Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

jolemisa

Elita
Poruka
17.885
Гестапо је у окупираном Београду током другог светског рата имао мања права него комунална полиција данас... Штавише, изгледа да комунална добија права која нема ни регуларна полиција.

У шта се то претварају град и држава? Очигледно је да из аутократије клизимо у диктатуру. Диктатуру примитивних облика живота


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beograd -- Odbornici Gradske skupštine nedavno su usvojili nekoliko novina vezanih za rad komunalne milicije.
Pogledajte prilog 614550

Građanin koji im traži nalog na uvid, mora da potpiše zahtev milicionaru, pišu "Večernje novosti".
Poslove komunalne milicije ubuduće će moći da obavljaju i komunalni milicionari bez službene uniforme, ali sa pisanim nalogom načelnika.

Nalog mora da sadrži podatke o patroli, oblast kontrole, tačnu lokaciju i vreme odnosno početak i kraj planirane akcije. Ove izmene koje je predložio Sekretarijat za poslove komunalne milicije usvojili su gradski odbornici na nedavno održanoj sednici.
U slučaju da kontrolisani čovek zatraži nalog na uvid, pre toga mora komunalnom milicionaru da potpiše izjavu da je to tražio.
"Milicionari mogu da upozore građane, upute usmeno naređenje, provere identitet, zaustave i pregledaju vozilo, ali i privremeno ga oduzmu", navodi se u Odluci Komunalne milicije, pišu dalje "Novosti".
Kada je za to ovlašćen zakonom, milicionar može da izda prekršajni nalog, podnese prijavu nadležnom organu za učinjeno delo, ali i da podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Protiv rešenja komunalnog milicionara, građani će ubuduće imati pravo da upute žalbu Gradskom veću u roku od 15 dana od dostavljanja rešenja.
Nova ovlašćenja odnose se i na nadzor i kontrolu parkiranja. Odnosno, ako milicionari uoče nepropisno parkirano vozilo, mogu vozaču izdati usmeno naređenje da ga odmah ukloni.
S druge stranbe, pripadnici komunalne milicije ubuduće će učestvovati i u obavljanju "spasilačkih funkcija i pružanja pomoći drugim organima na otklanjanju posledica elementarnih i drugih nepogoda".
Milicionari će dobijati ovlašćenja kada pomoć ugroženima ne mogu da pruže nadležni gradski organi i ovlašćene organizacije.


https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=11&dd=18&nav_category=12&nav_id=1618679
Nadam se da ce naici na nekog tipa da ih dobro preslisa,a da mu ne stignu zapisati broj tablice.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.