Quantcast

Komšić udara na Dodika i Republiku Srpsku: Uporedio RS sa LAŽNOM DRŽAVOM, a onda spomenuo i Vučića!

Poruka
17.855
Bolji je Dodik predstavnik Hrvata u BiH od Komsica.
Dodik je poreklom Hrvat. Deda Toma mu je bio ustasa. Poreklom su iz okoline Duvna. Nakon WWII su se preselili u okolinu Dervente da zametnu trag. Kasnije dosli u Laktase.

Citaj
https://www.srbijadanas.net/novinar...ka-toma-bio-hrvat-koji-je-odselio-najprije-u/


Katolicka crkva vrsi i popis svojih zupa. Svake godine. Vidi koje je najbrojnije prezime u zupi Vares npr


Blagoslov obitelji - nešto podataka

Najbrojnije prezime (od 316 različitih prezimena) je Dodik: imamo 64 župljanina koji nose ovo prezime. Slijede prezimena: Božić sa 52 osobe, Josipović sa 46 osoba. S prezimenom Franjić i Malbašić imamo po 44 župljanina, 39 je Gavrana, 37 Grabovaca. Mirčića i Terzića je po 35. Prezime Petrović nose 32 osobe, Miočevića je 30, a na desetom mjestu su prezimena Babić i Pendić sa po 28 članova. Imamo 80 prezimena samo sa po jednim nositeljem.

http://radiobobovac.com/portal/inde...ti/item/374-blagoslov-obitelji-nesto-podataka
 

комшија

Legenda
Poruka
57.075
1596210555934.png

VASKOVIĆ RAZOTKRIVA DODIKA: Operacija “Kukla”; Dodik “prati” Srbiju samo kada ima ličnu korist, a nepovratno je u funkciji ruske alatke za udar na zvanični Beograd…

1596210595387.pngPiše: SLOBODAN VASKOVIĆ
1.
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz RS, napravio je veliku štetu Bosni i Hercegovini sprečavanjem usvajanja Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje sigurnosti SAD-a o saradnji u vezi s upotrebom putničkih informacija, zatim o Sporazumu o učešću BiH u Programu za međunarodnog ocjenjivanje učenika (PISA) 2021. i Odluke o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021.
2.
Posebno se to odnosi na odbijanje Odluke o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje sigurnosti, jer je na taj način značajno umanjen obim zajedničke borbe dvije države protiv terorizma, kriminala i ostalih nezakonitih djelovanja pojedinaca, terorističkih i organizovanih zločinačkih grupacija.
3.
Dodikova objašnjenja zbog čega je pokrenuo vitalni nacionalni interes, koji je podržan na ruševinama Narodne skupštine RS dvotrećinskom većinom, besmislena su, konfekcijska i još jednom dokazuju da je BiH, a posebno entitet velika žrtva njegovih hirova, loših raspoloženja, koja su posljedica velikih problema u kojima se nalazi.
4.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik izjavio je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) da sve tri odluke državnog Predsjedništva ugrožavaju interes Republike Srpske imajući u vidu da zadiru u ustavno pravni poredak.
„Sve ono što je mimo Ustava, sve ono što je mimo interesa Republike Srpske, mimo nadležnosti naših institucija, ne može da bude prihvaćeno, taman na drugoj strani bile Sjedinjene Američke Države i sve druge zemlje zajedno“, poručio je Dodik.
Dodik je rekao da nije protiv usvajanja tih odluka, već protiv toga da se institucije RS zaobilaze i ne konsultuju iako su ta pitanja, poput unutrašnjih poslova i obrazovanja u nadležnosti entiteta.
„Ovdje je mjesto odluke. Ono što mi moramo afirmisati jeste da je Republika Srpska konačno mjesto odluke iza odluke Predsjedništva BiH“, rekao je Dodik. (Slobodna Evropa)

5.
Dodikovo objašnjen je je stupidno, nerelevantno, manipulativno i netačno, jer RS nije zaobiđena samom činjenicom da je on, kao član Predsjedništva BiH, bio u prilici da odlučuje o prihvatanju Memoranduma.

Jedini stvarni razlog zbog kojeg je on odbio potpisivanje Memoranduma jeste dalje opstruisanje djelovanja BiH kao države, od čega entitet koji predstavlja nema baš ništa, nikakve koristi, ali zato ulazi u nove, mnogo kompleksnije probleme.
7.
RS je teško iznurena ekonomski, privredno, finansijski, a politički je od nje ostala tek ljuštura, jer je esencija institucija izvučena iz njih i preuzeta/privatizovana od Dodika i njegove nekompetentne, kleptokratske, ulizičke kamarile.
8.
Sve je teže vjerovati da RS može “preživjeti” Dodikovu vladavinu, jer on, kao nesporni vlasnik entiteta, ne preza da sasiječe i ono malo preostalih “krvnih žila” kako bi za sebe obezbijedio bilo kakvu korist; U ovom slučaju, odbijanje Memoranduma je nastavak njegovog “Ruskog puta” koji, neminovno, vodi u propast entitet. Dodik će se već snaći!
9.
Dodikovo konfekcijsko izbacivanje nacionalističkih i šovinističkih “stavova” samo je dodatni dokaz njegove prevelike nervoze, slabosti i nesigurnosti u ono što čini, kao i svijesti da takvo ekstremno i destruktivno djelovanje neće ostati bez adekvatnog odgovora.
10.
Podrška SDS-a Dodikovoj “parlamentarnoj grupi ulizica”, prilikom glasanja o njegovom izolacionističkom, kontraproduktivnom i višestruko štetnom vetu, niti je shvatljiva niti razumljiva, već potpuno iracionalna i pokazuje da erozija te stranke ne prestaje.

Nikakav nacionalni interes nisu branili niti odbranili ni Dodik, ni svi oni koji su podržali njegov najnoviji egzibiocionistički, šarlatanski i štetni postupak, već su učinili upravo suprotno.
Davanje alibija Dodiku za nanošenje štete narodu, što je učinio SDS, ta stranka će tek da plati daljim osipanjem.
11.
Američka ambasada u BiH izdala je saopštenje o saradnji između američkog Ministarstva unutarašnje bezbjednosti i Ministarstva bezbjednosti BiH, kada je u pitanju razmjena podataka o putnicima.

"Saradnja između Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD i Ministarstva bezbjednosti BiH u vidu razmjene informacija o putnicima poboljšava kooperaciju i minimalizuje rizike povezane sa kriminalom i terorizmom. Sprečavanjem ovog vida saradnje oslabljuje sposobnost vlasti da zaštite svoje građane", naveli su iz Ambasade SAD.

Istakli su da su „analiza i dijeljenje informacija o putnicima alati za borbu protiv međunarodnih zločina i ostalih prijetnji za bezbednost granica“.

“Ova borba protiv terorizma i kriminala je zajednički interes SAD i BiH", naglašeno je u saopštenju.

12.
Američki odgovor je vrlo precizan, a svaki eventualni zločin koji bi se dogodio, a mogao je biti spriječen razmjenom podataka, biće fakturisan direktno Dodiku i RS.
13.
Dodik je, tokom uobičajeno mučnog zasjedanja urušenog parlamenta, ponovo izbacio floskule o osamostaljenju RS i i insistirao na tome da “pitanje statusa Kosova mora biti povezano sa budućim statusom RS”, čime je nastavio da sprovodi Ruski atak na Srbiju, jer nikakva povezanost dva statusa ne postoji.
Ne može o statusu Kosova da se razgovara kao o pitanju koje se tiče samo Srbije, kaže Dodik, jer se ono tiče svih Srba. Republika Srpska je, dodaje, svjesna da je njen status u BiH ugrožen. (RTRS, 29.07.o.g.)
“Za Srbiju Dejtonski sporazum sveto pismo i voljeli bismo da stvari ostanu u okviru tog sporazuma”, odgovorio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije 23.07. o.g. U Banjaluci na Dodikove tvrdnje „Ako se međunarodno priznaje Kosovo, takav tretman treba da ima i RS, jer je to gotovo identična situacija i nacionalne i ostale istorijske okolnosti“, te da on (Dodik) smatra “da bi prvo nacionalno pitanje Srbije trebalo da bude Republika Srpska“, što je nonsens.
Vučićev stav nije pokolebao Dodika u novim napadima na interese zvaničnog Beograda, koje je iznio 29.07. o.g..
14.
Status RS upravo Dodik najviše ugrožava, a ponovno povezivanje sa Kosovom jeste kontinuitet njegovog udara na BiH, na entitet, ali i na Srbiju u koju se lažno “kune”!
15.
Dosadašnjim upornim i štetnim insistiranjem na povezanosti statusa RS i Kosova, Dodik je najviše štete nanio upravo Srbima koji žive na Kosovu i omogućio alibi tamošnjim vlastima za sprečavanje formiranja Zajednice srpskih opština.

16.
Takav epilog Dodikovih navodno patriotskih izjava može se okarakterisati samo kao antinacionalno djelovanje i nikako drugačije!
17.
Dodik permanentno tvrdi kako Republika Srpska “uvijek prati Srbiju” kada su važne političke odluke u pitanju, što je sasvim netačno, a moglo bi se okarakterisati i težim kvalifikacijama.
18.
Upravo odbacivanje Memoranduma, kao i opake, podmukle, iako plitke i prejeftine teze o osamostaljenju RS i insistiranje na tome da “pitanje statusa Kosova mora biti povezano sa budućim statusom RS”, jeste nasilno nametanje novih problema zvaničnom Beogradu, jer nikakva povezanost statusa Kosova i RS ne postoji, pošto je riječ o dvije sasvim različite ravni.
19.
Za razliku od Dodika, koji je odbio Memorandum, Srbija je sa SAD potpisala takav akt, nakon čega je, u formi Zakona, i usvojen u Skupštini.
20.
Na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije objavljeno je, 15.05.2019., da je

Nakon sastanka Stefanović i Mekalinen potpisali su Memorandum o razumevanju između Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Vlade Republike Srbije o unapređenju saradnje u cilјu sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija. Ovaj Memorandum omogućiće bržu razmenu informacija o migrantima, ali i onima koji su povezani sa potencijalnim terorizmom ili kriminalnim aktivnostima, što će doprineti većoj bezbednosti dve države”.
21.
Memorandum je potpisan 14.05.2019. godine u Vaišingtonu.

U Skupštini Srbije, u formi Zakona, usvojen je 14.11.2019.

Niko “ne vršlja” po Srbiji, već sa SAD sarađuju u borbi protiv terorizma, kriminala, korupcije, trafikinga i ostalih nezakonitih pojava.
22.
Dodik će, kako sam to i ranije najavio, nastaviti da pravi probleme u BiH, da radikalizuje situaciju ciljajući i u BiH, ali i zvanični Beograd.
Nije on više nikakav lider, već notorni nasilnik koji je tek sredstvo Moskve za udaranje po BiH, posebno po Beogradu, kako bi proizveli što više konfuzije i problema u Regionu i spriječili bilo kakvo primicanje, primarno, Srbije Zapadu.
23.
Rusija je svjesna da je BiH već dio zapadnog prostora, ali to im ni najmanje ne smeta da preko svoje marionete Dodika pokušaju nanijeti još neki udarac SAD-u uzdrmavanjem države, dok im je primarni cilj sprečavanje dobrih odnosa Srbije i SAD-a/Zapada.

Upravo iz tog razloga tek slijede veliki problemi koje će Rusija proizvesti u cijelom Regionu. Dodik je tek jedna od alatki!
 

Srboskizborim

Poznat
Poruka
7.057
komšić


26.07.2020. • 11:02 Tanjug
Komšić udara na Dodika i Republiku Srpsku: Uporedio RS sa LAŽNOM DRŽAVOM, a onda spomenuo i Vučića!


Foto: Profimedia

Komšić se osvrnuo i na pitanje međunarodne pozicije srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, navodeći da ona ne postoji, osim kad predstavlja državu BiH kao član Predsedništva.


Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ponovio je danas da nijedno rešenje kosovskog pitanja ne sme da se veže za poziciju države Bosne i Hercegovine i dodao da se "grdno varaju oni koji misle da će na BiH nešto moći da kompenzuju".

On je ocenio da pozicija Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u pregovorima "nije zavidna".
To je obrazložio tvrdnjom da Rusiji ne odgovara rešavanje kosovskog pitanja, jer kako smatra, ako bi se taj problem rešio, nestala bi potreba Srbije za ruskom protekcijom, "koja im je lanac oko vrata". Rusija je, zapravo, najjači adut koji Srbija ima, pošto se međunarodno pravo krši kao "dobar dan" (setimo se samo Kumanovskog sporazuma i Rezolucije 1244).


Komšić je to povezao sa protestima u Beogradu pod, kako je rekao, krinkom pandemije, navodeći da su pojedini demonstranti veličali Ratka Mladića i klicali Rusiji.
- Vučić jeste u nezavidnoj poziciji zbog nepriznavanja kosovske države, ali kako god i kad god se to završilo, ono što želim da podvučem jeste da je naš stav da nijedno od postignutih rešenja ne sme i nećemo dozvoliti da se veže za poziciju države Bosne i Hercegovine i oni koji misle da će na BiH nešto moći da kompenzuju, grdno se varaju - rekao je Komšić.

On se osvrnuo i na međunarodnu poziciju srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika navodeći da ona ne postoji, osim kad predstavlja državu BiH kao član Predsedništva.

- Njegova politika nije subjekt međunarodnog prava, jer entitet nije subjekt međunarodnog prava. Na svetskom prvenstvu učestvuju reprezentacije država, a ne klubovi. Slikovito rečeno, on smatra da Igokea iz Laktaša može da igrati na svetskom košarkaškom prvenstvu - kaže Komšić.
https://www.srbijadanas.com/vesti/r...a-jak-adut-u-pregovorima-sa-laznom-2020-07-26
Sta je ovome? Ne prestaje da napada Dodika. Svaki drugi dan bljuje vatru
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.