Kompleks zgrada Generalštaba ustupiti Beogradskom univerzitetu

Stasha.Q

Not your system
VIP
Poruka
47.514
Evo jednog dobrog predloga:

https://nova.rs/vesti/drustvo/kompleks-zgrada-generalstaba-ustupiti-beogradskom-univerzitetu/

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da bi zgradu generalštaba, trebalo pokloniti Beogradskom univerzitetu. (primedba: vrv misli na Univerzitet u Beogradu)

„Postoji više fakulteta Beogradskog univerziteta koje nemaju svoju zgradu, poput Biološkog, Geografskog ili Fakulteta za bezbednost, jer bi bilo neprikladno graditi hotel ili bilo koju komercijalnu građevinu u kvartu prestonice u kome su čitav vek vladine i vojne zgrade, koje simbolišu moć i ugled države“, kazao je Jovanović, a preneo CLS u saopštenju.

Dodao je da bi Beogradski univerzitet znao da taj kompleks preuredi na način da se očuva „dostojanstvo države i pijetet prema žrtvama NATO agresije“, a istovremeno iskoristi za dalje ulaganje u nauku i obrazovanje.

„Strani investitori, uključujući gospodina Kušnera, dobrodošli su u Beogradu, a ima dovoljno atraktivnih lokacija čije zauzimanje ne bi izazvalo otpor i indignaciju Beograđana“, naveo je on.

Koliko je to realno jednom kad dođe do promene vlasti?
Da li ste za to da taj kompleks ostane za državne upotrebe, da se ne prodaje privatnicima?

Univerzitet ne može da održava ni zgrade koje ima, zgrada prirodnih fakulteta na Studentskom trgu je u katastrofalnom stanju, zgrade tehničkih fakulteta nisu okrečene 50 godina... Ovako bezuman predlog samo N1 kuharica može da smisli.
Lepo vam reko precednik, niste teli Tramp hotel, sad za kaznu gledajte ruševinu još 25 godina. :evil:

Prilozi

• 92083_generalstab-080516-ras-foto-goran-srdanov-010_f.jpg
    92083_generalstab-080516-ras-foto-goran-srdanov-010_f.jpg
    167,7 KB · Pregleda: 1
Definitivno odustao po informacijama koje imamo iz medija (ino i naših).
Ali nekako ne verujem u izjave likova poput njega.

Naravno da je više nego odlična ideja iz teme, s tim što sam skeptična jer svi znamo s kim posla imamo …

Ne verujem ni ja njegovom moralu, ali verujem potrebi da se ne zameri tastu. Definitivno je.

Poslednja izmena:
To je soj ljudi koji dogovara sa nasom vladajucom garniturom.
Tu o moralu ne govorimo više.

Naravno.

Drugo je tu u pitanju - Tramp ne može da smisli Vučića, ma koliko ovaj pokušavao da mu se dodvori. Neće mu oprostiti donacije Klintonovima (kako bi onaj Vučkov hit - "jer sam pametan" :lol:), ulagivanje Sorošu, hvalisanje kako će biti posrednik izmedju njega i Putina, pokušaj upada na donatorsku večeru na Floridi... i još mnogo štošta. Veliki prevaranti ne podnose šibicare.

Naravno.

Drugo je tu u pitanju - Tramp ne može da smisli Vučića, ma koliko ovaj pokušavao da mu se dodvori. Neće mu oprostiti donacije Klintonovima (kako bi onaj Vučkov hit - "jer sam pametan" :lol:), ulagivanje Sorošu, hvalisanje kako će biti posrednik izmedju njega i Putina, pokušaj upada na donatorsku večeru na Floridi... i još mnogo štošta. Veliki prevaranti ne podnose šibicare.

Ja mislim da Tramp kao covek ne moze da smisli Vucica kao coveka.

Antipatija je skroz licna. Gadi mu se jer je sluzav, dvolican, lazljiv, poltron i patetican.

Naravno.

Šibicari su i jedan i drugi.

Koliko je to realno jednom kad dođe do promene vlasti?
Da li ste za to da taj kompleks ostane za državne upotrebe, da se ne prodaje privatnicima?

Apsolutno!

Mora ostati u rukama drzave i mora sacuvati originalni oblik.

Univerzitet, muzej, neka drzavna institucija, evetualno kulturno zdanje (poput Kolarca i slicno).

Da smo mi 2 promila normalno drustvo, nikome ne bi ni palo na pamet da se to koristi za bilo sta drugo niti da ode iz drzavnih ruku.

Univerzitet ne može da održava ni zgrade koje ima, zgrada prirodnih fakulteta na Studentskom trgu je u katastrofalnom stanju, zgrade tehničkih fakulteta nisu okrečene 50 godina... Ovako bezuman predlog samo N1 kuharica može da smisli.
Lepo vam reko precednik, niste teli Tramp hotel, sad za kaznu gledajte ruševinu još 25 godina. :evil:
Univerzitet postoji i zivi zahvaljujuci drzavi. Sve troskove funkcionisanja univerziteta finansira drzava. Renoviranje zgrada finasira drzava. E sadc to sto su neki u oronulom stanju pitajte blokadere, posto su dobili pare za renoviranje u oroteklim godinama , ali su pare potrosili za druge aktivnosti, pitajte rektore u blokadi koje su to aktivnosti, i u cije dzepove su strpali pare.

Back