Komunisti menjali granicu Kosova !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Druže Stari učinilo mi se da je ton kod velikog broja ljudi koji govore na ovoj temi malo i previše knjiški,kao da pričamo o nekoj situacji na Madagaskaru.
Mislim da su lična iskustva vrlo bitna kod odnošenja sopstvenih sudova o nekom problemu,ako ni zbog čega drugog a ono što ne možeš da kriviš nikog drugog do sebe ,ako se ispostavi da si pogrešio.

Srbi su napuštali te teritorije jer nisu mogli da podnesu teror šiptara i turaka koji je imao i čudovišne razmere.Pored ubistava,pljački,silovanja žena i devojaka.Šiptari i ostali muslimani su često odvodili srpsku decu radi seksulanih zadovoljenja.Nisu otimane samo devojčice nego i mali dečaci uzrasta 7 godina tzv.ašici.Za muslimane to je normalno.Takve pojave postoje i danas u Afganistanu i drugim muslimanskim zemljama a u to vreme i na teritorijama Balkana pod osmanlijskom upravom.

а онда их неко пореди са Србима који су живели у Војводини..

1944 Srbija je bila u sličnim granicama kao i 1945 .Čak je mislim i Kosovska Mitrovica sa trepčom bila deo Srbije kao i Banat.Za komuniste,to je bila prevelika Srbija pa su je skratili.
1941 sve istočno od Banovine Hrvatske bila je srpska teritorija.

Jel na ovo mislis da treba da bude Srbija

Serbia1941_1944_sr.png

A sto se tice 1941 pokazi mi kartu gde to pise.

Ni jedno od toga sto si napisao nije tema.Imas li ti neku kartu da potkrepis te svoje lamente ili nemas?
Ako su vodili glavnu rec zasto su Hrvati imali svoju banovinu a Srbi nisu?

По теби ни један аргумент који побија твоје тврдње није тема! Дали је Косово као политички ентитет створен кад и Македонија и Босна,и по истим принципима или није?
Да ли је ту земљу српски народ у крви Првог Светског рата и балканских ратова стекао или није?
Хрвати су имали своју бановину,а срби су имали све остало па и ту Бановину Хрватску под својом шапом! Не требају ми карте да докажем како су комуљаре распарчале Србију то се види и без тога! Ко има ум схватиће,а коме одзвањају Титове флоскуле и братство ијединство у глави неће!

Druže Stari učinilo mi se da je ton kod velikog broja ljudi koji govore na ovoj temi malo i previše knjiški,kao da pričamo o nekoj situacji na Madagaskaru.
Mislim da su lična iskustva vrlo bitna kod odnošenja sopstvenih sudova o nekom problemu,ako ni zbog čega drugog a ono što ne možeš da kriviš nikog drugog do sebe ,ako se ispostavi da si pogrešio.

Pa ja sam cesto odlazio na Kosovo i imam dosta suseda koji su izbegli sa Kosova.
A i imao sam izuzetnu cast da slusam i poznajem generala milicije Cedu Mijovica ako znas ko je on bio.

један податка који ће вам помоћи да схватите природу комунистичког режима:
чим су дошли на власт '45. донели су један револуционарни закон без примера у модерној светској историји-
Закон о престанку важења закона и правних прописа донетих пре рата- којим је целокупни правни систем стављен ван снаге.
тиме су хтели да покажу да почетак њихове владавине представља нулту годину :)
тај закон је створио правни хаос и проблеме какви се не могу ни замислити. али, порука је била послата.

По теби ни један аргумент који побија твоје тврдње није тема! Дали је Косово као политички ентитет створен кад и Македонија и Босна,и по истим принципима или није?
Да ли је ту земљу српски народ у крви Првог Светског рата и балканских ратова стекао или није?
Хрвати су имали своју бановину,а срби су имали све остало па и ту Бановину Хрватску под својом шапом! Не требају ми карте да докажем како су комуљаре распарчале Србију то се види и без тога! Ко има ум схватиће,а коме одзвањају Титове флоскуле и братство ијединство у глави неће!

Dokaz je nesto sto potvrdjuje tvoje navode a ti to jednostavno nemas.
Ne zelim da ti pricam o Hrvatskoj i Bosni jer ovde ima dosta i Hrvata i Bosanaca pa nek ti to oni objasnjavaju.
A i dalje ti tvrdim da komunisti nisu ni mogli da urade nista bolje jer im je ostavljena koska.

један податка који ће вам помоћи да схватите природу комунистичког режима:
чим су дошли на власт '45. донели су један револуционарни закон без примера у модерној светској историји-
Закон о престанку важења закона и правних прописа донетих пре рата- којим је целокупни правни систем стављен ван снаге.
тиме су хтели да покажу да почетак њихове владавине представља нулту годину :)
тај закон је створио правни хаос и проблеме какви се не могу ни замислити. али, порука је била послата.

Da bi novi socijalisticki sistem mogao da zazivi morao je da se promeni oblik svojine a samim tim i pravni sistem zasnovan na tome.
Da li je francuska revolucija zadrzala zakone Lujeva?

Da bi novi socijalisticki sistem mogao da zazivi morao je da se promeni oblik svojine a samim tim i pravni sistem zasnovan na tome.
Da li je francuska revolucija zadrzala zakone Lujeva?

наравно да јесте! правни систем се мења постепено, тако што се припреме нови закони,
а не преко колена све поништити и гурнути државу у апсолутни хаос и безакоње.
том логиком су се једино служили Хуни и Турци током својих освајања.

Dokaz je nesto sto potvrdjuje tvoje navode a ti to jednostavno nemas.
Ne zelim da ti pricam o Hrvatskoj i Bosni jer ovde ima dosta i Hrvata i Bosanaca pa nek ti to oni objasnjavaju.
A i dalje ti tvrdim da komunisti nisu ni mogli da urade nista bolje jer im je ostavljena koska.

Е дошли смо до суштине! Сад ми ти лепо реци ко је комунистима увалио ту "коску" како ти кажеш?
Ко је натерао српске комунисте да се одрекну Македоније,Босне и Косова? То су територије на које српски народ има право и где је био у већини!
Зашто је Јосип Амброз познатији као Тито распарчао српски народ по републикама тако да свака може да се одцепи?
СФРЈ је од 1945. направљена тако да се распадне после Титове смрти на штету срба!

наравно да јесте! правни систем се мења постепено, тако што се припреме нови закони,
а не преко колена све поништити и гурнути државу у апсолутни хаос и безакоње.
том логиком су се једино служили Хуни и Турци током својих освајања.

Naravno da nije!
Одлуке
Буржоазија покушава завести ред уплашена акцијом народа. То јој успева доношењем закона о укидању феудалних дажбина 4. августа 1789, чиме је стари поредак био срушен, а донесена је и Декларација о правима човека и грађанина, један од темељних докумената у историји људских права, којим су слобода, једнакост и власништво проглашени неотуђивим правом човека.
Недуго затим, црква је секуларизована, а њена су имања проглашена државним добром (продајом тих имања власт је покушала решити државну кризу). 3. септембра 1791. проглашен је први француски Устав којим је Француска постала грађанско-демократска уставна монархија са строгом поделом власти на законодавну, извршну и судску. На челу државе и даље је био краљ, али сада ограничен у владавини. Законе је доносила уставотворна скупштина преименована у Законодавну скупштину, док је краљ имао право вета и извршну власт. Француска је подељена у 83 департмана, цехови су укинути и тиме је омогућен слободан развој обрта, индустрије и трговине. Сељаци су постали закупници земље на којој су радили, а бирачко право је дато је пунолетним мушкарцима с имовином одређене вредности.
Међу присталицама револуције развило се идејно подвојење, па су тако настали Жирондинци, умерене демократе из покрајине Жиронде, и Јакобинци, екстремни радикали који су се окупљали у манастиру Светог Јакова.
У међувремену Народна скупштина је створила буржоаску државу. Француска је постала уставна буржоаска монархија. Краљ Луј XVI стаје на страну контрареволуције и покушава страном интервенцијом срушити револуцију у Француској. Издао је проглас којим је осудио дело Народне скупштине и позвао у помоћ своје присталице. Уставотворна скупштина престала је са радом 29. септембра 1791. године. По њеној одлуци ниједан њен члан се није могао кандидовати за законодавну скупштину.
[уреди]Законодавна скупштина и пад монархије

[уреди]Законодавна скупштина

Према уставу из 1791, Француска је функционисала као уставна монархија. Краљ је морао да дели власт са изабраном Законодавном скупштином, али је задржао право на вето и право да бира министре.
Законодавна скупштина се први пут састала 1. октобра 1791. и изродила се у хаос након мање од годину дана. Састојала се од 165 феулитанаца (уставних монархиста) на десници, око 320 жирондинаца и јакобинаца на левици и око 250 представника који нису припадали ниједној странци.
Одмах на почетку, краљ је ставио вето на закон који је претио смрћу избеглом племству и налагао да све свештенство мора у року од 8 дана да положи заклетву оданости држави по „Акту о цивилној организацији свештенства“. Током године, неслагања попут ових ће довести до уставне кризе и довешће Револуцију на виши ниво.

Drugi svetski rat je zaustavio federalizaciju K.Jugoslavije.Pored B.Hrvatske bilo je planirano da se formiraju i Banovina Slovenačka i Banovina Srpske Zemlje sa glavnim gradom - Skoplje.

Е дошли смо до суштине! Сад ми ти лепо реци ко је комунистима увалио ту "коску" како ти кажеш?
Ко је натерао српске комунисте да се одрекну Македоније,Босне и Косова? То су територије на које српски народ има право и где је био у већини!
Зашто је Јосип Амброз познатији као Тито распарчао српски народ по републикама тако да свака може да се одцепи?
СФРЈ је од 1945. направљена тако да се распадне после Титове смрти на штету срба!

1.Bosna nije nikada bila samo Srpska zemlja.
2.Da li mislis da bi Srbija mogla da zadrzi Makedoniju i Kosovo nakon WWII da nije bilo komunista?

1.Bosna nije nikada bila samo Srpska zemlja.
2.Da li mislis da bi Srbija mogla da zadrzi Makedoniju i Kosovo nakon WWII da nije bilo komunista?

Па да су четници победили као у Првом Светском рату,задржали би срби све!
Није битно да ли је Босна била етнички чиста српска земља или не , већ то што је Босна била српски ратни плен 1918.године,који је плаћен са два милиона српских живота!
И Војводина није,никад није ни била етнички чиста српска али је у власништву српског народа и државе Србије!

To je vec pitanje za drugu temu,ja samo odgovorih da nije exluzivni patent komunista da menjaju pravni nsistem.

Menjali su i drugi ali na način da se u politički život i odlučivanje uključi više ili svi stanovnici bez obzira na stalež kome pripadaju.Komunisti i nacisti su postupili suprotno.Oni su ukinuli politička i mnoga druga prava koja su ostvarena buržoaskim revolucijama.Komunisti i naciste su obične razbojničke bande.Na sreću i jedni i drugi su završili na đubretu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back