Komšije čeka bankrot? Hrvatska na pomolu da proglasi veliki državni poraz!

Za slijedeću 2025. očekuju se prihodi državnog proračuna RH od 33 milijarde eura, a rashodi od 37 milijardi eura.
Primjerice, Slovenija će imati proračun sa prihodima od oko 15 milijardi eura, a rashodi od oko 17,5 milijardi eura. Srbija će imati prihode od 20 milijardi eura, a rashode od oko 22,7 milijardi eura. Otprilike je HR = SLO + SRB.
Ovi podaci pokazuju financijsku snagu hrvatske države, tako da ove vojne nabave koliko god jesu velike, još uvijek ne idu do 2% BDP-a koliko se traži od NATO članica. S tim što Trump može forsirati i do 3%.

Negdje sam pročitao, ali bez podataka, da je proračun RH tek nešto manji od zbrojenih proračuna Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Poslednja izmena:

U Hrvatskoj se manje ljudi osjeća siromašno nego u ostatku EU​

Gotovo četvrtina stanovništva u Europskoj uniji (24,1 posto) subjektivno se osjećala siromašnim, a u Hrvatskoj taj osjećaj imalo 22 posto ljudi, pokazuju rezultati istraživanja za prošlu godinu koju je ponedjeljak objavio Eurostat.

Najviše onih koji se subjektivno osjećaju siromašnim ima među građanima s nižim obrazovanjem (28,9 posto), slijede oni sa srednjim obrazovanjem (18,5 posto), dok je među visokoobrazovanim takvih 9,2 posto.

U Hrvatskoj 22 posto osoba sa srednjim obrazovanjem izjavilo je da se osjeća siromašnim, oko 45 posto onih s nižim obrazovanjem i 10 posto među visokoobrazovanima.

Subjektivni osjećaj siromaštva nešto je veći među ženama (24,7 posto), nego muškarcima (23,5 posto).

U većini zemalja EU-a broj onih koji se subjektivno osjećaju siromašnima veći je od broj onih koji su u riziku siromaštva, prema klasifikaciji Eurostata. U Hrvatskoj je 19,3 posto stanovništva u riziku od siromaštva, a na razini EU-a 16, 2 posto.

Veći postoci osoba koje se smatraju subjektivno siromašnima primijećene su u istočnoj i južnoj Europi, sa značajnim razlikama između subjektivnog siromaštva i stopa rizika od siromaštva. Ukupno je u 17 zemalja EU zabilježeno više ljudi koji se smatraju subjektivno siromašnima u odnosu na stope rizika od siromaštva. Grčka je zabilježila najveći jaz, sa 67,0 posto ljudi koji se smatraju subjektivno siromašnima u usporedbi s 18,9 posto u riziku od siromaštva, što je razlika od 48,1 postotnih poena. Ostale zemlje s primjetnim jazom su Slovačka (16,0 postotnih poena, Bugarska (12,6 ), Cipar (10,4 ) i Mađarska (9,6 ).

Plenković: Najteže je meni

Plenković je dugo i iscrpno govorio o odnosu i nadležnostima DORH-a i EPPO-a naglasivši da je "ova situacija najteža nama, najteže je meni, i u ljudskom, i političkom, i upravljačkom smislu, nešto što ne možete ni zamisliti da se zbiva iza vaših leđa, ali se, nažalost, dogodilo".

"Reagirali smo čim smo shvatili što se dogodilo, a sada ćemo napraviti poteze da pregledamo ovo u prošlosti, ali i za budućnost, imat ćemo čvršći kontrolni mehanizam", zaključio je premijer.

Što li mu samo rade...

😟

Pa ovaj čovjek nosi tugu cijelog svijeta na svojoj izranjavanoj duši.

37ba24c3-9927-4572-a8c4-8449393065f4.jpg

😟

SDP-njare ne imali mira,
stići će vas kletva izmišljenog kralja Zvonimira!

:kletva:

U boj, u boj, za HDZ svoj!

:koto:
@Sin_tisućljetne_kulture, tebi i sličnima ovo možemo zahvaliti.

😡 🐈

Poslednja izmena:
MORH budžet:

-2024., 1.172 milijarde €

-2025., 1.504 milijarde € rast od 28.3% u samo jednoj godini

Od toga 30% za kupnju vojne opreme "...“Hrvatska će iduće godine doseći dva posto BDP-a izdvajanja za obranu te 30 posto obrambenog proračuna za opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske. To je i bio zahtjev NATO-a prije nekoliko godina”,

Nema što već se vidi benefiti za Srbe od pobijede Trumpa :hahaha:

Ali to nije sve Ono što treba naglasiti je da se otvorila tema kako će članice NATO-a vrlo brzo morati povećati postotak izdvajanja za obranu na čak tri posto”, istaknuo je Anušić i dodao kako aktualna geopolitička situacija nalaže brže, jasnije i preciznije djelovanje u području obrane...."

MORH budžet:

-2024., 1.172 milijarde €

-2025., 1.504 milijarde € rast od 28.3% u samo jednoj godini

Od toga 30% za kupnju vojne opreme "...“Hrvatska će iduće godine doseći dva posto BDP-a izdvajanja za obranu te 30 posto obrambenog proračuna za opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske. To je i bio zahtjev NATO-a prije nekoliko godina”,

Nema što već se vidi benefiti za Srbe od pobijede Trumpa :hahaha:

Ali to nije sve Ono što treba naglasiti je da se otvorila tema kako će članice NATO-a vrlo brzo morati povećati postotak izdvajanja za obranu na čak tri posto”, istaknuo je Anušić i dodao kako aktualna geopolitička situacija nalaže brže, jasnije i preciznije djelovanje u području obrane...."
A Dom Zdravlja Centar ZG nema rendgen. Pokvario se u lipnju i od tada štanga a ne pregledi.

21. stoljeće EU :hahaha:

- Mi ćemo u idućoj godini(2025) imati 2,01% i od toga 29% za modernizaciju, a uvjeti, odnosno smjernice NATO-a bile su 20%, tako da smo prešli tu granicu. Vrlo brzo će biti uvjeti 3% zbog geopolitike koja se oko nas nalazi, smatra Anušić i ističe da sigurnost nema cijenu.

Evo još jedna potvrda iz intervjua sa Anušićem. Ide dogodine 450 milijuna eura za kupnju vojne opreme, 150 milijun više nego što trebao trošiti za kupnju opreme po NATO smjernicama. Ovo je višestruko važnije od samog iznosa proračuna.

Pa odi u bolnicu. Kod mene se na rendgen ide i bolnicu, a ne u dom zdravlja. U domu zdravlja ima jedino zubni rendgen.

I to je odgovor, idi u bolnici!

Kako se za svako sranje ima opravdanje!

Nije ni čudo da nas jaši tko poželi, kad smo njonjav narod.

Usput, jel ti znaš koliko se čeka na rendgen u bolnicama? 6 mjeseci.

I to je odgovor, idi u bolnici!

Kako se za svako sranje ima opravdanje!

Nije ni čudo da nas jaši tko poželi, kad smo njonjav narod.

Usput, jel ti znaš koliko se čeka na rendgen u bolnicama? 6 mjeseci.
Nisi ni čitala što sam pisao, zar ne? Koliko ja znam, kod nas u domu zdravlja uopće nema rendgena nego se za sve mora ići u bolnicu. Ali dobro, mi smo manji grad, manja bolnica, pa se ne čeka tako dugo.

Jel da? U ZG 4 doma zdravlja imaju rendgen, a liste čekanja su 5-6 mjeseci. Sve možeš privatno obaviti, i platiti 55-75 €.
Rotim, kriminilac koji je zajedno s Berošem krao, uređaj kupljen javnim novcem, imao je u svojoj privatnoj klinici.
Eto, to je slika HR.
Glupost, odeš u DZ Peščenica i možeš isti dan obaviti rendgen. Bio sa ženom nedavno tamo jer nas je pritiskao rok za nalaze. Zvali, raspitali se, obavili. Platiti privatno je zadnja opcija, imao sam već da u bolnici nisu htjeli priznati nalaz privatnika.
Ovo oko krađa treba najprije dokazati tko je što. Zasad je jedino sigurno po izjavama da je ministar trgovao utjecajem.

Back