KOMSHIJE ! ! !

Kod mene je takav smor. U zgradi zivi 6 porodica a sve ostalo od 1 do 6 sprata babe, sto usedelice sto udovice. Pa kada dodje leto iznesu stolice ispred ulaza i samo ogovaraju onog ko prodje pored njih! Strasno.

Ljudi ja cu od mojih komsija da poludim! Dosla sam neispavana na posao, jer ovi ispod mene su pravili haos jutros do 1 (dranje, glasni narodnjaci, jurcanje, vriska), taman su se smirili i ja pokusavam da zaspim , kad komsija u stanu iznad se vratio kuci i poceo da lozi svoj kamin. Krenuo da drnda nekim metalom, drnda, ebote pola sata. Posle sam bila sva bezveze, razmisljam nas dvoje niko ne cuje, normalno se ponasamo, nikog ne ugrozavamo nasim zivljenjem u toj zgradi, a moramo da trpimo svu tu nekulturu. Ok, verovatno je i zgrada od loseg materijala, kao da je suplja. Ovi odozgo su dosli iz Bosne, a ovi odozdo sa Kosova, ako to uopste ima neke veze. Poludecu !!! :-(

Sinoc samo sto sam legla, ovi ispod odrvnu muziku iz sve snage. Ja rekoh ajd, mozda im je merak ova pesma.. ("ti zaaaplakacees naaaa moooojooj strani krevetaaaa").jedna, druga, treca.. ja okreci se, prevrci, pokrivaj jastukom po glavi, ne vredi...spopala me nervoza treba ustati ujutru...ustanem pocnem da im lupam, sjurim se do njihovih vrata onako u pizami ,kucnem, ne otvaraju, utisali muziku, pocnem da urlam: smanji tu muziku, trpimo horor svaku noc ybog vas...nisu otvarali, ja se vratim u krevet, al su se smirili posle toga...zbog idiota samoj sebi izgledam ko ludak u nekim momentima :roll:

Zivim u zgradi u kojoj nema mnogo stanova. Svi se naravno znamo. I svi su zaista super. Idemo jedni kod drugih, mogu ladno da odem kod komsije ako mi padne secer i trazim nesto slatko ....i u dobru i u zlu, ali zaista.

Ja nemam komšije... Moje komšije su otišle u tursku, zajedno sa frajerima, još pre dve stotine godina, ali susedi mi nisu loši.. ustvari.. kako kad.. pa moglo bi se reći.. uzevši u obzir.. tako- tako.. šta znam.. zapravo.. sve u svemu..a i po nekad.. :?

Slusam vas...(citam)......razmisljam koliko je vama super sto su vam komsije srbi...ha ha
Kod mene u komsiluku uglavnom meksikanci i ameri....Kuca do mene je neki bracni par -ameri koji se stalno svadjaju.....posebno kada su neki praznici ..tipa 'dan nezavisnosti" tada je ceo komsiluk znao da mi je komsinica vrlo promiskuitetna.....Preko puta su covek i zena,takodje ameri ,sa sinom jedincem....debilom(blago receno)..Kada ja izadjem iz kuce,tipa da sredim travicu ili tako nesto....on samo stoji na vratima i opusteno bulji.....bez blama.....u stanju je po pola sata da bulji...I kada se okrenem i pogledam dali je jos uvek tu ,on mi se nakezi.......jezivo.......Kuca sa desne strane....."viva la mekiko"......Meksicka familija ...uvek prave zurke sa uzasnom i bucnom muzikom......flase lete kroz prozor,biju se ,svajdaju ,gadjaju ciglama........Ludilo.......Ma svi oko mene su frikovi.....Posle osam uvece ja iz kuce ne izlazim.....:( (osim kolima ,ali i to pazim dali ce neko da 'iskoci iz koloseka")

Dok sam ziveo u zgradi sa oko 50-ak stanova. Znao sam sve komsije i sa svima sam bio ok. Sa nekima samo na dobar dan, sa nekima poprilicno dobar... uglavnom nisam imao problema, malo su mi prigovarali zbog povremene glasne muzike, ali nikad nista strasno. Bila je i jedna fora... krajem '98 ja prvi postavio satelitsku u zgradi i to u doba kada je NATO poceo sa prvim pretnjama i svi pomislili da sam postavio radar. O tome se javno pricalo ali niko nije smeo da me pita da li je to to???
Sad zivim u kuci i opet sam uglavnom dobar sa komsijama, ali imam jednu komsinicu koja me toliko mrzi sto nisam hteo da je smuvam da mi je busila gume na kolima... :D :D

meni su komsije razlicitog sastava,ipak zgrada u kojoj stanujem ima 9 spratova, pa suludo bi bilo da su svi normalni i da pricaju jedni sa drugima :)
cesto se desava, prilikom "zajednicke " voznje liftom da se vrsi selektivno javljanje, tj pozdravljanje, javis se komsiji sa 8. sprata koji stoji levo od tebe a na desnu stranu i ne gledas jer tamo stoji komsinica kojoj si juce prosuo na primer mrve po vesu i koja takodje okrece glavu na drugu stranu.
sve u svemu , smesno.:)

Back