Agafja
Elita
- Poruka
- 24.167
Mujo, miran budi.Mujo te je napravio.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mujo, miran budi.Mujo te je napravio.![]()
Kaže Mujica iz Donjeg VakufaAko ti ne paše u Hrvatskoj, uvijek možeš otići u svoju otažbinu.![]()
Na većinu hrane je PDV 5% i 13%.Treba bojkotirati Vladu i PDV od 25%. Marže kod trgovaca nisu tolike.
Samo ulje, mlijeko, kruh, krumpir, dio mesa. Sve ostalo je 25%. Pogledaj si Pravilnik MF-aNa većinu hrane je PDV 5% i 13%.
5% (snižena stopa): Primjenjuje se na osnovne prehrambene proizvode: kruh, mlijeko, jaja, svježe meso, svježu ribu, voće i povrće.Samo ulje, mlijeko, kruh, krumpir, dio mesa. Sve ostalo je 25%. Pogledaj si Pravilnik MF-a
A sve ostalo 25%. Zašto sva hrana nije 5%?5% (snižena stopa): Primjenjuje se na osnovne prehrambene proizvode: kruh, mlijeko, jaja, svježe meso, svježu ribu, voće i povrće.
Voće i povrće, mesne prerađevine, higijenske i dječje potrepštine.....Samo ulje, mlijeko, kruh, krumpir, dio mesa. Sve ostalo je 25%. Pogledaj si Pravilnik MF-a
Tvoji su dođoši u Hrvatskoj. Kad ćeš doma?Kaže Mujica iz Donjeg Vakufa
Treba valjda i država živit od nečega. Da si osnovala firmu, proširila je, dovela do regionalne korporacije i zaposlila preko 25.000 radnika, državni budžet bi se punio od tebe. Ovako se puni od građana/potrošača.A sve ostalo 25%. Zašto sva hrana nije 5%?
Na 56 k km2 ne treba biti 21 županija, dovoljno je ih 4. Niti treba 528 općina.Treba valjda i država živit od nečega. Da si osnovala firmu, proširila je, dovela do regionalne korporacije i zaposlila preko 25.000 radnika, državni budžet bi se punio od tebe. Ovako se puni od građana/potrošača.
Moji roditelji rođeni su u Kraljevini Jugoslaviji, mater u Primorskoj banovini a otac u Savskoj.Tvoji su dođoši u Hrvatskoj. Kad ćeš doma?![]()
A što će nam uopće i 4 županije, dosta je jedan centralni komitet i vozi....dovraga i bestraga postoje neki standardi kakva mora biti regionalna i lokalna samouprava, koliko daleko mogu biti državne institucije od ljudi i koliko stanovnika može biti u svakoj pojedinoj regiji. Najbolje da će mi neka baba lezilebovićka iz Zagreba diktirati kako da živim.Na 56 k km2 ne treba biti 21 županija, dovoljno je ih 4. Niti treba 528 općina.
Država je preskupa, odnosno mala bara a puno krokodila.
HDZ će pojesti sam sebe.
Malo je 21. Treba biti bar 2221 županija tako da svatko jednom u životu bude ž(GL)upan.A što će nam uopće i 4 županije, dosta je jedan centralni komitet i vozi....dovraga i bestraga postoje neki standardi kakva mora biti regionalna i lokalna samouprava, koliko daleko mogu biti državne institucije od ljudi i koliko stanovnika može biti u svakoj pojedinoj regiji. Najbole da će mi neka baba lezilebovićkas iz zagreba diktirati kako da živim.
Nije istina, ja radim. Ne živim u centru, nego malo zapadnije. I imamo imanje u Slavoniji od prije dvije godine. Moja svekrva naslijedila, pa poklonila nama.Agafija, ti samo kukaš i kukaš, ništa ti ne valja. Postavlja se pitanje što si ti radila u svom životu da bi imala bilo što i bilo kakva prava. Koliko sam ja skužio, ti živiš u centru Zgb, ne radiš ništa i kmečiš kako je sve skupo i ništa ne valja. Prodaj to u Zagrebu, kupi neki komad zemlje na selu, motiku u ruke i nećeš biti gladna, niti opterećerna politikom i glupostima, u radu je spas.
Malo je 21. Treba biti bar 2221 županija tako da svatko jednom u životu bude ž(GL)upan.
Bahrein bi propao s tolikim brojem proračunskih parazita.Nećemo se sad nabacivati brojkama na pamet. Ako se dobro sjećam, strukturu regionalne i lokalne samouprave, kriterije i standarde je postavila venecijanska komisija još tamo devedesetih prošlog stoljeća. Centar lokalne samouprave ne bi smio biti dalje od 80 km od najudaljenijeg stanovnika, regije ne bi smjele imati više od 120 000 stanovnika, ne računajući megapolise, kojih mi osim eventualno Zagreba ni nemamo, tako da je naša regionalna struktura posve u skladu s preporukama komisije, plus slijedi tradicionalnu i geografsku podjelu.
Sve da se i ukinu županije i općine i sve prebaci na Zagreb, sve će ostati isto, svi će ljudi ostati na svojim radnim mjestima, samo će se sad na svaki papir tražiti dodatni potpis nekog iz
Zagreba tako da se suštinski ništa neće promijeniti.
18 regija koje se dijele na 101 okrug, okruzi se dijele se dijele na 333 župe koje se onda dijele na 2054 kantona. To je njihova trenutna podjela, usklađena s preporukama VK i koja je posve usporediva s podjelom u Hrvatskoj, kako brojem ljudi, tako i udaljenošću od administrativnog centra. Hrvatska čak ima jednu razinu uprave manje.Po venecijanskoj komisiji koliko bi onda okruga trebala imati FR?
Kakve ******* veze ima realni sektor s bilo čim? Valjda se gleda javni sektor vs broj stanovnika, Francuska na 68 miliona zaposlenika ima 2 miliona javnih službenika, Hrvatska na 4 miliona ima 180 000 javnih službenika, što je otprilike tu negdje omjer.Napiši omjer zaposlenih u realnom sektoru vs. proračun za FR i HR, pa će ti sve biti jasno.