Ja da imam stav da je "LDP nužno zlo", ja bih lepo otišao kod tog Tadića i rekao mu: "slušaj Borise, mi imamo politički plan i program od koga ne možemo da odstupamo. Meni se taj LDP ne sviđa i hajde mi da ih izbegnemo,
makar bili u opoziciji, nama ionako vlast nije prioritet, već politički program". Eto, ti stavovi su u pitanju. U suprotnom, DS deluje kao stranka kojoj je jedino i samo važno da je na vlasti. Ne bi me čudilo da tražite podršku SPS i SRS na kraju. Pa i DSS-a koji su vas nazvali izdajnicima a vi bi da ih izuvate iz čarapa.
Po tvojoj logici ispada da italijanske socialdemokrate ne žele da unište komuniste.
Nisam takav ekspert za italijansku politiku,
očekujem objašnjenje na makar više od jednog reda o tome kako italijanska vlada planira da uništi komuniste. Molim te, stvarno bih voleo da pročitam, slab sam na polju italijanske unutrašnje politike a i ovi odgovori su stvarno šturi.
To je stav LDP-a, ali ta stranka će morati da prihvati Vladinu politiku prema Kosovu.
LDP od početka priča da ćemo morati da se odreknemo Kosova. LDP nikada nije slagao svoje birače i ostale građane. Rekli smo,
bolno je, ali nema alternative.
Boris Tadić sprovodi tu politiku i do sada je uspeo međunarnodnu zajednicu da uveri da se neće mnogo uzbuđivati oko Kosova. Vidi čovek šta mora da čini. Jedino još, pošto je navikao da mu predizborna kampanja bude obeležena demagogijom, umesto istinom, on sada želi da pridobije, ne znam koje, valjda radikalske glasače besmislenom pričom o "Kosovu i Evropi". Izvini, BG5, ti očigledno veruješ u to, ja bih voleo kada bi mi neko konkretno
objasnio kako to Tadić misli to da izvede? Takođe, ako mu je stalo do Kosova, zašto
konstantno šalje signale u Evropu kako će Kosovo lako otići? Znači, ima neki plan za budućnost ali se trenutno baš i ne zalaže za to. Npr. Šutanovac je u dva navrata poručivao Evropi kako nećemo vojno reagovati i kako čak nećemo pribeći ni ekonomskim sankcijama. Da li je to politika očuvanja Kosova u Srbiji? Nisam privržen toj ideji ali čak je i meni jasno da ako nećeš da ti neko nešto uzme, ti mu ne kažeš "nemoj da mi uzmeš, ali ako to i uradiš, ja neću da se ljutim!" Kako da me neko ubedi da ovo nije najobičnija predizborna izmišljotina. Dokle više sa demagogijom?
Između ostalog imam više od nekoliko prijatelja koji su verni glasači Demokratske Stranke. Svi su mi potvrdili da je Boris ipak privržen ideji da su evropske integracije važnije od Kosova. Siguran sam da si svestan da imaš kolega simpatizera koji tako misle. Kada će Boris skupiti petlju i izjasniti se, pred strankom ili pred narodom?
DS ne kopira politički program LDP-a. Na primer u programu DS-a nigde ne piše da treba nastaviti sa petooktobarskom revolucijom. DS je za evoluciju.
Ja se nešto ne sećam na predsedničkim izborima da je Tadić bilo šta rekao o sebi. Uglavnom se koncentrisao na kataklizmu koja će nastati ako Nikolić pobedi. Nadam se da ćete makar na ovim izborima izneti neki program, inače će glasači pomisliti da i nemate nikakav program. Istinske demokrate svoju kampanju zasnivaju na
promovisanju kvalitetnih ideja a ne bezumne paranoje.
PS Jednog dana ćeš shvatiti da sam bio u pravu, da postoji suštinska, velika razlika između DS-a i LDP-a.
Potpuno si u pravu, zapravo već sam shvatio. Razlika je u tome što LDP ne koristi demagogiju kako bi privukao radikale.
LDP-ovci i komunisti su ekstremisti.
E, pa ne znam sad, jel' ono beše
DS član socijalističke internacionale? Ja marseljezu nažalost ne znam, a nemam ni Lenjinovu sliku nigde...
Kao što rekoh, ako mogu zajedno italijanske socijaldemokrate i komunisti, onda mogu zajedno DS i LDP.
Ne, ne i ne. Hajde u stranačku centralu i insistiraj da istraju u svojim stavovima. Niko ne može Borisa da ucenjuje.
:-) Hvala na odgovru, u svakom slučaju. Nadam se da me nećeš uskratiti za ona dva objašnjenja?
Pozdrav.