP-a, ali ta stranka će morati da prihvati Vladinu politiku prema Kosovu.

LDP od početka priča da ćemo morati da se odreknemo Kosova. LDP nikada nije slagao svoje birače i ostale građane. Rekli smo, bolno je, ali nema alternative.

Boris Tadić sprovodi tu politiku i do sada je uspeo međunarnodnu zajednicu da uveri da se neće mnogo uzbuđivati oko Kosova. Vidi čovek šta mora da čini. Jedino još, pošto je navikao da mu predizborna kampanja bude obeležena demagogijom, umesto istinom, on sada želi da pridobije, ne znam koje, valjda radikalske glasače besmislenom pričom o "Kosovu i Evropi". Izvini, BG5, ti očigledno veruješ u to, ja bih voleo kada bi mi neko konkretno objasnio kako to Tadić misli to da izvede? Takođe, ako mu je stalo do Kosova, zašto konstantno šalje signale u Evropu kako će Kosovo lako otići? Znači, ima neki plan za budućnost ali se trenutno baš i ne zalaže za to. Npr. Šutanovac je u dva navrata poručivao Evropi kako nećemo vojno reagovati i kako čak nećemo pribeći ni ekonomskim sankcijama. Da li je to politika očuvanja Kosova u Srbiji? Nisam privržen toj ideji ali čak je i meni jasno da ako nećeš da ti neko nešto uzme, ti mu ne kažeš "nemoj da mi uzmeš, ali ako to i uradiš, ja neću da se ljutim!" Kako da me neko ubedi da ovo nije najobičnija predizborna izmišljotina. Dokle više sa demagogijom?

Između ostalog imam više od nekoliko prijatelja koji su verni glasači Demokratske Stranke. Svi su mi potvrdili da je Boris ipak privržen ideji da su evropske integracije važnije od Kosova. Siguran sam da si svestan da imaš kolega simpatizera koji tako misle. Kada će Boris skupiti petlju i izjasniti se, pred strankom ili pred narodom?

DS ne kopira politički program LDP-a. Na primer u programu DS-a nigde ne piše da treba nastaviti sa petooktobarskom revolucijom. DS je za evoluciju.

Ja se nešto ne sećam na predsedničkim izborima da je Tadić bilo šta rekao o sebi. Uglavnom se koncentrisao na kataklizmu koja će nastati ako Nikolić pobedi. Nadam se da ćete makar na ovim izborima izneti neki program, inače će glasači pomisliti da i nemate nikakav program. Istinske demokrate svoju kampanju zasnivaju na promovisanju kvalitetnih ideja a ne bezumne paranoje.

PS Jednog dana ćeš shvatiti da sam bio u pravu, da postoji suštinska, velika razlika između DS-a i LDP-a.

Potpuno si u pravu, zapravo već sam shvatio. Razlika je u tome što LDP ne koristi demagogiju kako bi privukao radikale.

LDP-ovci i komunisti su ekstremisti.

E, pa ne znam sad, jel' ono beše DS član socijalističke internacionale? Ja marseljezu nažalost ne znam, a nemam ni Lenjinovu sliku nigde... :sad2:

Kao što rekoh, ako mogu zajedno italijanske socijaldemokrate i komunisti, onda mogu zajedno DS i LDP.

Ne, ne i ne. Hajde u stranačku centralu i insistiraj da istraju u svojim stavovima. Niko ne može Borisa da ucenjuje. :lol:

:-) Hvala na odgovru, u svakom slučaju. Nadam se da me nećeš uskratiti za ona dva objašnjenja?

Pozdrav.

Ja nisam mislio na Kosovo kada sam rekao da je demagog!

OK. Možeš i da objasniš šta si mislio a ja mogu da pokušam da ti objasnim svoj stav, iz dobre namere.

Sa druge strane, kako ti se svideo kviz? Da li si uspeo da prepoznaš aktere? To sam napisao iz šale, ali da bih ti predstavio da je Čedomir ipak čovek koji ne pribegava slatkastoj ali neistinitoj kampanji. Na kraju će i drugi da dođu do toga, samo im je put bio obeležen kontriranjem kako bi prikupili još koji glas.

OK. Možeš i da objasniš šta si mislio a ja mogu da pokušam da ti objasnim svoj stav, iz dobre namere.

Sa druge strane, kako ti se svideo kviz? Da li si uspeo da prepoznaš aktere? To sam napisao iz šale, ali da bih ti predstavio da je Čedomir ipak čovek koji ne pribegava slatkastoj ali neistinitoj kampanji. Na kraju će i drugi da dođu do toga, samo im je put bio obeležen kontriranjem kako bi prikupili još koji glas.

Ja razumem predizbornu kampanju.
LDP je revolucionarna stranka a poznato je da su sve revolucije pojele svoju decu(nadam se da znas na sta mislim?).
Sve politicke partije(bas SVE)se bore da budu ili da ostanu na vlasti.Vlast je idejni vodja svih politickih partija.Prica o Kosovu(za ili protiv) je po meni markentiski trik SVIH partija(cilj opravdava sredstvo).Pitanje svih pitanja(po meni) je:koja partija moze da ostvari ono sto obeca i to: sa CIM,sa KIM i protiv KOGA?!!
Po tom pitanju je za mene LDP cisto demagoska stranka koja se bori da dodje na vlast:prvo radi sebe same,drugo i zadnje- prisvajanje izvora finansiranja(moci).Gradjani i drzava su u svakom slucaju u drugom planu.

Ja razumem predizbornu kampanju.
LDP je revolucionarna stranka a poznato je da su sve revolucije pojele svoju decu(nadam se da znas na sta mislim?).
Sve politicke partije(bas SVE)se bore da budu ili da ostanu na vlasti.Vlast je idejni vodja svih politickih partija.Prica o Kosovu(za ili protiv) je po meni markentiski trik SVIH partija(cilj opravdava sredstvo).Pitanje svih pitanja(po meni) je:koja partija moze da ostvari ono sto obeca i to: sa CIM,sa KIM i protiv KOGA?!!
Po tom pitanju je za mene LDP cisto demagoska stranka koja se bori da dodje na vlast:prvo radi sebe same,drugo i zadnje- prisvajanje izvora finansiranja(moci).Gradjani i drzava su u svakom slucaju u drugom planu.

Koliko ja shvatam, po tom kriterijumu sve stranke ispadaju demagoške?

Naravno.Samo je pitanje ko sve od stranaka moze da ispuni obecanje onome ko ih hrani(finansira)?A to nisu gradjani.Da ne filozofiram dalje:sta trazi za uzvrat finansijer LDP-a?

Ne znam tacno ko su sponzori ldp-a ali se radi o evropskim fondovima koji finansiraju delom i ds i g17... Ali ja znam ko ne finansira ldp a da finansira ostale stranke do sada je svima jasno... E taj decko od ldp-a ne moze traziti da mu cuvaju ledja dok cupa novac iz dzepa gradjana dok je monopolista... ;)

Sada ispada da izbegavam temu, a nije tako. Dakle, samo sam rekao da je ta tema već obrađena (džip - ne džipovi), i bezveze mi je da se vraćam na stare teme, pogotovo što je to ovde siguran sam, ispričano 300 puta. Dakle, čovek je dobio vozilo koje mu čuva glavu, a dobio ga je od prijatelja. Ovo je opasna država i ima pravo da se čuva; makar to davalo drugima povoda da misle negativno o njemu.
Da, verovatno neki prijatelji poput Dušana Spasojevića, da je koštunica nešto slično dobio, sada bi ste razglabali satima o tome, ovako, kako se radi o Čedi, nema potrebe sumnjati u povod za poklon.
Nigde nisam rekao da je Pinoče lik, i hajde, nemoj da mi pričaš u moje ime. Da nije bilo zapadnih para još bi nas jahao Milošević, to je, nažalost, činjenica. Da bi se promovisao, da bi putovao, da bi se obezbedio, da bi još trista stvari uradio trebaju ti pare. Ajd da budemo realni. .
Milošević je pao zahvaljujući pobedi naroda, a pomoć zapada, ako je i bilo, bila je sasvim nepotrebna, a posebno se sada uzimanje takve pomoći ne može ničim opravdati, ma ko je uzimao.

Ja da imam stav da je "LDP nužno zlo", ja bih lepo otišao kod tog Tadića i rekao mu: "slušaj Borise, mi imamo politički plan i program od koga ne možemo da odstupamo. Meni se taj LDP ne sviđa i hajde mi da ih izbegnemo, makar bili u opoziciji, nama ionako vlast nije prioritet, već politički program". Eto, ti stavovi su u pitanju. U suprotnom, DS deluje kao stranka kojoj je jedino i samo važno da je na vlasti. Ne bi me čudilo da tražite podršku SPS i SRS na kraju. Pa i DSS-a koji su vas nazvali izdajnicima a vi bi da ih izuvate iz čarapa.
Da li ti znaš šta je pragmatizam?
Nisam takav ekspert za italijansku politiku, očekujem objašnjenje na makar više od jednog reda o tome kako italijanska vlada planira da uništi komuniste. Molim te, stvarno bih voleo da pročitam, slab sam na polju italijanske unutrašnje politike a i ovi odgovori su stvarno šturi.
Ja ne znam kako italijanski demokratski levičari planiraju da unište komuniste. Ali, zar nije logično da socijaldemokrate žele da komunisti nestanu s političke scene?
LDP od početka priča da ćemo morati da se odreknemo Kosova. LDP nikada nije slagao svoje birače i ostale građane. Rekli smo, bolno je, ali nema alternative.

Boris Tadić sprovodi tu politiku i do sada je uspeo međunarnodnu zajednicu da uveri da se neće mnogo uzbuđivati oko Kosova. Vidi čovek šta mora da čini. Jedino još, pošto je navikao da mu predizborna kampanja bude obeležena demagogijom, umesto istinom, on sada želi da pridobije, ne znam koje, valjda radikalske glasače besmislenom pričom o "Kosovu i Evropi". Izvini, BG5, ti očigledno veruješ u to, ja bih voleo kada bi mi neko konkretno objasnio kako to Tadić misli to da izvede? Takođe, ako mu je stalo do Kosova, zašto konstantno šalje signale u Evropu kako će Kosovo lako otići? Znači, ima neki plan za budućnost ali se trenutno baš i ne zalaže za to. Npr. Šutanovac je u dva navrata poručivao Evropi kako nećemo vojno reagovati i kako čak nećemo pribeći ni ekonomskim sankcijama. Da li je to politika očuvanja Kosova u Srbiji? Nisam privržen toj ideji ali čak je i meni jasno da ako nećeš da ti neko nešto uzme, ti mu ne kažeš "nemoj da mi uzmeš, ali ako to i uradiš, ja neću da se ljutim!" Kako da me neko ubedi da ovo nije najobičnija predizborna izmišljotina. Dokle više sa demagogijom?

Između ostalog imam više od nekoliko prijatelja koji su verni glasači Demokratske Stranke. Svi su mi potvrdili da je Boris ipak privržen ideji da su evropske integracije važnije od Kosova. Siguran sam da si svestan da imaš kolega simpatizera koji tako misle. Kada će Boris skupiti petlju i izjasniti se, pred strankom ili pred narodom?
Da li je DS-ova (Đinđićeva) politika prema Kosovu pogrešna, drugo je pitanje. Ali, poenta je da će LDP pre formiranja postizborne koalicije sa DS-om biti prinuđen da prihvati takvu politiku.
Ja se nešto ne sećam na predsedničkim izborima da je Tadić bilo šta rekao o sebi. Uglavnom se koncentrisao na kataklizmu koja će nastati ako Nikolić pobedi. Nadam se da ćete makar na ovim izborima izneti neki program, inače će glasači pomisliti da i nemate nikakav program. Istinske demokrate svoju kampanju zasnivaju na promovisanju kvalitetnih ideja a ne bezumne paranoje.
Netačno. Tadić je u predizbornoj kampanji za predsedničke izbore više govorio o svojoj politici http://www.boristadic.org/index.php...gorija=25&id=170&nadredjena=20#opsirnije__170
LDP ne koristi demagogiju kako bi privukao radikale.
Da li si ti glasao za DS u vreme kada je Đinđić podržavao Radovana Karadžića?
E, pa ne znam sad, jel' ono beše DS član socijalističke internacionale? Ja marseljezu nažalost ne znam, a nemam ni Lenjinovu sliku nigde... :sad2:
Socijalistička internacionala nije komunistička organizacija.
Ne, ne i ne. Hajde u stranačku centralu i insistiraj da istraju u svojim stavovima. Niko ne može Borisa da ucenjuje. :lol:
Seti se šta je Jovanović govorio za Kosovo 2002. godine. Nije Boris političar koji menja stavove kao Čeda.
@BG5

kako mislis probudi se???
Da li ti čitaš moje postove?

Da li ti znaš šta je pragmatizam?

Ne, ma otkud bih ja to znao, baš ostavljam utisak osobe koja tera plug i ne bere brigu. Kako si me samo provalio? :ok:

Ja ne znam kako italijanski demokratski levičari planiraju da unište komuniste. Ali, zar nije logično da socijaldemokrate žele da komunisti nestanu s političke scene?

Meni nije logično, a verovatno ni ostalima, imaš odličnu priliku da nam svima to objasniš. Naime, meni nije trenutno logično, ali kada mi se objasni, onda može da mi postane logično. :dontunderstand:

Da li je DS-ova (Đinđićeva) politika prema Kosovu pogrešna, drugo je pitanje. Ali, poenta je da će LDP pre formiranja postizborne koalicije sa DS-om biti prinuđen da prihvati takvu politiku.

E, to objašnjenje si mi ostao dužan. Ponovo ću te zamoliti da mi objasniš. Ako mi ponovo ne objasniš, počeću da verujem da nas Boris Tadić laže. Evo prilike da odbraniš čoveka. Dakle, kako on misli da uđe u EU a da pre toga ne prizna Kosovo? O kakvoj magiji se radi? Nemojmo da izbegavamo bolne teme, to rade demagozi, a mi sa njima nećemo da imamo veze.

Netačno. Tadić je u predizbornoj kampanji za predsedničke izbore više govorio o svojoj politici http://www.boristadic.org/index.php...gorija=25&id=170&nadredjena=20#opsirnije__170

Pratio sam celu kampanju na televiziji i apsolutno tvrdim da je moj utisak realan. Nisam gledao sajt, nemam vremena, nažalost. Većina birača gleda TV i sluša radio, te smatram da na taj način apsolutno dobijam sve informacije koje su mi namenjene. Dakle, pričam o onome što se nudilo građanima a ne članovima DS. Svaki put kada sam upalio TV, bila je DS kampanja i svaki put sam je pažljivo odgledao. Gledao sam i radikalske, kada sam imao vremena. Ne pričam dakle napamet, pažljivo pratim šta se događa na političkoj sceni.

I još jedna sitna primedba, Tadić nije govorio o politici, čitao je sa papira o politici :rtfm: :lol: (pričam o TV duelu, naravno)

Da li si ti glasao za DS u vreme kada je Đinđić podržavao Radovana Karadžića?

Odlično, evo ima tema i na kojima možemo da se složimo! Istina, to mi je stvarno bilo problematično.

Socijalistička internacionala nije komunistička organizacija.

Više ona ima veze sa komunizmom nego LDP. Dakle, DS je članica organizacije proistekle iz jedne divne stare organizacije koja se zvala kominterna. I ta organizacija ima ponosnu komunističku istoriju i to nije nešto čega se treba stideti.

Seti se šta je Jovanović govorio za Kosovo 2002. godine. Nije Boris političar koji menja stavove kao Čeda.

Hm... bejaše drugi scenario te godine. Tada su još bile aktuelni Đinđićevi predlozi po ovom pitanju, ali od tada je prošlo puno vremena i prilike nisu iskorišćene. Mislim da ove stvari nisu uporedive, naime, DS bi ostavljao kudikamo ozbiljniji utisak kada se ne bi ponašali trijumfalno i u odnosu na protivnike i u odnosu na potencijalne saradnike. Al' nema veze, ajd tu priču ne moramo da nastavljamo, to samo vodi u nepotreban sukob.

Ponovo te molim: objašnjenje DS politike prema Kosovu. Odnosno, kako to Boris planira da se pridruži zajednici koja priznaje državu na našoj teritoriji, a da to i sam ne učini? Dalje, kako objašnjavamo ponašanje ministara (mislim na Šutanovca prvenstveno)? Da li je to borba za Kosovo? U ovoj poruci te već treći put lepo molim da mi objasniš.

@BG5

Nisam ih procitao stvarno vas ima mnogo koji pisete , ako hoces kopiraj mi ono sto bi trebalo da procitam ...
Pročitaj moj odgovor alexp-u dole.
Meni nije logično, a verovatno ni ostalima, imaš odličnu priliku da nam svima to objasniš. Naime, meni nije trenutno logično, ali kada mi se objasni, onda može da mi postane logično. :dontunderstand:
A da li ti je jasno zašto su se demokratske snage borile protiv komunista tokom 20.veka?
E, to objašnjenje si mi ostao dužan. Ponovo ću te zamoliti da mi objasniš.
Evropska unija ne postavlja uslov Srbiji da prizna nezavisnost Kosova da bi postala članica EU.
Pratio sam celu kampanju na televiziji i apsolutno tvrdim da je moj utisak realan. Nisam gledao sajt, nemam vremena, nažalost. Većina birača gleda TV i sluša radio, te smatram da na taj način apsolutno dobijam sve informacije koje su mi namenjene. Dakle, pričam o onome što se nudilo građanima a ne članovima DS. Svaki put kada sam upalio TV, bila je DS kampanja i svaki put sam je pažljivo odgledao. Gledao sam i radikalske, kada sam imao vremena. Ne pričam dakle napamet, pažljivo pratim šta se događa na političkoj sceni.
Žao mi je, ali moraćeš da dokažeš da govoriš istinu.
I još jedna sitna primedba, Tadić nije govorio o politici, čitao je sa papira o politici :rtfm: :lol: (pričam o TV duelu, naravno)
Koliko ja znam ne postoji političar koji je bezgrešan.
Odlično, evo ima tema i na kojima možemo da se složimo! Istina, to mi je stvarno bilo problematično.
Da li ti to hoćeš da kažeš da je i Đinđić bio demagog?
Više ona ima veze sa komunizmom nego LDP.
LDP je revolucionarna stranka. Komunisti su revolucionari.
Dakle, DS je članica organizacije proistekle iz jedne divne stare organizacije koja se zvala kominterna. I ta organizacija ima ponosnu komunističku istoriju i to nije nešto čega se treba stideti.
Ja govorim o sadašnjoj Socijalističkoj internacionali. Nijedna komunistička stranka nije članica sadašnje SI.
Hm... bejaše drugi scenario te godine. Tada su još bile aktuelni Đinđićevi predlozi po ovom pitanju, ali od tada je prošlo puno vremena i prilike nisu iskorišćene.
Jovanović je izjavio da je Kosovo izgubljeno 1999. godine. Dakle, prema Čedi, 2002. je bilo kasno jer prilike nisu bile iskorišćene do 1999.
Mislim da ove stvari nisu uporedive, naime, DS bi ostavljao kudikamo ozbiljniji utisak kada se ne bi ponašali trijumfalno i u odnosu na protivnike i u odnosu na potencijalne saradnike. Al' nema veze, ajd tu priču ne moramo da nastavljamo, to samo vodi u nepotreban sukob.
Smatram da u Srbiji nema odmerenije stranke od DS-a.

Back